Zvlastny zvuk motora

Moderátori: bukelo, buci_vectra

NacoNazov
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 31 Máj 2010, 17:08
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Zvlastny zvuk motora

Príspevok od používateľa NacoNazov »

Ahoj......mam Astru 1.7 CDTI 59KW rok vyroby 2004 najazdenych 135000 km..A pri rychlostiach 1 a 2 mi zvlastne klepe motor.....nijak ho nedusim, preradzujem pri 2500-3000 otackach a prave pri tych 2500 mi zvlastne klepe tak kovovo.......proste tak zvlastne rapci.......no a pri vyssom zaradeni utichne a ide pekne potichu mozu to byt trisky, alebo ?.......menil som olej na Castrol 5W 40 a vsetky filtre, okrem peloveho... ale nijak to nepomohlo.......mal niekto uz taketo skusenosti ? :shock:
franky
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 08 Okt 2009, 13:51
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Spišska Nová Ves
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa franky »

Mam presne rovnaky motor aj rocnik a aj podobne kilometre a tiez mi to tak nejako zvlastne klepe a neviem cim to je... moje podozrenie su trysky... deje sa to okolo 2000 otacok...
Astra 1.7 DTL 59kW +nejake kone naviac od Profituningu :o), r.2004
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

franky napísal:Mam presne rovnaky motor aj rocnik a aj podobne kilometre a tiez mi to tak nejako zvlastne klepe a neviem cim to je... moje podozrenie su trysky... deje sa to okolo 2000 otacok...
je to kovovy zvuk,alebo skorej taky dunivy ako keby rezonovali plasty?
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
NacoNazov
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Plasty nie........bol som s tym vo dvoch servisoch, ani jeden nebol autorizovany, ale odporucili ma tam znami........zhodili mi dokonca predny naraznik aj kapotu a nakoniec v jednom servise usudili ze to robi automaticke dosycovanie......pretoze nad 2000 otacok sa ten zvuk ustali...... v druhom servise, zase ze taky zvuk to ma mat.......vraj su to take motory a ze to nad 100000 najazdenych km zacne byt hlucnejsie, tak zacinam premyslat o pretesneni.......kapoty ??Dynamatom hoodlinererom..........a mozno aj priestor medzi palubovkou a motorom.......no a ak ani potom nebudem spokojny, tak si budem pustat hlasnejsie radio :)) ak niekto pride na iny sposob aky by sa to dalo riesit pripadne co ine by to mohlo byt pls odpiste......
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Moze to robit aj klin. remen s napinacou kladkou
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
NacoNazov
Nový užívateľ
Nový užívateľ

hmmm , klinovy ma nenapadol ........a ani automechanikov, ale na druhej strane keby to bol klinovy nerachotilo by to aj na volnobehu ???.........pretoze v tedy ide tichucko.....
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

NacoNazov napísal:hmmm , klinovy ma nenapadol ........a ani automechanikov, ale na druhej strane keby to bol klinovy nerachotilo by to aj na volnobehu ???.........pretoze v tedy ide tichucko.....
urcite nie riesil som tento problem minuly tyzden a vysledok bol prekvapujuci :wink:
Mám Opel
NacoNazov
Nový užívateľ
Nový užívateľ

teda......ja s tym pobezim zase do servisu a poviem im nech mi pozru klinovy remen a napinaciu kladku........a ak to bude ono tak si moj zachranca pred zbytocnym tlmenim roznymi foliami :).....no a este.....ak by to bolo ono, co by to obnasalo ? novy renem aj kladku? alebo sa tam len nieco podotahuje ?...........
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"