Neodstranitelna zavada na ZAFIRE???

Moderátori: buci_vectra, franticek6

Lukciii
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 18:41
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Neodstranitelna zavada na ZAFIRE???

Príspevok od používateľa Lukciii »

zdravim vas, chcem sa opytat ci sa niekto z vas nestretol s niecim podobnym.
:arrow: mam problem s poklesom napatia v zafire. V autorizovanom servise opel vymenili alternator, rele, kotvu atd. nic nepomaha, servisaci hovoria ze uz pri nej boli styria elektrikari (audi a rozne ine servisi) a nikto nevie co to moze byt. Oplacka diagnostika je uplne cista, bezchybna.
:arrow: vsetko je na prvy pohlad v poriadku, auto sa toci dajme tomu do 2000ot a po pusteni plynu nastane pokles napatia na desatinu sekundy.
Zavada je to vraj vazna, nadmerne zatazujuca celu elektroniku v aute, takze zafa bude musiet zrejme ist prec.. co by som nerad.

:idea: nestretli ste sa niekto s niecim podobnym? co to moze byt?
AUDI Q7 4,2tdi
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

je to jednoduche
- alebo alternator dava male napatie (problem regulatora)
- alebo nejaky spotrebic ma moc velku spotrebu.
- alebo ide o chybne meranie
- alebo su prechodove odpory na niektorom kabli

pod spotrebicom myslim hocico, co ma privod elektriny. takze vsetko.

zaujimave by bolo vediet, ze aky je to pokles napatia, a na ktorych bodoch
je odmerany. resp. ze na ktorej napatovej vetve poklesne najviac

trocha sa da dosiahnut tym, ze sa vyhadzu vsetky poistky co sa len da
ale to urcite robili, alebo povytahuju konektory.

najma zhavice, ABS, Airbag jednotka, Servo, svetla, multitimer by bolo fajn mat odpojene :-)

je to netypicky problem, verim ze elektrikari s tym maju problem
Lukciii
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 18:41
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukciii »

Zajtra doobeda sa mam ist na nu pozriet, zhodnotit stav po oprave (ta zavada je neodstranena, len je tam novy alternator atd., napatie uz nekolise, iba pri pusteni plynu je tam pokles na desatinu sekundy - neviem ci to vadi alebo nevadi) a pripadne vozidlo reklamovat - teda vymenit. Lenze zhanat Zafu ktora vyhovuje tak ako tato bude tazke.
:arrow: asi nemam inu moznost - vy mi viete napisat zhruba o com ten problem je, ale co mam tuto diskusiu potom skopirovat a v servise ukazat - aha takto treba opravit auto..

:arrow: :arrow: Je tu medzi vami niekto, kto to vie opravit???
AUDI Q7 4,2tdi
dedo.miki

Príspevok od používateľa dedo.miki »

Treba začať s ukostrením, lebo to pri zmene otáčok môže strácať prechod.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

o akom poklese napatia hovoris ? Na aku hodnotu klesne a kde to namerali ?
ez toho sa tazko bavit o tom, ci je to vazne
Lukciii napísal:Zajtra doobeda sa mam ist na nu pozriet, zhodnotit stav po oprave (ta zavada je neodstranena, len je tam novy alternator atd., napatie uz nekolise, iba pri pusteni plynu je tam pokles na desatinu sekundy - neviem ci to vadi alebo nevadi) a pripadne vozidlo reklamovat - teda vymenit. Lenze zhanat Zafu ktora vyhovuje tak ako tato bude tazke.
:arrow: asi nemam inu moznost - vy mi viete napisat zhruba o com ten problem je, ale co mam tuto diskusiu potom skopirovat a v servise ukazat - aha takto treba opravit auto..

:arrow: :arrow: Je tu medzi vami niekto, kto to vie opravit???
1pista
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 15 Jún 2008, 13:17
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa 1pista »

mam Zafiru 2.0 DTI, pri preradovaní rychlosti som si všimol, že mi svetlá na chvílu slabšie svietili a pri pridaní plynu sa rozjasnili. Myslel som, že je to kvôli povinnému svieteniu, že mi nestíha dobiť baterku, ale bola to moja školácka chyba. Aká? nedolial som destilku do baterky a tá už bola velmi smedná, úplne prázdna ako studňa. :oops: :?:
Napísať odpoveď

Návrat na "ZAFIRA, SINTRA - ELEKTRO"