zbláznila sa elektronika na omege 2.5i V6?

Moderátor: dulo

Používateľov profilový obrázok
ondrik363
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 13 Apr 2008, 12:22
Auto: !! Zmeň si model auta !!

zbláznila sa elektronika na omege 2.5i V6?

Príspevok od používateľa ondrik363 »

Zdravim vsetkych.Mam takyto problem s motorom X25XE.Robi mi to asi 1-3 krat za mesiac.Sadnem do auta,nastartujem,prejdem par 100 metrov a uz to zacne.Prva vec-zacne mi trhat motorom,ako keby som uberal a pridaval plyn,potom sa rozsvieti kontrolka TC,teplota motora vyskoci na maximum,rozsvieti sa kontrolka prehriatia motora (pritom motor je este studeny) a zacnu sa zapinat a vypinat ventilatory chladenia asi v sekundovych intervaloch.Ked zastavim a necham motor bezat na volnobech,otacky kolisu asi od 700 do 1000 rpm.Kontrolka elektroniky motora sa ani raz nerozsvieti.Vyskusal som odpojit konektor od elektromagnetickeho ventilu pridavneho vzduchu a nameral som tam kolisave napatie,preto asi kolisu tie otacky a pri jazde trha motorom.Z nejakej priciny dava RJ taketo kolisave napatie do toho ventilu.Sprava sa to,ako ked kolesa presmykuju pri slabej trakcii a motor si sam ubera a pridava na vykone (otackach).Riesenie tohto problemu je asi ten,ze musim vypnut zapalovanie asi na 1 min a potom znova nastartovat.Ale niekedy sa to prejavi aj po druhom a aj tretom nastartovani.Ked chcem nastartovat skor,napr.za 15 sec,tak starter ani necukne,iba sa mi rozsvieti kontrolka TC.Nema to ziadnu pravidelnost a nezalezi ani na tom,ci je motor studeny,alebo zahriaty.Moze to robit zla RJ TC ? Alebo ze jej uz moc nechyba?Za vsetky rady vopred DAKUJEM.........
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Skôr by som tipoval na problém so samotnou elektrikou. Prekontroluj zemnenie, jednotlivé úchyty, či už priamo na batérii, karosérii, alternátore a taktiež vodiče v husích krkoch, spravidla v prechode káblových zväzkov do piatych dverí. Zvyknú tam byť, zvlášť u kombi verzií (ani neviem, či sedan má elektriku vo veku kufra), predraté izolácie na vodičoch a potom to robí neplechu.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
ondrik363
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

O.K. Popozeram a dam vediet.Zatial dik.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

1. funguje ti kontrolka motora vobec ? mozno ju mas napojenu na nieco ine, nez na RJ motora.
2. pri tych veciach co pises by sa maly byt chyby v riadiacich jednotkach motora, ABS a pod.
3. ked mas ten problem, skus vytiahnut poistky. obzvlast poistku abs/tc.
toto si musis nacvicit vtedy, ked nemas problem, ze ktore poistky potrebujes na chod motoroa
4. skontroluj kable v motorovom priestore. tam je halda teplotnych cidiel a podobnych dolezitych veci
ondrik363
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Kontrolka motora urcite funguje,lebo sem-tam blbne ventil EGR a to mi vzdy RJ vyhodnoti ako chybu rozsvietenim kontrolky.Poistku ABS/TC som uz skusal vybrat - vtedy sa nic nedeje,motor ide tak,ako ma,preto mam podozrenie na RJ ABS/TC.Ale priklanam sa aj k tomu zlemu a zaoxidovanemu ukostreniu.Nasiel som tam take nieco - pod baterkou je svorka,kde je uchyteny minus pol z baterky a este par kablov.Vsetko som to vycistil a zatial sa motor sprava normalne.Mozno to fakt bola ta zla kostra..........Uvidim casom,co to spravi....
Manta
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Manta »

cool112 napísal:Kontrolka motora urcite funguje,lebo sem-tam blbne ventil EGR a to mi vzdy RJ vyhodnoti ako chybu rozsvietenim kontrolky.Poistku ABS/TC som uz skusal vybrat - vtedy sa nic nedeje,motor ide tak,ako ma,preto mam podozrenie na RJ ABS/TC.Ale priklanam sa aj k tomu zlemu a zaoxidovanemu ukostreniu.Nasiel som tam take nieco - pod baterkou je svorka,kde je uchyteny minus pol z baterky a este par kablov.Vsetko som to vycistil a zatial sa motor sprava normalne.Mozno to fakt bola ta zla kostra..........Uvidim casom,co to spravi....
veru, zla kostra vie narobit divy :D
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
iurai

cool112 napísal:Kontrolka motora urcite funguje,lebo sem-tam blbne ventil EGR a to mi vzdy RJ vyhodnoti ako chybu rozsvietenim kontrolky.Poistku ABS/TC som uz skusal vybrat - vtedy sa nic nedeje,motor ide tak,ako ma,preto mam podozrenie na RJ ABS/TC.Ale priklanam sa aj k tomu zlemu a zaoxidovanemu ukostreniu.Nasiel som tam take nieco - pod baterkou je svorka,kde je uchyteny minus pol z baterky a este par kablov.Vsetko som to vycistil a zatial sa motor sprava normalne.Mozno to fakt bola ta zla kostra..........Uvidim casom,co to spravi....
no kostra je velmi dolezita !

to ze ti skakal ukazatel teploty to by nemalo mat nic spolocne s pripadnym problemom ABS/TC

co si predtym pisal s pridavnym vzduchom - na mojom motore 1.6 mam odpojeny konektor od toho ventilatora, a nerobi to problemy s motorom

ak by si mal podozrenie na tento, mozes ho aj ty skusit odpojit
ondrik363
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Tym pridavnym vzduchom som myslel tzv."krokovy motorcek volnobehu",ale v podstate sa jedna o elektromagneticky ventil,ktory dava vzduch do motora,ked je zatvorena skrtiaca klapka,teda pri volnobehu je otvoreny len kusok,naplno je otvoreny pri studenom motore.Ale aj tak dik za radu....
Morty
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 04 Mar 2008, 09:28

podobný problém...

Príspevok od používateľa Morty »

hallo. Nebudem nové vlákno zakladať. Iba že mám ten istý problém s motorom otáčky predtým držali na 550 až jedného dňa mi afto na križovatke zdochlo ( 2,5ka -96 ) potom na ďalšej znova a znova. Teraz auto drží 500 nepravidelne zdochýňa aj pri voľnobehu na mieste za jazdy taktiež čím teplejšie tým častejšie, dokonca za jazdy držím plyn rovnako stlačený a auto okolo 1500ot pridáva a uberá tak do 1700ot taktiež nepravideľne. Klapka, krokáč, EGR vyčistené-diagnostika 0 chýb... pobehal som podtlaky a nikde žiadny únik. Baterka má 2 roky tiež pri zapínaní ventilátorov stiahne svetlá a kontrolky altík dáva pri zapnutých spotrebičoch 13,20V. Vymením palivový filter aj keď pri vyžších otáčkach motor vyzerá že ide dobre, skontrolujem ukostrenie baterky atd-myslím že aj to by mohol byť problém, odmerám tlak v palivovom systéme (APROPO neviete koľko by mal byť???) , benzín bol z tých lacnejších púmp tak som do cca 20litrov natankoval 30lit.carrera 100 ale nepomohlo... neviem už kde mám hľadať, keďže tie NAJ rady som vyskúšal a prečítal tu snáď všecko. Ak Vás ešte niečo napadá bol by som povďačný ak by tu ešte nejaká rada padla. Ďakujem.
ondrik363
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Skus pozriet,prip.vymenit sviecky,kable a zapalovaci modul....
Opel omega 3.2 V6-EX
---------------------------------------------------
http://www.cool112.salem.sk
---------------------------------------------------
0908 18 45 18
iurai

13,2 volta je velmi malo, ak si to nameral na baterii. pokazeny alternator alebo iny elektricky problem

skus este odpojit vahu vzduchu alebo snimac (potenciometer) polohy skrtiacej klapky, ci sa spravanie najma za jazdy zlepsi

tlak vo vstrekovani by mohol byt okolo 3 atmosfer
iurai

Re: zbláznila sa elektronika na omege 2.5i V6?

cool112 napísal:Zdravim vsetkych.Mam takyto problem s motorom X25XE.Robi mi to asi 1-3 krat za mesiac.Sadnem do auta,nastartujem,prejdem par 100 metrov a uz to zacne.Prva vec-zacne mi trhat motorom,ako keby som uberal a pridaval plyn
vyriesene ?
Morty
Nový užívateľ
Nový užívateľ

13,2 V dáva keď ide všetko dokonca aj všetky ventilátory obával by som sa keby dával pod 13V ešte chvíľu vydrží. Môj problém ale nebude pravdepodobne v dobíjaní, ale samozrejme nevylučujem budem po tom pátrať a skontrolujem aj elektriku predtým než kúpim sviečky káble a indučku ... teda ak som správne pochopil ten príspevok predtým. Nechcem meniť čidlá a vylučovať tak možné chyby stálo by to xy. Budem hľadať... ozaj čo tá časť sacieho za klapkami??? Tá je tiež pekne špinavá. rozobrať vyčistiť?
tuning-hifi
Prezidento
Prezidento
Dátum registrácie: 10 Dec 2009, 00:00
Auto: Omega A
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tuning-hifi »

skus premerat cidlo teploty motora.. moze davat blbe udaje riadiacke a ist na bohatu zmes...

20°C -> 2300 - 2700 ohm
40°C -> 1000 - 1300 ohm
60°C -> 560 - 670 ohm
80°C -> 290 - 370 ohm
Drobcek - Opel Omega A Caravan 2,6i CD Automat Sport
Purple Rain - Opel Omega B limuzina 2.5 V6
MV6tka - Opel Omega B limuzina 3.0 MV6
Prezidentska limuzina - Opel Omega B limuzina 2.0 16v
Dark Night - Opel Omega B limuzina 2.5 DTi
Dovolenkovnik - Opel Omega B Caravan 2.5 DTi
Pikachu - Opel Tigra A 1.4
Slivka - Opel Corsa B 1.0
Cannon Ball - Opel Corsa B 1.4 Sport 16v
Orangina - Opel Corsa C 1.2
Cabrio - Opel Astra F Cabrio 1.6
Eleanor - Opel Vectra B 1,8 16v
Zalozak - Opel Meriva A 1.4
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

pekna zahada ale kludne to moze robit aj sacie potubie nakolko je delene a moze niekde prisavat vzduch a potom to motor v niektorych situaciach nevie riadit preto ten chod.
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Morty
Nový užívateľ
Nový užívateľ

ľudia neviem si rady. Robí to len občas a úplne nepravideľne... chvíľami až tak že auto sa nevie rozbehnúť a zdochne ako keby ho na nízkych otáčkach prekŕmilo a zadusilo... na diagnostike chyba 31 senzor otáčok motora... ale iba raz za čas??? po pol hodine jazdy? kúpené káble sviečky čidlo teploty motora palivový filter... a vymením to čidlo otáčok motora ktoré budem musieť ale najprv nájsť rátam že bude nikde dole na kluke. Je mi na grc keď vidím čo všetko musím vyhodiť len kvôli káblom ... No rozhodne budem informovať o priebehu... ak by niekoho niečo napadlo dajte možno pomôže zatím...
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

ja som toto raz mal na jednej kare a bol v tahu altik a blbla elektronika tak skus kuknut ci ta neprebija mne vtedy davalo 15,5 V a blblo to nepravidelne
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
iurai

odpor senzor otacok motora (cize kluky), ci nepravidelne problemy zmiznu.
ak s tym nebudes vediet nastartovat, skus odpojit az po nastartovani. konektor bude mozno niekde zhora prsitupny
Morty
Nový užívateľ
Nový užívateľ

progress

Všetky tesnenia na sání nové, taktiež sviečky a káble... celé sánie vyčistené vetranie kluky a vlastne všetko bolo zasrané :D ale nič nepomohlo. Taktiež pokusy s čidlami nič. Začla sa občas ukazovať chyba váhy vzduchu... autu pomohlo "ošálenie" čidla teploty odporom čiže dostáva info o chladnejšom motore a dostáva viac paliva... čo dodať... :idea: [/img]
Kajo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
Auto: Astra G

Príspevok od používateľa Kajo »

Zapaľovací modul vymenený?
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
Napísať odpoveď

Návrat na "OMEGA, SIGNUM, INSIGNIA - MOTOR/PREVODOVKA"