Vecra B 2000' 2,5 V6 - spotreba

Moderátori: dulo, buci_vectra

iurai

Príspevok od používateľa iurai »

hicotech napísal:lebo bohaty nie som, ale chudobny sa tiez necitim..
btw.. bola mi ponuknuta vectra tiez v plnej vybave.. ale motor 2,2 najazdene do stotisic realnych a udajne vo vybornom stave.. lenze tato je za 175tisic
ked zvladnes splacat byvanie, ci uz uver alebo najomne, a uzivit zenu a len jedno dieta a ostane Ti mesacne 8010 korun, co nevies na co dat, tak si prave prestal byt chudobny.

auto su v podstate len vyhodene peniaze so malym uzitkom

ak sa chces vozit najma v meste, s dajmetomu 15000 km rocne
tak relativne mlade auto s malo kilometrami nijako nevyuzisijes

ak si sa doteraz vozil najma vo Favorite, tak aj ta najrozbitejsia Vectra ti bude pripadat v dobrom stave

mozno nebudu so mnou vsetci suhlasit, ale pri rovnakej vybave, stave a kilometroch by vectra 2.5 mala byt najmenej atraktivne auto na (slovenskom) trhu, a preto najlacnejsie.
kvoli vyssej spotrebe, poistke a drahsiemu servius
Používateľov profilový obrázok
Manta
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Manta »

jurai: mas divne nazory ale su tvoje neberiem ti to :D :D :D
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
hicotech

Príspevok od používateľa hicotech »

no podla mna ich ma celkom rozumne..
asi sa na tu vectru vytoto... chcem sice vectru, ale jednoducho sa potrebujem vozit.. hlavne po meste a na to si myslim take auto nie je naidealnejsie..

vcera mi bola ponuknuta zase brava z 99teho.. tiez v peknej vybave s motorom 1.2 16V
cize auto ako stvorene na jazdy do mesta a ked tak vezmem je o tretinu lacnejsia ako tato vectra.. cize ked do nej este dam povedzme 30 tisic tak mozem byt spokojny..
azmodan

Príspevok od používateľa azmodan »

iurai ma dobre nazory nahodou ;) inak moj stryko mal clio 1.2 16V a mal priemernu spotrebu 5 litrov cize podla mna do mesta ako stvorene a lietal s nim po nemecku plny plyn 180 vraj, a dokonca nim odtiahol IVECO odtahovku ked praskly rozvody povedal ze keby to auto nebolo take stare (bola to 2002) tak by ho urcite nepredal ...
iurai

chceme poradit. ak mate iny nazor, piste, vsak o tom je diskusia.
cim viacej pohladov na vec, tym lepsie

moj bol silne ekonomicky - do mesta nepotrebuje vykon motora, ani auto s malo kilometrami.
v meste nenabeha vela kilometrov, motor sa mu nestihne ani zohriat, no je tam viac jam a tak auto rychlo starne. plus nejake buchanice na parkovisku.
pritom si v aute posedi tak 2x20 minut denne

este jedna rada - pozor na ponukane auta, moze to byt draha kupa.
nech sa poobzera po inzeratoch a venuje cas pozeraniu a skusaniu
hicotech

takze mam bravu nakoniec :)
iurai

hicotech napísal:takze mam bravu nakoniec :)
a ma Brava nejake rozumne forum v cesko-slovensko internete ?
:?:
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

hicotech napísal:takze mam bravu nakoniec :)
S akym obsahom resp. motorom?
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Manta
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

ospravdlnujem sa za zlu interpretaciu..mal som namyslim nazory na tu chudobu a ohladom rodiny a myslim si ze nie pre kazdeho je auto zbytocny investicia, pre mna urcite nie a aj ked byvas v meste mozes nabehat cestou do prace a naspat 80 km co si myslim je lepsie mat nobvsie a dobre auto so silnym motorom ako ist MHD a okrem toho auto s malym obsahom moc toho v meste takisto neusetri a dost casto ak nechces cakat pol hodky na zaradenie sa ti hodi silnejsi motor pretoze na SK a hlavne v BA je veeeela cezpolnych soferou a myslia si ze pustit niekoho z vedlajsej cesty je ukazka slabosti. Okrem toho silnejsi motor aj v meste dokaze krasne usetrit lebo si len pradie a ked potrebujes predbehnut autobus alebo ine priblizovadlo tak trosku stlacis plyn a hned si pred nim a nemusis to vytacat na skodovici do cervenych cisiel aby si vobec predbehol :D ...to je moj nazor a vypliva zo skusenosti....mal som aj zigulak aj kilecko a teraz mam to co mam a som velmi spokojny pretoze spotrebu nemam o vela vyssiu od 2litrovych motorov co som mal ale vykon sa neda porovnat a hlavne zrychlenie. a okrem toho 2.5 ma positku ako 1.8.....

Moja rada, netreba sa vobec bat ist do silnejsieho motora a ver budes velmi milo prekvapeny z toho ze to vobec neboli a ani po ekonomickej stranke. Ma to svoje vyhody aj nevyhody a to plati pre kazdy motor a kazde auto bez vynimky.

P.S. nakolko si kupil Fiat tak je to rada do buducnosti :wink:
Opel Manta B GSi C20NE
brhy
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 25 Aug 2007, 08:43
Kontaktovať používateľa:

..

Príspevok od používateľa brhy »

ja 2.2 pohodicka a nikdy uz slabsie auto nechcem pohodicka obiehanie a ziaden problem pri zrychleny kde iny podraduju do 2 ja este v pohodicke 3 do kopca a furt citit ten vykon :D

jazdil som secko mozne doma mame 1,4 8V polo, ford mondea 2,0 16V a moju astricku 2,2 16V a aj ked mondea maju 150 koni aj moja astra 150 koni je to poznat ze mam vacsi krutak a auto je sviznejsie aj ked kazdy hovory hahaha blby ecotec ale ja som spokojny a blby ecotec da neraz dole aj ne-ecotec s tym istym vykonom
Volvo C70 2.3T5 240hp :D zatial ....
hicotech

to ci ma, alebo nema zatial neviem, ale skor si myslim ze nie.. predsa len opel a fiat sa neda u nas porovnavat..

je to len 1.2 16V, ale celkom zive auticko.. cca 80 koni
no a ked si vezmem ze som usetril cca 40 tisic za ktore si mozem dat audio, kola a nejake ine blbosti spravit, alebo odlozit na horsie casy tak to nie je take zle..

len ma mrzi trosku ten vyber.. predsa len vectra je vectra.. tento fiat je oproti nej mensi, s mensou vybavou, mensim motorom, mensou spotrebou :D, mensou cenou a teraz este aj mensou prestizou.. ked tam dam kola, folie a decentne kridelko tak bude celkom pekna..

inac dobra sprava.. na opel som nezanevrel a ked sa budem mat dobre, tak planujem vectru a toto dam bratovi.. len uz neviem ci B, alebo C
azmodan

Manta celkom s tebou nesuhlasim do mesta plne postacuje akykolvek motor v meste to nikdy nevyuzijes ten vykon... a nech robis co robis tak z 3.0 motoru nedostanej mensiu spotrebu ako 9-10 litrov v meste ani pod 12... ked jazdis len mesto a mas corsu 1.0 tak jazdis za 5-7 litrov v meste a vobec nepocitis hendikep v podobe slabsieho motora... ked ale jazdis cez pol slovenska tak si urcite nekupuj tu corsu lebo je to slabe a nebezpecne auto na dlhe trate.. ja len tolko.. cize aby som to zhrnul do mesta male auto s malym motorom najlepsie benzin na normalne jazdenie by som vyberal minimalne od 1,8 najlepsie 1,9/2,0 tdi od VW koncernu pripadne motor 2.0d od bmw na ktorom spravis 6 litrov kludnou jazdou a stale mas pod nohou 163koni
azmodan

samozrejme som to bral z cisto ekonomickeho hladiska.... kamos ma 4.2 v8 jazdi s nim aj mesto a ma priemernu spotrebu 17 litrov
iurai

svojim sposobom ako Manta pisal, aj deti a dochodcovia potrebuju v meste dobry motor, kedze sa ich neobtazuju pustit vodici cez cestu ...

svoj povodny vytvor som presunul na:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?p=41495
Naposledy upravil/-a iurai v 10 Mar 2008, 22:31, upravené celkom 1 krát.
azmodan

iurai trosku si netrafil temu ;)

inak aj u nas v RK zrazila octavia pred 3 tyzdnami chodca .. siel som tade asi 15 minut po tom ako sa to stalo a videl som octavku odstavenu asi 20 metrov za prechodom aj so zakreslenymi dokazmi ... ale co chcem povedat je to ze sa zacali sirit zarucene spravy o tom ako ta vodicka isla 120 a aka je nezodpovedna..neviem ako sa to stalo ale bolo mi jej luto z tohto pohladu lebo za:
1. 120 ist nemohla pretoze aj keby neviem ako brzdila tak zo 120-0 neubrzdi za tych 20 metrov
za 2. mozno to ani nebola jej chyba lebo ludia tam chodia ako ****** cez cestu (v tomto pripade to vyzerlao jednoznacne na jej chybu ale neviem)
za 3. keby isla 120 co v meste pochybujem ze isla tak ten chodec nema sancu prezit...

cize ludia si vymyslaju a prikrasluju netreba vsetkemu verit
scorpi4
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 22:27

Príspevok od používateľa scorpi4 »

pripajam sa do debaty len tym,ze je jedno voci chodcom,aky ma kto motor v aute,ale nie je jedno,aky ma softver vo svojej hlave...nie som z najpomalsich vodicov,ale uz i viem zhodnotit,kde a kedy sa da aj v meste dupnut na plyn, a kde to je absolutne nezodpovedne...tym nepopieram,ze sa sem tam nenecham uniest,ale mam na to dialnice a medzimestske komunikacie..pochopi kazdy,kto ma decka, a este viac ten,kto videl niekoho pod kolesami auta..nedajboze dieta...ta predstava by mala kazdeho drzat "na uzde"...na blaznenie su vyhradene okruhy,alebo zrazy a tak...auta a vodicaky su pre zodpovednych ludi..moj nazor...
a na margo tej povodnej temy vlakna,ja by som kupil auto take,ktore splna to,co od neho chcem..ked jazdis v meste,kup maly obsah,male auto..netreba silne motory a este automaty len na mestsku prevadzku..aj ked automat schvalujem a je to genialna vec,mam jeden doma....ale nie benzin s takym obsahom,to je zbytocny zrut penazi..studene starty a podobne tomu tiez nepridaju,bude to zrat aj travu okolo cesty..
1.Opel Vectra 2,2 DTi Sport GTI hatschback(2004)
2.VW Golf III Cabrio 1,6 i (1997)
3.VW Sharan 1,9 TDi (2001)
4.BMW 5 3,0 TDi Commonrail (2003)
5.Audi A6 1,9 TDi navi+ (2001) /ex/
Manta
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

iurai napísal:svojim sposobom ako Manta pisal, aj deti a dochodcovia potrebuju v meste dobry motor, kedze sa ich neobtazuju pustit vodici cez cestu ...

svoj povodny vytvor som presunul na:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?p=41495
Nerozumiem teraz preco pises o detoch a dochodcoch co to s tym ma, pisal si ze rad si vypocujes nazor aj druhych a ked ho napisem SVOJ nazor tak uz pises blbosti...jurai KASLI NA TO ...ja som tvoj nazor akceptoval ale vidim ze ty toho nie si schopny :!: :!: :!:
Opel Manta B GSi C20NE
iurai

Manta napísal:Nerozumiem teraz preco pises o detoch a dochodcoch co to s tym ma, pisal si ze rad si vypocujes nazor aj druhych a ked ho napisem SVOJ nazor tak uz pises blbosti...jurai KASLI NA TO ...ja som tvoj nazor akceptoval ale vidim ze ty toho nie si schopny :!: :!: :!:
Ivan, nehnevaj sa, este nie je dovod :-)

na vysvetlenie - ty si pisal o tom, ako Ti motor pomoze zaradit sa. ja som tuto myslienku rozviedol.

a dost casto ak nechces cakat pol hodky na zaradenie sa ti hodi silnejsi motor pretoze na SK a hlavne v BA je veeeela cezpolnych soferou a myslia si ze pustit niekoho z vedlajsej cesty je ukazka slabosti.
Manta
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Kontaktovať používateľa:

iurai napísal:
Manta napísal:Nerozumiem teraz preco pises o detoch a dochodcoch co to s tym ma, pisal si ze rad si vypocujes nazor aj druhych a ked ho napisem SVOJ nazor tak uz pises blbosti...jurai KASLI NA TO ...ja som tvoj nazor akceptoval ale vidim ze ty toho nie si schopny :!: :!: :!:
Ivan, nehnevaj sa, este nie je dovod :-)

na vysvetlenie - ty si pisal o tom, ako Ti motor pomoze zaradit sa. ja som tuto myslienku rozviedol.

a dost casto ak nechces cakat pol hodky na zaradenie sa ti hodi silnejsi motor pretoze na SK a hlavne v BA je veeeela cezpolnych soferou a myslia si ze pustit niekoho z vedlajsej cesty je ukazka slabosti.
ja sa nehnevam len neviem co si plietol deti a dochodcov...okrem toho som to myslel tak ze sa viem zaradit bez toho aby som niekoho ohrozil..je to ine ako ked sa zaradi niekto so slabsim motorom a potom musis brzdit jak blazom...jazdim kazdy den auto potrebujem a tak toto je kazdodenna realita..velakrat som vdaka silnemu motoru sa vyhol tomu aby som nabural kvoli nejakemu somarovi co je bezohladny...

okrem toho do roboty chodim este z jednym co ma feliciu a ked som s nim v aute ze on soferujem tak mi kolkokrat vlasy dupkom stavaju ako ryskuje ako som uz spominal pri predbiehani a lepi sa na kazdeho a tak..toto neznazam..je to bezohladne ale hlavne ze tam ma aj plyn nech usetri a skapyna mu to kazdu chvilu kvoli plynu ked vyradi rychlost...
Opel Manta B GSi C20NE
azmodan

to su tzv. kamikadze soferi :D hlavne ze jazdi za 1Sk/kilometer ostatne je nepodstatne... raz ked sa im nieco stane v tych autach velkosti velorexu a plechami z papiera tak to mozno pochopia... ak nebude neskoro
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"