hlava valcov vectra b 2,5i v6
Moderátori: dulo, buci_vectra
- martinpb
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 23 Feb 2010, 16:13
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
hlava valcov vectra b 2,5i v6
Prajem Vám pekný den! idem sa na Vás obrátit s problémom,ktory zastihol moju vectricku..
doteraz som s nou nemal nejaky vážnejší problém..ale to som ju neprevetral na dlhšej trati..tak som jej naložil 500 km tam aj spet...ked som prišiel domov..všetko bolo ok..žiadny problem..až ráno..ked som išiel do práce pod lavym predným kolesom bola vytečena kapalina neznámeho skupenstva..ešte som myslel že povolili brzdy..bohužial nie..otvoril som kapotu a z vyrovnávacej nadržky na chladaciej sustave vytekalo to svinstvo.. až tu na fore som sa dozvedel že to je zmiešana voda s olejom..no nič..čo už..beriem to ved je to auto..nie je to nejaky bezchybny stroj..tak som s tým išiel k jednemu chlapíkovi..povedal mi že to je bud tesnenie alebo v horšom prípade jedna hlava..a jeho cena za to že mi to spravi je 250 eur..musí robit aj s klimou tak dalsich 30 eur..ved čo už.. a vás páni chcem sa spytat čo si myslite o tom všetkom..porucha-prečo sa to vlastne mohlo stat?,cena prace,materialu..prípadne bude to ešte jazdit? :?: ale ja jej verím aj tomu majstrovi.. poprípade neviete mi poradit kupu hláv alebo rovno motoru? naozaj neviem čo robit..ináč typ je X25XE ... všetkým zúčastneným dakujem za odpoved..dufam že to nie je duplicitna téma..hladal som ale nenašiel som tému s tymto typom motoru.. ak ano ospravedlnujem sa.. DAKUJEM
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Predpokladam,ze hlavy by mali byt v poriadku max. ich dat zrovnat ale hned by som dal aj zabrusit ventily a vymenil gugera na voditkach ventilov. Dalsia vec ,ze budu musiet ist dolu aj rozvody ak boli nedavno menene tak mozu ist naspet ,ale ak uz su pred vymenou tak jednoznacne vymenit aj tie.Cena ktoru Ti povedal clovek co Ti to bude opravovat je slusna,len je otazne co vsetko je v nej obsiahnute.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
- martinpb
- Nový užívateľ

Signum napísal:Predpokladam,ze hlavy by mali byt v poriadku max. ich dat zrovnat ale hned by som dal aj zabrusit ventily a vymenil gufera na voditkach ventilov. Dalsia vec ,ze budu musiet ist dolu aj rozvody ak boli nedavno menene tak mozu ist naspet ,ale ak uz su pred vymenou tak jednoznacne vymenit aj tie.Cena ktoru Ti povedal clovek co Ti to bude opravovat je slusna,len je otazne co vsetko je v nej obsiahnute.
rozvody boli nedavno menene..maju 30 000 km.. cena je podla mna dost skromna..ja mam na to vyčlenene 500 eur..idem jej kupit aj olej a filtre a pojde tam aj nová chladiaca kvapalina tak podla mojich odhadov sa to šplhá na 350 eur..ale to už bude podla mna kompletna generálka..tie ventily a gufera neviem..to je pre mna high school.. neviem o kolko by mi to navýšilo rozpočet... vygoooglim to... všetko čo sa bude diat dam do tejto temy..keby nahodou nech aj iní priatelia maju predstavu čo a ako... ináč ďakujem signum..
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Podľa mňa to bude len tesnenie pod hlavou.
Klíma? Nezdá sa mi, žeby sa musela vypustiť, ale to Signum lepšie vie.
Rozvody by som isto vymenil.
30000 km je polovička životnosti, nestojí za to, dať tam starý remeň a kladky.
Okrem toho, napnutie starého remeňa je chúlostivá vec.
Klíma? Nezdá sa mi, žeby sa musela vypustiť, ale to Signum lepšie vie.
Rozvody by som isto vymenil.
30000 km je polovička životnosti, nestojí za to, dať tam starý remeň a kladky.
Okrem toho, napnutie starého remeňa je chúlostivá vec.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- martinpb
- Nový užívateľ

takže ..auto je hotové.. bolo prasknuté oboje tesnenia pod hlavou
potom obidve hlavy stiahol tou magnetkou samozrejme vymenil tesnenia ,prečistil mazaciu a chladiacu sustavu auta (bol všade ten sajrajrt) dali sme nový olej a filter..vypustil i napustil klimu..ked som sa ho pytal prečo? že lepšie sa mu manipulovalo s tým..ale nezazlievam mu to..mám aspon pokoj..pozeral som aj rozvody..ten remen nebol absolutne poškodeny..takže som nemenil... takže konečna suma materialu prace (nezávideniahodnéj-to mi verte) bola trochu vyššia ako som uviedol ale 400 eur.. sa mi zdá na tu robotu a material tak akurát..aby som nezabudol možno je to choroba vectier ale majster mi ako možnú príčinu tejto poruchy povedal že tam predchádzajuci majitel do chladiacej sustavy nalial nejaku gebuzinu kvoli tomu jak to tesnenie bolo zničené.. ale to už je jedno takže dakujem všetkým čo prispeli nejakou odpovedou..a dufam že ma vectrička nesklame a bude šlapat v pohode ...upravujem...vymeníl som aj rozvody cena 450 eur--konečná cena
potom obidve hlavy stiahol tou magnetkou samozrejme vymenil tesnenia ,prečistil mazaciu a chladiacu sustavu auta (bol všade ten sajrajrt) dali sme nový olej a filter..vypustil i napustil klimu..ked som sa ho pytal prečo? že lepšie sa mu manipulovalo s tým..ale nezazlievam mu to..mám aspon pokoj..pozeral som aj rozvody..ten remen nebol absolutne poškodeny..takže som nemenil... takže konečna suma materialu prace (nezávideniahodnéj-to mi verte) bola trochu vyššia ako som uviedol ale 400 eur.. sa mi zdá na tu robotu a material tak akurát..aby som nezabudol možno je to choroba vectier ale majster mi ako možnú príčinu tejto poruchy povedal že tam predchádzajuci majitel do chladiacej sustavy nalial nejaku gebuzinu kvoli tomu jak to tesnenie bolo zničené.. ale to už je jedno takže dakujem všetkým čo prispeli nejakou odpovedou..a dufam že ma vectrička nesklame a bude šlapat v pohode ...upravujem...vymeníl som aj rozvody cena 450 eur--konečná cena- martinpb
- Nový užívateľ

ja som ho nerobil..a robili to v servise..a zrejme su toho vedomí..kedže výmenu motora mám bezplatnú...len som musel za motor zacvakat 220 eur..ale newa.. ja si myslím že odflákli aj brusenie hláv a samotne tlakovanie..ale to už je paséééKajo napísal:Tak ste ho zle zložili
Zrejme problém s doťahovaním niektorej hlavy.