výmena LAMBDA SONDY
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
OrechK
výmena LAMBDA SONDY
zdravím,
potrebujem poradiť, potrebujem vymeniť lambda sondu, keďže mi odišla, len potrebujem poradiť či viem nahradiť doterajšiu sondu nejakou univerzálnou, ak áno tak ktorou. ďakujem
doteraz som tam mal:
SIEMENS 5WK9 0371
GM 90 528 253
potrebujem poradiť, potrebujem vymeniť lambda sondu, keďže mi odišla, len potrebujem poradiť či viem nahradiť doterajšiu sondu nejakou univerzálnou, ak áno tak ktorou. ďakujem
doteraz som tam mal:
SIEMENS 5WK9 0371
GM 90 528 253
-
OrechK
ok dik, len keby nahodou niekomu nevadilo, ze to neobjedna u nas tak potom mozete skusit: http://www.lambdasensor.com
http://www.worldcarparts.co.uk
tie ceny sa nedaju provnavat s tym co je u nas
http://www.worldcarparts.co.uk
tie ceny sa nedaju provnavat s tym co je u nas
- Teo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
- Auto: Viac Oplov
- Kontaktovať používateľa:
drzim palce
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
-
OrechK
-
fifo
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Aug 2007, 10:16
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
káble lambdy
Páni, vie mi niekto poradit, kúpil som univerzál lambdu a má iné
farebné rozlíšenie káblikov ako je od konektora k autu. Tá stará lambda má tiež iné farebné odlíšenie a pravdepodobne to nie je
originál. Ako by som to zistil ktorý káblik na ktorý /sú 4/.Ale o ak má niekto originál a má motor Z18XE 85kw, mohol by sa mi ozvať?
Tel. : 0905858350. Dík za radu
farebné rozlíšenie káblikov ako je od konektora k autu. Tá stará lambda má tiež iné farebné odlíšenie a pravdepodobne to nie je
originál. Ako by som to zistil ktorý káblik na ktorý /sú 4/.Ale o ak má niekto originál a má motor Z18XE 85kw, mohol by sa mi ozvať?
Tel. : 0905858350. Dík za radu
-
MIROF
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Okt 2009, 14:20
- Auto: Vectra B
Re: káble lambdy
pani ake mate skusenosti so znackami .?. viete nieco kvalitne odporucit ??? chcem kupit lambdu a v ponuke som nasiel napr. DELPHI ,EPS ,HELLA ,BOSCH ...nakloneni som tej BOSCH ,len skoda ze je univerzal - aj ked to by nemal byt vraj problem .vopred dik ...
VECTRA B 1.8 Z18XE - 2001
-
fifo
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Aug 2007, 10:16
Nekupuj universal. Ja som kúpil, nefungovala, už som myslel že to
bude iná chyba v aute. Kúpil som Hella:
http://obchod.autokelly.sk/detail.aspx?PrimaryCode=HE 6PA009166-531&Sender=Catalog&CatalogPath=HE 6PA009166-531
a hlavne s originál koncovkou a auto ide ako strela a spotreba išla dole aj o 2l/100 km. Stála okolo 109,-€. Vymeníš ju za 5 min.
bude iná chyba v aute. Kúpil som Hella:
http://obchod.autokelly.sk/detail.aspx?PrimaryCode=HE 6PA009166-531&Sender=Catalog&CatalogPath=HE 6PA009166-531
a hlavne s originál koncovkou a auto ide ako strela a spotreba išla dole aj o 2l/100 km. Stála okolo 109,-€. Vymeníš ju za 5 min.
Opel Zafira 1.9 CDTI, Z19DTL 74kw, r.v. 2006
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
Na Z-tkove motory tusim univerzalne lambdy ani niesu. Univerzalne sondy su zirkoniove a pre Z-tkove motory idu titaniove, zamenit sa nedaju. Len neviem ci to plati pre vsetky motory...
A lamdu odporucam bud Hellu, alebo NGK...
A lamdu odporucam bud Hellu, alebo NGK...
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
-
MIROF
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Okt 2009, 14:20
fifo - ten link mi nefungoval .HELLA ponuka dva tipy - 190mm a 660mm ,ktoru teda ? inak v ELITe ta HELLA stoji 181,69 co je pekny rozdiel oproti AUTOKELLY ,najma ked je to ta ista ...
buci_vectra - BOSCH lambda z ELITu by VRAJ mala pasovat - nehadam sa ,neni som si isty .a aj BOSCH je vraj dobra znacka ,preto som ju povodne chce.pozeral som aj NGK ,ale neviem eko je to mozne ,lebo nikde na nete som ju nenasiel v ponuke .ak ju nezozeniem ,dam si poradit a asi kupim tu HELLU ...
buci_vectra - BOSCH lambda z ELITu by VRAJ mala pasovat - nehadam sa ,neni som si isty .a aj BOSCH je vraj dobra znacka ,preto som ju povodne chce.pozeral som aj NGK ,ale neviem eko je to mozne ,lebo nikde na nete som ju nenasiel v ponuke .ak ju nezozeniem ,dam si poradit a asi kupim tu HELLU ...
VECTRA B 1.8 Z18XE - 2001
- buci_vectra
- Moderátor

No ja mam Hellu znacky NTK
No a s tymi univerzalnymi lambdami a Z-tkove motory. Vyzera to tak, ze len par motorov skorsich rocnikov mali titaniove lambdy, inac takmer vsade sa pouzivaju zirkoniove, co je mozne nahradit univerzalom
Nasiel som cross reference tabulku nahrad lambda sond NGK (NTK), vsade kde je ako nahrada pisana OZA... jedna sa o zirkoniovu, a kde OTA... titaniovu
Snad niekomu pomoze...
http://www.lambdasensor.co.uk/main/mcrossref2.htm
No a s tymi univerzalnymi lambdami a Z-tkove motory. Vyzera to tak, ze len par motorov skorsich rocnikov mali titaniove lambdy, inac takmer vsade sa pouzivaju zirkoniove, co je mozne nahradit univerzalom
Nasiel som cross reference tabulku nahrad lambda sond NGK (NTK), vsade kde je ako nahrada pisana OZA... jedna sa o zirkoniovu, a kde OTA... titaniovu
http://www.lambdasensor.co.uk/main/mcrossref2.htm
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
-
mirva
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Aug 2008, 11:56
teraz uz fakt neviem co a kde kupiť poradte
Ma niekto praktické skusenosti z univerzalnou sondou od BOSCH typ: 0258986507 0.258.986.507 UNIVERZÁLNÍ LAMBDA SONDA 62,50€
Cenovo je výhodna ale neviem ci bude spoľahlivo fachčiť. Tie NTK sondy sú 4xdrahšie
Mam Opel astra G kombík 1.4i 16V, 66/90, kod M:X14XE
Cenovo je výhodna ale neviem ci bude spoľahlivo fachčiť. Tie NTK sondy sú 4xdrahšie
Mam Opel astra G kombík 1.4i 16V, 66/90, kod M:X14XE
- buci_vectra
- Moderátor

Bosh je moja mienka v pohode, fungovat to bude 
Nezabudni potom namazat zavit ziaruvzdornou vazelinou, aby sa lambda nezakusla (ale je dost mozne, ze uz bude namazana od vyroby) a za ziadnych okolnosti nezamasti samotny senzor, lebo bude po ňom...
Nezabudni potom namazat zavit ziaruvzdornou vazelinou, aby sa lambda nezakusla (ale je dost mozne, ze uz bude namazana od vyroby) a za ziadnych okolnosti nezamasti samotny senzor, lebo bude po ňom...
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov