emisna kontrola
Moderátori: dulo, buci_vectra
- mathis
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 07 Okt 2007, 20:31
- Auto: Vectra B
- Kontaktovať používateľa:
emisna kontrola
ako mi ovplyvnia chod auta zle vysledky emisii?
Lambda sonda, katalyzator... skodi to iba ovzdusiu alebo to ma vplyv aj na chod motora?
Lambda sonda, katalyzator... skodi to iba ovzdusiu alebo to ma vplyv aj na chod motora?
Opel Vectra Caravan 1,6 16V --X16XEL-- r.v.1998 -- 74kW--
- mathis
- Strieborný užívateľ

takze chapem to tak ze ak sa vykaslem na katalyzator a vymenim len lambdu sondu tak budem akurat smrdiet?macil napísal:Katalyzátor nijako, lambda, resp. údaje, ktoré poskytuje riadiacej jednotke, sú jednou z hlavných veličín, podľa ktorých RJ mieša pre motor zmes.
Lambda ma teda vplyv aj na spotrebu a vykon motora?
- mathis
- Strieborný užívateľ

viete ma uistit v mojom zisteni ze x16xel ma jednovyvodovu lambda sondu?
pripadne ci ide o tento kusok
alebo
pripadne ci ide o tento kusok
Kód: Vybrať všetko
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.aspx?B=0&ActiveNr=0%20258%20002%20014&TypNr=5914&NodeId=100048Kód: Vybrať všetko
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.aspx?B=0&ActiveNr=OZA401-E6&TypNr=5914&NodeId=100048Opel Vectra Caravan 1,6 16V --X16XEL-- r.v.1998 -- 74kW--
-
rado.c
moja VeBe r.1997 (X16XEL) mala tiez lambda sondu s jednum kontaktom...mathis napísal:viete ma uistit v mojom zisteni ze x16xel ma jednovyvodovu lambda sondu?
pripadne ci ide o tento kusokaleboKód: Vybrať všetko
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.aspx?B=0&ActiveNr=0%20258%20002%20014&TypNr=5914&NodeId=100048Kód: Vybrať všetko
http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.aspx?B=0&ActiveNr=OZA401-E6&TypNr=5914&NodeId=100048
ked som menil, daval som univerzalnu (podstatne lacnejsia), ale dlzku vodica som presne upravoval podla povodnej - kontakt takisto z povodnej.
-
iurai
- mathis
- Strieborný užívateľ

iurai napísal:tak toto bolo fakt dobre :-)mathis napísal:dlzka vodica lambda sondy je dolezita pre hodnoty alebo len pre manipulovatelnost?
to je akoze odpoved? neviem ale pripada mi ze nejak tu kazis dobre meno...
naco sa uvadza dlzka vodica pri lambda sonde? kablik si predsa skrutim a napojim aj na kilometer ale vies som trocha aj elektrikar alaicky zmyslam ci nahodou nieje logika lamda sondy resp hodnoty nou merane /kedze ide o milivolty/ zavisle na impedancii vodica a vtedy by to bolo naozaj zavisle... ale ked vravis ze to bolo dobre tak skus na svoju lambdu namotat 10m vodic a daj vediet ako slape
PS> nic proti BA , mas sice cez 400 prispevkov ale mozno trocha viac duchaplnosti by trebalo, hovadiny vie pisat kazdy.
-
iurai
Re: emisna kontrola
katalyzator nesmie mat znizenu priechodnostmathis napísal:ako mi ovplyvnia chod auta zle vysledky emisii?
-
iurai
to nebola celkom odpoved, skor prispevok. na vysvetlenie - na tvojej otazke som sa pobavil a tak trocha rozjasnila moj denmathis napísal:iurai napísal:tak toto bolo fakt dobre :-)mathis napísal:dlzka vodica lambda sondy je dolezita pre hodnoty alebo len pre manipulovatelnost?
to je akoze odpoved? neviem ale pripada mi ze nejak tu kazis dobre meno...
teraz skusim nekazit dobre meno, byt duchaplny a nepisat hovadiny.mathis napísal: naco sa uvadza dlzka vodica pri lambda sonde? kablik si predsa skrutim a napojim aj na kilometer ale vies som trocha aj elektrikar alaicky zmyslam ci nahodou nieje logika lamda sondy resp hodnoty nou merane /kedze ide o milivolty/ zavisle na impedancii vodica a vtedy by to bolo naozaj zavisle... ale ked vravis ze to bolo dobre tak skus na svoju lambdu namotat 10m vodic a daj vediet ako slape
PS> nic proti BA , mas sice cez 400 prispevkov ale mozno trocha viac duchaplnosti by trebalo, hovadiny vie pisat kazdy.
neviem isto, ale domnievam sa, ze na dlzke vodica sondy z hladiska elektriky nezalezi.
dlzka je ovsem dolezita - viem si predstavit, ze ako by sa kabel zmotal, ale ako by si ho napojil ??? a preco by si ho napajal ?
-
iurai
ak by si ho mal nejako upchaty, tak by to mizerne tahalo, a cim vyssie otacky by si mal, tym viac by bol motor priduseny/pribrzdeny.mathis napísal:da sa nejak jednoducho zistit priechodnost katalyzatora? pri nizkom plyne dokonca aj pri brzdeni motorom mi to cuka ako keby hasol motor a znova sa zapinal...
tolko k teme, ci kat moze ovplyvnit jazdenie