Astra G 1.7TD-Prietokomer vzduchu (snímač množ. nas.vzduchu)

Moderátori: bukelo, buci_vectra

senemi

Astra G 1.7TD-Prietokomer vzduchu (snímač množ. nas.vzduchu)

Príspevok od používateľa senemi »

Zdravím.
Mám lenivú Astru 1.7TD. Po teste v servise mi zistili príčinu. Prietokomer vzduchu. Nevie mi niekto poradiť či je možná oprava tohoto prietokomeru a kde? Kde sa dá lacnejšie kúpiť, prípadne či ho niekto nemá na predaj?
Vďaka.
senemi@post.sk
undy
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 10 Feb 2006, 16:04
Auto: !! Zmeň si model auta !!

prietokomer vzduchu

Príspevok od používateľa undy »

Prietokomer vzduchu/váha vzduchu/ sa nedá opraviť-bohužiaľ.Kúpiť sa dá lacnejšie v Bennett cars v Ba na poliankach 0915389478 alebo METO autodiely v Galante 0905619333-najlacnejšie,čo poznám.Kupoval som na Omegu radiátor kúrenia,orig.5500 sk,tam za 2850sk-nový.
best MV6 X30XE
Otik
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Feb 2006, 10:24
Kontaktovať používateľa:

Re: prietokomer vzduchu

Príspevok od používateľa Otik »

undy napísal:Prietokomer vzduchu/váha vzduchu/ sa nedá opraviť-bohužiaľ.Kúpiť sa dá lacnejšie v Bennett cars v Ba na poliankach 0915389478 alebo METO autodiely v Galante 0905619333-najlacnejšie,čo poznám.Kupoval som na Omegu radiátor kúrenia,orig.5500 sk,tam za 2850sk-nový.

a skusal si taku malu fintu treba urobit dierku na prietokomeri a ece nieco vydrzi .! musis na zadnej strane urobit dierku aby vzduch isiel primo von od vlakna ale najskor malu ci sa to mapravi. a podla toho skusat vecsiu
senemi

Príspevok od používateľa senemi »

a skusal si taku malu fintu treba urobit dierku na prietokomeri a ece nieco vydrzi .! musis na zadnej strane urobit dierku aby vzduch isiel primo von od vlakna ale najskor malu ci sa to mapravi. a podla toho skusat vecsiu[/quote]

A som tu konečne. Tú fintu s dierkou som nepoznal, ale dik za radu. Už som kúpil v Blave nový prietokomer vzduchu (za polovičnú cenu ako mi ho ponúkali v OPLI). Astrička konečne ožila. Ale pri jazde ustálenou rýchlosťou sa mi znovu rozsvieti kontrolka elektroniky motora. Keď pridám, zhasne a auto ide ok. Ak idem tak, že pridávam a uberám plyn, nerozsvieti sa. Opäť som zašiel do OPLA na diagnostiku. Zistili mi chybu - EGR čiventil alebo čo. Rozobral, rozchodil, vyčistil a všetko ukazovalo ok. Prietokomer nový tiež je ok. Vydýchol som si a tešil som :roll: sa hoci to stálo 700Sk. Ale cestou domou sa mi znovu rozsvietila kontrolka pri ustálenej jazde, pri pridaní plynu zhasne...to čo bolo :( . NEVIE NIEKTO PORADIŤ??? Vopred ďakujem.
jakub kosice

: prietokomer vzduchu

Príspevok od používateľa jakub kosice »

popozeraj sa ci nieje niekde povoleny kablik alebo nejaka zastrcka alebo predraty kablik co chyta kostru alebo spät na diagnostiku chyba by mala ostat v pamäti skus to reklamovat
Používateľov profilový obrázok
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Apr 2008, 01:52
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa mrdalklika »

Riešil si to dalej? mne robi presne to iste, diagnostika hlasi chyba 400, porucha EGR ventilu zly signal.
Opel Astra Caravan G 1,7td 2000
X 1,7 DTL 50KW
svagio
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 31 Aug 2008, 11:34

Príspevok od používateľa svagio »

Skuste odpojit haciku co ide od vakuovej pumpy najprv do nejakeho elektronickeho snimaca ci ventilu a z neho dalej do EGR ventilu. moze byt ze vam vyhadzuje ze je nieco zle s EGR... ale v skutocnosti to moze byt opotrebovana podtlakova ( vakuova ) pumpa.... ta nerobi dostatocny podtlak na otvorenie ventilu alebo moze dokonca prepustat olej, ktory sa tak dostava cez hadicku / v ktorej ma byt iba podtlak) az do EGR.

moj tip skontrolovat to co som napisal a potom jazdit / a nie dusit motor/ :)
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Re: : prietokomer vzduchu

jakub kosice napísal:popozeraj sa ci nieje niekde povoleny kablik alebo nejaka zastrcka alebo predraty kablik co chyta kostru alebo spät na diagnostiku chyba by mala ostat v pamäti skus to reklamovat
Pátral si ďalej po príčine? alebo s tím žiješ? Prestalo to? Daj vedieť, vopred Ďakujem.
X 1,7 DTL 50KW
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

senemi napísal:a skusal si taku malu fintu treba urobit dierku na prietokomeri a ece nieco vydrzi .! musis na zadnej strane urobit dierku aby vzduch isiel primo von od vlakna ale najskor malu ci sa to mapravi. a podla toho skusat vecsiu
A som tu konečne. Tú fintu s dierkou som nepoznal, ale dik za radu. Už som kúpil v Blave nový prietokomer vzduchu (za polovičnú cenu ako mi ho ponúkali v OPLI). Astrička konečne ožila. Ale pri jazde ustálenou rýchlosťou sa mi znovu rozsvieti kontrolka elektroniky motora. Keď pridám, zhasne a auto ide ok. Ak idem tak, že pridávam a uberám plyn, nerozsvieti sa. Opäť som zašiel do OPLA na diagnostiku. Zistili mi chybu - EGR čiventil alebo čo. Rozobral, rozchodil, vyčistil a všetko ukazovalo ok. Prietokomer nový tiež je ok. Vydýchol som si a tešil som :roll: sa hoci to stálo 700Sk. Ale cestou domou sa mi znovu rozsvietila kontrolka pri ustálenej jazde, pri pridaní plynu zhasne...to čo bolo :( . NEVIE NIEKTO PORADIŤ??? Vopred ďakujem.[/quote]

Pomýlil som sa v citácií, PARDON.

Pátral si ďalej po príčine? alebo s tím žiješ? Prestalo to? Daj vedieť, vopred Ďakujem. :oops:
X 1,7 DTL 50KW
caravan99

vakuovka

Príspevok od používateľa caravan99 »

Je to vakuovka na 100 pro ja mam to iste prave zhanam druhu nova stoji 307 eur. Problem je v tom ze jedna komora tam odchadza tym padom neotvara agr a presne vtedy ti svieti kontrolka ide tam o to ze pri jazde sa otvara agr koli emisiam nejake spalovanie emisii atd...
A ked tam po odpojeni hadicky mas olej tak si isto zacni zhanat druhu, kazdopadne tam mas malo podtlaku.
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Re: vakuovka

caravan99 napísal:Je to vakuovka na 100 pro ja mam to iste prave zhanam druhu nova stoji 307 eur. Problem je v tom ze jedna komora tam odchadza tym padom neotvara agr a presne vtedy ti svieti kontrolka ide tam o to ze pri jazde sa otvara agr koli emisiam nejake spalovanie emisii atd...
A ked tam po odpojeni hadicky mas olej tak si isto zacni zhanat druhu, kazdopadne tam mas malo podtlaku.
Nebudem hneď zháňať novu vakuovku, najprv chcem vyčistiť EGR ventil a aj Váhu vzduchu, zmerať podtlak, a potom uvidím, len je stále moc zima. Ale vďaka za názor. :wink:
X 1,7 DTL 50KW
mrdalklika
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Vakuovku som meral. je OK dava -0,85 az -0,9 bar.
X 1,7 DTL 50KW
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"