Dalsi problem s omegou
Moderátor: dulo
-
Ericsson
Vies poviem ti uprimne ze ja som mal moju omegu uz vo viacerych servysoch niektore boli horsie niektore lepsie ale ja som sa s takymto clovekom este nestretol. Robily my v mynulosti go prevodovky bolo to v servise AuTOKLINIKA SENEC prisiel som tam urobil sa preberaci protokol pan majitel mi po tyzdni zavolal oboznamyl ma so sumou spytal ci stym suhlasim alebo nie povedal co sa bude robyt nechal ma aby som si to premyslel po urobeni roboty som si auto prebral vyplatil som sumu samozrejme ze my dal doklad proste super autoservis ale mozem povedat ze ta prevodovka je stopercentna. ALE tu je to tragedia poviem vam ze proste ak nastane problem on my zavola vynada mi ze co je to za auto ze setko tam je zle ako keby ja sa tomu rozumiem alebo co, ja som to tam preto dal aby to oni urobyli a nie ja este taka CERESNICKA NA TORTE A NA TO MAM AJ SVEDKA PRIAMO Z AUTORIZOVANEHO SERVISU OPEL V NITRE.... pan my zavola ze co to tam mam za klynovy remen je prilis dlhy pritom som na nom urobil asi tak 100000km a okmzite mam ist do oplu a kupit tam taky ako tam pasuje podla win cisla tak som tam siel chlapik v opli 5 krat pozre v pocitaci klinove remene a zisti ze ten moj je spravny a ini ani nejestvuje tak som ho porosil aby mu zavolal a vysvetlil mu ako odbornik ze ten klinovy remen je ok on chudak tak urobil a este mu bolo vynadane ze co za debyla tam sedi ked to nevie objednat,,,, hanba......potom my ten oplak ukazal ako tam ten remen ide utekam do nemenovaneho servisu a nahodim ho tam uplne sam ty tupci tam pozeraju na mna a nakoniec to argumentoval tym ze tam nebol clovek ktory to rozoberal TAK SI UROBTE NAZOR SAMI A TYCH 8500 My vydokladuje tak ze proste tam vznikly chyby ktore tam uz boli a on na to nema diagnosticke zariadenie tak si to musel dat urobit...... je to trapne ale je to realita pani v dnesnej dobe este existuju aj takyto zaostalci....... A vzdy na to doplati niekto kto za nic nemoze.... skutocne som sa s niecim takymto este nestretol.. NEVIEMM AKO DALEJ...
- Bruno
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
- Auto: Omega B
:? hm... kua, po tolkych mesiacoch, a s takym pristupom by som mu nedal ani korunu, zober auto - daj mu 5000 sk, stym ze ides s autom na diagnostiku a ked je vsetko ok doplatis zvysok - akoze - ked si ty cakal necha aj on si pocka .... alebo .... zbehni niekde do posilky urcite tam najdes nejakych "pomocnikov"

Opel Omega B caravan 2.5 DTI
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik
- Bruno
- Opelclub VIP člen

ved urcite ma nejaky doklad o kupe , a kedze bol aj v autorizovanom servise tak je aj nejaky doklad o oprave a stave pred a po zasahu....to by bolo vcelku zaujimave citanie .macil napísal:A tých 8500,- ti ako vydokladuje?
POKIAL NAKUPOVAL DIELCE A BOL V INOM SERVISE ZIADAJ DOKLAD !!!!
- brhy
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 25 Aug 2007, 08:43
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
secko sa dokladuje len ak by PAN servisak tie veci nekupoval ale nahadzal tam neake stare a na diagnostike ani nebol potom to nevydokladujemacil napísal:Veď na to narážam. Nech ukáže doklady o nákupe súčiastok a nech vráti tie vadné. Aj od diagnostiky, keď ju nechával robiť, musí mať doklad, Opel servis mu tiež musel vystaviť doklad.
Volvo C70 2.3T5 240hp
zatial ....
- Bruno
- Opelclub VIP člen

Macil - skus ericcsona skontaktovat s Wlastom
:twisted:
-
Ericsson
Tak som tu znova, prave som prisiel z toho po....baneho servisu mechanik my ukazal prijmovy doklad na 8500sk s firmy mh opel a ukazal my cidlo vackoveho hriadela ktore sa muselo menit zakazku si dal urobit na svoje meno.... TAK ze asi budem musiet zaplatit aj tych 33000 a 8500 sk lebo sa to asi nedoriesi aj ked si myslim ze nie je moj problem ze oni to nevedia urobyt vo svojom servise a musia to davat inde .... tieto informacie my nikto nepovedal ze oni zlozia len motor a ak tam vznikne nejaky problem diagnostikovat sa bude v inej firme lebo ako to tak pocitam tak diagnostika stoji okolo 500 az 1000sk to cidlo stoji nove zhruba 3000 sk ak ho zozeniem starsie tak aj menej tak teras neviem co robit dalej....
A ten cvok sa my vyhraza ze ak mu to nevyplatim tak este on mna da na sud .........ZLY SEN ...ale aky doklad chce uplatnit ked neexistuje ziadny doklad o preberani vozidla ani o rozsahu servisnych prac???? Ked sa nad tym tak zamyslim ved ako my chce dokazat ze som dal cokolvek robit???? Nerozumiem sa tomu niesom pravnik??????
A ten cvok sa my vyhraza ze ak mu to nevyplatim tak este on mna da na sud .........ZLY SEN ...ale aky doklad chce uplatnit ked neexistuje ziadny doklad o preberani vozidla ani o rozsahu servisnych prac???? Ked sa nad tym tak zamyslim ved ako my chce dokazat ze som dal cokolvek robit???? Nerozumiem sa tomu niesom pravnik??????
- brhy
- Strieborný užívateľ

Zacni s nim jednat ako obchodnik. Neurobil to co nema zla reklama zle veci sa siria rychlejsie jak tie lepsie. Musis ist na neho psychologicky. A dalsia vec Ty si si to dal spravit do ich servisu to co robili inde ta zaujimat nemusiii!!!!! mali ti spravit GO za urcitu sumu ta plati a je nemenna jedine ze by ste sa vy dohodli ak by bol normalny co nieje. Vznikle naklady naviac za sposobene skodi na aute plati on a jeho servis teba do toho nic lebo tebe auto islo po oprave uz nie. A kedze je kkt tak by som mu rozbil hubu dokopal a nedal mu ani korunu a po 9 mesiachoch uz duplom nie. Este by som ho zazaloval za usli zisk lebo si nemal auto a nemohol si chodit poriadne do roboty a ze ta to psychicko polozilo lebo si mal vztah k tomu autu . HA a vysudil by som z neho aj posledneEricsson napísal:Tak som tu znova, prave som prisiel z toho po....baneho servisu mechanik my ukazal prijmovy doklad na 8500sk s firmy mh opel a ukazal my cidlo vackoveho hriadela ktore sa muselo menit zakazku si dal urobit na svoje meno.... TAK ze asi budem musiet zaplatit aj tych 33000 a 8500 sk lebo sa to asi nedoriesi aj ked si myslim ze nie je moj problem ze oni to nevedia urobyt vo svojom servise a musia to davat inde .... tieto informacie my nikto nepovedal ze oni zlozia len motor a ak tam vznikne nejaky problem diagnostikovat sa bude v inej firme lebo ako to tak pocitam tak diagnostika stoji okolo 500 az 1000sk to cidlo stoji nove zhruba 3000 sk ak ho zozeniem starsie tak aj menej tak teras neviem co robit dalej....
Volvo C70 2.3T5 240hp
zatial ....
-
alino
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 12:00
Podľa mňa by si mal skočiť za právnikom alebo vnúdzi za niekým ktorý ho vie vierohodne zahrať a ísť si po auto. Neviem to na 100%, ale myslím že je zákonne nedovolené zadržiavať opravovanú vec pri nezaplatení ak jej cena prevyšuje hodnotu dlhu. Servis v tom prípade to musí riešiť cestou súdu.rado.c napísal:...prial by som ti, aby sa to vsetko vyriesilo v tvoj prospech, neznasam ludi, ktori si nedokazu priznat chybu a zapieraju a zapieraju (samozrejme ze "servisak" ti bude tvrdit, ze on problem odstranil, ale ty ked si auto zobral, zase si ho doj.ebal) . v tomto pripade by som si najprv zadovazil protokol od Opel servisu, co z autom je. Od "servismana" co to doje.bal si vypytaj vypis servisnych zasahov a mas podklady k tomu, aby si to dalej riesil, trebars aj podanim na policiu (minimalne sa s niekym poradit ako postupovat dalej).
no a tu by mohlo plynut jedno ponaucenie... servis (znackovy, nehovorim ze priamo Opel) preberie zaruku za svoju pracu. fuser v garazi nie. usetrit neznamena vzdy usetrit. servis bez elektronickeho vybavenia- diagnostiky moze tak akurat Lady, moskvice a avie opravovat. alebo mat zaruceneho mechanika (niet nad mojho kamarata Vlada) ktory ma prehlad v elektronike, autotechnike a nie len manualnu zrucnost (rozobrat a poskladat motor dokazem bez mihnutia oka aj ja - ale co z toho??)
- Bruno
- Opelclub VIP člen

Len nech ta da na sud .... bude musiet zaplatit % zo sporu
... skus si zohnat pravnika a zajst za tym "mechanikom" . uz len tvrdo na neho. a necakaj a bez Obchodnu inspekciu ! za to nic nedas, su vo vsetkych okresnych mestach. 
- brhy
- Strieborný užívateľ

alebo im priamo zavolaj oni ti hned poradia jak dalej postupovatBruno napísal:Len nech ta da na sud .... bude musiet zaplatit % zo sporu... skus si zohnat pravnika a zajst za tym "mechanikom" . uz len tvrdo na neho. a necakaj a bez Obchodnu inspekciu ! za to nic nedas, su vo vsetkych okresnych mestach.
a este otazocka ked davas auto do servisu tak ti povedia priblizny termin dorobenia tak nato sa mozes tiez odvolat
Volvo C70 2.3T5 240hp
zatial ....
-
Ericsson
Tak vazeny pani dakujem za vase drahocenne rady.... posluchol som vas a siel som za jednou milou pani pravnickou ktora mi doknca bezplatne poradila..... KED ze ten inteligent urobil taku blbost ze so mnou nespysal ziaden protokol teda v akom stave som auto odovzdal dalej ake prace na nom chcem robit dalej ma mal informovat o predbeznej cene mal my vystavit fakturu danovy doklad na vsetky menene nahradne diely a tieto veci tak az potom ak by som nechcel zaplatit tak by ma teoreticky mohol dat na sud len ze ja mam od neho akurat jeden zdrap na ktorom napysal co tam robily a s tou fakturou s oplu si moze utret r....t a este jedna vec ten vol nepytal odo mna ani len obciansky preukaz ani doklady od auta proste nic takze vlastne nema doklad ani od toho ze som si dal vobec robit nejaku zakazku >>> Vidite ludia, robi sa mudri a pri tom sam seba ohrozuje ,takze ta pani pravnicka povedala ze staci dvihnut mobyl a ohlasit to na policiu ze mi nechce vydat moj majetok a uz keby som az taky hajzel tak mu nezaplatim ani korunu a odnesem si opravene auto?????? ved za tych 9 mesiacov by sa aj patrilo a nakoniec dal som mu20 000 UVIDIME AKO TO DOPADNE ALE UZ SOM POKOJNEJSI NEMAM RAD KED SA MY NIEKTO VYHRAZA SUDOM A ANI NEVIE ZA CO???
- brhy
- Strieborný užívateľ

a daj mu aj po chrapeEricsson napísal:Tak vazeny pani dakujem za vase drahocenne rady.... posluchol som vas a siel som za jednou milou pani pravnickou ktora mi doknca bezplatne poradila..... KED ze ten inteligent urobil taku blbost ze so mnou nespysal ziaden protokol teda v akom stave som auto odovzdal dalej ake prace na nom chcem robit dalej ma mal informovat o predbeznej cene mal my vystavit fakturu danovy doklad na vsetky menene nahradne diely a tieto veci tak az potom ak by som nechcel zaplatit tak by ma teoreticky mohol dat na sud len ze ja mam od neho akurat jeden zdrap na ktorom napysal co tam robily a s tou fakturou s oplu si moze utret r....t a este jedna vec ten vol nepytal odo mna ani len obciansky preukaz ani doklady od auta proste nic takze vlastne nema doklad ani od toho ze som si dal vobec robit nejaku zakazku >>> Vidite ludia, robi sa mudri a pri tom sam seba ohrozuje ,takze ta pani pravnicka povedala ze staci dvihnut mobyl a ohlasit to na policiu ze mi nechce vydat moj majetok a uz keby som az taky hajzel tak mu nezaplatim ani korunu a odnesem si opravene auto?????? ved za tych 9 mesiacov by sa aj patrilo a nakoniec dal som mu20 000 UVIDIME AKO TO DOPADNE ALE UZ SOM POKOJNEJSI NEMAM RAD KED SA MY NIEKTO VYHRAZA SUDOM A ANI NEVIE ZA CO???
Volvo C70 2.3T5 240hp
zatial ....
-
Ericsson
nie byt ho nebudem aj ked si ine nezasluzi, ale ked sa to skonci co bude uz co skoro tak sem napysem kde si nemate davat svojich stvorkolesovych milacikov ak ich chcete este niekedy vydiet....
a teras mam chvilku casu tak vam to popisem cele a utvorte si nazor... Na mojej omege bol problem s rozvodom rano som siel startovat auto asi dvakrat som sa o to pokusil naras to zaskripalo a bolo pocut taky mierny buchot, tak som to nechal siel som pozret co sa deje, pozeram do toho asi tak 15 min a zrazu vydim ako je klukova hriadel na spodu motora ze je povoleny rozvodovy remen, vedel som ze je zle.....zacal som zhanat nejaky dobry servis na internete som nasiel super stranku tohto nestastneho servisu ludia keby to citate tak mate dojem ze vedia opravit aj raketu.... tak tam volam...opoved ano jasne doneste to sem my mame vsetko dignostiku a tak dalej ... "buch".....m to tam len odtahovka ma vysla 3000 ... tak to tam asi 3mesiace stalo potom to asi tak 2 mesace rozoberali a dosli na to ze su ohnute 3 ventyly neboly poskodene piesty vo valcoch ani hlava ani blok motora tak ma presvedcily ze tam treba vymenit aj dalsie nejake veci ... hovorim sak preco nie ked je to rozobrate....... TAK pani a teras ta cenova relacia 6000 sada tesneni 4500 silentbloky motora, 2000 olej filter, 2500 3 ventyly 900 nemrznuca zmes 700 silikon demontaz montaz motora 6000, skladanie rozobratie 9000 umytie suciastok 900, uhlovanie ojnice 1500 skladanie ostatnych casti 5000 no proste takto, vsetky ostatne veci co tam bolo treba menit som kupil ja teda rozvody komplet + dalsie nejake veci....takze ked to zratame nahradne diely ktore oni kupovaly stali zhruba 16 000 z toho vypliva ze ak mam zaplatit 53000 tak len robota je 30 000 ... kedze som trpezlivy clovek tak som si myslel ze predsa len starsie auto aj ten motor dost zlozity tak preco nie ale ze mam este zaplatit aj za to z to nevedel zozit niekomu druhemu dalsich 8500 sk tak to je uz silne kafe alebo nie???? a este po 9 mesiacoch???
a teras mam chvilku casu tak vam to popisem cele a utvorte si nazor... Na mojej omege bol problem s rozvodom rano som siel startovat auto asi dvakrat som sa o to pokusil naras to zaskripalo a bolo pocut taky mierny buchot, tak som to nechal siel som pozret co sa deje, pozeram do toho asi tak 15 min a zrazu vydim ako je klukova hriadel na spodu motora ze je povoleny rozvodovy remen, vedel som ze je zle.....zacal som zhanat nejaky dobry servis na internete som nasiel super stranku tohto nestastneho servisu ludia keby to citate tak mate dojem ze vedia opravit aj raketu.... tak tam volam...opoved ano jasne doneste to sem my mame vsetko dignostiku a tak dalej ... "buch".....m to tam len odtahovka ma vysla 3000 ... tak to tam asi 3mesiace stalo potom to asi tak 2 mesace rozoberali a dosli na to ze su ohnute 3 ventyly neboly poskodene piesty vo valcoch ani hlava ani blok motora tak ma presvedcily ze tam treba vymenit aj dalsie nejake veci ... hovorim sak preco nie ked je to rozobrate....... TAK pani a teras ta cenova relacia 6000 sada tesneni 4500 silentbloky motora, 2000 olej filter, 2500 3 ventyly 900 nemrznuca zmes 700 silikon demontaz montaz motora 6000, skladanie rozobratie 9000 umytie suciastok 900, uhlovanie ojnice 1500 skladanie ostatnych casti 5000 no proste takto, vsetky ostatne veci co tam bolo treba menit som kupil ja teda rozvody komplet + dalsie nejake veci....takze ked to zratame nahradne diely ktore oni kupovaly stali zhruba 16 000 z toho vypliva ze ak mam zaplatit 53000 tak len robota je 30 000 ... kedze som trpezlivy clovek tak som si myslel ze predsa len starsie auto aj ten motor dost zlozity tak preco nie ale ze mam este zaplatit aj za to z to nevedel zozit niekomu druhemu dalsich 8500 sk tak to je uz silne kafe alebo nie???? a este po 9 mesiacoch???
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Myslel asi ollej+ filter za 2000skmacil napísal:Zaujímavé cenové kalkulácie. To je fakt na SOI-ku. Olejový filter 2000, to majú 500% maržu? Koľko kartuší silikónu na ten chudák motor vybabrali? To ho dávali aj pod krúžky? Ak dávali nové tesnenia, silikón tam nemá čo robiť.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***