SNIMAC PROBLEMY

Moderátori: dulo, buci_vectra

joco666

SNIMAC PROBLEMY

Príspevok od používateľa joco666 »

chalosi viem ze sa tu o tom hovorilo ale chcem sa predsa presne opytat...dost mi blbne auto na volnobehu...a ostava mi uz asi len snimac vackoveho hriadela....chcem sa opytat okrem vymeny co sa snim da robit kam vedet kabel???vychadza cez veko von a potom kam...lebo neviem ci nemam problem s kablom je v zlom stave
dedo.miki

Príspevok od používateľa dedo.miki »

To sa dá načítať či je vadný.
joco666

dedo.miki ale ja bych rad kam vede kabel snimaca lebo dost mam v dezolatnom stave kabel vies dik
Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Do RJ.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
dedo.miki

Nepoznám tvoj model naspamäť, ale u niektorých ide najprv do toho zapalovacieho modolu a odtial do riadiacej jednotky a samozrejme na cievku, ale cez iný pin v tom konektore.
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 12:00
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Re: SNIMAC PROBLEMY

Príspevok od používateľa alino »

joco666 napísal:chalosi viem ze sa tu o tom hovorilo ale chcem sa predsa presne opytat...dost mi blbne auto na volnobehu...a ostava mi uz asi len snimac vackoveho hriadela....chcem sa opytat okrem vymeny co sa snim da robit kam vedet kabel???vychadza cez veko von a potom kam...lebo neviem ci nemam problem s kablom je v zlom stave
Aký motor - to nie je všeobecné.
joco666

no je to 1.8 16V x18xe
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

joco666 napísal:no je to 1.8 16V x18xe
Ak to nie je chyba /čo je možné/ v APM TEC ,tak tu je nezvykle uvedené, že na vačke je indukčný snímač a halov snímač je na kľuke. Je to opačne ako býva. Nezdá sa mi to, ale je to tak uvedené.
Ak je to pravda je to dvojlinka tienená. Je pripojená na RJ piny 13,31 a 32. Senzor by mal mať obvod pri meraní medzi všetkými vývodmi.
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

alino napísal:
Ak to nie je chyba /čo je možné/ v APM TEC ,tak tu je nezvykle uvedené, že na vačke je indukčný snímač a halov snímač je na kľuke. Je to opačne ako býva. Nezdá sa mi to, ale je to tak uvedené.
Ak je to pravda je to dvojlinka tienená. Je pripojená na RJ piny 13,31 a 32. Senzor by mal mať obvod pri meraní medzi všetkými vývodmi.
do cidla vacky dvojlinka?
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Signum napísal:
alino napísal:
Ani mne sa to nezdá, ale v programe APM-TEC je to tak uvedené, že sú tam dva vodiče tienené. Ty by si to mal vedieť, či to nie je chyba v APMTEC. Ak to tak nie je, musím si to opraviť. Pozrieť to nemám kde, veď aj ja som zvedavý.
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

alino napísal:
Signum napísal:
alino napísal: Ak to nie je chyba /čo je možné/ v APM TEC ,tak tu je nezvykle uvedené, že na vačke je indukčný snímač a halov snímač je na kľuke. Je to opačne ako býva. Nezdá sa mi to, ale je to tak uvedené.
Ani mne sa to nezdá, ale v programe APM-TEC je to tak uvedené, že sú tam dva vodiče tienené. Ty by si to mal vedieť, či to nie je chyba v APMTEC. Ak to tak nie je, musím si to opraviť. Pozrieť to nemám kde, veď aj ja som zvedavý.
Toto som mal na mysli ,je rozdiel citat a robit to,ma 3 vodice+ 1 tienenie iba tak aby si do buducnosti vedel :wink:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Signum napísal:
alino napísal:
Signum napísal:do cidla vacky dvojlinka?
Toto som mal na mysli ,je rozdiel citat a robit to,ma 3 vodice+ 1 tienenie iba tak aby si do buducnosti vedel :wink:
Dobre, ale aj tak je na vačke hallov alebo indukčný. Tie vodiče je dobrá informácia ale podstata je či to nie je prehodené - indukčný a halov je veľký rozdiel.
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

snímač problémy

Keďže nie je jasné zatiaľ, môžeš to zistiť.
Ak na konektore zo snímača je na niektorom vývode plus / konektor zapojený/ tak je to halov snímač.
Na 3 by mal mať plus, na 2 idú impulzy 1 je kostra. V tom prípade 3 ide na pin 16 RJ, 2 na pin 24 RJ a 1 na pin15 RJ.

Ak je to indukčný nebude na zapojenom konektore žiadne napätie. Potom platí pripojenie na RJ ako som už písal.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

Signum napísal:Toto som mal na mysli ,je rozdiel citat a robit to,ma 3 vodice+ 1 tienenie iba tak aby si do buducnosti vedel :wink:
ja som myslel, ze iba vymienate pokazene za nove ;-)
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

iurai napísal:
Signum napísal:Toto som mal na mysli ,je rozdiel citat a robit to,ma 3 vodice+ 1 tienenie iba tak aby si do buducnosti vedel :wink:
ja som myslel, ze iba vymienate pokazene za nove ;-)
Ja neviem :cry: ja iba menim pokazene za nove,to by ste mali vediet Jurai+ Alino vy ste chodili na elektrotechnicku :wink:
Mám Opel
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

Snímač problémy

Myslím si, že som veľmi neprispel k pochopeniu tak sa ospravedlňujem.

Čiže kvôli objasneniu:
-hallov snímač dáva ostré impulzy a pretože pri spínaní zapaľovania i vstreku ide o milisekundy musí byť ostrá hrana, ktorú RJ použije a spozdí podľa potreby. Musí mať napájanie.
-indukčný snímač dáva sínusovkový signál, ktorý sa môže využiť na meranie otáčok a menej presnú kontrolu polohy. Nemusí mať napájanie - je to len cievočka na magn. jadre. / vzdialená podobnosť hlavičky magnetofónu/.
dedo.miki

Správne a preto halov snímač má tri drôty a to jeden plus jeden mínus a jeden signál.
Indukčný má dva drôty.Medzi dvoma je potom indukčné napätie ktoré robí ten impulz.
joco666

chalosi no ja mam ten halov snimac mam tri droty polopate povedane...na diagnostike mi zistia aj ci je problem v kabli alebo v snimaci ???
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

joco666 napísal:chalosi no ja mam ten halov snimac mam tri droty polopate povedane...na diagnostike mi zistia aj ci je problem v kabli alebo v snimaci ???
Diagnostikou sa prečítajú chyby ktoré zistí RJ.
Ak je prerušený kábel k čidlu, RJ to indikuje zvyčajne ako chybu. RJ nezistí či to je prerušený kábel, alebo chýba čidlo. V novších rozozná aj skrat ktorý môže byť na čidle alebo prívode k nemu.
V každom prípade ťa usmerní čomu sa máš venovať a hľadať chybu. Čidlo môže byť dobre, ale jeho údaj nepríde do RJ.
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"