Opel vectra B 1,6 benzin - trasenie
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
misenko00
Opel vectra B 1,6 benzin - trasenie
zdravim mam problem na vectre pri nastartovani trase cele auto robi to aj ked je zohriate ,, dal som vymenit sviecky ale stale to iste. moze byt problem ked bolo auto predtym na plyn ale na benzin sa jazdi uz 2 roky a tento problem zacal zhruba pred 3 mesiacmi. ĎAKujem
edited by moderator
edited by moderator
-
Keysi
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 12 Sep 2009, 19:53
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
robi mi to to iste a kable mam fungel nove!!! ale kolisu mi otacky, takze krokovy motorcek mi treba asi precistit... lenze vsade kde tu pozriem su navody na 1,8i a na 1,6i 16V nic...nie som automechanik to je problem....inak auto ide na 4 valce????p.s. napísal:skus vyměnit kabely ke svíčkám muže bejt jeden špatnej přemeř je ohmetrem hodnota by se měla pohybovat v rozmezí 3 až 18 kiloohmů :roll:
Opel VECTRA C Caravan, r.v.2006 , 1,9 CDTI 110kw/150 HP
Opel VECTRA B, r.v.1996 , 1,6i 16V 74kw/101 HP
Opel VECTRA B, r.v.1996 , 1,6i 16V 74kw/101 HP
- jupaza1
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Máj 2009, 10:37
- Auto: Vectra C
- Bydlisko alt: Bytča a okolie
krokové motorčeky, a to je môj názor , sú zrejme podobné a preto ti stačí základný podobný popis čistenia. Krokáč by sa mal nachádzať na telese škrtiacej klapky a od toho sa to ďalej odvíja
Opel Vectra C caravan 1,9 CDTi 110 kw r.v.2006
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
Opel Astra F 1,8i 16v r.v.1994 - EX; Opel Frontera B 2,2 DTi 85 kw r.v. 2000 -EX
Opel Vectra C 1,9 CDTi 88 kw r.v. 2006 - EX; Opel Vectra B caravan 1,6 16v r.v. 1996 - EX
Diagnostika a programovanie pomocou OP- COM a Diagnostika vozidiel Fiat, Alfa Romeo, Lancia pomocou Fiat ECU Scan
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
Krokový motorček, okrem iného aj na X16XEL - http://www.kadett.cz/technika/k_motorek.htm
- p.s.
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Nov 2009, 15:31
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Karlovarsko
krokový motůrek drží na 2 šroubech na klapce plynu sundej a vyčisti ho taky sundej a zaslep EGR ventil http://mojevectra.cz/opel-vectra-b/egr- ... epen%C3%AD potom bys měl mýt pokoj :roll:Keysi napísal:robi mi to to iste a kable mam fungel nove!!! ale kolisu mi otacky, takze krokovy motorcek mi treba asi precistit... lenze vsade kde tu pozriem su navody na 1,8i a na 1,6i 16V nic...nie som automechanik to je problem....inak auto ide na 4 valce????p.s. napísal:skus vyměnit kabely ke svíčkám muže bejt jeden špatnej přemeř je ohmetrem hodnota by se měla pohybovat v rozmezí 3 až 18 kiloohmů :roll:
-
Script
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 08 Mar 2010, 12:58
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Opel Vectra B 1.6 16V 2000r. trasenie motorom
Zdravim..potrebujem pomoct mam Opel Vectru B 1.6 16V Ecotec 2000r.
Zacalo mi strasne triast s motorom tym mi brni cele auto je to ako keby mi auto neslo na 4 valce.Vyteka mi aj benzin z vyfuku takze myslim ze auto nejde na 4 valce..neda sa s tym ani jazdit ledva to nastartuje a na krizovatke mi to skapina musel som tomu pridavat..vymienal som sviečky stale to robi a ako citam bavite sa tu nieco o krokovom motorceku alebo o ERG..kolko to stoji nove?..myslite ze mam problem s tym?..alebo nieco s kablami od sviečok..
Zacalo mi strasne triast s motorom tym mi brni cele auto je to ako keby mi auto neslo na 4 valce.Vyteka mi aj benzin z vyfuku takze myslim ze auto nejde na 4 valce..neda sa s tym ani jazdit ledva to nastartuje a na krizovatke mi to skapina musel som tomu pridavat..vymienal som sviečky stale to robi a ako citam bavite sa tu nieco o krokovom motorceku alebo o ERG..kolko to stoji nove?..myslite ze mam problem s tym?..alebo nieco s kablami od sviečok..
- p.s.
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Nov 2009, 15:31
- Auto: Iná značka
- Bydlisko alt: Karlovarsko
pokud ti vytéká benzín z výfuku tak ti nepálí některý z válců mrkni na kabely, svíčky,zapalovací modul
nebo pokud jiskra de moh ti odejít nákej vstřikovací ventil zůstává furt otevřen
nejhorší možnost je že ti odešel počítač a dáva povel k neustálému otevření některého vstřikovače to se stalo mě musel sem sehnat komplet počítač i s imobilizérem.
diagnostika ti napoví
nebo pokud jiskra de moh ti odejít nákej vstřikovací ventil zůstává furt otevřen
nejhorší možnost je že ti odešel počítač a dáva povel k neustálému otevření některého vstřikovače to se stalo mě musel sem sehnat komplet počítač i s imobilizérem.
diagnostika ti napoví
-
Script
- Nový užívateľ

OOOU dakujem ze mi pomahate
..tak že, dneska som sa pustil trocha do toho..rozobral som karburator precostil som nasavanie a myslim ze krokovy motorcek to nebude.Dalej som pozrel sviečky jedna z nich bola od paliva a ostatne boli suche tak myslim ze to bude robit jeden valec.Precistil som sviečky a na konec som naštartoval na prvu šupu, s motorom uz tak netriaslo isiel plinulejsie ale stale to neni ono stale hrka ako keby ten jeden valec nesiel ako by mal..pozeral som k vyfuku nevydaval plinuly zvuk stale ale hovorim uz oproti tomu ako to slo predtym tak je to lepsie..zajtra ideme s chalanmi do garaže pozreme aj ten ERG.Kamarat sa na to pytal kamosa a on mu povedal ze mal taky isty problem a mal zly zapalovaci modul ten co ide od sviečok..TAK ZE MYSLIS ZE BY SOM HO MAL DAT NAPICHNUT NA POCITAC? NASLI BY MI PRICINU?..UUU TO DUFAM ZE NEBUDE POCITAC
CO TA TO VSETKO STALO?..DAKUJEM ZA RADY
-
Script
- Nový užívateľ

Len ze ja som sviečky menil pred pol rokom.Zacnem takto.Kupil som Vectru uz vtedy mi vravel ze obcas auto trha, som povedal ze vymenim sviečky.Väcsinou ked som siel na 3ke 50km/h (2500 otačok)..tak sviečky som vymenil a mal som pokoj! A teraz v polke zimy to zacalo zasa, popozeral som sviečky, prečistil a este som kupil pripravok na cistenie palivovej sustavy od Valvoline.Nic nepomohlo stale sekalo.Až teraz co bol vikend mi motor spravil toto o com som tu pisal ze ako by mi siel len na 3 valce.Hrozne s tym trase a skapina to ked mam neutral a nepridavam tomu..zvuk to ma ako traktor! Zajtra to idem dat na diagnostiku do servisu tak uvidime co mi povedia tam..len viem ze si mozem prichystat velke eura na to
((..bud to bude zapalovaci modul alebo kable alebo nieco este horsie.Len sa bojim nech to nestoji vela 
-
iurai
-
Script
- Nový užívateľ

Ano som si isty ze mi vitekal benzin bolo to aj citit a nie ze mi vytekal myslel som tym kvapkal
tak hned co ma napadlo ze nieco neni v poriadku s valcami..s ERG nechcem nic robit ked bude ten zly kupim novy.Ked som ho pozeral nedal sa ani vycistit ako som sa docital od roku 2000 su liate cele a nedaju sa rozobrat a tusim ani zaslepit..neviem ani v akej polohe by mal byt tak som nevyriesil s tym nic
nemate niekto obrazok?..vcera som pozeral zapalovaci modul nastrkal som do neho sviečky (tie v motore som nechal tam) jednu sviečku som oprel o motor cize som to ukostril a sestra mi startovala a vsetky sviečky hadzali iskry.Teda sviečky, zapalovaci modul, kable by mali byt v poriadku si myslim.Auto uz mam v servise na diagnostiku a bude mi volat teda co zistil..som zvedavi to bude sprava 
- macil
- Admin

- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
V studenom výfuku sa zvykne vyzrážať voda. Nechce sa mi veriť, že by sa benzín dostal z cez výfukové potrubie až na jeho koniec a von. Muselo by to byť fakt veľké množstvo, aby sa dostal cez katalyzátor a dva tlmiče. Myslím, že skôr by zhorel.
Pokiaľ ide o EGR, ten sa vyčistiť samozrejme dá. Predpokladám, že máš X16XEL.
Pokiaľ ide o EGR, ten sa vyčistiť samozrejme dá. Predpokladám, že máš X16XEL.
-
Ziggy
Zapalovaci modul
Ahoj, tipoval by som to na zapalovaci modul (cievku). Na pocitaci nezistis nic. Ak si s tym dlhsie jazdil, tak mas velmi pravdepodobne zniceny aj katalyzator.
-
Script
- Nový užívateľ

Tak potom to asi benzin nebude.Len ide o to ze to dostkvapkalo myslis ze to bude voda?Skoda ze som si nedal na prst a neovonal..ano mam taky motor X16XEL.A ako sa da potom vycistit?
Pisal som sem ze som modul mal vytiahnuty a napojene sviečky a ked som startoval sviečky hadzali iskry tak preco by to mal byt zapalovaci modul.
Bože ja už neviem co tomu može byt zo servisu mi este nevolali asi nemožu na to prist
Pisal som sem ze som modul mal vytiahnuty a napojene sviečky a ked som startoval sviečky hadzali iskry tak preco by to mal byt zapalovaci modul.
Bože ja už neviem co tomu može byt zo servisu mi este nevolali asi nemožu na to prist
-
Script
- Nový užívateľ

Tak a mame to tu.Volal mi zo servisu.Mal to napichnute na počitač a ERG ide na 100% a ukazalo mu vstrekovanie na druhom valci.Teda vstrekovač dobre nerozpraši benzin a tak nezhory.Som aj vedel ze s tym valcom nieco bude lebo mi nicilo sviečku a bola od bnzinu.Teda spravi sa to tak ze vsetky stiry vstrekovače sa vyberu a daju sa zrepasovat ultrazvukom potom budu plnohodnotne.Cena je podla toho ako su zničene a kolko su napojene na pristroj ale cca od 60€ a vyššie.Inak jeden novy vstrekovač stoji okolo 100€.Daju sa mi tam nove sviečky a cela ta robota no dufam že do 250€ sa zmestim
..inak co som daval cistiaci pripravok na precistenie palivovej sustavi to uz bolo neskoro.Tak rada pre vsetkych prečistite si sustavu kym vam to *nadávka* vstrekovače !!