klimatizacia

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
mario...
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 16 Mar 2006, 11:08
Auto: !! Zmeň si model auta !!

klimatizacia

Príspevok od používateľa mario... »

caute...nema niekto skusenost s klimou u vectry A...nejde mi teda ani neviem ci sla.Proste ju zapnem, stupnu otacky, pocum ako sa zopne ale nedava studeny vzduch....pocul som o dvoch alternativach:,,,bud sa zopne a tym padom by som vylucil ze nie je naplnena, lebo sa spina pod tlakom, ze!...alebo je to moj pripad ze zopne a nedava studeny vzduch, takze zevraj to moze byt triska...ale nevim kde sa nachadza, niekde pri kureni?....ak by niekto mal s tym skusenost, budem vdacny za radu...lebo slniecko je sice pekne ale uz je toho teplucka v aute dost
Braku

klima

Príspevok od používateľa Braku »

Mal som nieco podobné,ale odsleduj ci otacky po case neklesnú.Ak ano tak je k. prázdna.Prosím len nechod do autor. ser.Naplní ti ju kazdý chladničkár najlepšie aj s kontrastnou látkou.Mne sa netesnost prejavila na cidle tlaku.(lavá strana chladica,čudný valec a za ním dolu)Vela zdaru.
mario...
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 16 Mar 2006, 11:08

Príspevok od používateľa mario... »

ok...dik za radu...uz som to bol pozriet v servise a mam to hotove...dnes som tam bol a ku koncu to vazne bolo malo naplne, mal som tam len necelych 100g.....a ma byt pisanych 900g, takze bodaj by aj ta klima sla, ze???...hihi.Takze moze svietit slniecko, vyslo ma to 1300sk aj tou farebnou naplnou pre zistenie unikania klimy...takze zatial budem jazdit a uvidim ci vydrzi....inak bol tam trosku problem s nejakym tlakom na tom ich stroji a vraveli ze to moze robit aj moj kompresor v aute, uz je starsi......ale zatial ide.....a dufam ze aj pojde.....
VeBeBeBe

Re: klima

Príspevok od používateľa VeBeBeBe »

Braku napísal:Mal som nieco podobné,ale odsleduj ci otacky po case neklesnú.Ak ano tak je k. prázdna.Prosím len nechod do autor. ser.Naplní ti ju kazdý chladničkár najlepšie aj s kontrastnou látkou.Mne sa netesnost prejavila na cidle tlaku.(lavá strana chladica,čudný valec a za ním dolu)Vela zdaru.
Nevie niekto náhodou či sa dá doplniť chladiace médium do klímy aj keď je tam netesnosť??? V klímoservise mi zistili netesnosť pri kompresore klímy, ale meniť ho je nad môj rozpočet, no a tam sa to doplniť nedalo, bo ten stroj na klímu vraj chladiace médium do systému nepustí keďže mu vyšlo, že je dakde únik pri tlakovaní... únik je ale minimálny, od minulého roka ako mám VeBe tak chladila klíma v pohode a pôvodne som tam išiel len tak, že čeknúť klímu, obnoviť náplň a pod... preto by som chcel vedieť či existuje aj niekto iný ako servis na klímy, kto by tam to chladiace médium dal aj za cenu, že viem, že bude postupne pomaly unikať... ďakujem za odpoveď ;o)
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

podla mna je ta netesnost vacsia, ked ju zistil stroj pri plneni !
VeBeBeBe

No ďakujem za odpoveď, aj keď na to som sa nepýtal... :o/ ... no a celé minulé leto som chodil s klímou a bolo to v pohode, nechladila síce nejak enormne, ale úplne mi to stačilo, chcem len vedieť, že či existuje nejaký iný spôsob ako doplniť chladivo do klímy, keďže sa to tým strojom v servise nedalo... radšej si každý rok zaplatím za doplnenie chladiva ako kupovať nový kompresor na ebayi za 6000,-Sk + poštovné alebo tu na Slovensku za ešte viac... takže tak...
iurai

VeBeBeBe napísal:No ďakujem za odpoveď, aj keď na to som sa nepýtal... :o/ ... no a celé minulé leto som chodil s klímou a bolo to v pohode, nechladila síce nejak enormne, ale úplne mi to stačilo, chcem len vedieť, že či existuje nejaký iný spôsob ako doplniť chladivo do klímy, keďže sa to tým strojom v servise nedalo... radšej si každý rok zaplatím za doplnenie chladiva ako kupovať nový kompresor na ebayi za 6000,-Sk + poštovné alebo tu na Slovensku za ešte viac... takže tak...
pytal si sa presne na to.

ked je tam taka netesnost, ze ju stroj vobec zistil, tak mas chladivo za den prec
VeBeBeBe

Pýtal som sa na toto: "Nevie niekto náhodou či sa dá doplniť chladiace médium do klímy aj keď je tam netesnosť???" nie na to, či je tam netesnosť a či to náhodou potom neunikne?!?! Viem o tom dobre, že to uniká zo systému! A asi by to nebolo "za deň preč" keď som s klímou jazdil celé minulé leto... ale to som tu už písal, iurai a poprosím ťa, ak nevieš odpovedať na moju otázku, či existuje iný spôsob ako dať chladivo do systému okrem toho stroja čo majú v servise, ktorý tam proste nedá ani gram chladiva akonáhle po natlakovaní zistí, že tam je netesnosť.... tak mi odpovede nepíš, ďakujem!!!!
iurai

VeBeBeBe napísal:Pýtal som sa na toto: "Nevie niekto náhodou či sa dá doplniť chladiace médium do klímy aj keď je tam netesnosť???" nie na to, či je tam netesnosť a či to náhodou potom neunikne?!?! Viem o tom dobre, že to uniká zo systému! A asi by to nebolo "za deň preč" keď som s klímou jazdil celé minulé leto... ale to som tu už písal, iurai a poprosím ťa, ak nevieš odpovedať na moju otázku, či existuje iný spôsob ako dať chladivo do systému okrem toho stroja čo majú v servise, ktorý tam proste nedá ani gram chladiva akonáhle po natlakovaní zistí, že tam je netesnosť.... tak mi odpovede nepíš, ďakujem!!!!
asi Ti pokazim naladu, ale myslim si, ze tvoj uzaver je nespravny.
a to v tom konkretne, ze teraz je tam netesnost podstatne vacsia ako minuly rok.
ale mozes skusit stastie v inej firme co plni klimy.
tieto plniace automaty - podla nich poznas firmu, co klimy nevie robit
vikieso
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 26 Máj 2007, 15:47
Kontaktovať používateľa:

Re: klima

Príspevok od používateľa vikieso »

Braku napísal:Mal som nieco podobné,ale odsleduj ci otacky po case neklesnú.Ak ano tak je k. prázdna.Prosím len nechod do autor. ser.Naplní ti ju kazdý chladničkár najlepšie aj s kontrastnou látkou.Mne sa netesnost prejavila na cidle tlaku.(lavá strana chladica,čudný valec a za ním dolu)Vela zdaru.
mam ten sty problem co ty a tie iste zavady asi je to vada oplou ve-b
Vectra B 1.8 16V - PD 950 DB - X18XE

www.sosauto.eu
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

ten cudny valec je susic klimy
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
havo

Príspevok od používateľa havo »

Chyba nie všetkých VeBe, mam auto 5 rokov a ešte som klimu nedoplnal, aj ked neviem že dokedy :lol: :?:
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa lubo098 »

a chladi? :D
tak to mas stastie
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
ivan HRDINA
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 14 Sep 2007, 20:25

Príspevok od používateľa ivan HRDINA »

ja som minulí rok chladil bez problému a teraz som zistil že je prázdna ale ked ju zapnem tak mi ani nezopne...poistky som kontroloval...čo to može biť???
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa lubo098 »

ked je prazna tak nezopne cerpadlo aby neslo naprazno
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
ivan HRDINA
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

tak ako sa dá zistiť kde mi to uniká?
havo

lubo098 napísal:a chladi? :D
tak to mas stastie
Chladí, inak by som sa s tým nechválil Yellow_Colorz_PDT_01 .
havo

Farebná nápln klímy, únik=vizuálna kontrola, zistenie, oprava a máš hotové, užívaš chládok :) .
iurai

havo napísal:Farebná nápln klímy, únik=vizuálna kontrola, zistenie, oprava a máš hotové, užívaš chládok :) .
zabudol si napisat, ze potrebuje aj davku stastia, a batoh penazi
ivan HRDINA
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

ved to že penáze pi.. penáze a z mojim štastím to určite nenájdem :( ale ved uvidím..
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - VŠEOBECNE"