Opel Vectra B 2.2 DTI

Moderátori: dulo, buci_vectra

ericssonik82
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 18 Jún 2007, 17:54
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Opel Vectra B 2.2 DTI

Príspevok od používateľa ericssonik82 »

Čaute oplaci....

Som v tomto clube novy, takze mi dovolte aby som sa trosku predstavil. Volam sa Mirec a vystupujem tu pod nickom "ericssonik82". Som z najvychodnejsieho vychodu z Bežoviec okr. Sobrance. Hej, presne ako vas to teraz napadlo: "šaľeny vychodňar" ;o)))

Mam na Vas zopar otazok a dufam, ze mi na ne zodpoviete a najdeme spolocnu rec. Mam VeBe 2.2 DTI, 92 kW, r.v 2001. Farba pristrojovky a plast okolo budikov bol sivy, tak som si ju dal strieknut do farby karoserie. Co sa tyka pruzin perovania, tak aj tie su tvrdsie. Chcel by som vediet:

1. O aky typ Vectry ide, lebo niekto pise, ze Vectra B GTC, niekto GTS a niekto ju pomenuvava ako Sport? vid foto

2. Aku spotrebu robite s motorom Y22DTR, ja ju mam 7.2 na 100-ku v meste a aj na dlhsie trate pritom jazdim s tempomatom kde sa da?

3. Ake priciny mozu mat na svedomi to, ze turbo mi pekne hvizda ako na ostatnych VeBe 2.2 DTI, lebo mam zopar znamych s tymito motormi, ale zapina sa pri teplom motore cca okolo 2200 - 2600 otackach a pri studenom motore niekedy ani po prekroceni 3000 otacok mi ho nezapne, az pri prehodeni rychlosti napr. z 2-ky na 3-ku zaberie niekde pri 2400 otackach. Pritom som bol na diagnostike a vsetko podla mechanika a podla toho vytlaceneho papiera je O.K.

PS: hm, mozno som to napisal ako nejaky debil, ale dufam, ze to pochopite a podelite sa somnou o nejake to info.......
Opel Vectra B 2,2 DTI Sport
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

1. je to obycajna vectra b.. ziadne gtc ani gts..mozes mat akurat verziu sport..asi ju mas... kedze boli sive plasty a tvrdsie pruziny
2. neviem, spotreba vyzera byt okej
3. ako si prisiel na to ze Ti nezopina? nejake priznaky alebo len subjektivny pocit?
ericssonik82
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Dakujem za odpoved.

Cim sa lisi verzia Sport od ostatnych VeBe??

A to zapinanie turba?? Je to cititelne pri jazde.......

Hodis tam 2-ku, plyn na podlahu, taha pekne a pri 2200 - 2400 otackach este naberie na akceleracii a uplne vystreli dopredu.......
Používateľov profilový obrázok
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

ericssonik82 napísal: Cim sa lisi verzia Sport od ostatnych VeBe??
- od vyroby tvrdsi a znizeny podvozok , a v tvojom pripade aj ina farba pristrojovky

ericssonik82 napísal: Hodis tam 2-ku, plyn na podlahu, taha pekne a pri 2200 - 2400 otackach este naberie na akceleracii a uplne vystreli dopredu.......
a kde tu vidis problem ??? sak prave nad to , ze naberie na akceleracii znaci, ze ti zoplo turbo :wink:
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
ericssonik82
Nový užívateľ
Nový užívateľ

a kde tu vidis problem ??? sak prave nad to , ze naberie na akceleracii znaci, ze ti zoplo turbo :wink:[/quote]

Pri takychto vysokych otackach????
fester777
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Júl 2009, 22:12

Príspevok od používateľa fester777 »

neviem ci je to tvoj pripad ale to dufam nie , ale mne slo turbo do kytek tak ze postupne mi zopinalo neskorsie a po case tahalo stale menej a dopadlo to tak ze sa neda ani repasovat ale musi ist nove, ale ked ho mas kratko tak je mozne ze je to v tvojom pripade normalne
do12/09:Moja bejvala Skoda Forman(zalozny zdroj v pripade mojej nepritomnosti doma :D)
od 12/09:Sucasna laska Opel Vectra B Caravan X20DTH r.v.2000

http://www.fester777.salem.sk/index.php
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

myslim si ze by uz to malo od nizsich otacok tahat nie od 2400.
a spotreba? tu mam ja do 6L/na 100km
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

a poslednych asi 2000km meral som podla benzinky a nuloval som kilometre tak som mal priemer od 5.0 do 5,3 L/100km a palivo diesel V-power
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
majko73
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 05 Jan 2009, 23:36

spotreba

Príspevok od používateľa majko73 »

lubo22 napísal:a poslednych asi 2000km meral som podla benzinky a nuloval som kilometre tak som mal priemer od 5.0 do 5,3 L/100km a palivo diesel V-power
tak tomu chlapec ani troska neverim, ty si jeden s tych co maju vzdy neskutocnu spotrebu.....
ericssonik82
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Co moze mat este za nasledok to, ze turbo zapina pri vyssich otackach???

Moze to byt EGR ventil, alebo prasknuta hadicka na podtlaky, alebo nejake to podtlakove cidlo ci ventil, ci co to je co k nim idu tie tenucke hadicky na podtlak?????????
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Re: spotreba

majko73 napísal:
lubo22 napísal:a poslednych asi 2000km meral som podla benzinky a nuloval som kilometre tak som mal priemer od 5.0 do 5,3 L/100km a palivo diesel V-power
tak tomu chlapec ani troska neverim, ty si jeden s tych co maju vzdy neskutocnu spotrebu.....
clapec neveril ani pal PC :D ked mu pisalo priemer asi 5.0L/100km. tak som to porovnaval z pumpy a vyslo mi tak ze o 2-3dcl mi ukazuje pal pc menej ale fakt som mal tolko spotrebu.
teraz som lial naftu z kanistra. mal som plnu najazdil som asi 390km a dolial som 20L a zasa uplne plna nadrz. tak skus si to vypocitat.
ked som kupoval auto typoval som spotrebu ze budem mat nieco okolo 6,5L a mam o liter menej :D
a to nejazdim na spotrebu mozno to zle pocitam alebo fakt tak malo to zerie a tak zvyknem to tocit aj do 4000ot ale zasa nejazdim nejak casto v meste mozno aj preto
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ericssonik82 napísal:Co moze mat este za nasledok to, ze turbo zapina pri vyssich otackach???

Moze to byt EGR ventil, alebo prasknuta hadicka na podtlaky, alebo nejake to podtlakove cidlo ci ventil, ci co to je co k nim idu tie tenucke hadicky na podtlak?????????
neviem co to moze byt ale to ked pridas tak citis ze auto zacina tahat od 2400ot? ked ides na trojke na 1700 ot a das mu plny tak uz by si mal citit tah auta. :roll:
u mna to je tak
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
ericssonik82
Nový užívateľ
Nový užívateľ

no ked idem na trojke na 1700 otacok, zosliapne plan, tak ono ma tah, ale ked sa dostane na tych cca 2200-2400 tak to tah este viac.......a mam taky pocit, ze to ma tahat od 1700-1800 tak ako mne od 2400
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

do dizlov sa nevyznam ,ale vraj tam su nejake solenoidy co ovladaju zopinanie turba..skusenejsi poradia
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ericssonik82 napísal:no ked idem na trojke na 1700 otacok, zosliapne plan, tak ono ma tah, ale ked sa dostane na tych cca 2200-2400 tak to tah este viac.......a mam taky pocit, ze to ma tahat od 1700-1800 tak ako mne od 2400
mne to robi asi tak ze od 1700-1800 ot mi to zrychluje ale pri asi 2200ot mi to nejak zoslabne a pri 2400 zasa to zacne tahat ale to mam podozrenie na vahu vzduchu.. niekedy to citim viac niekedy menej alebo skoro necitim. asi to robi podla pociasia :D
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
ericssonik82
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Pocasim to urcite nebude........Znamemu to iste robilo na VW Passat 1.9 TDI 96 kW a bola to vaha vzduchu
Brembo.SV
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Mar 2010, 18:28
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa Brembo.SV »

turbo nic nezopina. Je to lopatkove duchadlo pohanane turbinou a tu pohanaju vyfukove plyny. Cim vacsi objem plynov,tak i vyssie otacky. Ovladane su len naklpacie lopatky na statore. Vyraznejsie piskanie casto sposobuje unikajuci tlak vzduchu zo sacieho potubia,pricina deravy cooler ale castejsie popraskana hadica. No a ked tocis studeny motor na 3000,tak turbo sa ti odvdaci,to mi ver. 2 prina smrti turba je nedochladzovanie po jazde,3 necistuty v nasavanom vzduchu a 4 nedodrane vzmenne intervali vymeny oleja,nevhodny typ oleja alebo kvalita
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

timto veciam co si napisal rozumiem az na jednu vec. a to je:
necistoty v nasavanom vzduchu. ako to myslis? ved ja tomu nezabranim aby motor nasaval vzduch bez necitot. na to tam je ten vzduchovy filter no nie?
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
luboš
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 12 Sep 2008, 13:38
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luboš »

lubo22 napísal: na to tam je ten vzduchovy filter no nie?
No A??? :?:

Pre Teba je to normálne ho vymenit , ked treba.....

Ja som už videl aj polovicu filtra pri výmene. Druhú polku si pomali scucol motor :wink:

A TO chcel povedat ... chápeš ? :lol:
VEBE X20DTH 99-00
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ja ho menim po 10 000km uz su tam necistoty ale kedy treba menit neviem mne sa zda ze po 10 000km je to OK :)
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - VŠEOBECNE"