ok skusim este raz..bol tam biedny pristup a viac - menej som sa zameral len na to aby to "nieco" odmeralo....takze dam vediet este raz...a uvidime...zatial alino vrela vdaka..pomohol si mi viac, nez som ocakavalalino napísal:V APM je písané, že to čidlo má mať 500 až 600ohmov. Ak ty máš len 4 ohmy, asi bude vadné.Komo napísal:To mi je jasne...v knizke som nikde nenasiel ze aku hodnotu ma mat to cidlo, ja som namehal nieco ololo 4 ohmov...cize ma nejaku hodnotu...a furt to iste...tak ja uz fakt neviem..
Mrtva VeA
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Komo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
-
alino
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 12:00
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
mŕtva VeA
Pretože ja také auto nemám, pozeral som v APM a tam vyzerá inak. Tam je to ako fajka s krátkym káblikom, ktorý je zakončený konektorom. Toto asi nebude to čidlo, pretože vypadá skôr ako tlakové alebo teplotné. Malo by mať tri vývody. Má?
Mal by sa ozvať niekto kto má také auto.
Mal by sa ozvať niekto kto má také auto.
Naposledy upravil/-a alino v 02 Nov 2007, 19:19, upravené celkom 1 krát.
-
alino
- Strieborný užívateľ

Tak skús hľadaj takú fajku asi s 15 cm káblikom na konci je konektor. Ten konektor bude asi v nejakom držiaku a držiak by mal mať aj senzor.Komo napísal:Tam je tiez jedno cidlo, ale to uz je skor na prevodovke ako na motore...inak som nic ine nenasiel...
Vies co, ja to zajtra pofotim cele a poslem...lebo tieto foto som robil len tak na rychlo...
-
Zag
-
Komo
- Strieborný užívateľ

ok kuknem to...a ako vravim...ja mam problem dostat iskru od cievky dalej....rozdelovac + kable + sviecky su OK...Zag napísal:Dufame ze meras sparvne cidlo inac kabel ide okolo rozvodov a je hned nalavo dole ked otvoris kapotu vedla zvodof ... Dost casto som to cistil od piliniek ktore sa nalapu na cidlo alebo prerusenie kabla je tiez dost caste ...Jo a kukol si aj palec na rozdelovaci ... :?:
-
vladimir
Ahoj Komo
Dlho som sa tu neukázal a možno som aj niečo prehliadol,tak sorry, ak sa po niekom opakujem, ale ja som mal veľmi podobný problém....nakoniec som vymenil zapalovací modul-neviem presne,ako sa to volá,čo je v rozdelovači....je to čierna plastová tehlička s niekoľkými vývodmi a mňa stála 1600sk,odvtedy mám pokoj
tiež mi to raz išlo,potom nie a nie naštartovať......
mal som šťastie, lebo som sa spojil s kamošom, čo má totožný model a mohol som si to vyskúšať....ja mám ale C 16NZ,neviem,či v tvojom prípade tá vecička nebude súčasť zapalovacej cievky,však nakoniec to ľahko zistíš...daj dolu hlavu rozdelovača a hneď zbadáš,či to tam je.....
Dlho som sa tu neukázal a možno som aj niečo prehliadol,tak sorry, ak sa po niekom opakujem, ale ja som mal veľmi podobný problém....nakoniec som vymenil zapalovací modul-neviem presne,ako sa to volá,čo je v rozdelovači....je to čierna plastová tehlička s niekoľkými vývodmi a mňa stála 1600sk,odvtedy mám pokoj
mal som šťastie, lebo som sa spojil s kamošom, čo má totožný model a mohol som si to vyskúšať....ja mám ale C 16NZ,neviem,či v tvojom prípade tá vecička nebude súčasť zapalovacej cievky,však nakoniec to ľahko zistíš...daj dolu hlavu rozdelovača a hneď zbadáš,či to tam je.....
-
alino
- Strieborný užívateľ

C16NZ nemá čidlo kľuky, ale má halov snímač v rozdeľovači / čierna krabička/ ktorý dáva impulzy do RJ a RJ do zapaľovacieho modulu pri VN cievke.vladimir napísal:Ahoj Komo
V jeho motore toto robí čidlo kľuky, dáva do RJ a tá má v sebe výkonový spínač ktorý spína priamo vinutie VN cievky.
Mal by sa ozvať niekto s identickým motorom a urobiť navigáciu kde to je.
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Takze takto..aby sme to s tymi stranami mali vyriesene....ja sa pozeram na motor spredu..cize vpravo je tam, kde je nadrzka na ostrekovac, vlavo je tam, kde je sanie, rozvody, atd...
Cize pri pohlade VLAVO som nasiel len ten senzor co som uz raz meral....pri rozvodoch, nalavo od zvodov fakt nic neni....VPRAVO som nasiel konektor do ktoreho idu 2 kable (biely a zlto-nieco - nepamatam) a tie pokracuju do takeho velkeho okruhleho konektora kde je cca, 20 kablikov...ak to neni ani jeden z nich, tak ja uz neviem...ladal som to len teraz po tme s baterkou, takze je mozne ze som nieco prehliadol...
Cize pri pohlade VLAVO som nasiel len ten senzor co som uz raz meral....pri rozvodoch, nalavo od zvodov fakt nic neni....VPRAVO som nasiel konektor do ktoreho idu 2 kable (biely a zlto-nieco - nepamatam) a tie pokracuju do takeho velkeho okruhleho konektora kde je cca, 20 kablikov...ak to neni ani jeden z nich, tak ja uz neviem...ladal som to len teraz po tme s baterkou, takze je mozne ze som nieco prehliadol...
-
Zag
Ten snimac je na "vnutornu" teplotu pre riadiacu jednotku !!! Len pre nu a ide to to priamo od vodneho cerpadla ... Mas tam 2 hadice jedna je na nadrzku a jedna ide do kurenia ...
To cidlo ak je vadne bud nenastartujes alebo ked nastartujes tak mas velke otacky alebo striela do rul lebo jednotke hlasi ze je motor nie na taku teplotu ako hlasi lamda sracky od zvodof ...
Cidlo je aspon ja som mal na 2.0i prene na opacnej strane ako je to cidlo co je na fotke ale trpsku nizsie asi v urovni kde je uchit na kontrolnu mirku,od rozvodov hned napravo lebo na kluke je take akoze ozubene koleso z lpechu ktore snima to cidlo a to viem na 10000% ked som uz nejaky ten agregat rozmetal a poskladal ...
Proste postav sa pred motor,ako ti konci stena plastu na rozvod /od plastu ku agregatu/ dole kuknes nalavo ako ide zvod vyyyyfuku atam to najdes tam mas jeden kabel aspon dufam ze mas to iste ...
Vseobecne /ak sa seknem tam ma opravte/ su len 3x2 moznosti ke je to cidlo/ bud celkom na lavej,pravej strane alebo v strede ...Opel ma 4x ulozenu kluku to neni skodofka 120.Ked date dole vanu a plech ktory tam je a kuknete odspodu tak je to ako V6 ... Tak sekol som sa ... :?:
asi urcite neeee ...
proste maz to v dolnej casti lebo kluka je dole !!! A je to jedno ci na lavo,napravo z predu alebo zo zadu agregatu ale je to tam takze ...
Cidlo je aspon ja som mal na 2.0i prene na opacnej strane ako je to cidlo co je na fotke ale trpsku nizsie asi v urovni kde je uchit na kontrolnu mirku,od rozvodov hned napravo lebo na kluke je take akoze ozubene koleso z lpechu ktore snima to cidlo a to viem na 10000% ked som uz nejaky ten agregat rozmetal a poskladal ...
Proste postav sa pred motor,ako ti konci stena plastu na rozvod /od plastu ku agregatu/ dole kuknes nalavo ako ide zvod vyyyyfuku atam to najdes tam mas jeden kabel aspon dufam ze mas to iste ...
Vseobecne /ak sa seknem tam ma opravte/ su len 3x2 moznosti ke je to cidlo/ bud celkom na lavej,pravej strane alebo v strede ...Opel ma 4x ulozenu kluku to neni skodofka 120.Ked date dole vanu a plech ktory tam je a kuknete odspodu tak je to ako V6 ... Tak sekol som sa ... :?:
-
dedo.miki
Náhradný zapalovací modol nájdešhttp://www.transpo.de/Catalog/Browse.htma tam v tom lavom okienku dajIgnition Modules a potom pod oknom hladať a otvorí sa nové okienko a tam dáš výrobcu modulu Delco alebo iné ak máš
Ten modul je v rozdelovači
Ten modul je v rozdelovači
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Dedo.miki: rozdelovac som mal odmontovany a seriozne tam nic take nemam
Zaq: Kuknem to az zajtra, ale furt sa mi ten problem javy na problem cievky.
Stale mi totiz to nejde do hlavy - lajckym myslenim, ze ako je mozne ze ta posahana cievka - vlastne "iba" obycajny transformator, nemeni dane napetie, ked je tam privedene...
A k tomu cidlu....mozem sa mylit...ak bude treba vyfotim cey motor..nieje problem...
Zaq: Kuknem to az zajtra, ale furt sa mi ten problem javy na problem cievky.
Stale mi totiz to nejde do hlavy - lajckym myslenim, ze ako je mozne ze ta posahana cievka - vlastne "iba" obycajny transformator, nemeni dane napetie, ked je tam privedene...
A k tomu cidlu....mozem sa mylit...ak bude treba vyfotim cey motor..nieje problem...
Naposledy upravil/-a Komo v 03 Nov 2007, 22:12, upravené celkom 1 krát.
-
dedo.miki
-
Komo
- Strieborný užívateľ

No takto...mne ked to 1 krat nestartovalo tak som to kompplet rozobral...musel som uvolnit aj nadobku od serva, lebo tam bol narit pristup..cievku som mal aj von, pekne som ju este raz premeral, vynutia + som premeral, ci neni chyba na vstupe - nieco ulomene atd...
Ako vravim, premeral som napatie na vstupe - bolo tam 12, po startovani to skakalo (12-0-12-0 ale merak mi to takto nezachytil, bo to bolo rychlo, proste prakticky to skakalo 12-10-12-9.6 a podobne), Z toho som usudil, ze je chyba niekde inde...a dotoho prisla ta teoria s cidlom, tak som sa toho chytil...
//inak k tomu zapalovaciemu modulu, nieco podbne som tam videl, neviem ci je to ono...nejako ma to netrapilo doteraz...
Ako vravim, premeral som napatie na vstupe - bolo tam 12, po startovani to skakalo (12-0-12-0 ale merak mi to takto nezachytil, bo to bolo rychlo, proste prakticky to skakalo 12-10-12-9.6 a podobne), Z toho som usudil, ze je chyba niekde inde...a dotoho prisla ta teoria s cidlom, tak som sa toho chytil...
//inak k tomu zapalovaciemu modulu, nieco podbne som tam videl, neviem ci je to ono...nejako ma to netrapilo doteraz...
Naposledy upravil/-a Komo v 03 Nov 2007, 22:21, upravené celkom 1 krát.
-
dedo.miki
-
dedo.miki