El. okna opel meriva
- simusko
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 06 Júl 2009, 12:54
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
El. okna opel meriva
Zdravim,
mam uz dlhsi problem s lavym prednym oknom. vo vyssich polohach ide dobre, ale ked uz sa blizi dole, tak velmi spomali.
Pri vytahovani okna hore sa ked je chladnejsie stane ze sa nedostane okno dostatovcne vysoko a "nepretlaci" sa, zastane a kusok (5-10cm) sa vrati naspat dole.
Vie niekto cim to moze byt? Motorcek by mal byt ok ked to ide, ostatne okna su v poriadku. Moze byt ze sa nieco uvolnilo vo dverach co trie o okno a prave to ho brzdi?
Dakujem za vsetky odpovede.
mam uz dlhsi problem s lavym prednym oknom. vo vyssich polohach ide dobre, ale ked uz sa blizi dole, tak velmi spomali.
Pri vytahovani okna hore sa ked je chladnejsie stane ze sa nedostane okno dostatovcne vysoko a "nepretlaci" sa, zastane a kusok (5-10cm) sa vrati naspat dole.
Vie niekto cim to moze byt? Motorcek by mal byt ok ked to ide, ostatne okna su v poriadku. Moze byt ze sa nieco uvolnilo vo dverach co trie o okno a prave to ho brzdi?
Dakujem za vsetky odpovede.
- simusko
- Pravidelný užívateľ
Takze... Tentokrat ma meriva vytocila takmer do nepricetnosti... Po tom co mi v servise po servisnej prehliadke povedali ze mi to okno pozerali a ze je absolutne vsetko v poriadku a ze s tym oknom chodil pol hodinu hore dole bez zadrhelu a mali to aj rozobrane a vsetko bolo v najlepsom poriadku a ze to bolo pravdepodobne vybitou bateriou (kupoval som pred troma mesiacmi novu 74Ah!!! bateriu namiesto 55Ah ktora uz "umrela" a drvivu vacsinu jazd prejdem min 140km bez zastavenia (ZA-NR) a nech mi nikto nehovori ze sa baterka za taky cas nedobije ked mi to po tej ceste tiez robi!!!), mi hned po odjazde zo servisu a zaparkovanim auta pred barakom zacalo to okno robit to iste!!! Naposledy sa mi stala uplne delikatna vec:
Zaparkoval som 19:45 pred obchodom do ktoreho som si siel kupit veceru a ktory o 20:00 zatvaral. Dorazil som na parkovisko a snazim sa zavret okno.. To lave na soferovej strane sice zbrzdilo ale zavrelo sa.. To na pravej spolujazdcovej strane vsak nie a nie zavriet.. Stlacil som gombik, automaticky dojazd ho vytiahol az hore a potom co sa zavrelo v zapati sa spustilo takmer uplne dole. Skusal som vypnut motor, nastartovat, vypnut radio, zapnut radio, vypnut kurenie, ......... do 20:25 sa mi nepodarilo okno zavret az po tom co som odpojil kable od baterky a vratil ich sa mi konecne podarilo 20:30 zamknut auto so zavretymi oknami, nervami v kybli a stal som hladny pred zatvorenymi potravinami...
Auto som odvtedy nechal na parkovisku lebo nan uz absolutne nemam nervy po tom co som donho vrazil za posledny rok cca 3500€ na jeho uzasne necakane zavady (stlpik riadenia, riadiaca jednotka, prevodovka riadenia, starter, a pod...)
Vie mi niekto povedat ci je nejaka mensia "riadiaca jednotka", ktora riadi automaticky dojazd okien, alebo nieco take, pretoze som presvedceny ze to moze byt uz jedine v nejakom el. obvode ked to tesne po odpojeni a zapojeni baterie bez problemov funguje...
Raz ma z toho auta picne............ :evil:
Vie niekto pomoct prosim?
Dakujem
Zaparkoval som 19:45 pred obchodom do ktoreho som si siel kupit veceru a ktory o 20:00 zatvaral. Dorazil som na parkovisko a snazim sa zavret okno.. To lave na soferovej strane sice zbrzdilo ale zavrelo sa.. To na pravej spolujazdcovej strane vsak nie a nie zavriet.. Stlacil som gombik, automaticky dojazd ho vytiahol az hore a potom co sa zavrelo v zapati sa spustilo takmer uplne dole. Skusal som vypnut motor, nastartovat, vypnut radio, zapnut radio, vypnut kurenie, ......... do 20:25 sa mi nepodarilo okno zavret az po tom co som odpojil kable od baterky a vratil ich sa mi konecne podarilo 20:30 zamknut auto so zavretymi oknami, nervami v kybli a stal som hladny pred zatvorenymi potravinami...
Auto som odvtedy nechal na parkovisku lebo nan uz absolutne nemam nervy po tom co som donho vrazil za posledny rok cca 3500€ na jeho uzasne necakane zavady (stlpik riadenia, riadiaca jednotka, prevodovka riadenia, starter, a pod...)
Vie mi niekto povedat ci je nejaka mensia "riadiaca jednotka", ktora riadi automaticky dojazd okien, alebo nieco take, pretoze som presvedceny ze to moze byt uz jedine v nejakom el. obvode ked to tesne po odpojeni a zapojeni baterie bez problemov funguje...
Raz ma z toho auta picne............ :evil:
Vie niekto pomoct prosim?
Dakujem
- simusko
- Pravidelný užívateľ
pre doplnenie... tu som to aj nahral (to spolujazdcovo):
http://www.youtube.com/watch?v=mTH2gXLgqiw
keby mal niekto zaujem nahram aj to na soferovej strane...........
http://www.youtube.com/watch?v=mTH2gXLgqiw
keby mal niekto zaujem nahram aj to na soferovej strane...........
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
V takom prípade okno nezatváraj na automatický dojazd, ale po kúskoch, krátkymi stlačeniami ovládacieho gombíka.simusko napísal:...Stlacil som gombik, automaticky dojazd ho vytiahol az hore a potom co sa zavrelo v zapati sa spustilo takmer uplne dole. Skusal som vypnut motor, nastartovat, vypnut radio, zapnut radio, vypnut kurenie, ......... do 20:25 sa mi nepodarilo okno zavret az po tom co som odpojil kable od baterky a vratil ich sa mi konecne podarilo 20:30 zamknut auto so zavretymi oknami, nervami v kybli a stal som hladny pred zatvorenymi potravinami...
To len aby sa ti v budúcnosti nestalo, že pôjdeš do postele hladný.
a teraz je problem spolujazdcovho okna vyrieseny ?simusko napísal: Auto som odvtedy nechal na parkovisku lebo nan uz absolutne nemam nervy po tom co som donho vrazil za posledny rok cca 3500€ na jeho uzasne necakane zavady (stlpik riadenia, riadiaca jednotka, prevodovka riadenia, starter, a pod...)
vodicovo okno - asi vybehane vodiace drahy. bezna vec.
spolujazdcove okno - ak tam nie je mechanicky problem, tak to bude v elektronike.
kazde okno ma totiz elektroniku, ktora ked zisti zvyseny prudovy odber od motora, tak si mysli, ze je prekazka v drahe a pusti okno naspat
- simusko
- Pravidelný užívateľ
Mno takto.. divne sa spravaju obe predne okna.. (mozno aj zadne tie neotvaram) a nedeje sa to uplne pravidelne, iba obcas... (kazdy piaty krat cca)... Je tyzden kedy sa to nestane ani raz, je tyzden kedy kazdy den... To tazko povedat...
Kolega mal podobny problem na P406 a u neho pomohlo vymenit RJ comfortu.. t.j. RJ ktora riadi el. okna, klimatizaciu, vyhrievanie spatakov, a pod.
Je nieco podobne aj v opli? teda resp isto musi byt.. len kde to teraz zohnat mimo oplu?
Kolega mal podobny problem na P406 a u neho pomohlo vymenit RJ comfortu.. t.j. RJ ktora riadi el. okna, klimatizaciu, vyhrievanie spatakov, a pod.
Je nieco podobne aj v opli? teda resp isto musi byt.. len kde to teraz zohnat mimo oplu?