precital som to tu skoro cele, ale nemam pocit ze by som nasiel nieco, co by uplne vystihovalo moj problem.
Cize: Astra F 1998 1.4 16V 66kW
- ked je motor vlazny (napr. po 3 hod. stania) startuje slabo. Akokeby na polsekundy chytil, potom otacky klesnu skoro na nulu a potom sa pomaly pozviecha (cely cas drzim startovanie... keby som ho pustil hned na zaciatku tak zdochne). Studene i teple starty absolutne bez problemov.
- ziadna kontrolka elektroniky nesvieti! Emisie v poriadku
- motor obcas cukne - napr. ked sa po sidlisku pohybujem na dvojke bez plynu, ide v pohode a zrazu cuk a zase v pohode. Stava sa to pri studenom i teplom motore.
- ked pridavam (plyn skoro na podlahe) auto pridava nepravidelne. Proste otacky stupaju rychlo, zrazu na chvilku prestanu, potom zase zacne pridavat a tak.
- po pusteni plyn. pedalu drzi otacky tak 1 - 1,5 sekundy (myslel som si ze je to vychytavka, ci nie?
Cize:
1. ma zmysel ist s tym na diag. (ked ziadna kontrolka nesvieti)? (Mojmu dvornemu servisu sa do elektroniky moc nechce cize by som musel do Opla)
2. co urcite spravit? vymenit/vycistit krokac, EGR, skrtiacu klapku - co este? Na co nezabudnut?
D.