nova astra = mala insignia
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
marcusk
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 29 Aug 2009, 10:15
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
caute som tu novy. mam teraz na dva dni novu astru 1,6 115 koni vo vybave Enjoy. moj osobny nazor:
+ :
- krasny dizajn
- krasny inetrier
- dvojzonova klimatizacia
- protipreklzovy system
- na to ze je to iba druha vybava zo styroch je to celkom nadupane
- kufor z falosnym dnom
- :
- treti stlpik je velmi siroky a je velmi zle vidno do zadu na bok, ked sa cuva z parkoviska, z vedla seba stojacich vozidiel
- slapak na lavu nohu je velmi uzky a stale sa naráza do plastu po lavej strane nohy
- motor je absolutne nepostacujuci na trosku sviznu jazdu. je to mozno sprevodovanim neviem, ale moja astra G 1,4 twinport sa mi zda subjektivnejsie zivsia
- palubny pocitac vo vela jazykoch, ale cestina, slovencina nikde
- cena?
+ :
- krasny dizajn
- krasny inetrier
- dvojzonova klimatizacia
- protipreklzovy system
- na to ze je to iba druha vybava zo styroch je to celkom nadupane
- kufor z falosnym dnom
- :
- treti stlpik je velmi siroky a je velmi zle vidno do zadu na bok, ked sa cuva z parkoviska, z vedla seba stojacich vozidiel
- slapak na lavu nohu je velmi uzky a stale sa naráza do plastu po lavej strane nohy
- motor je absolutne nepostacujuci na trosku sviznu jazdu. je to mozno sprevodovanim neviem, ale moja astra G 1,4 twinport sa mi zda subjektivnejsie zivsia
- palubny pocitac vo vela jazykoch, ale cestina, slovencina nikde
- cena?
Loajalita nadovšetko, okrem cti.
-
Peterka
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Mar 2010, 16:30
Aj ja som tu novy, zatial cakatel na Astru. Zaujal ma integrovany nosic bicyklov flex-fix, tak som ju bol pozriet. Dizaj ex aj interieru mi sedi, moje naj kriterium je vsak pohodlie za volantom, pri vyske 196cm mnohe auta po nasadnuti vyradujem. Sportove ergonomicke sedacky su skvele, bol som na skusobnej jazde s benzinom aj dieselom, mne 115HP 1,6tka vyhovuje, "pretekarske roky" mam uz za sebou 
Predajca mal pracu, tak mi dal kluc aby som sa siel povozit sam. Zbehol som aj k hypernove skusit parkovanie, ten siroky zadny stlpik ozaj vadi, aj zadne okno sa mi zdalo na vyhlad akesi male, snad sa na to bude dat zvyknut, prip. pouzivat pri cuvani viac spatne zrkadla. Objednal som si roznu priplatkovu vybavu, tak astra tu bude cca o 6 tyzdnov. Presadnem do nej z mazdy, verim, ze mi bude rovnako spolahlivo sluzit. Toto forum som nasiel ked som hladal clanky okolo astry, tak sa vitam medzi oplakmi
Predajca mal pracu, tak mi dal kluc aby som sa siel povozit sam. Zbehol som aj k hypernove skusit parkovanie, ten siroky zadny stlpik ozaj vadi, aj zadne okno sa mi zdalo na vyhlad akesi male, snad sa na to bude dat zvyknut, prip. pouzivat pri cuvani viac spatne zrkadla. Objednal som si roznu priplatkovu vybavu, tak astra tu bude cca o 6 tyzdnov. Presadnem do nej z mazdy, verim, ze mi bude rovnako spolahlivo sluzit. Toto forum som nasiel ked som hladal clanky okolo astry, tak sa vitam medzi oplakmi
- Patricius
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Dec 2008, 09:38
- Auto: Iná značka
- Kontaktovať používateľa:
Tak sme radi, že je spokojnosť a vopred gratulujem k novej Astre. Je tu aj rubrika Môj Opel...dúfam, že prispeješ o tých 6-7 týdňov
Ja som zasa 13.12.2008 kúpil(aj keď nie nové) a tu som od 14.12.2008, takže zasa naopak
A nová Astra? zatiaľ som bol len pozrieť v TN M&H a páči sa mi moc... :roll:
Ja som zasa 13.12.2008 kúpil(aj keď nie nové) a tu som od 14.12.2008, takže zasa naopak
A nová Astra? zatiaľ som bol len pozrieť v TN M&H a páči sa mi moc... :roll:
VW Golf 1,9TDI 77kW
BMW 530dA 142kW - ex
VW Passat 1,9TDI 66kW - ex
Opel Vectra fake Zender 1,8 16V LPG 1999 sedan - ex
BMW 530dA 142kW - ex
-
marcusk
- Nový užívateľ

ja nehovorim o pretekani, ale ked chce clovek napriklad predbehnut kamion do kopca, tak si myslim, ze vykonova rezerva musi byt. dnes som ju vratil. Peterka. daj si pozor na spotrebu. pri mojom behani cez vikend po meste, mi zhltla 10 l na 100 km. este by som vytkol ovladanie zadneho stieraca. jedna poloha na boku packy je na sustavne stieranie /malokedy vyuzitelne/ druha poloha cyklicke stieranie, potlacenie packy do predu ostrekovanie skla. zbytocne komplikovane. a Peterkovi aj ostatnym odporucam dat si namontovat senzory na predny aj zadny naraznik.
- Patricius
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Dec 2008, 09:38
- Auto: Iná značka
- Kontaktovať používateľa:
troška OT ale po meste 10l, na benzíne...je podľa mňa vcelku dobrá spotreba...nie?
Pororvnaj s 1,6l Golfom, alebo iným podobným autom... Ja mám na Vectre 7l dlhodobú (približne mesto/D1...30/70)
Pororvnaj s 1,6l Golfom, alebo iným podobným autom... Ja mám na Vectre 7l dlhodobú (približne mesto/D1...30/70)
VW Golf 1,9TDI 77kW
BMW 530dA 142kW - ex
BMW 530dA 142kW - ex
-
marcusk
- Nový užívateľ

neberte to teraz ze iba pindam na novu Astru. pre mna je to krasne auto aj zvnutra aj zvonku. moj chlapec mi hned ako do nej sadol povedal, aby som taku kupil. chcem sa iba podelit so svojimi dojmami a pocitmi. ja osobne mam Astru G 1,4 twinport a je subjektivne zivsia.
-
Peterka
- Pravidelný užívateľ

Markusk- to nie je pindanie, beriem to ako realny pohlad cloveka, co s nou jazdil. Vdaka za tvoje postrehy. Nad parkovacimi senzormi som pri konfiguracii rozmyslal, ale v opli mi blo poveane, ze to iba signalizuje pipanim niekolko stupnov vzdialenosti, v rozsahu 30cm-0 vraj nie je rozdiel, tak to nepotrebujem, ocami a zrkadlami sa trafim lepsie. S parkovacimi senzormi som sa zatial nestretol, mozno su aj nejake luxusnejsie, co ukazuju vzdialenost lepsie. Na druhej strane ked ich clovek ma a spolieha sa na ne, niekedy je to zle- vidim to v praci, mame budovu tak, ze cca 1m nad zemou budova precnieva do priestoru, par ludi uz so senzormi parkovalo tak, ze hornou hranou kufra buchli do budovy, lebo parkovaci radar v narazniku ukazoval dostatocnu vzdialenost od prekazky...
-
Bubacik
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 31 Mar 2010, 21:24
Zdravim Vas, ja som tu tiez nova, taktiez cakatelka na novu Astru (cca 6 tyzdnov) a som rada, ze som nasla toto forum
Povodne som chcela kupit uplne inu znacku, ale ked som zbadala novu Astru a sedela a jazdila v nej uz som neupustila od nej. Mne 1,6 115k vyhovovala. Inak tie senzory....no ja som si ich dala namontovat, nebola som si az taka ista pri tom cuvani, takze snad aspon trochu pomozu. Niekto tu spominal, ze mu chybalo ovladanie na volante...tak na toto som aj ja zvedava pretoze som si objednala do zakladnej verzie Essentia ovladanie radia aj tempomatu za priplatok. Vraj sa to da i ked podla cennika to nie je mozne.
- brano_co
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 21 Okt 2008, 15:45
akoze to nieje mozne ? ja som sa vozil na novej astre co mala vsetko na volante, i ked to nebola Essentia, ale co by nemci za peniaze neurobili ze...Bubacik napísal:Zdravim Vas, ja som tu tiez nova, taktiez cakatelka na novu Astru (cca 6 tyzdnov) a som rada, ze som nasla toto forumPovodne som chcela kupit uplne inu znacku, ale ked som zbadala novu Astru a sedela a jazdila v nej uz som neupustila od nej. Mne 1,6 115k vyhovovala. Inak tie senzory....no ja som si ich dala namontovat, nebola som si az taka ista pri tom cuvani, takze snad aspon trochu pomozu. Niekto tu spominal, ze mu chybalo ovladanie na volante...tak na toto som aj ja zvedava pretoze som si objednala do zakladnej verzie Essentia ovladanie radia aj tempomatu za priplatok. Vraj sa to da i ked podla cennika to nie je mozne.
MB C 63 AMG PP
VW Golf Mk. 6 1.4
Renault Megane R.S. 250 CUP - Gone, But Not Forgotten
Opel Corsa OPC - St.3 - Gone, But Not Forgotten
Citroen Saxo VTS - Gone, But Not Forgotten
VW Golf Mk. 6 1.4
Renault Megane R.S. 250 CUP - Gone, But Not Forgotten
Opel Corsa OPC - St.3 - Gone, But Not Forgotten
Citroen Saxo VTS - Gone, But Not Forgotten
-
Bubacik
- Nový užívateľ

Pretoze Essentia nema v zakladnej vybave ovladanie radia a tempomatu na volante (Enjoy,Cosmo a Sport ano). Prave toto bolo dost kuriozne, lebo v jednej predajni mi tvrdili ze sa to da, vraj to maju priamo z Opla overene, v druhej ma vysmiali a v tretej to nevedeli ale preverovali si to tiez u Opla a vraj to asi bude mozne.
-
Bubacik
- Nový užívateľ

Aby som to uviedla na pravu mieru, podla cennika je to mozne namontovat za priplatok ak si dobre pamatam cez 500 eur (v cene je ale viac prvkov nie len ovladanie na volante). Samostatne sa vsak podla cennika neda namontovat do zakladnej verzie ani tempomat ani ovladanie radia a mne to ponukli na predajni za 20 eur, co je naozaj smiesna polozka.....tak som sama zvedava co z toho bude.
-
Peterka
- Pravidelný užívateľ

Cennik a konfigurator na webe nie su presne, ani predajcovia konfiguraciu novej astry este celkom nepoznaju. Chcel som ergonomicke sedadla, konfigurator ukazoval se vo vybave cosmo su, aj predajca to tvrdil, ale ked overoval konfiguraciu pred objednavkou, zistilo sa, ze tie sedadla su pre vsetky vybavy iba za priplatok. To ze v predajni boli namontovane v cosme bolo iba kvoli predvadzacke. Dalsi rozdiel bol (v moj prospech), ze vyhrievany volant bol v pakete spolu s vyhrievanymi sedadlami, takze som aj cosi usetril
Teda aspon dufam, ze mi namontuju vsetku tu priplatkovu vybavu naviac, co som si popridaval do objednavky.
- 24petusko
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Dec 2009, 17:35
- Auto: Vectra C
astra
fuuhaa
vyzera to ze opel konecne vyrobil konkurenta golfu, ak nie etalon nizsej strednej triedy
konecne...
vyzera to ze opel konecne vyrobil konkurenta golfu, ak nie etalon nizsej strednej triedy
konecne...
VeCe: '06, Z18XER, Black beauty OPC
Honda Legen( wait for it... )dary
Honda Legen( wait for it... )dary