caute machri do oplov ,
mam astru 1,9 CDTi 88 kw 2006 a chcem sa spytat ci ma niekto skusenost s podobnym problemom,
Najprv som mu nevenoval pozoznost ale teraz viem ze nieco je zle.
Obcas sa mi stane ze idem po rovine alebo do kopceka a ked sa zapocuvam zistim ze auto resp. motor vydava strase dunivy zvuk dalo by sa to prirovnat ku zvuku ako ked je zaradeny vysoky rychlostny stupen a auto nevladze tahat na danom prevodovom stupni lebo ma nizke otacky a potrebuje podradit. Toto sa mi najprv stavalo cez zimu ale nevenoval som tomu pozornost lebo som to pripisoval na vrub elektoronike - konk. som si myslel ze by to mohol mat na svedomi sitic ze sa zapne kedy mu zachuti. Tuto zimu boli navysed dost velke mrazy tak som uvazoval ze aj elektronika v takych podmienkach moze blbnut. Ale dnes bolo 20 stupnov a znova som to postrehol. Dalsie symptomy auta su nasledovne:
dunenie trva cca 20 km potom to prestane
nezacne to robit od prveho startu ale hocikedy pocas jazdy
pocas dunenia ukazuje BC cca 2x vyssiu okamzitu spotrebu
auto ale nastraca agilitu ani vykon
Dnes som to skusil zhasnut ked to zas zacalo robit chvilu som ho nechal vydychat a znova som nastartovakl a uz to bolo ok
co bolo zvlastne ze ked auto chladlo pukalo pri ochladzovani ako keby som s nim isiel nadoraz pritom som isiel beznu trasu pianko tempo cca 25 km priemernou rychlostou 90 km/h
upodozrievam aj nekvalitne palivo tankujem vyhradne na vacsich pumpach typu OMV shell ziadne lokalky....lebo sak pumpari su vseliaki
Az viete poradte
Miho
chybny sitič alebo zla nafta?
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- standape
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 21:58
- Auto: Corsa D
- Bydlisko alt: Veľký Biel
- Kontaktovať používateľa:
precitaj si tento topic moznoze je to sposobene Filtrom pevnych castic
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... egeneracia
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... egeneracia
- jupaza1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
podľa toho, čo píšeš je to Filtrom pevných častic, to isté robí aj mne. Hlavne, keď to začne, nevypínaj motor!, aby sa vykonala regenerácia
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
-
miho
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Jan 2010, 13:14
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Raz sa mi ho asi podarilo zhasnut prave cez tu rege - to som este nevedel ze je to prave toto ale bolo to iba raz takze hadam som mu az tak neublizil.
Inak celkovo mi to spravilo za 5 mesiacov asi 4krat co je celkom dost -vacsinou jazdim mesto: mimo 50:50 (7500 km).
Priznam sa ze ja lubim vyjazdit nadrz takmer do sucha. Na pumpu chodim az ked mi klesne dojazd pod 30 km co vidim ako dost velky problem lebo ak by zacal akurat vtedy regenerovat nemusel by som dojst po najblizsiu pumpu kedze pri regeneracii stupa spotreba jak svina...
Ale aj tak som rad ze nic nieje chybne....
Inak celkovo mi to spravilo za 5 mesiacov asi 4krat co je celkom dost -vacsinou jazdim mesto: mimo 50:50 (7500 km).
Priznam sa ze ja lubim vyjazdit nadrz takmer do sucha. Na pumpu chodim az ked mi klesne dojazd pod 30 km co vidim ako dost velky problem lebo ak by zacal akurat vtedy regenerovat nemusel by som dojst po najblizsiu pumpu kedze pri regeneracii stupa spotreba jak svina...
Ale aj tak som rad ze nic nieje chybne....