Coolant level
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
erik9
Coolant level
Caute vsetci, asi pred mesiacom som kupil H-ckovu astricku, takze som tu novacik :-) Chcel by som sa spytat skusenych oplistov jednu vec. Neviem v com je problem ale stale mi vypisuje na palubaku ze coolant level, check control...niekolko krat pocas jazdy...pritom hladina chladiacej kvapaliny je ok, tesne nad cold...v com moze byt chyba? a aka je bezna teplota...som si to sledoval posledne 2 dni, tak stale vybehne nieco ku 103, 104 stupnov, potom uz nestupa, je to bezna teplota? ale hlavne preco stale mi vypisuje ten check kontrol...dik za odpovede
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Skontroluj plavák a vyčisti kontakty.
podobná téma - http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... t&start=20
-
erik9
Ze len v tom to je? no dobre, tak skusim, dik za radu...a ta teplota je ok? tych 103, 104 stupnov...macil napísal:Skontroluj plavák a vyčisti kontakty.
-
erik9
Tak je to rocnik 2007, takze asi ako pises uz asi to spada pod novsi motor...a ten ventilator ci sa spina? neviem, asi hejmacil napísal:Nie som si istý. Nové motory majú už vyššiu prevádzkovú teplotu, ako obvyklých 90°C, ale či do tejto kategórie patrí aj tvoj, neviem. Spína sa ventilátor na chladiči?
- macil
- Admin

Tak, že sa pozrieš, či sa točí. Prípadne ho budeš počuť.
Ako je farebne členené pole teplomera? A v akom poli sa ručička drží pri tých 104°C?
Ako je farebne členené pole teplomera? A v akom poli sa ručička drží pri tých 104°C?
Naposledy upravil/-a macil v 26 Mar 2010, 17:19, upravené celkom 1 krát.
-
erik9
-
erik9
-
erik9
- macil
- Admin

Jasné. Myslel som, či ti teplotu zobrazuje na palubáku.
Takže takto. Pokiaľ teplota vybehne na oných 104°C a drží a nepulzuje 10°C hore-dole, pritom sa nespína ani ventilátor na chladiči, považoval by som to za normálnu prevádzkovú teplotu. Užívateľ Signum (robí v Opli) tu pred časom písal, že novšie autá aj z tohto dôvodu nemajú na prístrojovke teplomer, aby to nemiatlo vodiča. Ak by teplota stúpla mimo "zdravý" rozsah, rosvietila by sa na prístrojovke servisná kontrolka signalizujúca problém.
Takže takto. Pokiaľ teplota vybehne na oných 104°C a drží a nepulzuje 10°C hore-dole, pritom sa nespína ani ventilátor na chladiči, považoval by som to za normálnu prevádzkovú teplotu. Užívateľ Signum (robí v Opli) tu pred časom písal, že novšie autá aj z tohto dôvodu nemajú na prístrojovke teplomer, aby to nemiatlo vodiča. Ak by teplota stúpla mimo "zdravý" rozsah, rosvietila by sa na prístrojovke servisná kontrolka signalizujúca problém.
-
erik9
ok, dakujemmacil napísal:Jasné. Myslel som, či ti teplotu zobrazuje na palubáku.![]()
teraz som prisiel z prace a za 10 minut mi stupla teplota na 105 stupnov a potom pomaly klesla, ale len na 101 az 102, taku teplotu som mal potom cely cas poslednych 5 minut jazdy...taze tak
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
Ta teplota je uplne v pohode ventilator chladica sa spusta az pri teplote 113-116 stupnov 
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
-
erik9
-
Signum
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
- Auto: Zafira B
- Bydlisko alt: Sološnica
to čidlo hladiny chladiacej kvapaliny bezne odchadza takze ho bude treba vymenit 
Mám Opel
-
erik9
- swabel
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Jún 2007, 10:44
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Levoča
Chlapi, to co tu riesite nie je ziadna veda
Mozno len nema cidlo na chladiacu kvapalinu a nejaky borec tam pred tym aktivoval check control. To iste vypisuje aj mne, ked si to zapnem cez OP-COM.
VETCTRA C kombi, Z19DTH, AT (2007), KATAÓG DIELOV EPC
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk
Diagnostika GM MDI, OP-COM, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, 0915850900
http://www.opel-shop.sk