hehe.. no ked hovoris o tych zosikoch, sak LRx je tak o 3 triedy inde.. sak to musim mat pocutelny rozdiel..marwi napísal:Na Alpinku musis mať prevodník , lebo sa tam používa digitálne ovládanie a na to treba naprogramovaný procesor. Pio používa analógové ovládanie a to sa dá urobiť cez rezistory. Mám dva zosilňovače : 4 kanál na predné repro a monoblok na subík. Inak zosilňovače treba vybrať podľa žánru hudby aký počúvaš. Na subíku som mal predtým Mac Audio Z 2200 ,ktorý tlačí poctivých 580 W a na rock a metal to bola "pecka" a disco bolo tiež riadne "našlapané". Ale keď som chcel jazz tak to už nebolo ono. Teraz mám Audison LRx 1.400 , ktorý má "len" 350 W na 4 ohmoch , ale kontrolu nad subíkom má oveľa lepšiu. Bas sa spresnil , zrýchlil a je omnoho údernejší ako predtým. A to pritom Infinity Kappa má dosť ľahkú membránu.
AUTOHIFI - DEBATA VSEOBECNE O HUDBE V AUTE
Moderátori: bukelo, dulo, buci_vectra
- tuning-hifi
- Prezidento

- Dátum registrácie: 10 Dec 2009, 00:00
- Auto: Omega A
- Kontaktovať používateľa:
Drobcek - Opel Omega A Caravan 2,6i CD Automat Sport
Purple Rain - Opel Omega B limuzina 2.5 V6
MV6tka - Opel Omega B limuzina 3.0 MV6
Prezidentska limuzina - Opel Omega B limuzina 2.0 16v
Dark Night - Opel Omega B limuzina 2.5 DTi
Dovolenkovnik - Opel Omega B Caravan 2.5 DTi
Pikachu - Opel Tigra A 1.4
Slivka - Opel Corsa B 1.0
Cannon Ball - Opel Corsa B 1.4 Sport 16v
Orangina - Opel Corsa C 1.2
Cabrio - Opel Astra F Cabrio 1.6
Eleanor - Opel Vectra B 1,8 16v
Zalozak - Opel Meriva A 1.4
Purple Rain - Opel Omega B limuzina 2.5 V6
MV6tka - Opel Omega B limuzina 3.0 MV6
Prezidentska limuzina - Opel Omega B limuzina 2.0 16v
Dark Night - Opel Omega B limuzina 2.5 DTi
Dovolenkovnik - Opel Omega B Caravan 2.5 DTi
Pikachu - Opel Tigra A 1.4
Slivka - Opel Corsa B 1.0
Cannon Ball - Opel Corsa B 1.4 Sport 16v
Orangina - Opel Corsa C 1.2
Cabrio - Opel Astra F Cabrio 1.6
Eleanor - Opel Vectra B 1,8 16v
Zalozak - Opel Meriva A 1.4
-
marwi
Frenkyto :Podľa mňa sa nedajú porovnávať dve značky ako celok. Ak by sme chceli niečo porovnávať , tak by to mohli byť dve konkrétne rádia. Ja som len reagoval na tvoj výrok , že Pio nikdy nebude v autohifi prvé a má 10 rokov omeškania oproti Alpinke. Preto som dal niekoľko faktov bez emócií. Nebudem už s tebou písať o tejto téme lebo vidím , že to berieš ako osobný útok... A dúfam , že toto fórum je o tom aby sme si navzájom pomáhali a nie sa napádali. To nechcem , je to strata času a energie. Takže PEACE.
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 16 Sep 2009, 18:51
- Auto: Astra F
ja suhlasim nerisim nejak utok konkretne k tebe a k tejto znacke ak by si si precital diskusiu vzdy napisem ze uznavam kazdu znacku....len vybalit navyzsii model je jasne ze ma kopec veci ktroe bezne radio nemoze mat....tak som ti len nacrtol ze u nas konkretne v tej eisa sa berie vyrobok ako celok vybava atd nikdy som nespochybnil vybavu a vsetko co sa tam hodnoti,,,,som si takmer isty ze znacky ktore maju najlepsi zvuk sa castokrat u nas ani neukazuju...ja som sa bavil vzdy o zvuku a uviedol som sam ze tuner ma alpine otrasny..atd proste spochybnit svetovy zvuk alpine moze naoazj len.....urcita skupina ludi ...a ked vezmes prijem tunera becker ma tunery dva neviem ci vies jeden naladi a druhy nepretrzite hlada co najlepsi signal pokial najde okamzite ho preferuje do hudby ....ntvrdim nic zle o pioneer len zatila este nikdy nedobehol svetovu spicku.....len tolko jasne ved urcite budeme kecat...a ani ja nehladam nejake konfliktne utocisko konkretne na tvoju osobu....kazde auto stoji za to kto poctivo maka a snazi sa...ci je to vela penazi ci malo kazdy v ramci moznosti...ocenujem kazdeho zazrateho autohifi vratane teba takze mier:-))) ked budes nieco mat nove napis zatial pekny novy tyzden prajem....marwi napísal:Frenkyto :Podľa mňa sa nedajú porovnávať dve značky ako celok. Ak by sme chceli niečo porovnávať , tak by to mohli byť dve konkrétne rádia. Ja som len reagoval na tvoj výrok , že Pio nikdy nebude v autohifi prvé a má 10 rokov omeškania oproti Alpinke. Preto som dal niekoľko faktov bez emócií. Nebudem už s tebou písať o tejto téme lebo vidím , že to berieš ako osobný útok... A dúfam , že toto fórum je o tom aby sme si navzájom pomáhali a nie sa napádali. To nechcem , je to strata času a energie. Takže PEACE.
Predaj autohifi: Opel - astra F,2000,1,6í
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

mal by byt najlepsi dynamat je ale stale drahy treba dost penazi aby si vytlmil cekle auto a druhe co mi nesedi je vaha proste auto je tazsie a to o hodne ...ked cele auto vytlmit tak to je skoro clovek navyse....coli84 napísal:tuším že 9855ka je nabytá výbavou a zvuk je stále alpajnovkýa na mojom rádiu je už aj príjem tuneru na velmi dobrej úrovni,už sm s ním bol naozaj hocikde,napr ked idem z LV do Blavi tak si ani nevšimnem kedy mi preladí napr. ked počúvam Funko a stráca signál tak alpine automaticki a samo od seba nájde frekvenciu a fičí dalej,ani som nespozoroval kedy sa tak stalo,takže nech sa tuneroch alpine hovrý hoci čo 9886ka to úplne vyvracia...... pacientov postihnutých autohifi je vela len toto nieje to správne fórum,sú iné kde sa venujú naplno len autohifi záležitostiam a sú tam niektorý fakt machri.....inak zaujímalo by ma aké tu máte vy chlapi skúsenosti napr. s tlmiacimi materiálmi,ja som robil len z Dynamatom Extreme a ADM asfaltovými plátmi od sinus live,z obidvomi sa pracovalo dosť dobre a ked boli správne nahriate tak sa velmi dobre prispôsobovali akurát ADM ked už boli staršie tak moc dobre nelepili,bol by som zvedavý ako je na tom napríklad STP,sikadamp 630 alebo Alubutyl
-
coli84
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 03 Mar 2010, 23:57
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
myslím si že žiadny článok výbavy navyše v tom pioneeri nemôže byť na úkor dobrého zvuku pretože dosť vela áut súťažiacich v EMMA používa práve toto rádio,dokonca si dovolím tvrdiť že celkovo sa v EMMA vyskytuje viac pioneerov ako alpinov,ale ako už bolo spomenuté nedá sa porovnávať dve rôzne znački pretože je to aj tak len subjektívne hodnotenie ked sa to robí takto,iné by bolo keby každý z nás mal k dispozícii rádia z rovnakej triedy a cenovej kategórie,tie medzi sebu navzájom porovnať a až potom robiť nejaké závery.
ku tomu Dynamatu,myslím si že tento materiál je jeden z najľahších na trhu pri zachovaní velmi dobrých tlmiacich vlastnstí a cena je už dnes tak nízka že je ťažko ho nazvať drahým,vieš kolko stál ked sa začal voziť na slovensko??teraz je viac ako o polovicu lacnejší.inak o tom tescomate som ešte nepočul,zaujímlao by ma ako je na tom ten STP,konkrátne Vybroplast M1 sa zdá byť velmi dobrý matroš a myslím že je aj trochu lacnejší ako Dynamat,no na dynamat sa vôbec nemôžem sťažovať,na poriadne vytlmenie dverý a vlastne celého auta aj tak potrebuješ kombinovať
.... bez ANS peny to nejde 
ku tomu Dynamatu,myslím si že tento materiál je jeden z najľahších na trhu pri zachovaní velmi dobrých tlmiacich vlastnstí a cena je už dnes tak nízka že je ťažko ho nazvať drahým,vieš kolko stál ked sa začal voziť na slovensko??teraz je viac ako o polovicu lacnejší.inak o tom tescomate som ešte nepočul,zaujímlao by ma ako je na tom ten STP,konkrátne Vybroplast M1 sa zdá byť velmi dobrý matroš a myslím že je aj trochu lacnejší ako Dynamat,no na dynamat sa vôbec nemôžem sťažovať,na poriadne vytlmenie dverý a vlastne celého auta aj tak potrebuješ kombinovať
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

ved jasne ked to porovnas tak ta cena je riadne dole.,...oproti ked sa to predavalo....aj ja si myslim ze najlepsi je dynamat....vybroplast to fakt neviem nemam s tym skusenosti....poial chces cele auto dynamatom aj tak je to dost penazi...myslim ze to stoji nejak stale cez tri eura plat dynamatu neviem posledne som to mal na predajni v lete minuleho roku dost tazko sa to predalo tak sa tomu ani nevenujem uz.....:-)))coli84 napísal:myslím si že žiadny článok výbavy navyše v tom pioneeri nemôže byť na úkor dobrého zvuku pretože dosť vela áut súťažiacich v EMMA používa práve toto rádio,dokonca si dovolím tvrdiť že celkovo sa v EMMA vyskytuje viac pioneerov ako alpinov,ale ako už bolo spomenuté nedá sa porovnávať dve rôzne znački pretože je to aj tak len subjektívne hodnotenie ked sa to robí takto,iné by bolo keby každý z nás mal k dispozícii rádia z rovnakej triedy a cenovej kategórie,tie medzi sebu navzájom porovnať a až potom robiť nejaké závery.
ku tomu Dynamatu,myslím si že tento materiál je jeden z najľahších na trhu pri zachovaní velmi dobrých tlmiacich vlastnstí a cena je už dnes tak nízka že je ťažko ho nazvať drahým,vieš kolko stál ked sa začal voziť na slovensko??teraz je viac ako o polovicu lacnejší.inak o tom tescomate som ešte nepočul,zaujímlao by ma ako je na tom ten STP,konkrátne Vybroplast M1 sa zdá byť velmi dobrý matroš a myslím že je aj trochu lacnejší ako Dynamat,no na dynamat sa vôbec nemôžem sťažovať,na poriadne vytlmenie dverý a vlastne celého auta aj tak potrebuješ kombinovať.... bez ANS peny to nejde
-
coli84
- Strieborný užívateľ

cena sa teraz pohybuje od tých 23€ do 25 za plát rozmeru 80× 40 cm a ten za nejaké 4€ je 20× 30 cm...dynamatom by som tlmil hlavne dvere a priestory v ktorých priamo hrajú reprá no už napr. kufor strechu a podlahu asi Alubutyl ked sa mi podarý vložiť správne link tak bude tu
http://www.spldynamics.sk/product/alubutyl-927/
bohužal podarilo sa mi len takto,neviem ako sa sem vkladajú linki správne aby boli funkčné....inak tohto matrošu stojí jeden velký kotúč rozmeru 10m×50cm 150€ čo sa mi zdá byť dobrá cena[/img][/url]
bohužal podarilo sa mi len takto,neviem ako sa sem vkladajú linki správne aby boli funkčné....inak tohto matrošu stojí jeden velký kotúč rozmeru 10m×50cm 150€ čo sa mi zdá byť dobrá cena[/img][/url]
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

myslim si ze by som ti vedel urobit lepsiu cenu na to co potrebujes kedze s tym robim ak by si mal zaujem .....potreboval by som ale presne popis co potrebujes a kolko ....:-)))coli84 napísal:cena sa teraz pohybuje od tých 23€ do 25 za plát rozmeru 80× 40 cm a ten za nejaké 4€ je 20× 30 cm...dynamatom by som tlmil hlavne dvere a priestory v ktorých priamo hrajú reprá no už napr. kufor strechu a podlahu asi Alubutyl ked sa mi podarý vložiť správne link tak bude tu
Naposledy upravil/-a frenkyto v 08 Mar 2010, 14:53, upravené celkom 1 krát.
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

mozno by som ti vedel urobit lepsiu cenu na vsetko ak by si bral ....pretoze ja beriem tento tovar pravidelne do obchodu teda som bral toho roku este nie ale urcite lacnejsie by to bolo....ako chces...coli84 napísal:cena sa teraz pohybuje od tých 23€ do 25 za plát rozmeru 80× 40 cm a ten za nejaké 4€ je 20× 30 cm...dynamatom by som tlmil hlavne dvere a priestory v ktorých priamo hrajú reprá no už napr. kufor strechu a podlahu asi Alubutyl ked sa mi podarý vložiť správne link tak bude tu
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

dynamat xtreme mozes mat 120X60,20X30,20X45,81,2X45,7 napis kolko chces ti napisem po com mam...je aj dynamt original 20X45,82,2X137,2 alebo je do dveri DOR KIT 81,2X29,2 viem z toho zohnat ak by si chcel napis mi kde mas najlacnejsie a ti urobim lacnejsie:-))) neviem ake cches mnozstvo...uved mi sumu kolko chces investovat do dynamatu ...mam v baleni na zlavu 9ks 4 ks...aj po jednomcoli84 napísal:myslíš na ten alubutyl??....dyna extreme sa na nete občas objavý za dbrú cenu ale jo to väčšinou len tak že chalani predávajú iba čo im ostalo,občas je to pár plátov,občas aspon jeden celý ale už som videl aj polovicu
-
coli84
- Strieborný užívateľ

zatial nepotrebujem lebo počasie je ešte trošku chladné ale na jar by som chcel vytlmiť zadné dvere,zadné blatníki a kufor tak tam by som nejakých 10 40×80 plátov určite minul....ked ich už budem potrebovať spravím si nejaký prieskum kde a za kolko to bude a dám ti vedieť,inak keby si sa vedel dostať ku tomu Alubutylu a dať ho za lepšiu cenu ako 150€ zobral by som aj ten,je to vraj velmi dobrý matroš a vyrába ho Audio System čo je značka dosť zvučného mena si myslím
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

jasne ozvi ked budes potrebovat....zistim ti....to mas pravdu aj u nas zima uz nemam nervy na nu....coli84 napísal:zatial nepotrebujem lebo počasie je ešte trošku chladné ale na jar by som chcel vytlmiť zadné dvere,zadné blatníki a kufor tak tam by som nejakých 10 40×80 plátov určite minul....ked ich už budem potrebovať spravím si nejaký prieskum kde a za kolko to bude a dám ti vedieť,inak keby si sa vedel dostať ku tomu Alubutylu a dať ho za lepšiu cenu ako 150€ zobral by som aj ten,je to vraj velmi dobrý matroš a vyrába ho Audio System čo je značka dosť zvučného mena si myslím
-
marwi
Bol by som opatrný z tlmiacimi materiálmi ak na ne nemáš dobré referencie. Zažil som už že som kamošovi tlmil dvere asi ADM plátmi, nepamatám si už presne a jasne že som to predtým odmastil a potom zavalčekoval aby to dobre držalo a po čase cca 3 mesiace a potom ako to auto stálo 14 dní v Bulharsku na slnku sa pláty posunuli asi o 3 cm dolu. Bola s tým oštara a ani zvukovo to nie je to čo Dynamat. A to ešte má kámoš strieborné auto. Tiež mám vyskúšané že treba dať aj kvalitné káble na repro, signálové aj napájacie. Len výmena "štandardných" Jamo repro káblov za Proel , priniesla vo zvuku rozdiel triedy.
Coli : Ja som porovnával myslím si zrovnatelné rádia : Alpine 9884 + Imprint procesor + kalibračnú sadu versus Pioneer DEH 88 RS II , na rovnakých reproduktoroch a zosilovačoch v rovnakom aute. Proste sa menili len rádiá. Inak by som si nedovolil napísať to čo som napísal.
Inak snáď sa Fenkyto nebude zlostiť ale doporučujem Dynamat kupovať "vonku" , sú tam celkom iné ceny ako na SK. Mohol by som to doporučiť aj s Pio , ale tam treba zvážiť prípadné problémy s reklamáciou...
Coli : Ja som porovnával myslím si zrovnatelné rádia : Alpine 9884 + Imprint procesor + kalibračnú sadu versus Pioneer DEH 88 RS II , na rovnakých reproduktoroch a zosilovačoch v rovnakom aute. Proste sa menili len rádiá. Inak by som si nedovolil napísať to čo som napísal.
Inak snáď sa Fenkyto nebude zlostiť ale doporučujem Dynamat kupovať "vonku" , sú tam celkom iné ceny ako na SK. Mohol by som to doporučiť aj s Pio , ale tam treba zvážiť prípadné problémy s reklamáciou...
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

Tak ved to je vsetkym zname ze vonku sa vsetko da kupit lacnejsie....myslim ze uz aj u nas....sa celkom da...uz zasa ak sa nieco pokazi tak to jednoducho nestoji za to...lepsie je to vyreklamovat na mieste a je pokoj....zasa kazdy ma svoje tlmiace materialy a kazdy svoje financne moznosti,,,preto si kazdy vybera sam...len kupovat vsetko vonku tak to sa bude mat dobre niekto iny nie my....cena sa da urobit aj u nas dobra ak vies odkila brat....pokial to beries ako obchodnik z vonku tak urcite lacnejsie vonku nekupi bezny clovek....ja sa ani tak nezaoberam tlmiacimi materialmi skor chcem pomoct tu niekomu dostat sa k lepsej cene....a k tomu dynamatu tak je urcite najlepsi...je to taktiez moj nazor....len tu nemame taku teplotu ako v bulharsku....:-))) ale uz by aj mohla prist lebo uz na to cakam dlho....marwi napísal:Bol by som opatrný z tlmiacimi materiálmi ak na ne nemáš dobré referencie. Zažil som už že som kamošovi tlmil dvere asi ADM plátmi, nepamatám si už presne a jasne že som to predtým odmastil a potom zavalčekoval aby to dobre držalo a po čase cca 3 mesiace a potom ako to auto stálo 14 dní v Bulharsku na slnku sa pláty posunuli asi o 3 cm dolu. Bola s tým oštara a ani zvukovo to nie je to čo Dynamat. A to ešte má kámoš strieborné auto. Tiež mám vyskúšané že treba dať aj kvalitné káble na repro, signálové aj napájacie. Len výmena "štandardných" Jamo repro káblov za Proel , priniesla vo zvuku rozdiel triedy.
-
coli84
- Strieborný užívateľ

akurát tento víkend sme kamošovi na Felde tlmili strechu a zadné blatníky ADM plátmi tak dúfam že mu cez leto nespadne na hlavu tapec zo strechy
..... ale odmasťovali sme všetko dôkladne a ked sme mu asi pred mesiacom tlmili týmito plátmi dvere skúšali sme to potom len tak odlepiť a už to nešlo,uvidíme čo ma to povie leto. Ja osobne by som to ADM tiež asi nešiel,max tak na podlahu ale aj to by som si dobre premyslel pretože sú fakt dosť ťažké,20 plátov vážilo 11kg a to už je dosť kedže jeden plát má 20×50cm
Ku tým káblom,tiež si uvedomujem že je to dosť dôležitý článok zostavy a podla toho sa aj riadim no bohužiaľ keď som začínal skladať finančne som bol dosť obmedzený nakoľko som si nakúpil pomerne drahé komponenty nezostalo toľko už na káble,RCA som kupoval kvalitné a napájanie som použil z bratovho auta,je to len 20mm2,ked sa počasie umúdri bude sa to meniť za 50mm2 a aj mínus pôjde priamo z baterky a tiež repro káble lebo tie sú úplne obyčajné,tiež uvažujem nad káblom Proel,uvidíme nakoľko ma pustí peňaženka keďže sa bude aj tlmiť zvyšok auta.
Mal by som ešte jednu otázku ak tu niekto máte skúsenosť s Géčkovou Astrou,snačil som sa do dverí dostať repro káble e tam neskutočne zlý prístup,lepšie povedané nenašiel som žiadny kúsok miesta kade by som sa dostal do prechodiek čo sú tam a tiež keď som prechodku rozobral uvidel som že je plná,teda samé pini,asi to tak má väčšina Oplov tak by som poprosil ak mi viete poradiť ako na to budem vďačný,chcelo by to vybrať von aj palubovku a odmontovať dvere aby tam bol aspon aký taký prístup ale to sa mi nechce robiť
Ku tým káblom,tiež si uvedomujem že je to dosť dôležitý článok zostavy a podla toho sa aj riadim no bohužiaľ keď som začínal skladať finančne som bol dosť obmedzený nakoľko som si nakúpil pomerne drahé komponenty nezostalo toľko už na káble,RCA som kupoval kvalitné a napájanie som použil z bratovho auta,je to len 20mm2,ked sa počasie umúdri bude sa to meniť za 50mm2 a aj mínus pôjde priamo z baterky a tiež repro káble lebo tie sú úplne obyčajné,tiež uvažujem nad káblom Proel,uvidíme nakoľko ma pustí peňaženka keďže sa bude aj tlmiť zvyšok auta.
Mal by som ešte jednu otázku ak tu niekto máte skúsenosť s Géčkovou Astrou,snačil som sa do dverí dostať repro káble e tam neskutočne zlý prístup,lepšie povedané nenašiel som žiadny kúsok miesta kade by som sa dostal do prechodiek čo sú tam a tiež keď som prechodku rozobral uvidel som že je plná,teda samé pini,asi to tak má väčšina Oplov tak by som poprosil ak mi viete poradiť ako na to budem vďačný,chcelo by to vybrať von aj palubovku a odmontovať dvere aby tam bol aspon aký taký prístup ale to sa mi nechce robiť
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

pomaly vsetko urobis neboj casu dost a ani tie platy nepadnu aj u nas to uz kopec ludi davalo a pohoda....no tazke to je vlastne kazdy tlmici material ma svoju vahu su lahsie a tazsie....uz musis sam zvazit co je najlepsie....no a k tomu problemu to mi je jasne aj ja mam taky problem urcite ti tu niekto poradi ako najlepsie urobit...ked cches menit kable...mna to cakak tiez len neviem ci sa nevykaslem na to....pomaly bude treba ine auto...takze uvidim...a uz aj pomaly z toho vytriezvievam kedze akosi roky utekaju...povinnosti ine a je ich dost...coli84 napísal:akurát tento víkend sme kamošovi na Felde tlmili strechu a zadné blatníky ADM plátmi tak dúfam že mu cez leto nespadne na hlavu tapec zo strechy..... ale odmasťovali sme všetko dôkladne a ked sme mu asi pred mesiacom tlmili týmito plátmi dvere skúšali sme to potom len tak odlepiť a už to nešlo,uvidíme čo ma to povie leto. Ja osobne by som to ADM tiež asi nešiel,max tak na podlahu ale aj to by som si dobre premyslel pretože sú fakt dosť ťažké,20 plátov vážilo 11kg a to už je dosť kedže jeden plát má 20×50cm
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

pomaly vsetko urobis neboj casu dost a ani tie platy nepadnu aj u nas to uz kopec ludi davalo a pohoda....no tazke to je vlastne kazdy tlmici material ma svoju vahu su lahsie a tazsie....uz musis sam zvazit co je najlepsie....no a k tomu problemu to mi je jasne aj ja mam taky problem urcite ti tu niekto poradi ako najlepsie urobit...ked cches menit kable...mna to cakak tiez len neviem ci sa nevykaslem na to....pomaly bude treba ine auto...takze uvidim...a uz aj pomaly z toho vytriezvievam kedze akosi roky utekaju...povinnosti ine a je ich dost...coli84 napísal:akurát tento víkend sme kamošovi na Felde tlmili strechu a zadné blatníky ADM plátmi tak dúfam že mu cez leto nespadne na hlavu tapec zo strechy..... ale odmasťovali sme všetko dôkladne a ked sme mu asi pred mesiacom tlmili týmito plátmi dvere skúšali sme to potom len tak odlepiť a už to nešlo,uvidíme čo ma to povie leto. Ja osobne by som to ADM tiež asi nešiel,max tak na podlahu ale aj to by som si dobre premyslel pretože sú fakt dosť ťažké,20 plátov vážilo 11kg a to už je dosť kedže jeden plát má 20×50cm
-
frenkyto
- Strieborný užívateľ

pomaly vsetko urobis neboj casu dost a ani tie platy nepadnu aj u nas to uz kopec ludi davalo a pohoda....no tazke to je vlastne kazdy tlmici material ma svoju vahu su lahsie a tazsie....uz musis sam zvazit co je najlepsie....no a k tomu problemu to mi je jasne aj ja mam taky problem urcite ti tu niekto poradi ako najlepsie urobit...ked cches menit kable...mna to cakak tiez len neviem ci sa nevykaslem na to....pomaly bude treba ine auto a u mna sa stale vsetko skusa takze skor je to skusobna ta moja astra:-)))...takze uvidim...a uz aj pomaly z toho vytriezvievam kedze akosi roky utekaju a miule leto som to asi prehnal huci mi na usi este teraz:-)))... mam povinnosti ine a je ich dost...ale to teraz vravim vyjde slnko a podme :-))coli84 napísal:akurát tento víkend sme kamošovi na Felde tlmili strechu a zadné blatníky ADM plátmi tak dúfam že mu cez leto nespadne na hlavu tapec zo strechy..... ale odmasťovali sme všetko dôkladne a ked sme mu asi pred mesiacom tlmili týmito plátmi dvere skúšali sme to potom len tak odlepiť a už to nešlo,uvidíme čo ma to povie leto. Ja osobne by som to ADM tiež asi nešiel,max tak na podlahu ale aj to by som si dobre premyslel pretože sú fakt dosť ťažké,20 plátov vážilo 11kg a to už je dosť kedže jeden plát má 20×50cm
-
marwi
Ja som riešil prechod do dverí tak, že som rozobral priechodku, je zložená z 3 sekcií. Piny z prostrednej sekcie som prehodil do ostatných sekcií na jednej aj druhej strane a prostrednú sekciu som vybral a tak mi vznikol priestor na prechod repro káblov. Keďže mám aktív , tak som ťahal 2x3mm Proel krát dva. Do priechodiek sa to zmestí v pohode , ale dosť problém bol z kabíny ku priechodkam , lebo tam je to v takej gumenej priechodke ktorá je dosť dlhá a v mojom prípade aj dosť "narvaná" káblami lebo dvere mám v elektrike aj so snímačmi bagov. Neviem ako sem vložiť fotky, inak by som to ukázal , mám to aj nafotené kôli dokumentácii. Ak mi niekto vysvetlíte ako sem vložiť foto tak môžem nahodiť galériu fotiek z montáže muziky. Ďalší problém vznikne ak vytlmíš 5. dvere , lebo vzpery už nebudú stíhať zdvíhať. Dá sa to vyriešiť vzperami z Merivy. Stačí vymeniť 1 a druhú nechať pôvodnú , 2 sú už moc. Napájací kábel mínusový netreba ťahať z baterky. Stačí použiť ukostrovací bod pod kotviacou skrutkou bezpečnostných pásov. Ak nejdeš na Db drag stačí aj 35 qmm ale kvalitnej značky , napr Audison ( osobne vyskúšané ). Môžeš naň dať 150 A poistku a to už stačí na "kŕmenie" slušných zosíkov. Prajem veľa radosti z kvalitnej muziky. Napíš aké komponenty používaš, možno budem vedieť poradiť lepšie... Príjemný posluch...