Převodovka 2.2Dti

Moderátori: dulo, buci_vectra

iurai

Príspevok od používateľa iurai »

este to stoji len tolko !
taky diferencial by stal 800 euro
Používateľov profilový obrázok
Blade
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 13 Apr 2009, 12:13
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blade »

za zpatečkovy ozubeny kolo s ložiskem chtěli 8000,- kč,neni zrovna v nejlepším stavu,to už bych si radši koupil repasovanou převodovku.-
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

a poviete mi po kolkych km sa meni olej v prevodovke v 2.2 dti?
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Brembo.SV
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Mar 2010, 18:28
Auto: Insignia

Príspevok od používateľa Brembo.SV »

je to celozivotna napln,ale odporuca sa menit po 30000 km. olej gm sa da uz objednat i z olejposty
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

Brembo.SV napísal:je to celozivotna napln,ale odporuca sa menit po 30000 km. olej gm sa da uz objednat i z olejposty
coze tak casto sa meni olej v prevodovke? a kolko ho tam ide
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Morty
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 04 Mar 2008, 09:28

ako to dopadlo?

Príspevok od používateľa Morty »

ako to dopadlo s tou prevodovkou?
Mne auto ako keby stále brzdilo a z prevodovky idú hrozné zvuky... chcel by som vedieť či sa to oplatí vyberať a opravovať alebo mám rovno zháňať druhú...
MIROF
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 07 Okt 2009, 14:20
Auto: Vectra B

Re: ako to dopadlo?

Príspevok od používateľa MIROF »

ja som mal nieco podobne .z prevodovky kvapkal olej,nevedel som kolko uz a celkom slusne .so stiahnutou rit0u som presiel este cca 450km .mechanik mi povedal ze to je zly simering .ked som ho kupoval v orig opel predajni ,tak na mna pozeral co to vlastne chcem a nakoniec ze tam nic take asi neni .ale aspon som kupil kontrolny srob ,predajca povedal ked mi ho predaval - toto by mal byt asi on ,nakolko stary bol strhany .auto by malo byt zajtra hotove ,tak dufam ze to bude OK ...
VECTRA B 1.8 Z18XE - 2001
red baron

Príspevok od používateľa red baron »

no olej v prevodovky sa ISTOTNE nemení po 30000 ale až po 300000km
Brembo.SV
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

po 300000 km bude prevodovka davno v haji. 30 tisic plati pri pouziti nahradnej naplne,teda nie GM. Celozivotna napln je hlupost,opotrebovavanim su v oleji ciastocky kovu,ktore v podstate opotrebenie este urychluju,opotrebenim je tam este viac kovovych ciastociek... Ale i samotny olej starne,zhorsuje sa jeho oxidacna stabilita,skratka zacina oxidacia suciastok,co opotrebenie este viacej urychluje. olej straca i viskozitnu stabilitu,co znamena,ze olej pri visokych teplotach sraca viskozitu a tak lahsie pride k pretrhnutiu olejoveho filmu. Trenie kovu o kov.
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Brembo, toto sú vplyvy, ktoré pôsobia na motorový olej, nie prevodový. Tiež vysvetli, čo znamená náhradná náplň. 30000 je fakt málo. Ja som menil olej teraz, kvoli výmene tesnenia pod vekom diferenciálu. Netuším, či tam bol olej niekedy predtým meneny, ale ja som na tom nabehal 90tisíc km. Neboli tam žiadne piliny, okrem toho kontrolná skrutka má magnet na ich prípadné zachytávanie.
V dokumentácii sa odporúča len kontrola každých 60000km.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
Morty
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 04 Mar 2008, 09:28

prevodovka

Príspevok od používateľa Morty »

iná literatúra píše že GM plní prevodovku olejom typu "fill-for-life" čo znamená náplň celoživotná a žiadna údržba sa nevyžaduje pri normálnom použití... ale koľko hláv toľko názorov... taktiež každá automobilka ktorá túto prevodovku dáva do svojich áut predpisuje iný olej... tak sa rozhodnite 8) , ja tu moju idem rozložiť a skúsiť ju poskladať súčiastky objedná bárs aj s nemecka keď už to inak nepôjde... ak s touto F35ťkou už niekto skúšal podobný špás budem len povďačný za rady. :idea: a dúfam že to pôjde spraviť pokiaľ nebude zničený obal... všetky rýchlosti idú zaradiť ale aj pri uvoľnení spojky na neutrály auto poťahuje jemne dopredu a pri zaradení napr 1tky auto síce ide ale celé sa trasie a popritom ako keby brzdila prevodovka motor. ak sa mi to podarí spraviť pokúsim sa to tu popísať...
Brembo.SV
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

macil,pisal som 300 tisic a nie 30 tisic. Nahradnou naplnou som myslel prevodovy olej nie priamo GM napriklad Shell,Casrol atd. Prevodovy olej podlieha rovnakej skaze ako motorovy,len ten proces je pomalsi a nedochadza k znecisteniu oleja spalinami,preto olej nie je cierny. Povodna napln spla SAE 80W a API Gl-4. SAE 80W znamena,ze olej viskozitou splna len normu viskozity pri teplote -18. Pri teplote +100 je viskozita taka mala,ze ju nie je mozne zaradit do ziadnej kategori SAE. Pre VeA boli prevodovky konstrukcne rovnake,ale olej tam bol iny. Tiez vyroba povodnej naplne je uz ukoncena a nahradza sa http://olejposta.sk/r_3941.html,co uz nie je SAE 80W. Osobne nepovazujem pouzitie SAE 80W za stastne rriesenie z hladiska viskozity,kedy moze pri velkom zatazeni a vyssich teplotach dochadzat k pretrhnutiu olejoveho filmu a postupnemu poskodzovaniu povrchu ozubenia. co sa tyka nahradnych dielov,ich cena je vysoka a je potrebne zvazit ci oprava alebo radsej zakupenie z vrakoviska.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

Brembo.SV napísal:Povodna napln spla SAE 80W a API Gl-4.
a nie je to tak, ze je predpisany synteticky prevodovy olej od GM, ktory splna rozlicne poziadavky, a ineho aj 80W-90 ?

pise niekde Opel, ze mozes dat lubovolny prevodovy olej SAE 80W, API GL-4 ???
nabster999
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 06 Dec 2009, 15:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nabster999 »

jo ja som sa pozeral do tých "mazacich plánov" a pre moju Vectru C GTS 2.2 DTI, predpokladam ze s prevodovkou aku ma aj autor tejto témy píšu olej DuraBlend GL-4 75W-80 a náplň je cca 1,9L

ja to idem coskoro menit, takze tam dám toto od Valvoline : http://www.olejshop.sk/oleje/prevodove- ... -80-1litr/
Benzín patrí do kosačiek. NO SMOG NO FUN

Audi A4 Avant 2.0 TDi 105 kW -2008-
Vectra C GTS 2.2 DTI 16V 92 KW -2003-
Corsa B 1.5 TD 49 KW -2000-
Brembo.SV
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Jurai povodna napln je mineralny olej 80W,ktory sa nevyraba a nahradza ho syntetika vid vyssie. Opel udavadza len svoju normu,ktora okrem specifikacie pre celozivotnu napln zahrna i API GL-4. Ako nahradnu napln uvadza kazdy vyrobca oleja vo svojich mazacich planoch nieco ine,ale zhoduju sa v GL-4 a SEA v rozhahu 80W az 75W-90. Ale ako som pisal,monogradnemu oleju 80W by som sa radsej vyhol. Podla isteho anglickeho fora,problemyy s prevodovkami zacali az u VeB,kde sa pouzila ina napln,nez do rovnakej prevodovky do VeA rovnakeho typu. Mimochodom 80W sa pouzila najma kvoli znizeniu spotreby.
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Brembo.SV napísal:macil,pisal som 300 tisic a nie 30 tisic. ..
Ja viem čo si písal, ty nie. Tak ti to pripomeniem.
Brembo.SV napísal:je to celozivotna napln,ale odporuca sa menit po 30000 km. olej gm sa da uz objednat i z olejposty
Možno si myslel 300 tisíc, no rozhodne si to nenapísal. Rovnako v tvojom ďalšom príspevku. Ja som reagoval práve na tých 30 tisíc.
Opel Astra F-CC, X18XE
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Brembo.SV, ale ako si môžeš byť istý tým, že ten olej, ktorý predáva Opel do prevodoviek je SAE 80??

Ja som po tom tiež pátral a nič som nevypátral, jediná možnosť je, zdá sa, analýza jeho vlastností.
Ja preto vždy kúpim ten liter oleja v Opli a mám pokoj.
Na prvej Omege som mal cez 400.000 km, pôvodná prevodovka, absolútne 100% stav.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Košický Opel momentálne dáva a predáva do mechanických prevodoviek Spirax od Shellu. V základe 75W-90, ako alternatívu 75W-80, oba GL-4. Ten druhý predali aj mne a kurevsky draho. :roll:
Opel Astra F-CC, X18XE
Brembo.SV
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

tak este raz. Odporucany vymenny intreval olejovej naplne od inych vyrobcov napr Shell je 30 tisic alebo 2 roky. 80W som zistil rozsiahlim patranim a zadanim normy GM,kde ten olej bol vsade deklarovany ako 80W. Prvonapln mala prave 80W,neskor sa rozsirenim typov prevodoviek pridali dalsie 2 normi GM,ktore nahradili starsiu. Presne cislo normy si nepamatam,neskor prisli dalsie normi a tich uz SAE 80W nebolo,boli bud 80W-90 alebo 75W-90. Problematicke su najma rozvodovky,ktore pri destrukcii poskodia i samotnu prevodovku. Pri vymene sa odporuca kontrola staleho prevodu,pokial su uz zuby poskodene,je lepsie si uz zhanat prevodovku alebo kolesa staleho prevodu. je na kazdom,ci tu napln vymeni alebo aspon skontroluje.
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"