Váha vzduchu
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Tutek
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Mar 2009, 16:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Váha vzduchu
Prosím o informáciu, mám motor X20XEV, mám neustále problémy so zhasínaním motoru na voľnobeh pri zohriatom motore. Raz to blbne, inokedy nie. Už som snáď vyskúšal všetko čo som tu našiel, krokáč, ERG, káble, sviečky.... Dnes sme robili diagnostiku na univerzálnej čítačke a pri voľnobehu ukazovala priechod vzduchu 0,0. Keď som pridal plyn, ukazovala hodnoty. Je to správne? Aké súčiastky regulujú chod motora pri voľnobehu? Vďaka.
- buci_vectra
- Moderátor

- Dátum registrácie: 20 Apr 2009, 23:41
- Auto: Vectra B
Pravdepodobne bude prasknuta niektora podtlakova hadicka,alebo prasknute potrubie medzi vahou vzduchu a klapkou? Skontroluj najma tie gumene kolienka.
Povedal by som, ze to prisava vzduch a preto aj vaha nehlasi ziaden prietok pri volnobehu.
Skontroluj aj vsetky kanaliky v skrtiacej klapke ako tu uz bolo spomenute...
Povedal by som, ze to prisava vzduch a preto aj vaha nehlasi ziaden prietok pri volnobehu.
Skontroluj aj vsetky kanaliky v skrtiacej klapke ako tu uz bolo spomenute...
Vectra B 2.5 V6 - strieborná - Lubecová 
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
Vectra B 1.8 16v - modrá
Tigra X14XE
PartBase - Zoznam dielov
MECHANICAL SYNFONICA BY FORMAT67.NET
-
Tutek
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 18 Mar 2009, 16:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kolegovia, skúsil som všetko možné, ale márne. Avšak teraz po oteplení som vytiahol auto z garáže a čuduj sa svete, ide ako hodinky. Bol som aj na dlhšej ceste a voľnobeh drží aj za studena aj po zohriatí motora. Nerozumiem tomu. No dlho som sa netešil. Keď nechám auto vonku za dažďa, nemôžem ho naštartovať. Batéria je dobrá točí slušne. Motor naskočí až tak po 10-12 tom štartovaní. Prvých 7 štartovaní nechytne vôbec. Pri ďalších ako keby chcel naskočiť, ale po 2 sekundách zhasne. Pripomína mi to situáciu, keď je málo benzínu. Stalo sa mi to už 3 krát. Keď ale auto nechám v garáži, tak naskočí okamžite aj keď treba 4 dni stojí. Čo to môže byť zasa za záhada? Vďaka.
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
Vaha
Toto si nemyslim, ja som to skusal uz dva krat v minulosti a pri beziacom motore sa odpojenie/zapojenie vahy vzduchu neprejavi.papo napísal:Mozes skusit aj tak ze pri nastartovanom motore skus odpojit vahu vzduchu, ak sa zmeni chod motora thak je to zrejme v tom, ak sa chod motora nezmeni, vo vahe vzduchu to asi nebude...
Treba zohnat funkcnu, vymenit a jazdit s novou. Potom zistis, ze chyba bola skutocne vo vahe.
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
A toto len potvrdzuje to, že závada je vo váhe.Tutek napísal:Kolegovia, skúsil som všetko možné, ale márne. Avšak teraz po oteplení som vytiahol auto z garáže a čuduj sa svete, ide ako hodinky. Bol som aj na dlhšej ceste a voľnobeh drží aj za studena aj po zohriatí motora. Nerozumiem tomu. No dlho som sa netešil. Keď nechám auto vonku za dažďa, nemôžem ho naštartovať. Batéria je dobrá točí slušne. Motor naskočí až tak po 10-12 tom štartovaní. Prvých 7 štartovaní nechytne vôbec. Pri ďalších ako keby chcel naskočiť, ale po 2 sekundách zhasne. Pripomína mi to situáciu, keď je málo benzínu. Stalo sa mi to už 3 krát. Keď ale auto nechám v garáži, tak naskočí okamžite aj keď treba 4 dni stojí. Čo to môže byť zasa za záhada? Vďaka.
To akoby si opisoval moje problémy z minulosti keď som riešil niečo veeeľmi podobné, priam to isté. Váha, váha, váha...
Keď som s tým išiel do servisu, skontrolovali a odmerali snáď aj to čo sa nedalo. Ja som im hneď na začiatku povedal, že mám podozrenie na váhu vzduchu. Ste mali vidieť jak sa mi skoro vedúci dielne vysmial do očí. Tri týždne som tam chodil jak na klavír, ale samozrejme ze na nič neprišli - "všetko je v poriadku, nevieme prečo to robí". Tiež som im prísne prizvukoval, nech sa neopovážia nič objednávať a riešiť spôsobom VYMENÍME/UVIDÍME.
Medzitým som si zohnal váhu, po troch týždňoch trápenia vymenil a bolo po problémoch. Ste mali vidieť vtedy, jak sa vedúci dielňe tváril keď som tam po mesiaci prišiel s vyriešenou závadou a novou váhou.
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC