S.O.S mam problem z Motorom

Moderátori: dulo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

iurai napísal: Zadarmo by to malo byt preto, lebo to zmiernuje problemy zleho navrhu.

Alebo je eticke vymienat od oleja znecistene casti sania za XXX tisic korun ?
Jaj tak, ty len vyjadruješ svoj názor. No preto nám ten odlučovač zadarmo ešte nik nedá. :)
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Teraz pozerám, že pre Astru F ten odlučovač v ponuke nie je. Žeby sa tam nevmestil?
Opel Astra F-CC, X18XE
Peto3

Príspevok od používateľa Peto3 »

dneska som bol v opli... tak ako som vravel.. akurat teraz sa ta chyba neprejavuje... iba uplne miernym zakolisanim... vraveli ze nenasli ziadnu zavadu :( ... tak ze mam skusit prist ked to znova zacne...

takze super.. ostava mi dufat ze niekde naburam .. auto rozbijem na totalku.. a poistka mi to preplati... kupim si druhe auto ale urcite nie opel :(

Skusim este to zaslepenie...ale uz som v tomto strasny pesimista.. a pochybujem ze to pomoze....
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

Peto3 napísal:dneska som bol v opli... tak ako som vravel.. akurat teraz sa ta chyba neprejavuje... iba uplne miernym zakolisanim... vraveli ze nenasli ziadnu zavadu :( ... tak ze mam skusit prist ked to znova zacne...

takze super.. ostava mi dufat ze niekde naburam .. auto rozbijem na totalku.. a poistka mi to preplati... kupim si druhe auto ale urcite nie opel :(

Skusim este to zaslepenie...ale uz som v tomto strasny pesimista.. a pochybujem ze to pomoze....
musis sa pripravit - pekne natoc video na mobil - otackomer.
do zapisnicka - teplota motora, vzduchu, po akej jazde sa to stalo atd.
:-)

este k odlucovacu - znizuje zasieranie cidiel a motorcekov olejovou parou.
ked su spinave, funguju zle a je zly volnobeh.
vymyslel ho Opel na zmiernenie problemu sposobeneho zlym navrhom.

vymyslel ho Opel, nie
Peto3

No tak vcera vecer sa mi rozsvietila kontrolka, prisiel som do opelu dneska.. nech to napoja na diagnostiku.. po dlhom presviedcani... ze chyby sa ukladaju... aj ked prave kontrolka nesvieti... napojili ukazalo to... snimac prietoku vdzuchu, male napatie.... takze mi povedali... ze stoji asi 12-13 tis u nich... ked chcem so zarukov... ze ked to nahodu nebude to... ze mi to vymenia naspat... no neviem.... teraz zaplatil som uz za krokac... a kto vie ci ten povodny nebol este v pohode.... ale moze byt ze bol fakt zly... ... zatial som to nechal tak... ze sa este rozhodnem ako dalej...
iurai

Peto3 napísal:No tak vcera vecer sa mi rozsvietila kontrolka, prisiel som do opelu dneska.. nech to napoja na diagnostiku.. po dlhom presviedcani... ze chyby sa ukladaju... aj ked prave kontrolka nesvieti... napojili ukazalo to... snimac prietoku vdzuchu, male napatie.... takze mi povedali... ze stoji asi 12-13 tis u nich... ked chcem so zarukov... ze ked to nahodu nebude to... ze mi to vymenia naspat... no neviem.... teraz zaplatil som uz za krokac... a kto vie ci ten povodny nebol este v pohode.... ale moze byt ze bol fakt zly... ... zatial som to nechal tak... ze sa este rozhodnem ako dalej...
Myslim si, ze by si mal chciet za svoje peniaze aj uspokojivy vysledok.
Stary krokac mas ? Netvrdim, ze je dobry, ale obcas.

Ja som zo servisu dostal vraj pokazene priecne rameno (rok stare). Kedze je uplne OK - chyba bola uplne inde, este sa mi zide

Inak si myslim, ze by Ta ako zakaznika mali mat radi :(
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Peto3 napísal:No tak vcera vecer sa mi rozsvietila kontrolka, prisiel som do opelu dneska.. nech to napoja na diagnostiku.. po dlhom presviedcani... ze chyby sa ukladaju... aj ked prave kontrolka nesvieti... napojili ukazalo to... snimac prietoku vdzuchu, male napatie.... takze mi povedali... ze stoji asi 12-13 tis u nich... ked chcem so zarukov... ze ked to nahodu nebude to... ze mi to vymenia naspat... no neviem.... teraz zaplatil som uz za krokac... a kto vie ci ten povodny nebol este v pohode.... ale moze byt ze bol fakt zly... ... zatial som to nechal tak... ze sa este rozhodnem ako dalej...
Prečisti konektor.
Opel Astra F-CC, X18XE
Peto3

No takze... bol som neska na vrakovisku... mali snimac prietoku... vyskusal som to teda s inym.. a to iste... snimac som vratil... takze to nebude ono... :) ale aspon ma to vyskusanie nestalo nic...

tak ja fakt neviem co dalej...
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Skúšal si už poriešiť ten EGR?
Opel Astra F-CC, X18XE
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 12:00
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa alino »

Peto3 napísal:No takze... bol som neska na vrakovisku... mali snimac prietoku... vyskusal som to teda s inym.. a to iste... snimac som vratil... takze to nebude ono... :) ale aspon ma to vyskusanie nestalo nic...

tak ja fakt neviem co dalej...
Vychádzam z toho, čo RJ zistila .
Skús si odskúšať merač prietoku vzduchu. Napoj sa merákom na pin2 - pri voľnobehu má mať napätie cca 0,5V, keď pridáš malo by stúpnuť na 3V. Na pine 3 má mať 12V.
Ak tam tieto hodnoty nebudú, je aj možné, že merač je v poriadku, ale je vadná cesta smerom k RJ.
Peto3

alino> mozem skusit.. popr skontrolovat kable kontakty ci tam nieje nic podozrive...

macil> no skusali sme zaslepit.. ale neviem ci je to to spravne.. vravel mi ze na golfoch to maju vsetci zaslepene.. ale je to ERG? asi nie co? :) http://www.elitecat.sk/Images/Documents ... 6.50.0.JPG
Kazdopadne auto nejde ani horsie ani lepsie.. a chyba sa neodstranila tymto...
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Nie, toto nie je EGR. Toto je ventil prídavného vzduchu vháňaného do výfukového potrubia, ale neboli ste ďaleko. :) Ak sa nemýlim, tak to tu už bolo aj s fotkou EGR tvojho motora. Ak to chceš nájsť na ELITECAT, tak hľadaj niečo ako "Recirkulácia výfukových plynov", alebo tak nejako.
Opel Astra F-CC, X18XE
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Tu je.

Obrázok

Nestačí ho však zaslepiť, predtým ho treba vyčistiť, aby fungoval. Ak sú problémy spôsobené ním, tak sa odstránia už po jeho vyčistení a spojazdnení. Záslepka sa tam dáva preto, aby sa ďalším takýmto nepríjemnostiam v budúcnosti predišlo.
Opel Astra F-CC, X18XE
iurai

Peto3 napísal:Ah ludia poradte uz som zufaly :( .. nepodarilo sa mi za 3/4 roka odstranit tento problem... ze kolisaju otacky (niekedy az motor zdochne). Dal som vycistit klapku aj krokac... pomohlo to na par mesiacov.. potom sa to zase zacalo, nie az tak drasticky ale predsa
vsak sam pises, ze kde je problem - spina.
treba cistit ! a preco ? vsak sa to spini olejovymi parami cez odvetranie klukovky.

mas ud odlucovac oleja ?
alebo mozes odvetrat klukovku hadicou do PET flase, ze ci je to tak lepsie.
Peto3 napísal: hlavne po dlhych cestach potom to zacalo robit stale...
dlha cesta - kvalitne zohriatie oleja ?
Peto3 napísal:
Mam este taky problem mozno to s tym suvisi, ze hned po nastartovani ak je motor studeny (ide na sytic) tak pri vacsom pridani (ale zase nie zeby som ho tazko turoval :) ) uplne vynechava plyn.. teda nie ze vynechava.. ale pridava slabo potom silno,slabo,silno... atd.. ale akonahle sa prepne do normalneho rezimu ide to ok...
Tiez zda sa mi ze otacky reaguju dost oneskorene, ked pustim nohu z plynu tak citit tam oneskorenie...
A zaujimave ze najhorsie to je stale pri spomalovani, vtedy sa zvyknu otacky najviac rozkolisat, kolisu kolisu (ked motor nezdochne) az sa nakoniec ustalia... ale niekedy aj ked len tak na volnobehu vidno ako sa rucicka otacok trapi...
k zvysku co si napisal by som si tipol, ze mas viac drobnych chyb co spolu vytvaraju tie rozlicne problemy

vaha vzduchu, snimac klapky, kadejake hadicky pre sanie, ..

Zopar postrehov v druhej teme:

http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=2877
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"