AUTOHIFI - DEBATA VSEOBECNE O HUDBE V AUTE

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Sep 2009, 18:51
Auto: Astra F

Príspevok od používateľa frenkyto »

Kajo napísal:Je to zložitá téma a u mňa má každý z vás kus pravdy.

Marwi v tomm že sú rozdiely v kondíkoch:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Kondenz%C3%A1tor

frenkyto v tom, že každý kondík hudbe iba pomôže.

Pre mňa je kapacitor po skúsenostiach bez - nutnosť.
Výhoda je aj v tom, že pri štartovaní kondík dodáva do siete energiu, teda v momente štartovania.

Meranie napätia na zosíku bežným voltmetrom "z" a "bez" kondíka nemá zmysel - tie napäťové poklesy sú veľmi krátke, treba osciloskop.
Ten by jasne ukázal prepady napätia.
[/url]
jasne ja som uviedol ze ze vy tych cenovych relaciach 50-100 eur az taky rozdiel nebude v cene 50 a 300 to uz ano to som aj uviedol len zase to je na zvazenie ci neostatpri tom lacnejsom...beriem tu do uvahy klasicku beznu aparaturu v cenach kompletneho auta cca 1000 eur marwi je niekde v uplne inom leveli preto je vymena nazorov mozno trochu z inym dopadom...ale je to v norme....-))) urcite nie som nastvany mozno to tak vyzera ale nie je to tak ...ja tvrdim staci dobra baterka dobry kondik dobry vodic ...vsetko ak sa zluci vysledok je slusny ...
Predaj autohifi: Opel - astra F,2000,1,6í
marwi

Príspevok od používateľa marwi »

Bez faktov sa to posuva na krcmovu debatu typu "kto ma vacsieho" a v tej nechcem pokracovat. A za tym , ze kondiky nie su rovnake si stojim. Ostatne skusenosti, ktore obaja popisujeme su o roznych kombinaciach komponentov a asi sa to neda vzajomne porovnat. Nehovorim ze kondik moze nieco pokazit , to urcite nie. Len si myslim ze peniaze za kondik je rozumnejsie investovat do lepsich kablov a baterky. Ale je to len moj nazor a nikomu ho nevnucujem... Skus sa popytat ludi co "investovali" do kablov a maju aj trocha lepsiu baterku. Alebo to vyskusaj ved tie veci predavas , tak mas moznosti... Urcite nerozpravam o baterke za 500 euro...

A teraz cisto hypoteticky. Predpokladajme ze mame napajaci kabel 10 qmm. Odber zosilnovacov predpokladajme 300 A. Ak bude mat kabel dlzku 5 m , tak ubytok na nom bude cca 3 V co je stvrtina napajacieho napatia a preto sa zosilovac dostava do limitacie a skresluje. Kondenzator pomaha eliminovat straty na kabli...
Avsak ak mame napajaci kabel 50 qmm , ubytok napatia je cca 0,6 V. 1F kondik vie pokryt cca 0,5 V vykyvy pri 300 A. Cize pri prvom variante pri ubytku 3V - 0,5V = 2,5V . Pri druhom variante bez kondiku je ubytok 0,6V . Ak predpokladame ze kupime "lacny" kondik = cca 50 euro , tak ak tie iste eura pridame k napajacej sade 10 qmm tak sa isto dostaneme na cenu napajacej sady 50 qmm alebo aj viac ... Toto sa hadam da pochopit a pomoze to pri rozhodovani niekolkym clenom fora...
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Bez faktov sa to posuva na krcmovu debatu typu "kto ma vacsieho" a v tej nechcem pokracovat. A za tym , ze kondiky nie su rovnake si stojim. Ostatne skusenosti, ktore obaja popisujeme su o roznych kombinaciach komponentov a asi sa to neda vzajomne porovnat. Nehovorim ze kondik moze nieco pokazit , to urcite nie. Len si myslim ze peniaze za kondik je rozumnejsie investovat do lepsich kablov a baterky. Ale je to len moj nazor a nikomu ho nevnucujem... Skus sa popytat ludi co "investovali" do kablov a maju aj trocha lepsiu baterku. Alebo to vyskusaj ved tie veci predavas , tak mas moznosti... Urcite nerozpravam o baterke za 500 euro...

A teraz cisto hypoteticky. Predpokladajme ze mame napajaci kabel 10 qmm. Odber zosilnovacov predpokladajme 300 A. Ak bude mat kabel dlzku 5 m , tak ubytok na nom bude cca 3 V co je stvrtina napajacieho napatia a preto sa zosilovac dostava do limitacie a skresluje. Kondenzator pomaha eliminovat straty na kabli...
Avsak ak mame napajaci kabel 50 qmm , ubytok napatia je cca 0,6 V. 1F kondik vie pokryt cca 0,5 V vykyvy pri 300 A. Cize pri prvom variante pri ubytku 3V - 0,5V = 2,5V . Pri druhom variante bez kondiku je ubytok 0,6V . Ak predpokladame ze kupime "lacny" kondik = cca 50 euro , tak ak tie iste eura pridame k napajacej sade 10 qmm tak sa isto dostaneme na cenu napajacej sady 50 qmm alebo aj viac ... Toto sa hadam da pochopit a pomoze to pri rozhodovani niekolkym clenom fora...
jasne suhlas ..a co tak k tej sade dobreho kabla co opisujes napojit dobry kondik to ale zasa budeme inde vzdy to bude o nieco lepsie...z kondikom....urcite bude o malo ale bude....islo o opodstatnenie toho vyrobku...pretoze vzdy to bude velka zasoba napetia blizko pristroja ktory to jednoducho potrebuje,,,kabel je prietok kondik hromada zrdoja prudu pripravena k oamzitemu odberu a nabitiu,,,,
marwi

Cize sa budem snazit to zhrnut. Povodna otazka bola ze ci je lepsie dat urcitu ciastku( cca 50 euro)za kondenzator , alebo za "hrubsi" kabel. Na priklade ktory som uviedol vyssie sme zistili ze kondenzator nam pomohol zlepsit ubytky na napajani o cca 0,5V Hrubsi kabel nam pomohol zlepsit ubytky na napajani o cca 2,4V. Zaver si uz urcite urobi kazdy sam.

Vysvetlim preco u mna nema kondenzator zmysel ( nemusi to platit u kazdeho ) Ja mam ubytok cca 0,1V pri plnej zatazi ( 100%). Kedze mam zosilovace predimenzovane a pocuvam ich na cca 30-40% tak su tam ubytky zanedbatelne a preto je pre mna kondenzator "zbytocny". :)
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Cize sa budem snazit to zhrnut. Povodna otazka bola ze ci je lepsie dat urcitu ciastku( cca 50 euro)za kondenzator , alebo za "hrubsi" kabel. Na priklade ktory som uviedol vyssie sme zistili ze kondenzator nam pomohol zlepsit ubytky na napajani o cca 0,5V Hrubsi kabel nam pomohol zlepsit ubytky na napajani o cca 2,4V. Zaver si uz urcite urobi kazdy sam.

Vysvetlim preco u mna nema kondenzator zmysel ( nemusi to platit u kazdeho ) Ja mam ubytok cca 0,1V pri plnej zatazi ( 100%). Kedze mam zosilovace predimenzovane a pocuvam ich na cca 30-40% tak su tam ubytky zanedbatelne a preto je pre mna kondenzator "zbytocny". :)
....Ja mam ale kapacitor za 60 eur ,cize podla teorie ktoru uvadzas drahsie kvalitnejsie su lepsie ak su teda lepsie tak potom cim?Predpokladam ze nie tym ze to bude hodnota mensia ako 0,5 V pri merani alebo hodnota rovnajuca sa 0,5 V lebo tolko som nameral ja pri lacnom kapacitore. Zbytocne by sme kupovali drahsi kondik,,,este poznamka mam 1 Farad kapacitor co potom bude znamenat 2-4-5 Farad? ?Tak tu si tiez kazdy moze urobit nazor...potom to nemoze byt 0,5 :-))) ja som to meral pri nie najhrubsom kabli ale malokto ma 12 kabel aspon co vidim v beznej praxi ...takze pomaly sme tomu urobili zaver:-)))Ak by som ja pocuval hudbu v aute na 30=40 % tak nedavam kondik ani ja:-)) ta tema je myslim uz uzavreta...a zbytocna ...
marwi

Frenkyto , pre teba je tato tema asi fakt zbytocna. Rukolapne je tu dokazane ze "hrubsi" kabel znizi pokles napatia asi 5x viac ako cenovo rovnaky "kapacitor" , ale ten "kapacitor" je aj tak pre teba "lepsi" !!! Takuto logiku ja nechapem !
P.S. : Ak chces tak si nieco precitaj o ESR a popri tom tam budu pravdepodobne vysvetlene aj ostatne vlastnosti kondenzatorov.

A este jedna perlicka na zamyslenie - "Kondenzator sa vie ovela rychlejsie vybijat a nabijat" - suhlasim ak by mal k dispozicii "tvrdy" zdroj. Ale ako sa bude stihat nabijat z "pomalej" baterky. Ak tá nestiha pre zosilnovac tak ako bude stihat pre kondenzator ???
Fyzika je vsade okolo nas ci sa to niekomu paci , alebo nie , kym sa nevymysli nic lepsie.... :)
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

[quote="marwi"]Frenkyto , pre teba je tato tema asi fakt zbytocna. Rukolapne je tu dokazane ze "hrubsi" kabel znizi pokles napatia asi 5x viac ako cenovo rovnaky "kapacitor" , ale ten "kapacitor" je aj tak pre teba "lepsi" !!! Takuto logiku ja nechapem !
P.S. : Ak chces tak si nieco precitaj o ESR a popri tom tam budu pravdepodobne vysvetlene aj ostatne vlastnosti kondenzatorov.

A este jedna perlicka na zamyslenie - "Kondenzator sa vie ovela rychlejsie vybijat a nabijat" - suhlasim ak by mal k dispozicii "tvrdy" zdroj. Ale ako sa bude stihat nabijat z "pomalej" baterky. Ak tá nestiha pre zosilnovac tak ako bude stihat pre kondenzator ???
Fyzika je vsade okolo nas ci sa to niekomu paci , alebo nie , kym sa nevymysli nic lepsie.... :).....ti natocim video ked odpojim kondik ide 0,5 volta dole kde su tvojje fyyikalne zakony?najprv si napisal kondik zbytocne potom je tam 0,5 v ale treba drahsie tie su lepsie tak ja mam lacny co sa stane ked dam drahsi?nic?tak potom naco ho mam kupovat?protirecis si ale neskutocne ...z kondikom nameras viac vzdý a vsade...ked mas dobre kable baterku tak o malo ale aj tak nameras...ja tvrdim len toto...ja som netvrdil nikdy ze bude stihat ale ze to bude vzdy lepsie...O,5 v je velmi vela pre mna v zostave minimalne teraz...
marwi

Frenkyto , ja ti verim ze kondik ti zdvihne napatie o 0,5 V . Ale ty riesis len nasledok a nie pricinu preco vobec ten ubytok mas. Ak ta bude dlhodobo boliet hlava tak budes stale len jest tabletky od bolesti , alebo odstranis tu pricinu bolesti , aby si uz nemusel jest tie tabletky??? Porozmyslaj....
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Frenkyto , ja ti verim ze kondik ti zdvihne napatie o 0,5 V . Ale ty riesis len nasledok a nie pricinu preco vobec ten ubytok mas. Ak ta bude dlhodobo boliet hlava tak budes stale len jest tabletky od bolesti , alebo odstranis tu pricinu bolesti , aby si uz nemusel jest tie tabletky??? Porozmyslaj....
ja viem presne co chces povedat...ver tomu ze tie vzorce a vypocty uz su davno kazdemu zname...nic nove tu nespises niekedy davno raz niekto napisal musis mat dobry kabel dobru baterku dobry alternator zoastavu atd....to ostalo dodnes to nikdy nikto nepopiera az sa prislo na jednu vec ako urobit este nieco lepsie tak nasledne prisly kondiky a vsetko ine iny material ina struktura materialu atd.....viem ze ked mas na baterke 14 volt trebar pri nastartovani a vzadu 13,5 ubytok je dosledkom prenosu a rozlozenia sa prudu po kabli nasleden nastava vymena kablu je zname cim vecsi a hrubsi kabel tym je prietok stabilnejsi a silnejsi jasne zmes kablu je dolezita to ale napisat nechcem ....pokial ale bude vzadu na kabli 14 volt a na baterke 14 volt viac je zname ze nedostaneme ...ty mas takto ziadnu stratu?dobrou baterkou a vodicom sa to da do urciteho budu volume pokial chceme aby aj to stihalo tak to musime poriadne zvladnut vsetko....Ty ale uvadzas ze pocuvas na hlasitosti 30-40 percent u mna zasa ide nadoraz cievky sa prehrievaju nestihaju chladit to je nieco uplne ine to dobre vies a teraz k prietoku prudu co ma vecsiu silu nahromadena energia v nejakom obale telese alebo prudenie energie do telesa a po druhe co nastane a co viacej ohrozi ?kondik je ovela nebezpecnejsi a tu je podstata celej veci ...ak stiha baterka stiha kondik ak nestiha baterka kondik sa aj tak zasobuje prudom do urciteho telesa aj ked sa nenabije na tie volty o com pises lebo nema skade to do seba dostat ale dostane do seba to co maximalne moze zasa to je zdroj napetia preneseny a nahromadeny blizko spotrebica.. a je blizsie pomoze vymena baterie a kabla je drahsia zalezitost ako smotny kondik ktory hudbu zlepsi ...a zlepsi ju akykolvek kabel alebo napajanie tam das alebo akukolvek baterku pretoze je to podlozene na faktoch vzdy to je teleso nabite v jednom bode nahromadena energia ci je mala alebo velka ,...kazdy tu vie presne uz davno co je potrebne ako zaklad stabilnej zostavy kondik je akysi vyboj z vecsieho uzatvoreneho telesa zostavy do spotrebica len veda napreduje a aj vyskum ako dostat viac a nieco lepsie..ja presne viem naco poukazujes ak ti dam priklad ze niekto nema az taky hruby vodic a ma uplne malu stratu v kufri baterku 70 ...a vobec nepotrebuje riesit extremne vymeny komponentov...uv iedol by som priklad ktory sa stak mne na baterii povodnej 44 mAH mozno by si sa divil ..ale nemam cas vsetko rozpisovat ...ALE PARKARAT SOM SI UZ POVEDAL AKO MOZE TEBE TAKTO HRAT S TYM CO MAS ?...TO POTOM BY SME MUSELI CELU ZOSTAVU PRESONDOVAT KOMPLET PREJST KOMPONENTY ATD...K COMU TO JE?KED TO HRA?A VOBEC NIE S TAKYM MATERIALOM O AKOM SA BAVIME MY...TLACIT ZVUK POL HODKY HODINU CO TO DA TAM JE KAZDY DODATOK + DO ZOSTAVY. SAM VIES ZE BATRKA SA DAVA AJ DO KUFRA AK SU EXTREMNE TLAKY CIM JE ZDROJ BLIZSIE TYM JE LEPSI EFEKT,, ..ASI TAK ZATIAL AHOJ POZERAM ZE DEBATUJEME PRILIS ZO VZORCAMI PRILIS VELA FYZIKY A ZAKONOV AK TAK BUDE TAK TU BUDEME DEBATOVAT SAMI:-)))
coli84
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 23:57
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa coli84 »

ja súhlasím s marwim aj na základe vlastnej skúsenosti,to znamená že mi blikala palubovka a namiesto kúpi kapacitora som dal kvalitnejšiu kabeláž a posilnil kostrenie baterky a všetko je v poriadku,a to som ešte stále nevymenil baterku,myslím si že kapacitor je len zbytočne drahý voltmeter a nie som sám,jeden kapacitor v zostave nemá veľký význam pokiaľ sa jedná o 1F resp 1.5F,potrebnú zásobu šťavy by dodalo minimálne 5 až 6 kusov takýchto kondíkov,raz mi niekto povedal že z tuším z dvanástimi sa už podarilo naštartovať mercedes :) ale hádať sa nechcem,pokiaľ niekto kapík chce tak si ho proste kúpi a pridá do zostavy,ja by som radšej investoval do káblov a baterky
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Frenkyto , ja ti verim ze kondik ti zdvihne napatie o 0,5 V . Ale ty riesis len nasledok a nie pricinu preco vobec ten ubytok mas. Ak ta bude dlhodobo boliet hlava tak budes stale len jest tabletky od bolesti , alebo odstranis tu pricinu bolesti , aby si uz nemusel jest tie tabletky??? Porozmyslaj....
marwi idem menit komplet vsetko takze davam 50 tku kabel 5 farad kondik davam baterku novu len v tej nemam jasno aku je ich vela ak mate niekto nejaky typ na bateriu tak sem s nim musim omrknut este alternator mal by byt bud 100 alebo 120-tka nepametam ak nebude stihat pojde do kosa nech ste kazdy spokojny lebo ten moj hifonics je zrac prudu:-))
marwi

Hifo je tym typycky ze ti vie riadne vystavit baterku. V akej cenovej relacii sa chces hybat s tou baterkou ? Inak netreba aby boli ostatni spokojni z tvojou muzikou , staci ze ty si spokojny... A ak mozem poradit tak kabel kup minimalne celomedeny a nie hlinikovy pomedeny. Z vlastnych skusenosti mozem odporucit Audison , ale ten je dost drahy... Prajem ti stastnu ruku pri vybere a aby ti muzika prinasala vela radosti , lebo podla mna je to o tom..
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Hifo je tym typycky ze ti vie riadne vystavit baterku. V akej cenovej relacii sa chces hybat s tou baterkou ? Inak netreba aby boli ostatni spokojni z tvojou muzikou , staci ze ty si spokojny... A ak mozem poradit tak kabel kup minimalne celomedeny a nie hlinikovy pomedeny. Z vlastnych skusenosti mozem odporucit Audison , ale ten je dost drahy... Prajem ti stastnu ruku pri vybere a aby ti muzika prinasala vela radosti , lebo podla mna je to o tom..
kabel beriem medeny jasne davam hollywood energetic U.S.A len nad baterkou rozmyslam kedze neviem presne aky mam alternator tak musim zistit zajtra vecer budem vediet rozmyslam aj o baterke tej istej znacky...su jedne z najlepsich vysledkov to mi povedal kamos z DLD oni to teraz davaju vraj je to super namerali o 0,8 viac na tej ako co mali doteraz neviem fakt neviem cim viacej rozmyslam tym viacej neviem..baterku za nejakych 300 eur zozeniem od nich alternator kable dalsich 300 eur tak nejak samozrejme cim lacnejsie tym lepsie...marwi ja asi nebudem spokojny nikdy..dnes som meral napetie tak som sa zhrozil:-))vsetko von ide..som po operacii tak aj predtym som nemohol nic robit teraz ale uz to treba dat do laty alebo predat zosik:-)) Ja by buchol 80-100A baterku startovaci prud nejakych 2200A trvale 4500A kratkodobo za studena 1200A mozno by stacila polka z toho ?asi nie nejak tak neviem..ten hifo mi dost zamotal hlavu co tam dat podla teba?dik nechaj kontakt na seba nechodim tu casto kecneme alebo 0905109812
coli84
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 23:57
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa coli84 »

baterky podľa mňa môžeš dať aj dve v poho,ak má byť cena do 300 tak tam nieje problém,nejaké ti sem hodím pre inšpiráciu,hádam tam budú aj nejaké čo by sa ti hodili

http://www.amazon.com/Kinetik-HC600-Wat ... B000LUBQ4I

http://www.exide.sk/sk/index.php?hmenu= ... idemaxxima

http://www.getotrade.com/expedition_agm.htm
marwi

Frekyto , taze "zbrojis" na zraz v Svidniku :D ? Dufam ze uz si zdravy. Caf...
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Frekyto , taze "zbrojis" na zraz v Svidniku :D ? Dufam ze uz si zdravy. Caf...
marwi ani nie nezbrojim akurat som nakabloval a dal som zosik mac audio nechavam tak zatial z hifonicsom by som aj tak nestihal vsetko porobit ako chcem ja a zasa pomaly bude treba menit auto uz to vravim kazdy rok a stale nic :-))ten mac audio hraje slusne aj zvukovo je slusny za tie peniaze a na vykon sa nechyta na ten peying tie tlaky tam nie su teraz mam tak 70 percent z toho co som mal troska ma to stve ale hraje to zasa krajsie tie dld 500 su moc tvrde citlivost tam je mala tak to chce viacej ale uhra to celkom fajn ...tak k zdrviu uz jem normalne konecne:-))
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

coli84 napísal:baterky podľa mňa môžeš dať aj dve v poho,ak má byť cena do 300 tak tam nieje problém,nejaké ti sem hodím pre inšpiráciu,hádam tam budú aj nejaké čo by sa ti hodili

http://www.amazon.com/Kinetik-HC600-Wat ... B000LUBQ4I

http://www.exide.sk/sk/index.php?hmenu= ... idemaxxima

http://www.getotrade.com/expedition_agm.htm
dakujem uz som vybral co budem davat bateriu hoolywood energetic chalani z dld to vsetko pomenili za tuto batrku vraj to je jedno z najlepsich co sa teraz predava merania to potvrdili....v tomto im verim odporucali mi jedine tuto batreku v tom mam uz jasno...je to novinka ak chces dam ti link ....aj tak dik za radu...
marwi

Ono ak by si chcel aj tlaky aj kvalitnu muziku , tak by si musel "zalovit v inych vodach " , myslim tym inu znacku subikov aj zosikov a tiez riadne hlboko zalovit aj v penazenke. Zvycajne sa muzika v aute stavia bud na tlaky , alebo na kvalitu :) . Ide to aj dokopy ale uz to lezie riadne do; penazi. A suhlasim s colim, ze miesto subika by v tvojom pripade bola lepsia druha "mala" baterka do kufra ku zosiku. Kapacitor ti podrzi napatie relativne kratko ( menej ako sekundu ) a baterka aj viac sekund ( niektori vyrobcovia to priamo udavaju)....
Prajem stastnu ruku pri vybere...
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Ono ak by si chcel aj tlaky aj kvalitnu muziku , tak by si musel "zalovit v inych vodach " , myslim tym inu znacku subikov aj zosikov a tiez riadne hlboko zalovit aj v penazenke. Zvycajne sa muzika v aute stavia bud na tlaky , alebo na kvalitu :) . Ide to aj dokopy ale uz to lezie riadne do; penazi. A suhlasim s colim, ze miesto subika by v tvojom pripade bola lepsia druha "mala" baterka do kufra ku zosiku. Kapacitor ti podrzi napatie relativne kratko ( menej ako sekundu ) a baterka aj viac sekund ( niektori vyrobcovia to priamo udavaju)....
Prajem stastnu ruku pri vybere...
...Nešvidim nejaky zmysel v obrovskych peniazoch je to vsetko vec vkusu a otazky co je vlastne dokonaly zvuk ...ak by som uz mal investovat do zostavy tak jedine doma v aute to je take pocuvanie v garazi cez den je len chaos...mal som viacej znaciek aj dls jbl morel atd...od vsetkych tych znaciek poviem asi tak cakal som viacej pre mne to nestoji za to ...na to kolko to stoji a nesiel by som do toho...velmi pretoze to nadvezuje jedno na druhe ...ked som hral v kapele asi 10 rokov tak som vzdy vravel kupim si echo alesis stalo vtedy vela a kupil som ho kedze som si zaspieval do toho super kazdy len alesis lebo znacka a je to parada len som raz skusil inu znacku o polovicu lacnejsiu u kamosa a alesis siel nabok ...vies to je tak marwi vsetko by bolo dobre keby stali u nas dobre veci tolko ako vo svete inak je to nezmysel to jedine mi vadi tuna hovorim o vysokej rade ...ja sa moc nezaujimam o SQ takze s tym mas skusenosti ty...ked raz bude cas tak ked sa stzavis zbehme ku kamosovi s tebou a uvidis co ma doma tiez zaujimave robi bedne z betonu ale ten zvuk pravda repraky nepoviem zatial...ja som sedel asi tak v 5 autach kde boli zavratne sumy penazi v zostave a vsetko kvalitne zostavy zaujala ma jedna mam svoj zvuk ktory sa paci ved popocuvam tvoje auto poviem ti ci mi to sedi alebo nie...verim ze sa mi to bude pacit...clovek je ochotny dat zavratne sumy pokial sa mu nieco paci...ja som taky isty...ved ked si sa na to dal tak uz ti nic ine neostava:-))) a co sa tyka mojho auta hifo bude ak bude vymeneny alternator a baterka len sa neviem dostat k hodnotam alternatora je tam stitok odlepeny ked si ty vravel ze si mal na astre 70A tak asi tam silnejsi nebude necham zatial tak budem riesit ked bude druhe auto...ale ani to nesuri:-))takze uvidime zatial cavelo...
marwi

Samozrejme Frenky, v tvojom aute to ma byt pre tvoje usi , to bez debaty. Ak ty budes spokojny nie je co riesit.
Ja mam v tomto skusenost s Imprintom v Alpinke. Skoro vsetci mi hovorili , ze je to parada , ale pre moje usi to nie je. Nehovorim ze to je zle, ale pre mna to nie je... :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "AUDIO/VIDEO/NAVIGÁCIA - VŠEOBECNE"