AUTOHIFI - DEBATA VSEOBECNE O HUDBE V AUTE

Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
24petusko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
Auto: Vectra C

brutus

Príspevok od používateľa 24petusko »

Ty kokos, tak to už je iná sila ten monoblock. Ktorý konkrétne si objednal?

Tento koncák už musí mať inú dynamiku....
To budú tlaky, si ani neviem predstaviť.

VeCka šlape, poslušne ako má.
klop klop klop
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 16 Sep 2009, 18:51
Auto: Astra F

Re: brutus

Príspevok od používateľa frenkyto »

24petusko napísal:Ty kokos, tak to už je iná sila ten monoblock. Ktorý konkrétne si objednal?

Tento koncák už musí mať inú dynamiku....
To budú tlaky, si ani neviem predstaviť.

VeCka šlape, poslušne ako má.
klop klop klop
uz to mam v aute tak to je ine nieco fakt...Hifonics Brutus BXi 6000D monoblok 4 ohm 2400 wats/1200RMS,2ohm 4400 wats/2200rms,1ohm 6000wats/3000rms Obrázok Obrázok Obrázok
Predaj autohifi: Opel - astra F,2000,1,6í
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

poper25 napísal:presne tak,

najradsej by som bol, keby som mohol pri 20tke volume rozbijat basakmi okna na celom parkovisku, panelakoch a trhat asfalt na ceste :D:D:D

a pri 30tke by mi auto skakalo :D
Tak co rozbijas uz basakmi okna?lebo ja uz ano:-))
24petusko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

rozbijanie okien

No len dajte pozor chlapi aby vam neporozbijalo aj ziarovky vo svetlach a ocne bulvy.... Yellow_Colorz_PDT_16 Yellow_Colorz_PDT_16 Yellow_Colorz_PDT_16
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Re: rozbijanie okien

24petusko napísal:No len dajte pozor chlapi aby vam neporozbijalo aj ziarovky vo svetlach a ocne bulvy.... Yellow_Colorz_PDT_16 Yellow_Colorz_PDT_16 Yellow_Colorz_PDT_16
ta co uz narobis teraz treba kable menit kapacitor baterku ma porazi ...toto je nekonecny pribeh:-))
coli84
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 23:57
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa coli84 »

myslím že keď fakt poriadne nakábluješ a dodáš aj adekvátne silnú a kvalitnú baterku tak kapacitor môžeš kludne zo zostavi vyradiť
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Bez kapacitora ani ranu.
Na každom akumulátore pri odbere napr. 50A zaznamenáš pokles napätia.
Takže ak by si aj použil akokoľvek hrubé káble k akumulátoru, pokles tam bude, čo degraduje hudobný zážitok.
Iná vec je, že KAŽDÝ zosík obsahuje veľké kondenzátory, otázka je, s akoou kapacitou, že?
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
tuning-hifi
Prezidento
Prezidento
Dátum registrácie: 10 Dec 2009, 00:00
Auto: Omega A
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuning-hifi »

Kajo, kapacitory vyhadzovat je posledna moda chytena od chalanov co robia SPL.. tam je kondik fakt nafigu lebo za tych 30 s co tam meraju, vela nespravi a okrem toho kondik vyrovnava napatie, co pri SPL nieje ziaduce,, najprv je pokles a potom narast napatia ked pride prud, co zvysuje vykon a aj dB.. a na 30 s hrania ti fakt staci dobe nabita kvalitna baterka a straaasne hrube kable...
Drobcek - Opel Omega A Caravan 2,6i CD Automat Sport
Purple Rain - Opel Omega B limuzina 2.5 V6
MV6tka - Opel Omega B limuzina 3.0 MV6
Prezidentska limuzina - Opel Omega B limuzina 2.0 16v
Dark Night - Opel Omega B limuzina 2.5 DTi
Dovolenkovnik - Opel Omega B Caravan 2.5 DTi
Pikachu - Opel Tigra A 1.4
Slivka - Opel Corsa B 1.0
Cannon Ball - Opel Corsa B 1.4 Sport 16v
Orangina - Opel Corsa C 1.2
Cabrio - Opel Astra F Cabrio 1.6
Eleanor - Opel Vectra B 1,8 16v
Zalozak - Opel Meriva A 1.4
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

...no, človek sa stále učí :)
24petusko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Kapacitor

kapacitor = stabilita napatia = istota pre zosil

Co ine si zosik moze priat, ako stabilny zdroj?
tomi1583
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Apr 2009, 19:30

Príspevok od používateľa tomi1583 »

Kajo napísal: Iná vec je, že KAŽDÝ zosík obsahuje veľké kondenzátory, otázka je, s akoou kapacitou, že?
podla toho ake si tam das :lol: :lol: da sa aj zvacsit kapacita ich vymenou za ine s vacsou :wink:
Opel Vectra C caravan Z19DT rv.2008
Opel Astra G sedan X18XE1 rv.1998(Limo) KO
Skoda Favorit Sport Line KO
Kontakt - 0903606992
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Tazko povedat nieco budem sa stavit ze ked dam dobry kondik bude to lepsie...a z baterkou to mas pravdu aj kablami to je zaklad...ale ako pise kajo ak pride rapidny bas brutalny maloktora baterka stihne sekundovat a dodat okamzite to co je treba aj ked baterky su uz premakane ale kapacitor sa omnoho rychlejsie dokaze nabit a vybit ako bateria ...urcitze pomoze stabilite pri prietoku prudu kablom...zasa ja tu nemam db drag chlapi a nemeram ide mi o to aby stihalo hrat to co som tam dal...urcite to nikdy nemoze byt horsie len lepsie ak tam dame dobry kondik...a je tam aj displej kde si mozme mrknut aky je stav prudu...kedze mi hifonics logo svieti na modro tak aj ten kondik je dizajnovo na modro na mieste..kazdy tu ma trocha pravdy ...
Naposledy upravil/-a frenkyto v 15 Máj 2010, 19:53, upravené celkom 2 krát.
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Re: Kapacitor

24petusko napísal:kapacitor = stabilita napatia = istota pre zosil

Co ine si zosik moze priat, ako stabilny zdroj?
presne tak:_))
marwi

Príspevok od používateľa marwi »

Moj nazor je ze je lepsie eura dat do baterky a kablov. Ak baterka nestiha , tak nebude stihat dobijat ani kondenzator, ved basy to nie je iba jeden impulz , ale v pomerne rychlom slede rad impulzov.... Ak uz kondenzator , tak ist po kvalite , lacny kondenzator je podla mna iba drahy voltmeter. Pri serioznej kabelazi je pokles napatia minimalny, u mna 0,1 voltu , co na kvalitu basov urcite nema drasticky vplyv... Je pravda , ze muziku nemam postavenu na tlaky , ale 100 A si vie zobrat. Inak pri startovani co je podstatne dlhsi odber ako basovy impulz mam pokles napatia cca 0,7 - 0,8 V a radio ani zosiky sa nevypnu a hraju veselo dalej... Nemusite so mnou suhlasit ,ale to su moje skusenosti..... :)
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Moj nazor je ze je lepsie eura dat do baterky a kablov. Ak baterka nestiha , tak nebude stihat dobijat ani kondenzator, ved basy to nie je iba jeden impulz , ale v pomerne rychlom slede rad impulzov.... Ak uz kondenzator , tak ist po kvalite , lacny kondenzator je podla mna iba drahy voltmeter. Pri serioznej kabelazi je pokles napatia minimalny, u mna 0,1 voltu , co na kvalitu basov urcite nema drasticky vplyv... Je pravda , ze muziku nemam postavenu na tlaky , ale 100 A si vie zobrat. Inak pri startovani co je podstatne dlhsi odber ako basovy impulz mam pokles napatia cca 0,7 - 0,8 V a radio ani zosiky sa nevypnu a hraju veselo dalej... Nemusite so mnou suhlasit ,ale to su moje skusenosti..... :)
Ale startovanie je len urcity interval raz a dost pokial ale nahodis hip hip a otocis volume prietok prudu musi byt permanentny....je dokazane ze kondik zasadne zlepsi dynamiku basoveho zakladu pokila odpojim svoj hudba straca takze tvrdit ze nema zmysel to pri SQ mozno...pri extremnom db drag by som tiez nedaval zbytocne ale ak ma auto hrat na plne gule pol hodky kondik svoju ulohu zohrava...to ma zase overene ja...a stavim sa ze pri merani s kodikom bude hudba na tom lepsie aj ked bude dobra kabelaz a dobra baterka...konecnom dolsedku vysvetli mi ako pracuje kvalitny a nekvalitny kondik je to konenzator vybija sa a nabija mam drahe aj lacne ...rozdiel som nezbadal jedine displej ....voltmetr na nom a drobnosti...ak zoberiem kondik za 50 eur a 100 eur neviem ci tam rozdiel bude ja som nespozoroval...akurat bude dalsi marketingovy tah ako vziat 50 eur navyse z vrecka ...
marwi

Frenkyto : O tych kondikoch to nie je pravda co si povedal... Prirovnam to k porovnaniu Trabantu a Ferari. Aj tie eura navyse za Ferari su len marketingovy tah? Aj kondiky maju parametre ktore su meratelne a tie kvalitnejsie su prosto lepsie. O vplyve kondiku na muziku v aute by asi malo zmysel debatovat na konkretnych zostavach. Tak ako kazdy akumulator v aute ma svoj vnutorny odpor ktory suvisi z rychlostou , akou je schopny sa vybijat , tak je to aj s kondikom. Netvrdim ale , ze poznatky ktore mas ty su nezmyselne . Mozno je to o kombinacii komponentov v aute , mozno o mne neznamych faktorov... :) Urcite je dobre debatovat o tychto veciach , hlavne pre ludi ktory nemaju taku moznost vyskusat rozne veci... Inak zmeraj aky ubytok napatia mas na zosiku a baterke , ked to riadne "osolis" s kondikom , alebo bez. Urcite ma to bude zaujimat pre porovnanie...
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Frenkyto : O tych kondikoch to nie je pravda co si povedal... Prirovnam to k porovnaniu Trabantu a Ferari. Aj tie eura navyse za Ferari su len marketingovy tah? Aj kondiky maju parametre ktore su meratelne a tie kvalitnejsie su prosto lepsie. O vplyve kondiku na muziku v aute by asi malo zmysel debatovat na konkretnych zostavach. Tak ako kazdy akumulator v aute ma svoj vnutorny odpor ktory suvisi z rychlostou , akou je schopny sa vybijat , tak je to aj s kondikom. Netvrdim ale , ze poznatky ktore mas ty su nezmyselne . Mozno je to o kombinacii komponentov v aute , mozno o mne neznamych faktorov... :) Urcite je dobre debatovat o tychto veciach , hlavne pre ludi ktory nemaju taku moznost vyskusat rozne veci... Inak zmeraj aky ubytok napatia mas na zosiku a baterke , ked to riadne "osolis" s kondikom , alebo bez. Urcite ma to bude zaujimat pre porovnanie...
tak mi potom vysvetli ako je mozne ked odpojim kondik samozrejme pri silnom basovom zaklade v hudba podstatne straca ako ked tak kondik je dokonca to hraje otras..je to zasoba prudu blizko zariadenia ktore to potrebuje ten prud je nahromadeny v jednom bode blizko zosilnovaca marwi nebudem tu riesit tvoje teorie a ked si myslis ze mas pravdu tak zbehni ku mne a uvidis ze ju nemas...viem o com pises ale bez kondiku u mna muzika ide dole tak mi vysvetli teraz tu tvoju teoriu preco?porovnavas ferari z trabantom tak ak stoji kondik 50 eur a ten druhy bude stat 300 eur tak tam rozdiel bude ale kaslat na ten rozdiel chapes?kondik dynamiku zvecsi nikdy by si nikto kondik nekupil ak by bolo ako ty pises ...popieras funkcnost patentovaneho vyrobku ktory je overeny testami..troska uber kamo nie su tu najlepsi teoria je jedna vec a fakty zase druha ...venujes sa inemu stylu zvuku ako ja preto ja sa do tvojich vyjadreni netlacim nie ze im nerozumiem nemam take skusenosti z SQ....uz len to ze kondik je blizko zosika ako nejaky zdroj stabilneho prudu je prinos ...netvrdim ze je dokonaly ale urcite stabilnejsi ....nie vzdy vypoctany priklad podla vzorca bude kazdemu vyhovovat...ked som bol v usa tak tam kondiky davali na kazdy zosik aj 4 tlacili neskutocne trlaky ale kondiky tam mali zbytocne vsak?myslim ze su ovela premakanejsi ludia ako ja a ty,,,nic v zlom aby si to zle nepochopil...a este jedna vec ak je niekto dobry tak za nim musia byt vysledky...netvrdim ze ich mam ale nieco tam je ....a to z lacnymi basakmi a lacnymi zosikmi a cuduj sa svete tie drahe veci ostali za mnou...ked ti poviem ze teraz mam hifonics bxi 6000 d ktroy stoji na pulte nejakych 700 eur a predtym som mal za 150 eur myslis ze stoji za to dat tie peniaze ?ano stoji ak ides vykonom hore pokial ale nie absolutna zbytocnost ...kondik zlepsi dynamiku muziky nikdy nemoze byt horsie len lepsie....ak je to zybtocnost tak vsetci autohifisti su totalni magori...
marwi

Frenkyto netvrdim ze to co si napisal predtym je blud... Nerozculuj sa a napis mi par faktov a mozno prideme na to preco mame rozdielne nazory. Snad to aj niekomu z fora pomoze...
1. Ake mas napatie na baterke pri vypeckovanej muzike ?
2. Ake mas napatie na kondiku pri vypeckovanej muzike ?
3. Ake mas napatie na zosiku pri vypeckovanej muzike ?
4. Aky mas prierez napajacieho kabla ?
5. Ake mas parametre baterky , najma startovaci prud ?
6. Ako mas vyriesene ukostrenie zosilovacov ?
7. Ako mas vyriesene ukostrenie akumulatora ?
8. Ake parametre ma tvoj kondik ?
9. Ake parametre ma tvoj zosik ?
10. Aku muziku pocuvas ( daj priklady....)

Ak das odpovede snad sa k niecomu zozumnemu dopracujeme !
Debata nas ma posuvat dalej, nie rozdelovat , aspon ja to tak vidim... Ak som sa ta niecim dotkol tak sa ospravedlnujem , urcite som to tak nemyslel. Len chcem aby ludia na fore mali informacie , nic viac. Cau.
frenkyto
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

marwi napísal:Frenkyto netvrdim ze to co si napisal predtym je blud... Nerozculuj sa a napis mi par faktov a mozno prideme na to preco mame rozdielne nazory. Snad to aj niekomu z fora pomoze...
1. Ake mas napatie na baterke pri vypeckovanej muzike ?
2. Ake mas napatie na kondiku pri vypeckovanej muzike ?
3. Ake mas napatie na zosiku pri vypeckovanej muzike ?
4. Aky mas prierez napajacieho kabla ?
5. Ake mas parametre baterky , najma startovaci prud ?
6. Ako mas vyriesene ukostrenie zosilovacov ?
7. Ako mas vyriesene ukostrenie akumulatora ?
8. Ake parametre ma tvoj kondik ?
9. Ake parametre ma tvoj zosik ?
10. Aku muziku pocuvas ( daj priklady....)

Ak das odpovede snad sa k niecomu zozumnemu dopracujeme !
Debata nas ma posuvat dalej, nie rozdelovat , aspon ja to tak vidim... Ak som sa ta niecim dotkol tak sa ospravedlnujem , urcite som to tak nemyslel. Len chcem aby ludia na fore mali informacie , nic viac. Cau.
teraz odbocujes od temy...samozrejme ze ked das brutalny vodis vykonnu bateriu ....a tie vestky veci okolo toho bude to hrat velmi super ...lenze nie kazdy da maximalny vodic medeny po preve nie kazdy na to ma ....po druhe nie kazdy da drahu 500 eurovu bateriu nie kazdy na to ma..nie kazdy atd...viem co tym chces povedat ale 90 percent ludi tomu nebude chapat....ja tvrdim ze ak pouzijes kapacitor zlepsi sa dynamika muziky ..nic ine sme tu neriesili ,,ak by to neboal pravda jednoducho by kapacitory davno vyhynuli...marwi akoze nenapisal ved si napisal ze nemam pravdu...pravdu ma tu kazdy aj ty aj ja...ak viem aky mam alternator aku baterku ake napajanie aky zosik ake wofre uz odhadom sa da povedta toto hrat bude toto nie...nie je treba zbytocne otazky..ak chces tak tu napisem ale do podrobna co presne a ako ale na 4 strany len to je zbytocna filozofia ..a plytvanie casom...ztail ahoj,,este som zabudol myslim ze to bolo 0,4-0,5 V ked som napojil kapacitor do zostavy v aute navyse pokial si dobre pametam pred rokom...12 kabel bol?ani neviem presne ...
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Je to zložitá téma a u mňa má každý z vás kus pravdy.

Marwi v tomm že sú rozdiely v kondíkoch:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Kondenz%C3%A1tor

frenkyto v tom, že každý kondík hudbe iba pomôže.

Pre mňa je kapacitor po skúsenostiach bez - nutnosť.
Výhoda je aj v tom, že pri štartovaní kondík dodáva do siete energiu, teda v momente štartovania.

Meranie napätia na zosíku bežným voltmetrom "z" a "bez" kondíka nemá zmysel - tie napäťové poklesy sú veľmi krátke, treba osciloskop.
Ten by jasne ukázal prepady napätia.
[/url]
Napísať odpoveď

Návrat na "AUDIO/VIDEO/NAVIGÁCIA - VŠEOBECNE"