Svieti kontrolka elektroniky aj po vymene cidla vacky
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Opel Vectra 99, 115 HP-KE
-
iurai
-
- Kat
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Okt 2007, 10:56
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
mne blblo cidlo kluky tak, ze po zahriati motora sa mi rozsvietila kontrolka, motor isiel do nudzoveho rezimu a rucicka otacok mi padla na nulu.
ale neviem ako je to s cidlom vacky...
ale neviem ako je to s cidlom vacky...
Vlado Kat
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
Vectra B Caravan 2.0 DTI (X20DTH) 16V 74kw r.v. 1998
viac na: http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=5554
-
-
-
baran1985
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Okt 2008, 11:48
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
mal som ten isty problem. Blbol motor, daval som do nudzoveho rezimu. Diagnostika ukazala cidlo vacky. Skontroloval, vymenil a potom zas to iste. Tak som dal auto nad jamu, ked si nahmatas kam ide ten kabel tak zistis, ze cidlo kluky drzi na jednom torxe. Ten odmontujes ale bude treba povolit mierku oleja a trochu ju vytocit aby si sa tam dostal. Konektor sa mi tiez podarilo presrcit. Ked som ho dal dole hned som zbadal kde je problem-izolacia, kde sa kabel napaja na samotne cidlo bola cela rozpadnuta a kable sa spolu dotykali. vela stastia pri hladani...
- Clowiecik
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 15 Dec 2009, 21:11
- Auto: Astra J
- Kontaktovať používateľa:
nemas nahodou foto ako to vyzeralo rozpadnute?baran1985 napísal:mal som ten isty problem. Blbol motor, daval som do nudzoveho rezimu. Diagnostika ukazala cidlo vacky. Skontroloval, vymenil a potom zas to iste. Tak som dal auto nad jamu, ked si nahmatas kam ide ten kabel tak zistis, ze cidlo kluky drzi na jednom torxe. Ten odmontujes ale bude treba povolit mierku oleja a trochu ju vytocit aby si sa tam dostal. Konektor sa mi tiez podarilo presrcit. Ked som ho dal dole hned som zbadal kde je problem-izolacia, kde sa kabel napaja na samotne cidlo bola cela rozpadnuta a kable sa spolu dotykali. vela stastia pri hladani...
OPEL Astra J ST 1,7 CDTi, A17DTJ 2010
OPEL Vectra B Caravan 1,8 16V X18XE1 1999 EX
-
spolieham sa na to ze ten kabel je blby lebo potom uz neviem v com moze byt problem.Clowiecik napísal:nemas nahodou foto ako to vyzeralo rozpadnute?baran1985 napísal:mal som ten isty problem. Blbol motor, daval som do nudzoveho rezimu. Diagnostika ukazala cidlo vacky. Skontroloval, vymenil a potom zas to iste. Tak som dal auto nad jamu, ked si nahmatas kam ide ten kabel tak zistis, ze cidlo kluky drzi na jednom torxe. Ten odmontujes ale bude treba povolit mierku oleja a trochu ju vytocit aby si sa tam dostal. Konektor sa mi tiez podarilo presrcit. Ked som ho dal dole hned som zbadal kde je problem-izolacia, kde sa kabel napaja na samotne cidlo bola cela rozpadnuta a kable sa spolu dotykali. vela stastia pri hladani...
viem si priblizne predstavit ako sa tam dostat k tomu kablu ale prekticky to nebudem vediet:D budem musiet zbehnut za kamosom servisakom.
dnes som chel ten kabel pomerat ale akosi sa nevyznam do elektriky a asi moja skusacka nevie merat normalne v ohmoch. stale nejake blbe cisla .. raz velke raz male. neda sa to pomerat v amperoch alebo niecom inom. ak mi to nejak po lopate niekto vysvetli budem vdacny.dik
- Clowiecik
- Bronzový užívateľ

zmerat pasivnu suciastku nemozes (nevies) zmerat inak, ako ohmicky. keby si to chcel merat ampermi, muselo by to cidlo byt aktivne, cize generatorom impulzov. (motor v chode, jeden kabel prerusit a toto prerusenie spojit ampermetrom) ((myslim ze samotne cidlo je len Hallova sonda))Opel Vectra 99, 115 HP-KE napísal:spolieham sa na to ze ten kabel je blby lebo potom uz neviem v com moze byt problem.
viem si priblizne predstavit ako sa tam dostat k tomu kablu ale prekticky to nebudem vediet:D budem musiet zbehnut za kamosom servisakom.
dnes som chel ten kabel pomerat ale akosi sa nevyznam do elektriky a asi moja skusacka nevie merat normalne v ohmoch. stale nejake blbe cisla .. raz velke raz male. neda sa to pomerat v amperoch alebo niecom inom. ak mi to nejak po lopate niekto vysvetli budem vdacny.dik
pri merani napatia to iste, len merat priamo medzi jednotlivymi pinmi...
meranie odporu Ti povie to, ci je nejaky z kablov spojeny o kostru, alebo ci je preruseny...
dufam ze som to popisal aspon trosku zrozumitelne
- Clowiecik
- Bronzový užívateľ

ach ano.... pardonmacil napísal:Hej, len ja som hore písal o meraní čidla, nie kábla. O kábli som písal ešte predtým.
takze doplnenie / oprava myslienky... meranie odporu Ti v tomto pripade pomoze porovnat snimac, ktory je OK s Tvojim...
-
iurai
-
Kajo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
K snímačom - zásadne odporúčam kupovať originálny snímač Opel GM.
Mám niekoľkonásobné zlé skúsenosti s aftermarketovými snímačmi - robia problémy.
Môžete argumentovať, že je to ten istý snímač, len raz má nápis GM a inokedy Febi, Siemens..., ale podľa mňa, GM má užšie tolerancie a snímače, ktoré sú do GM dodávané od prvovýrobcov, zodpovedajú týmto kritériám.
Od GM tiež odporúčam kupovať termostaty.
Mám niekoľkonásobné zlé skúsenosti s aftermarketovými snímačmi - robia problémy.
Môžete argumentovať, že je to ten istý snímač, len raz má nápis GM a inokedy Febi, Siemens..., ale podľa mňa, GM má užšie tolerancie a snímače, ktoré sú do GM dodávané od prvovýrobcov, zodpovedajú týmto kritériám.
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
-
- Clowiecik
- Bronzový užívateľ

to mas pravdu. ja som mal nejaky Taliansky a nerobil dobrotu... teraz som sice nekupil HELLU, ale Siemens a ten je tiez v pohode...Kajo napísal:K snímačom - zásadne odporúčam kupovať originálny snímač Opel GM.