Nefunkčný regulátor nastavenia výšky reflektorov
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Jún 2010, 19:49
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Nefunkčný regulátor nastavenia výšky reflektorov
Neviete mi poradiť, na ktorej pozícii je poistka regulátora zdvihu rreflektorov? Nefunguje mi to a manuál mám po francúzsky. Alebo poradiť, čo s tým môže byť.
Ďakujem
Ďakujem
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 07 Jún 2010, 19:49
Regulátor svetiel
Je to Opel Astra G, 1,7 CDTI, r.v.2003, nejde ani jedno svetlo
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Tu mas prirucky "Jak na to" mozno to bude napomocne: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=2430
'07 Astra H Z19DT
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
'03 VeCe Z18XE
- Diagnostika -
- ing.zoidberg
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 04 Sep 2010, 17:17
- Kontaktovať používateľa:
mne to tiez neslo , trosku cudne riesenie no ja som trosku msuel povytiahnut cele to ovladanie svetiel .. o nejaky mm alebo 2mm .. vypacil som skrutkovacom a zrazu sa pohli .. odvtedy ide nastavit
// ak sa smiem spytat poradte mi ako sa manualne nastavuje vyska svetlometov .. myslim normalne na svetlach ako to robia v servise .. totizto mi zacali vsetic blikat , postavil som sa oproti garazi a porovnal s inym autom .. svietia mi velmi vysoko a vsetkych oslnujem .. po prichode do servisu ma odbili ze ten stroj na to maju zahrabany a nemam cas ani chut hladat ine autoservisy .. poradte prosim cim to nastavim .. aspon docasne kym nenajdem nieco schopne
// ak sa smiem spytat poradte mi ako sa manualne nastavuje vyska svetlometov .. myslim normalne na svetlach ako to robia v servise .. totizto mi zacali vsetic blikat , postavil som sa oproti garazi a porovnal s inym autom .. svietia mi velmi vysoko a vsetkych oslnujem .. po prichode do servisu ma odbili ze ten stroj na to maju zahrabany a nemam cas ani chut hladat ine autoservisy .. poradte prosim cim to nastavim .. aspon docasne kym nenajdem nieco schopne
Opel Astra G Caravan 2.0DI 1999 60kw/82HP
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 03 Aug 2010, 19:13
- Auto: Nemám auto
nastavenie sa da spravit iba priblizne v domacich podmienkach dolezite je trosku aby bolo pritmie a aby bola nejaka tabula pred autom alebo brana, garazove vrata a tak, dalej auto v rovine. Pri svetlach a pri motorcekoch su z vrchu vidiet take plastove srobky na imbus neviem presne aky presne,a dalej je tam to iste pri dialkovom no to je zvrchu zakryte plastovov zatkou na rame auta....
treba s nimi tocit bud do lava alebo do prava neviem uz som to davno robil a tak si ich nastavis nizsie podla seba, no v servise ti to spravia hocikde na stk-ckach aspon u nas v NZ je to tam, vela zdaru
treba s nimi tocit bud do lava alebo do prava neviem uz som to davno robil a tak si ich nastavis nizsie podla seba, no v servise ti to spravia hocikde na stk-ckach aspon u nas v NZ je to tam, vela zdaru
plus plus korea :D
nastavenie sklonu svetiel - vseobecne
nastavenie svetiel:
auto bez nakladu. svetla do polohy 0
metoda1:
treba rovnu plochu pred ktorou je stena. v lete sa to dobre robi v podzemnych garazach
predkom auta sa postavit k stene. oznacit na stene miesto, kde je vodorovna hranica medzi svetlom a tienom. napriklad nalepit kusok izolacnej pasky.
cuvnut 5 metrov. hranica svetla a tiena by mala klesnut aspon o 5 cm.
ak nie, zmenit sklon svetla
metoda2:
najst v noci rovnu neosvetlenu cestu, zastavit s autom.
auto by na stretavackach malo svietit cca 30 metrov dopredu pri lavom kraji vozovky, pri pravom svieti dalej
a nenechat sa pri tom zrazit
sklon svetiel sa nastavuje takou skrutkou. druhou skrutkou sa nastavuje bocne smerovanie svetiel. tocit len jemne, lebo to mozete ponicit
svetla je mozne tiez nastavit povolenim a posunutim uchytov, aspon na Vectra B vo velkom rozsahu.
auto bez nakladu. svetla do polohy 0
metoda1:
treba rovnu plochu pred ktorou je stena. v lete sa to dobre robi v podzemnych garazach
predkom auta sa postavit k stene. oznacit na stene miesto, kde je vodorovna hranica medzi svetlom a tienom. napriklad nalepit kusok izolacnej pasky.
cuvnut 5 metrov. hranica svetla a tiena by mala klesnut aspon o 5 cm.
metoda2:
najst v noci rovnu neosvetlenu cestu, zastavit s autom.
auto by na stretavackach malo svietit cca 30 metrov dopredu pri lavom kraji vozovky, pri pravom svieti dalej
a nenechat sa pri tom zrazit
sklon svetiel sa nastavuje takou skrutkou. druhou skrutkou sa nastavuje bocne smerovanie svetiel. tocit len jemne, lebo to mozete ponicit
svetla je mozne tiez nastavit povolenim a posunutim uchytov, aspon na Vectra B vo velkom rozsahu.