Vece - dorobenie bluetooth
Moderátori: dulo, buci_vectra
- Misto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 21:15
- Auto: Signum
Vece - dorobenie bluetooth
Zdar ludia, mal by som zaujem v aute dorobit bluetooth a nejakym sposobom som k tomu nic nenasiel. Nevie niekto poradit? Ci sa vobec oplati do toho pustat?! Dik
- RB
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Okt 2008, 10:57
- Auto: Insignia
Na používanie originálnej BT handsfree je potrebné auto (s CD70...) dovybaviť s BT jednotkou UHP4 a mikrofónom. 32-pinový konektor sa kabelážou prepojí s rádiom a káblovým zväzkom prístrojovky (po zbernici s ovládaním na volante a mikrofónom). Ďalej treba s Tech2 aktivovať samotné UHP a doprogramovať UHP do rádia a displeja. Potom je mobil ovládaný cez UHP, t.z. pri zapnutí zapalovania sa mobil automaticky spáruje s UHP, mobil je potom ovládaný s volantu, rádia alebo hlasom. Hovory, zoznam hovorov, telefónny zoznam sú zobrazované na displeji.
Insignia 2.0T 4x4, OPC paket
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
- RB
- Bronzový užívateľ

Nie je to až tak zložité pre toho, kto sa trochu vyzná v kabeláži prístrojovky, alebo v schémach zapojenia prístrojovky v TISe. Ale Tech2 je potrebný. Vo Vectre to nemusí byť až tak zložité, UHP je umiestnené v stredovom paneli za rádiom (blízko pripojovacích častí). Niektorí to robia vo Vectrách aj tak, že použijú na pripojenie UHP univerzálnu prepojovaciu kabeláž(SOT adapterér) pre HF sadu (pre daný typ auta). Napr. pri Astre je to zložitejšie, lebo ak to chceš urobiť origo, treba dať dolu celú pabubku (káblový zväzok je vedený za budíkmi) a UHP je umiestnené pri dverách pod volantom.
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
otazne je,ze kolko takato vymozenost bude stat penazi
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
bude to stáť určite dosť, pretože len zohnať rádio CD70 s navi + farebným displejom, poskladať to, spojazdniť a tá robota s tým...
ja by do toho nešiel, iba keby som to mal už všetko doma za dobrú cenu...
neviem či by pridaná úžitková hodnota z tej námahy stála za to
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
Honda Legen( wait for it... )dary
- RB
- Bronzový užívateľ

UHP sa dá spojazdiť aj GIDom(možnosť naprogramovania UHP) a s CD30(ale nie so všetkými), CD30 musí umožniť doprogramovať funkciu telefónu.24petusko napísal:bude to stáť určite dosť, pretože len zohnať rádio CD70 s navi + farebným displejom, poskladať to, spojazdniť a tá robota s tým...
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
- RB
- Bronzový užívateľ

Určite áno, len v Insignii je použitý už novší typ riadiacej jednotky UHP ako vo Vectre C/Astra H... Riadiaca jednotka UHP pre Insigniu UHP-13334026, pre farebný displej ident DB. Držiak UHP-12768522, mikrofón-13242355. Bude treba pozrieť zapojenie UHP v Insignii, ale to bude asi obdobné ako je vo Vectre.
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
Ex - Astra H 1.8 Cosmo
- troodon
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Nov 2008, 23:17
- Auto: Astra G
mam dotaz: tie UHP v novsich typoch oplov podporuju prenos stereo cez BT?
ked chces cenovo lacne riesenie kvoli telefonovaniu tak kup pouzity handsfree CK-7W od nokie a napoj to na radio (takmer akekolvek sa da pouzit co ma vstup mute, pripadne aj vstup TEL ak chces zvuk cez repraky auta, da sa vsetko dorobit aj na starsie radia, minimalne cez relatka ked uz radio nepodporuje mute napriklad).
To handsfree sa da zohnat niekedy za smiesne ceny, prave mi niekto vyfukol jednu sadu za 15€.
Samozrejme funkcie su obmedzene, origo poskytuje vacsi komfort a viac funkcii, no na bezpecne telefonovanie to staci.
ked chces cenovo lacne riesenie kvoli telefonovaniu tak kup pouzity handsfree CK-7W od nokie a napoj to na radio (takmer akekolvek sa da pouzit co ma vstup mute, pripadne aj vstup TEL ak chces zvuk cez repraky auta, da sa vsetko dorobit aj na starsie radia, minimalne cez relatka ked uz radio nepodporuje mute napriklad).
To handsfree sa da zohnat niekedy za smiesne ceny, prave mi niekto vyfukol jednu sadu za 15€.
Samozrejme funkcie su obmedzene, origo poskytuje vacsi komfort a viac funkcii, no na bezpecne telefonovanie to staci.