servis autocomp a klimatizacia ?

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
steve_b
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 28 Dec 2009, 14:49
Auto: !! Zmeň si model auta !!

servis autocomp a klimatizacia ?

Príspevok od používateľa steve_b »

ahojte, prosim mate niekto skusenost so servisom v Blave AUTOCOMP ? Maju aj nejaku specialnu diviziu pre ople a specialne riesenie problemov klimatizacii. mam pokazenu klimu a chcem si to nechat pozriet. Maju adresu www.autocomp.sk alebo www.opelopel.sk . Alebo poradte dobry servis na klimu v BA alebo okoli, kde maju "ludsky" vztah k zakaznikovi a nie za kazdu ceny iba tahat z ludi peniaze... dakujem
VB 1999 facelift X20XEV white hatchback, email bobkos009@gmail.com
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Júl 2009, 19:29

Príspevok od používateľa dertypek »

co ti robi ta klimatizacia ... robim s nimi nieco o tom viem ...
Opel Vectra B 1998 2.0 DTI ,x20dth , digi. klima , tempomat , 4x airbag , abs , vyhrievane zrkadla......
steve_b
Nový užívateľ
Nový užívateľ

mam X20XEV a manualnu klimu. nerobi nic, nechladi. kontrolka sa rozsvieti, 1. stupen ventilatora sa spusti a to je vsetko, vobec neni pocut ziadne zapnutie kompresora a zmenu otacok motora. Ked som tu na fore nasiel taku fintu s konektorom na snimaci tlaku (na tych trubkach pod chladicom) - spojenie pinov 1 a 2, tak bolo citit spustenie klimi ale myslim ze aj tak nechladi (skusal som pri 10 stupnoch takze nie som si isty ci to bol vzduch zvonku alebo klimatizovany). Mam podozrenie ze pri nedavnej takej malej nehode mi asi nieco prasklo a vytieklo mi to chladivo... diky aj za pripadnu osobnu pomoc...
Palizer
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 15:42

Príspevok od používateľa Palizer »

steve_b napísal:mam X20XEV a manualnu klimu. nerobi nic, nechladi. kontrolka sa rozsvieti, 1. stupen ventilatora sa spusti a to je vsetko, vobec neni pocut ziadne zapnutie kompresora a zmenu otacok motora. Ked som tu na fore nasiel taku fintu s konektorom na snimaci tlaku (na tych trubkach pod chladicom) - spojenie pinov 1 a 2, tak bolo citit spustenie klimi ale myslim ze aj tak nechladi (skusal som pri 10 stupnoch takze nie som si isty ci to bol vzduch zvonku alebo klimatizovany). Mam podozrenie ze pri nedavnej takej malej nehode mi asi nieco prasklo a vytieklo mi to chladivo... diky aj za pripadnu osobnu pomoc...
Neviem, ci najdes niekoho, co ti to urobi. Nezdackove servisi ty iba vedia naplnit za 30eur (forstinger) a v opli min. 300eu podla opravy, co budu menit. Ale ako hovoris, ze si mal mensiu nehodu. Tak staci okom neviditelna dierka a freon ti vyfuci cca 4hodin. Su tam poriadne tlaky!
Opel Vectra C Caravan 1,9 CDTI 88kW r.v.2007
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

no neviem aky forstinger ci co to je mas na mysli ,ale mi tam davame original freon R134a , az byvas niekde pobliz daj naplnit ... pochybujem ze by sa ti klima pusitla len tak ma dvojite snimanie jedno je voci vonkajsej teplote a druhe voci vnutornej ... niekedy funguje ked vykuris auto a ako keby osalies vnutorny termostat a ten spusti klimu ale toto funguje na maloktorom aute ... dnes som plnil jednu alhambru a ta mala taky sprosty automat klimu ze nechcela ani za boha pustit tak kdesi cosi sme to pustili a natankoval som mu tam 1,1kg chladiva... no a k tvojmu problemu dal by som to natankovat chladivom aj u neznackoveho a dal tam este farbivo do chladiva... to po nabehani cca 100km vylezie na povch kde spravy farebnu stopu ktora je vidno pod UV svetlom ... a potom by som riesil dalej a verim ze to urcite niekde trhlo ... ked vidim ze je to na spoji ktory je rozoberatelny tak ho oceknem a az tam je gumicka tak take mam origos a vymenim ... u nas naplnenie aj s vakuovanim sotji 33E a s farbickou 66E... kto ma zaujem nech sa zastavi alebo nech mi cinkne.. cislo na mna 0911/726090 a som z okolia TO
Opel Vectra B 1998 2.0 DTI ,x20dth , digi. klima , tempomat , 4x airbag , abs , vyhrievane zrkadla......
steve_b
Nový užívateľ
Nový užívateľ

diky, skusim to tak ako pises, co mi ine zostava ? TO su trochu daleko, ale inac by som ta urcite navstivil... napisem ako som dopadol.
steve_b
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Palizer mysli forstinger a nas v BA. Taku vseobecnu predajnu na suciastky a robia aj taky zakladny servis. Tam som bol akurat myslim minule leto si dat doplnit klimu (a zbytocne :-))
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

ja mam skor zle skusenosti s klima servismi v BA.
napisal som ti e-mail
iurai

dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

nechcem si robit reklamu alebo co ...boze chraaan :D ... ale u nas neodisiel nikto s nespokojnostou a to mozem garantovat... dokonca ked ku nam dojde aj zakaznik a ma tam este plyn tak sa snazime ho odsat to vela firiem nerobi a robia zle, pretoze my ten plyn vraciame naspak a tym sa usetria peniazky aj nam a aj zakaznikovi ...
Palizer
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 15:42

Príspevok od používateľa Palizer »

steve_b napísal:Palizer mysli forstinger a nas v BA. Taku vseobecnu predajnu na suciastky a robia aj taky zakladny servis. Tam som bol akurat myslim minule leto si dat doplnit klimu (a zbytocne :-))
Ja som myslel Forstinger v Ziline a tam ti iba naplnia a pripadne daju farbyvo,ale problem nevyriesia.
Opel Vectra C Caravan 1,9 CDTI 88kW r.v.2007
steve_b
Nový užívateľ
Nový užívateľ

Tak som bol nakoniec v tom servise na Galvaniho. Naozaj tam boli celkom fajn. Bolo to ako som predpokladal, bolo to uplne prazdne. Naplnil mi to aj s tym farbivom. Pred tym este to natlakoval a pozeral ci to drzi tlak ... drzal. Tak teraz cakam ci mi to bude pomalicky unikat, zatial klima funguje. Mam prist zhruba za mesiac (je to v cene) a pozru mi UV lampou ci to niekde nema unik. Ak mi to zase nepojde , tak ihned potom. Platil som 58...
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

vacsinou to je vidiet uz po nabehani 100km ...
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 22:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

steve_b napísal:Tak som bol nakoniec v tom servise na Galvaniho. Naozaj tam boli celkom fajn. Bolo to ako som predpokladal, bolo to uplne prazdne. Naplnil mi to aj s tym farbivom. Pred tym este to natlakoval a pozeral ci to drzi tlak ... drzal. Tak teraz cakam ci mi to bude pomalicky unikat, zatial klima funguje. Mam prist zhruba za mesiac (je to v cene) a pozru mi UV lampou ci to niekde nema unik. Ak mi to zase nepojde , tak ihned potom. Platil som 58...
Klimatizacia sa vakuuje a nie tlakuje :roll: a nasledne kontroluje na unik podtlaku :wink:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
marek1512
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 12 Apr 2008, 00:24
Auto: Vectra B

Príspevok od používateľa marek1512 »

A neskúšal náhodou niekto z Vás niečo ako toto: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWAX:IT ? Ja viem, že to nie je 2x profesionálne, no stretol som sa s dosť servismi, čo majú veľkú reklamu na dopĺňanie klimatizácií a používajú len tieto kity...
Vauxhall Vectra C SRI 1.8 VVT 2008
Porsche 944 2.5 1988
VAUXHALL VECTRA B 1.8 16v 1999
Ford Focus 2.0 16v ZETEC 1998
ex - OPEL VECTRA B 1.6 16v 1998
ex - Škoda Favorit 1.3 1992
iurai

Signum napísal: Klimatizacia sa vakuuje a nie tlakuje :roll: a nasledne kontroluje na unik podtlaku :wink:
mysli zrejme skusobne tlakovanie dusikom.

kontrola uniku podtlaku je slaba kontrola, sluzi len na to, aby sa neminalo chladivo na zjavne deravom systeme
steve_b
Nový užívateľ
Nový užívateľ

jurai, asi tak... povedal ze tam pustil 8 atmosfer a po cca 15 min. to vypustil...
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

steve_b napísal:jurai, asi tak... povedal ze tam pustil 8 atmosfer a po cca 15 min. to vypustil...

co to je 8 barov ked tak za beznej prevadzky byva 15 a vyse ... otlakovanim zistis len mega unik ale nie maly ... to je onicom .... treba dat farbicku a na 100% ti poviem kde je unik musis mat na to specialne okuliare na uv ..s nimi vidis aj zaschnute muchy :D
iurai

ten dusik nie je zla vec.
ale profesionali by najradsej plnili
zaujimalo by ma, ze preco za contrast sa plati 20-30e
dertypek
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

preco ? ... he skus si kupit tu farbu a uvidis :D ... draha je jak svina ... a vidrzi ma len takych 60 aut
a k tomu dusiku no vsetko by sa malo dusikovat ale ked uz mam ten freon pri sebe :D ... no nefuknem si ;) ? mozem ho aj zmerat meracom na unik freonu ... dusik je dobry ale na otlakovanie len velkych unikov .. neodmeras s nim ani nezacujes maly a inak freon je dobry aj v tom ze viaze na seba olej cize je vidiet aj masny spoj
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - ELEKTRO"