Optimálne otáčky vectra c 2.0 dti

Moderátori: dulo, buci_vectra

lox
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 15 Máj 2010, 19:10
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Optimálne otáčky vectra c 2.0 dti

Príspevok od používateľa lox »

Zdravím,

rád by som sa spýtal aké sú optimálne otáčky na preraďovanie pri motore 2.0 dti 74kw - 2004?

ide mi o to, že som sa dočítal, že je nebezpečné tento motor podtáčať vzhľadom na problém s dvojhm. zotrv. + agr, avšak nikde sa nemôžem dopracovať k optimálnym otáčkam pre jednotlivé rýchlostné stupne, nakoľko podľa zvuku mi sedia otáčky medzi 1200-1500 - sú to nízke otáčky??? a zároveň by som rád vedel ako je to potom s dobrzďovaním motorom???

nemám žiadne skúsenosti s dieslom doteraz len benzín 1.4-2.0...

Ďakujem.
Používateľov profilový obrázok
fester777
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Júl 2009, 22:12

Príspevok od používateľa fester777 »

taj si vysetrit sluch a v druhom pripade tvoju citlivost na okolne vplyvy :roll: . Bo pri tych otackach co tu popisujes by ma vytrhlo zo sedacky asi, sak ti musi triast a nemat tah vobec , to vobec ako necitis ?

optimum je auto drzat pri 1800-2000 otackach zhruba, ja osobne preradujem cca pri 2500 aby mi nespadli otacky nizko pod tu hranicu.

Tymto sposobom jazdy by sa ti velmo rychlo porucali drahe sucasti na to citlive

Ja osobne dobrzdujem kym mi neklesnu otacky pod nejakych 1400 alebo vobec , pod hranicou tusim necelych 1000 alebo 1200 uz neviem presne neni deklarovana nulova spotreba ale normalna
do12/09:Moja bejvala Skoda Forman(zalozny zdroj v pripade mojej nepritomnosti doma :D)
od 12/09:Sucasna laska Opel Vectra B Caravan X20DTH r.v.2000

http://www.fester777.salem.sk/index.php
lox
Nový užívateľ
Nový užívateľ

no práveže to auto pri tých otáčkach je úplne v pohode...nič netrasie a ani sa nedusí.....je mi fakt dosť divne keď mám držať motor po meste pri rýchlosti 50km/h na 3 rýchlostnom stupni ????len preto aby to držalo otáčky nad 1500.....

tak dík sluch mám v poriadku ale vidím že je to len osobných pocitoch a žiadne fakty.....

a ešte mi príde divné, že teda dobrzďuješ cca až po 1000 ale isť na 1200 ti trasie auto????? no neviem...a pri akej rýchlosti potom radíš 5, aby si dosiahol 2500ot.....pri 120km/h????

no poskušam jednotlive prevody a popišem rýhlosť k otáčkam na cca 2000,.....aby sme sa nebavili o virtuálnych veciach...
fester777
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Júl 2009, 22:12

Príspevok od používateľa fester777 »

vobec sme sa nepochopili :roll:

co je divne na tom ze mas ist na trojke 50 po meste ??? To sme asi divny vsetci. Ja ked idem po meste 50-55 tak si pekne bubla na zhruba 1900-2000.
vies co je divne ? ze nechapes tomu, ze ked motor podtacas tak tym padom rychlejsie zanasas turbo a dalej radsej nebudem menovat :( , to nemas benzinacik

To som ti pisal priklad pri kolkych otackach ti prestava nulova spotreba(nie ako jazdim) aby si si nemyslel, ze ked budes auto dusit az po 900otacek, ze ti nic nezere a je nieco ine mat auto v tahu a dobrzdovat motorom

Na petku preradujem priblizne pri co ja viem 90km/h netusim, proste pocujem a citim motor ako taha. Nikdy ho nepodtacaj optimum je ho drzat tak okolo 1800-2000 ako som pisal , to uz ako budes jazdit je na tebe kolko chces nasledne investovat do oprav. To ze je obcas dobre , ked je zahriaty motor ho poriadne prehnat po ceste aby si trosku precistil usadeniny v motore, turbe ..., kde neni problem prejst cez 4 tisic je uz pre teba asi fantasmagoria :lol:

P.S.: to co si napisal 1200-1500otacok rychlo vymaz z pamete , to je absolutny blud . Inak to auto pojde do kopru.
A to co tu pisem su neni pocity ale ked mam tvoju starsiu sestru(vectru) tak asi nepisem virtualne ale realne veci
do12/09:Moja bejvala Skoda Forman(zalozny zdroj v pripade mojej nepritomnosti doma :D)
od 12/09:Sucasna laska Opel Vectra B Caravan X20DTH r.v.2000

http://www.fester777.salem.sk/index.php
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

optimum 2000-3000 ?
lox
Nový užívateľ
Nový užívateľ

ok.....

- vravím zvyk je zvyk, s vyššími otáčkami nemám problém ale viacmenej pri obiehaní.....

...kedysi boli v tých manuáloch od auta také odporučené rozsahy rýchlostí pre jednotlivé prevodové stupne ...ale v tomto manuáli som to zatiaľ nenašiel.....

....zároveň čo ma zasa veľmi príjemne prekvapilo, po vynulovaní bc som najazdil pár km v meste a spotreba priemerná klesla až na 4.9l tak z toho som bol.....:shock:

...pekne ďakujem :wink:
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Dôležitým faktorom pri jazde nízkymi otáčkami je tlak oleja.
Mercedes montuje tlakomer oleja ako štandard takmer do všetkých modelov, ja som ho mal na E250 tiež a pri horúcom oleji pod 1500 klesol tlak na 2 atm, ináč sa držal na max. (4 atm.)
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
iurai

to ze motor ma pri nizkych otackach dobru spotrebu a nie je hlucny neznamena, ze je to pre motor optimalne
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

ja ked mam motor pod 1500 ot tak uz to pocujem ze to nieje ono. ked idem v meste alebo dedine 50km/h tak jednoznacne trojka a auto si ide na 1700ot..
a ked radim na vyssi stupen tak preradzujem cca pri 2000ot alebo viac skratka auto zvycajne drzim v otackach od 1500 do 2300 ot. kludnou jazdou.
ale ak sa trosku ponahlam uz radim pri 3000ot alebo aj viac :D
niekedy drzim auto pod 1500 ot ale iba na 1,2,3 ale to je iba chvilkove
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Júl 2009, 18:29

Príspevok od používateľa dertypek »

co sa uz ludia pytaju na forku jake hovadziny tak to je uz fakt for ... co ste nechodili do autoskoly ?
Opel Vectra B 1998 2.0 DTI ,x20dth , digi. klima , tempomat , 4x airbag , abs , vyhrievane zrkadla......
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

typek - v autoskole som jazdil na felicii a tam ma ucili jazdit podla otackomeru - co si myslim , ze nebola prilis dobra skola :wink:

prve auto som mal bez otackomera a dizlaka a co teraz ? treba pocuvat motor - sam "povie" kedy preradit :idea:
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
lox
Nový užívateľ
Nový užívateľ

lubo22 napísal:ja ked mam motor pod 1500 ot tak uz to pocujem ze to nieje ono. ked idem v meste alebo dedine 50km/h tak jednoznacne trojka a auto si ide na 1700ot..
a ked radim na vyssi stupen tak preradzujem cca pri 2000ot alebo viac skratka auto zvycajne drzim v otackach od 1500 do 2300 ot. kludnou jazdou.
ale ak sa trosku ponahlam uz radim pri 3000ot alebo aj viac :D
niekedy drzim auto pod 1500 ot ale iba na 1,2,3 ale to je iba chvilkove
tak tak lubo22 súhlasím....práve som sa vrátil a tento príspevok potvrdzuje zhruba to čo sa javí aj mne ako optimum, tých 1500 je ešte znesiteľných hoci už následná prudšia akcelerácia na pôvodnom stupni je biedna....taktiež výkon narastá zopnutím turba cca 2200-2300potom to ide prudšie do cca 4000 a potom akoby zas slabšie....no každopádne to bude otázka zvyku.....

to juraj.....ano nižšie otáčky.....nižšia spotreba povedzme že isť 90km/h už na 5stupeň sa dá....a výsledok priemer 5,4l som začal jazdiť na vyššie otáčky :?
iurai

dertypek napísal:co sa uz ludia pytaju na forku jake hovadziny tak to je uz fakt for ... co ste nechodili do autoskoly ?
priznam sa, ze som chodil, ale uz som zabudol.
preto ak vies, tak porad
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

iurai napísal:
dertypek napísal:co sa uz ludia pytaju na forku jake hovadziny tak to je uz fakt for ... co ste nechodili do autoskoly ?
priznam sa, ze som chodil, ale uz som zabudol.
preto ak vies, tak porad
chalani sak kurnik jazdite a pocujete ci je motor v dobrych otackach .. .. nie ? na to potrebujete citat ake otacky mat pri tej a tej rychlosti ? sak mate nejaky ten oplacky sluch ;) a aj tak nieje dobre jazdit na male otack... zasiera to cely motor a sem tam je dobre prevetrat aj do vysokych otacok nech aj podymi :D... aspon sa neusadzaju sracky v motore a vsetko vyleti ..
Opel Vectra B 1998 2.0 DTI ,x20dth , digi. klima , tempomat , 4x airbag , abs , vyhrievane zrkadla......
iurai

na vectre benzin sa da ist od 700 vyssie a je pekne tichy, pri 3000 zacina byt hlucny. co poradis ?
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

nevytacat motor :D
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

K téme! :!: "Optimálne otáčky vectra c 2.0 dti" :!:
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
iurai

podla mna 0. neodide cerpadlo
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Príspevok od používateľa Bruno »

iurai napísal:podla mna 0. neodide cerpadlo
:-k :idea: :up:
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
lubo22
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Apr 2009, 17:45
Auto: Nemám auto
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubo22 »

alebo od 1400 do 4000 co vy na to?
Vectra C cierna ex
Vectra C modra ex
Napísať odpoveď