Pneu Kumho 206/65 R15

Moderátori: dulo, buci_vectra

Rikardo333
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 05 Apr 2009, 13:37
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Pneu Kumho 206/65 R15

Príspevok od používateľa Rikardo333 »

Zdravím všetkých. Kúpil som si minulý rok nové pneumatiky Kumho. Na jeseň som ich zhodil z diskov. Teraz na jar som ich chcel nahodiť a pri nafúkaný sa mi urobili bubliny na boku pneumatiky. Chcem sa opýtať čim to môže byť spôsobené? Na jeseň boli úplne v poriadku a majú najazdené cca 10 000 km. Mám ich reklamovať alebo mi to neuznajú. Všetkým vopred ďakujem za odpovede.

PS: Mal som ich uskladnené v pneuservise a chlapík mi povedal že to sa môže stať. Ale moc tomu neverím. Neviem či nie je na vine zlé uskladnenie.
Používateľov profilový obrázok
Spohrelt
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Sep 2008, 19:58
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa Spohrelt »

Ved skus reklamovat, ale pochybujem, ze reklamaciu uznaju ... inak ak ten bubon na boku pneumatiky nie je nejaky velky, tak ti to mozno nebude ani robit ziadnu vadu, ja s takym bubnom jazdim uz tretiu sezonu ...
Opel Vectra GTS, 1.9 CDTi, Z 19 DT, / 2005 /
Rikardo333
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Ale nejde mi do hlavy ako je možné že keď som ich zhadzoval všetko bolo OK. A teraz na jar mi to urobilo toto. Pred tým som mal Bridgestone a nebol problém. 4 roky som ich jazdil bez problémov. Na základe čoho sa vytvoria po boku pneumatiky bubliny? Je na to aspoň rozumné vysvetlenie?
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

ake su velke ? a len na jednej pneu ?
ja som pocul, ze ked je kord poskodeny, ze vtedy vznikaju hrboly

a co to je po nafukani ? boli vyfucane ? pol roka by mal tlak vydrzat
Rikardo333
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Pneumatiky som kúpil v máji a aktívne som na nich jazdil 5 mesiacov. Potom prišla zima tak som ich vyzul a nahodil som zimné. Keď som ich na zimu dával dolu tak som ich pozeral či nemajú bubliny ešte ako nafúkané na diskoch. Dal som ich jednému chlapíkovi uskladniť. Teraz na jar som ich nahodil na disky a začal fúkať. Nafúkal som ich 2.1 atmosféry a povyskakovali bubliny veľkosti o niečo menšie ako tenisová loptička. A neviem či boli zle uskladnené. Ale keby boli zlé úž minulý rok tak by som si toho všimol. To mi je divné že ležali celú zimu niekde a zrazu toto. Preto sa pýtam prečo by vznikli bubliny a za akých okolností. Mám to reklamovať? Lebo za pneumatiky aj s nahodením som dal 450€. A to nie je pár korún.
jurajd
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 17 Apr 2009, 19:12
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurajd »

Bubliny vznikajú na pneu najčastejšie popraskaním kordov. Ak máš ešte potvrdenku o kúpe, skús ich reklamovať.
VECTRA B 2.0 DTI caravan r.v.2000
VECTRA B 1.6-16V X16XEL r.v.1998-ex
Používateľov profilový obrázok
Miro Kohut
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47

Príspevok od používateľa Miro Kohut »

si si isty ze ti obuli tvoje pneu??
opel omega B x20xev
Rikardo333
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Určite obuli moje pneumatiky lebo som bol jediný kto tam mal pneumatiky Kumho. Skúsim to reklamovať. Teraz som mimo SR. Budúci víkend som na Slovensku tak to zanesiem a dám vedieť čo mi na to povedal predajca. Ja som mal podozrenie na to že ten dotyčný čo mi to uskladnil to buď zle uskladnil alebo ja neviem. Aké pneumatiky mi odporúčate na Vectru B Kombi 2.0 DTI 74KW. Teraz som tam mal rozmer 205/60 R15.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

mal som pneu aj viac rokov v nie idealnych podmienkach uskladnene, a nikdy z toho bublina nebola.

to bude nejaka velka prasaren, co sa s nimi dialo.
v procese demontaz, uskladnenie, montaz. mohla by byt aj vyrobna chyba

otazka je aj, ze ci sa nejazdilo s vyfucanou pneu. vie to znicit pneu zvnutra
Rikardo333
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Ja keď som kupoval pneumatiky tak som nabehol do pneuservisu u nás v ZA a požiadal som predajcu o radu. Chcel som strednú triedu pneumatík. Odporúčali mi tieto Kumho. Čo sa týka jazdenia tak nikdy som s nimi nejazdil ak by boli prázdne. Viem že sa zničia okamžite. Možno som natrafil na poriadne zlý kúsok. Ale jazdilo sa na nich dobre. Ani nevŕzgali ako Barumky. Tak uvidím keď ich zaveziem na reklamáciu.
Opel Vectra B Kombi 2.O DTI 74KW
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - VŠEOBECNE"