...ako vam "slape" motor 2.0 DTI (X20DTH) vectra/a

Moderátori: dulo, buci_vectra

patriknet
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 27 Okt 2007, 10:45
Auto: !! Zmeň si model auta !!

...ako vam "slape" motor 2.0 DTI (X20DTH) vectra/a

Príspevok od používateľa patriknet »

...mne sa zda subjektivne ze to nejako netaha akoby malo... mam pocit ze poriadne zaberie len cca od 2500 - 3000t ...a nejako tazko lezie do otacok (a s velkym revom)

v mojom pripade Vmax cca 170, zrychlenie 0-100 cca 14.5s, spotreba cca 6l

co ostatny, ake mate skusenosti? podelte sa nech viem ci to je normalne alebo mam hladat neikde zavadu... :-|

(inak ta moja vectra je rv 9/99 74kw 205Nm)
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Tieto motory su velmi hluche zo spodnych otacok pokial nezapne turbo,ktore by malo zacat zaberat pri cca 2000ot/min. Je mozne ,ze Ti zacina odchadzat vaha vzduchu.Ak mas moznost a niekto znami ma takyto typ motora tak ho skus prehodit a potom porovnaj ci sa to zmenilo.Tot vsjo :wink:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
patriknet
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

....vahu som skual, zda sa ze tym to nebude :-|
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

patriknet napísal:....vahu som skual, zda sa ze tym to nebude :-|
myslim ze dost pozorne som prsiel tvoje popisy "zavady", nie len na tomto fore, ale aj na inych, kde pises (na tejto strane si to dal minimalne 2x). hadam nie je stranka zaobrajuca sa oplami, kde by si este nepisal. stale pises, ze si vyskusal menit vsetko mozne, ale ziadne zmeny.
myslim, ze je tu jedna vec, ktoru treba vymenit... medzikus sa tomu hovori, a je to ten kus medzi volantom a sedadlom.
(este jedna vec nezanedbatelna aj na rozjazd atd... velkost pneu, ich kvalita a samozrejme, ked das sirsie pneu, je to badatelne pri rozjazdoch - pri 175-kach podstatne lepsie rozbieha ako pri 205-kach, ci nebodaj 225-kach...)
no a najazdene kilometre na motore, a hlavne opotrebovane turbo robia svoje...
patriknet
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

....diky za prispevok, ale nemyslim ze by takyto badatelny rozdiel mohli sposobit pneumatiky (tie moje 195 predsa az take siroke nie su ;-) )
patriknet
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

...no a ten medzikus - to zatial menit nebudem ;-)
..ale co ta tvoja zafira, pozeram ze mas motor ten isty, mas 205 alebo 230Nm? skusal si nejaku maximalku, alebo zrcychlenie?
rado.c

patriknet napísal:...no a ten medzikus - to zatial menit nebudem ;-)
..ale co ta tvoja zafira, pozeram ze mas motor ten isty, mas 205 alebo 230Nm? skusal si nejaku maximalku, alebo zrcychlenie?
motor mam Y20DTH, (ty mas X...), toc.moment je podla papierov 230Nm, maximalku mi pise 175km/hod
vyskusam zrychlenie aj maximalku, ked budu suche cesty...
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

to auto podla papierov ma ist 200, cize na tachaci cca 210. ak to da ledva 170, tak je tam nieco riadne zle.

mozno by to chcelo dat na motorovu brzdu.

pricin tam moze byt riadne vela.

ja len strelim

1. podtlak v nadrzi
2. zapchaty vyfuk (osobna skusenost)

3. zla oprava - napr. riadiaca jednotka pre iny motor

4. zly rychlomer
rado.c

iurai napísal:to auto podla papierov ma ist 200, cize na tachaci cca 210. ak to da ledva 170, tak je tam nieco riadne zle.
mozno by to chcelo dat na motorovu brzdu.
pricin tam moze byt riadne vela.
ja len strelim
1. podtlak v nadrzi
2. zapchaty vyfuk (osobna skusenost)
3. zla oprava - napr. riadiaca jednotka pre iny motor
4. zly rychlomer
neviem do akych papierov si pozeral ty... (ja teda v technicaku mam uplne kraviny popisane, skor by som pozeral nejake manualy a servisne prirucky od Opla)
Vectra B s motorom X20DTH ma podla papierov maximalnu rychlost 195km/hod - sedan ** 187km/hod-kombi(to neznamena ze tolko aj ist musi, pise sa v knihe "priblizne"). pisa sa tiez, ze max.rychlost je dosiahnutelna pri max.polovicnom zatazeni vozidla. dalsia vybava (klimatizacia, pneu, tazne...) mozu tuto rychlost obmedzit (pise kniha).
ale s kombinovanou spotrebou 6l si na tom uplne dobre.
inac, skus z tych dostupnejsich metod, napriklad GPS a podla toho, aku ti ukaze rychlost...
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

rado.c napísal: Vectra B s motorom X20DTH ma podla papierov maximalnu rychlost 195km/hod - sedan ** 187km/hod-kombi(to neznamena ze tolko aj ist musi, pise sa v knihe "priblizne"). pisa sa tiez, ze max.rychlost je dosiahnutelna pri max.polovicnom zatazeni vozidla. dalsia vybava (klimatizacia, pneu, tazne...) mozu tuto rychlost obmedzit (pise kniha).
ale s kombinovanou spotrebou 6l si na tom uplne dobre.
inac, skus z tych dostupnejsich metod, napriklad GPS a podla toho, aku ti ukaze rychlost...
ja mam inac benzin ...

--

ano 195/187 - prospekt z r. 99

zhruba tu rychlost by mal dosiahnut

ak je tam taky rozdiel, tak je to strata vykonu cca 25 percent

a spravny tachometer ukazuje viacej nez skutocna rychlost.

otazka tiez je, ze aky tam ma motor
Používateľov profilový obrázok
Bruno
Opelclub VIP člen
Opelclub VIP člen
Dátum registrácie: 01 Mar 2007, 20:24
Auto: Omega B

Re: ...ako vam "slape" motor 2.0 DTI (X20DTH) vect

Príspevok od používateľa Bruno »

mam kombik s tym motorom. mne sa to "rozbehne" pri 2300 otackach, rozdiel je na akom prevodovom stupni na 3jke je to razantnejsie ako na 5tke.
od 2500 mne to taha vcelku vpohode - ked som plne nalozeny a do kopca tak je to ine.
myslim si , ze je to vsetko o subjektivnych pocitoch. takze najlepsie je posadit iny "medzikus" do auta a ist sa previezt.
V-max : na 5tke mi to plynulo taha az do 170....e este by slo viac ale nieje miesto pre vyskusanie.
Opel Omega B caravan 2.5 DTI

moje ex lasky : Audi 80 1,6D - priatelka / Opel Vectra Caravan 2,0 DTi - manzelka / Opel Omega MV6 3.0 - milenka / Mercedes-Benz A klasse W168 1,6 Avantgarde / Opel Astra G 1,4 - ex milacik

stratil som vsetko na com mi zalezalo ...
jura
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Jún 2007, 23:33

Príspevok od používateľa jura »

mam ten isty motor aj auto, aj som mal ten isty problem, tak som isiel do servisu a tam mi povedeli, ze ten motor sa zobudza az od 1800 ot. a mne to aj tak funguje no tak som s tym zmiereny, tu maximalku som neskusal no 180 som isiel. passat ide lepsie :cry:
mala otazka: filter vzduchovy mas cisty?
Vectra B 2.0 DTI 16v 74kw r.v.1998 X20DTH
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"