Problematický štart teplého motora X18XE
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
baran1985
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Okt 2008, 11:48
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Mam podobný problem ako kolega nado mnou. Rozdiel je v tom ze mam Vebe 1,8 X18XE benzin. Volnobeh drzi, krokovy motorcek som menil pred rokom, klapka vycistena, sviecky aj kable nove, vsetky konektory ku ktorým som sa dostal skontrolované, diagnostika nevypisala nic, erg zaslepeny...Motor stratoval za studena pekne, no dnes ráno sa to stalo aj ked bol studený. Ked štarujem tak chytí, ale tak zvlastne akoby sa zadusil a vzapetí skape. Vacsinou sa to deje ked je motor zohriaty.. Pri dalsom startovani treba trosku dlhsie potocit spravi to znova asi na sekundu a potom sa uz rozbehne normalne...tazko sa to popisuje.. Kontrolka motora nesvieti. Ma niekto prosim nejaky napad co by som mohol este skontrolovat. Dakujem za radu...
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
pre baran1985: Z najvacsou pravdepodobnostou je to cidlom teploty chladiacej kvapaliny. Skus ho odpojit a startovat. Malo by to ist tazsie, ale motor by mal ostat bezat.
Mas tam dve cidla teploty, do jedneho idu 2 kabliky tak o tomto pisem
Mas tam dve cidla teploty, do jedneho idu 2 kabliky tak o tomto pisem
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
- buci_vectra
- Moderátor

Na bloku motora spolu s termostatom. Stopuj po hrubej hadici co ide z chladica, na strane vzduch. filtra.
Ale najprv sa pozri ci len nemas skorodovane kontakty v konektore a na cidle...
Ale najprv sa pozri ci len nemas skorodovane kontakty v konektore a na cidle...
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Nie, nie, tento motor (X18XE) má čidlo priamo na bloku motora. Keď sa postavíš k motoru spredu, tak na pravej strane, cca pod modulom zapaľovania. Môžeš ho zmerať. Z studena, 20°C by mal mať 2 až 3 kohmy, pri 90°C 200 až 300ohmov. Ale v tom to podľa mňa nebude. Aj mne to občas spraví, no zatiaľ to neriešim. Podozrenie mám na čidlo kľuky, alebo skôr na prívody k nemu. Popraskaná izolácia, k tomu prach a špina, to dokopy môže spôsobovať rôzne elektrické zvody a problém so štartom.
Tému som rozdelil, nakoľko pôvodná, ktorú založil Yankozh sa týkala dízlového motora a tam bude riešenie diametrálne odlišné.
Tému som rozdelil, nakoľko pôvodná, ktorú založil Yankozh sa týkala dízlového motora a tam bude riešenie diametrálne odlišné.
- buci_vectra
- Moderátor

Ked to Macil pise, tak to urcite tak bude 
Ja som len vychadzal podla kamaratovej X20XEV, zdalo sa mi ze su to takmer identicke motory :roll:
A myslis ze by aj pri vadnom cidle kluky by bola ta zavislost od teploty motora? To by podla mna blblo uplne nahodne a aj za behu... ci nem?
Ja som len vychadzal podla kamaratovej X20XEV, zdalo sa mi ze su to takmer identicke motory :roll:
A myslis ze by aj pri vadnom cidle kluky by bola ta zavislost od teploty motora? To by podla mna blblo uplne nahodne a aj za behu... ci nem?
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
To si niesom istý, ale viem o pár prípadoch, keď po výmene tohto čidla sa problém vytratil. V mojom prípade sa problém vystupňoval, keď som nechal umyť motor. A zvláštne tiež bolo, že za studena sa nič nedialo, ale keď sa motor zohrial, rozsvietila sa kontrolka motora a signalizovala vadné čidlo kľuky. Po dvoch dňoch to prešlo.
Odvtedy nedávam umývať motor.
Odvtedy nedávam umývať motor.
-
baran1985
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Okt 2008, 11:48
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
cidlo kluky som menil dva roky do zadu..bola na nom popraskana izolacia..od vtedy som mal s nim pokoj..menil som aj cidlo vacky, kedze ho vypisalo ako prve chybu na PC. No bolo to zbytocne. Ako sa tu uz rozoberalo, diagnostika si ich pomyli, alebo jednotka.. No skusil som precistit vsetky kontakty a uvidime. Inak to cidlo teploty je na pravej strane bloku ako ste pisali..Este otazka, kusok od cidla smerom do predu je taka sranda, vedie k nej jeden drotik. Co je to?lebo ked potocim s droditokm sa hybe cely kontakt v tom cidle alebo co to vlastne je..
- buci_vectra
- Moderátor

Pravdepodobne cidlo teploty, ale len pre budik na palubovke
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE