nazor na motor 1.9CDTI a 2.2DTI
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
tony33
pre Misto :
mam tiez automat carawan , 110kw a plna spokojnosť za manual by som nemenil .Mal som na Omege V6 3,2 len 4 rychl. a tiež som s tym nic nemal.
Chcem sa ta opytat aku mas spotrebu ? Mne kulminuje okolo 7 l.
Viem , že nebudem mat ako na TDi 5,4 l .
Trosku mam obavy z riadenia , to servo sa čudne sprava - raz ide tvrdsie potom mäksie ( ked motor vytocim na 2ke , tak potom dlhodobo ide servo tvrdsie aj pri mensej rychlosti kym neodstavim auto ) nie je to take prilepene na ceste ako napr. VW , možno že mam nejaky problem.
Ešte sa ta chcem opytat ci ti trosku nevibruje volant na neutraly alebo ked stojis na semafore na brzde a mas zaradene P a este jedna vec na N mi ukazu 0,9 l aj ked uz mam zohriaty motor
Dik
mam tiez automat carawan , 110kw a plna spokojnosť za manual by som nemenil .Mal som na Omege V6 3,2 len 4 rychl. a tiež som s tym nic nemal.
Trosku mam obavy z riadenia , to servo sa čudne sprava - raz ide tvrdsie potom mäksie ( ked motor vytocim na 2ke , tak potom dlhodobo ide servo tvrdsie aj pri mensej rychlosti kym neodstavim auto ) nie je to take prilepene na ceste ako napr. VW , možno že mam nejaky problem.
Ešte sa ta chcem opytat ci ti trosku nevibruje volant na neutraly alebo ked stojis na semafore na brzde a mas zaradene P a este jedna vec na N mi ukazu 0,9 l aj ked uz mam zohriaty motor
Dik
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
motor
Spat k teme...
Nechcem tu rozvirit vasne a tak...
Ale ja by siel do benzinu radsej.
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
- Palizer
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 15:42
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Re: motor
Ja zase urcite do diezel-a. Zalezi natom, na co chces auto vyuzivat. Ja dost vela jazdim, tak radsej nafta.24petusko napísal:Spat k teme...
Opel Vectra C Caravan 1,9 CDTI 88kW r.v.2007
Opel Vectra B Caravan 2,0 DTI 74kW r.v.2001-ex
Opel Corsa 1,4i r.v.1998-ex
- Misto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 21:15
- Auto: Signum
Spotreba sa mi drzi na urovni 6,8 l. Cize asi tak ako pises. S tym som velmi spokojny, lebo nejazdim vobec na spotrebu.tony33 napísal:pre Misto :
Dik
Hmmm, so servom nemam ziadny problem, ba by som povedal, ze funguje velmi dobre. V meste tocim jednym prstom a pri vysokych rychlostiach je tuhy a pevny. Na ceste mi auto drzi ako pri lepene a v niektorych usekoch sa da ist ovela rychlejsie ako na mojej starsej Vectre B.
Ked stojis dlhsie na semafore, tak ja hadzem do N. Je to taky moj zvyk. Ale ked mas zaradene P, tak je jasne, ze citit vibracie, lebo motor zabera. Podla mna je to normalne, robilo mi to aj na inych automatoch.
Na N mi ukazuje spotrebu okolo 0,3-0,5 l. S tym servom by som skocil so servisu.
- Misto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Apr 2010, 21:15
- Auto: Signum
Ano, mas pravdu, pomylil som si to s D. P je zaradene pri parkovani, stati, atd...24petusko napísal:No moment, ako môže na P motor zaberať. Však vtedy je to zablokované a nedá sa s autom pohnúť. Nepomýlil si si to s D?Misto napísal:... Ale ked mas zaradene P, tak je jasne, ze citit vibracie, lebo motor zabera...
moja chyba
-
jouzsi
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Sep 2008, 23:41
S DPF filtrom nie sú žiadne starosti, keď sa zanesie tak sa začne samočistenie, pri ktorom sa spotreba zvýši (všimnúť si to na PC) a po prejdení cca 15 km sa všetko vráti do normálneho stavu. Tento proces sa opakuje po každom 500 až 1000 km, podľa toho kde ste hlavne jazdili (pri jazde v meste sa filter zanáša skorej). Výrobca udáva životnosť DPF filtra podobne dlhú ako motoru! Filter sa nemení, jedine pri jej mechanickom poškodení (cena cca. 2000 - 2300 EUR). Netreba sa báť od toho filtra, sú bezúdržbové, nie tak ako podobné filtre v autách Peugeot.Palizer napísal:Stym, ze auto vobec nedymi, je pravda. Mal som ho aj na VeBe a bol cely cas OK. Hovori sa, ze ked jazdis male vzdialenosti, tak sa zanesie. Ma samo cistenie pri dlhsich trasach. Ak je uz taky zaneseny, ze nepomoze samovypalovanie, tak treba vymenit. Cena cca 250eur. Pekna investicia! 8)Zedci napísal:Takze opel dodava vsetky automaty do BMW ? Este sa chcem spytat cital som tu na fore ze nekupovat VeCe s DPF filtrom pevnych castic. Niekto ale pise ze to je super vec ze to nedymi vobec atd. Ale zase viac nazorov bolo takych ze take auto nekupovat ze ten filter sa velmi znecistuje a potom ked sa samocinne cisti tak auto sklbe resp. netaha. Aky je vas nazor ? A ako zistim ci ho dane auto ma alebo nie ? Co to bolo za priplatok ? Ja som myslel ze sa to od urciteho roku davalo standartne.
Dikes
3. Opel Vectra C Caravan 1,9 CDTi, 150 PS, r.v. 2006 - ex
2. Opel Astra G Caravan 2,0 DI 16V, 82 PS, r.v. 1998 - ex
1. Opel Corsa B City 1,0i 12V , 54 PS, r.v. 1999 - ex
- Stanley224
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Mar 2008, 12:15
- Auto: Iná značka
- Kontaktovať používateľa:
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

DPF
Moja rec, ako keby v tych novych a modernych naftakoch bolo malo kur.itiek. Je ich tam spusta.Kajo napísal:DPF je pre mňa len ďalší argument, aby som ostal pri benzíne
A co ma clovek narobit, ked jazdi len kratsie trasy?
cca do 25 km, kedy sa naftak zohreje akurat tak v lete a mozno na jar?
Toto ti predajcovia nepovedia a ludia si to neuvedomuju.
-
jouzsi
- Pravidelný užívateľ

Aj podľa mňa sa s tým dá žiť... ak o tom človek na začiatku nevie, že to tam má a zrazu keď sa to začne čistiť si všimne nepravidelný chod motora, zvýšenú spotrebu a pach, tak sa zľakne, že sa mu niečo pokazilo ale nie, jednoducho treba prejsť autom tých cca. 15 km a všetko sa vráti do normy.lubo22 napísal:uz som tu niekde cital ze aj ked je auto s filtrom tak to nevadi ze vydrzi dlho len netreba jazdit stale kratke trasy
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

dpf
Ved pockaj ked sa filter nebude dat rekuperovat a bude treba kupit novy.
To je ina palka. Ale zase servisy tiez musia z niecoho zit...
To je ina palka. Ale zase servisy tiez musia z niecoho zit...
-
jouzsi
- Pravidelný užívateľ

Ja som o tom len čítal článok na nete, že pri vypalovaní častíc z DPF filtra (FAP filter) pri autách PSA koncernu sa pridáva aditívum (menom: EOLYS 176) cez otvor, ktorý sa skrýva pod zadným blatníkom. Ak je nízka hladina aditíva a je ho potrebné doplniť, ohlási sa aj elektornika.kimino napísal:mozes mi toto prosim ta vysvetlit? co je tym filtrom? mame 1.6HDi s filtrom pevnych castic je to sice citroen ale pocitam ze je to to iste :roll:jouzsi napísal:Netreba sa báť od toho filtra, sú bezúdržbové, nie tak ako podobné filtre v autách Peugeot.
Podľa servisného intervalu, teba čaká doplnenie aditíva pri 120 000km (cca. 100 EUR v aut. servise) a pri 180 000km výmena filtra ( cca. 600 EUR).
Pri našich oploch takáto investícia nehrozí. 8)
- Palizer
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 15:42
Re: DPF
Ja som si kupoval naftak lebo vela jazdim a serie ma, ked musim nastartovat, len kvoli 2km.24petusko napísal:Moja rec, ako keby v tych novych a modernych naftakoch bolo malo kur.itiek. Je ich tam spusta.Kajo napísal:DPF je pre mňa len ďalší argument, aby som ostal pri benzíne
A co ma clovek narobit, ked jazdi len kratsie trasy?
cca do 25 km, kedy sa naftak zohreje akurat tak v lete a mozno na jar?
Toto ti predajcovia nepovedia a ludia si to neuvedomuju.
Opel Vectra C Caravan 1,9 CDTI 88kW r.v.2007
Opel Vectra B Caravan 2,0 DTI 74kW r.v.2001-ex
Opel Corsa 1,4i r.v.1998-ex
- kimino
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 15:47
- Kontaktovať používateľa:
pri tych km ani nas ... :roll: ani len to doplnenie aditivajouzsi napísal:Ja som o tom len čítal článok na nete, že pri vypalovaní častíc z DPF filtra (FAP filter) pri autách PSA koncernu sa pridáva aditívum (menom: EOLYS 176) cez otvor, ktorý sa skrýva pod zadným blatníkom. Ak je nízka hladina aditíva a je ho potrebné doplniť, ohlási sa aj elektornika.kimino napísal:mozes mi toto prosim ta vysvetlit? co je tym filtrom? mame 1.6HDi s filtrom pevnych castic je to sice citroen ale pocitam ze je to to iste :roll:jouzsi napísal:Netreba sa báť od toho filtra, sú bezúdržbové, nie tak ako podobné filtre v autách Peugeot.
Podľa servisného intervalu, teba čaká doplnenie aditíva pri 120 000km (cca. 100 EUR v aut. servise) a pri 180 000km výmena filtra ( cca. 600 EUR).
Pri našich oploch takáto investícia nehrozí. 8)