problem so štartom u diesla

Moderátori: dulo, buci_vectra

kus

Príspevok od používateľa kus »

Ja tam mám od výroby(aspoň dúfam) relé,nie tyristor a začína mi žhaviť od + 4 stupne a menej.Bez žhavenia chytá na brnk so žhavením točím asi 3-4 sekundy.Zatiaľ.
http://img510.imageshack.us/my.php?imag ... 001wa7.jpg
jura
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ
Dátum registrácie: 22 Jún 2007, 23:33
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa jura »

nazdar oplaci! 8)
vraciam sa k mojmu problemu. dnes som navstivil servisaka s tym, ze auto som nechal od vcera u neho, on odpojil cidlo na vodu a auto zacalo zhavit a startovalo na brnk, takze dedo miky mal pravdu o tom cidle, ze bude zhavit. Dohodli sme sa tak, ze vymenime cidlo, ktore stoji 600sk a ak nepomoze, tak celu tyristorovu riadiacu jednotku no ta stoji 35tis. :roll: snad zozenie lacnejsie................

dakujam kazdemu za radu a este napisem ako som dopadol..
jura
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

posielam foto toho cidla, ak ma niekto pododny prodlem

http://img222.imageshack.us/my.php?imag ... utepp2.jpg
dedo.miki

Príspevok od používateľa dedo.miki »

Neboj sa jednotka je vporiadku ,ale to čidlo vymeň.
jura
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

prepac za ten y
dufam, ze budes mat pravdu este premyslam, na pc mu to ukazovalo tri teploty:
teplotu vody
teplotu oleja
teplotu nafty
odpajal len teplotu vody, ci to nemoze blbnut aj ine cidlo :?:
Vectra B 2.0 DTI 16v 74kw r.v.1998 X20DTH
Zag

Príspevok od používateľa Zag »

Nepisal som nahodou ze bude slahnute cidlo ... :-k [-( =D> :^o :idea: :book:
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 12:00

Príspevok od používateľa alino »

jura napísal:prepac za ten y
dufam, ze budes mat pravdu este premyslam, na pc mu to ukazovalo tri teploty:
teplotu vody
teplotu oleja
teplotu nafty
odpajal len teplotu vody, ci to nemoze blbnut aj ine cidlo :?:
Riadiaca jednotka žhavenia nemá tyristor - pretože by ho nebolo možné vypnúť. / Vypína len pri nulovom napätí, alebo prúde / Informáciu si berie z čidla teploty vody v motore. Spínací prvok tam je MOSFET tranzistor 2ks. Zároveň si sníma prúd do žhavičov a prípadne ak niektorý je vadný predlžuje dobu žhavenia. Senzor teploty má pri 0 stupňoch cca 8000, pri 30 stupňoch cca3000 a pri 90 stupňoch cca 300 ohmov. Ak je vadný a má trebárs skrat indikuje horúci motor a nežhaví. Ak dokážeš zapoj namiesto čidla potenciometer 10kohm a skúšaj. Inak ak sa niekde urobí skrat odídu spínacie MOSfety. Dajú sa nahradiť, pretože celá jednotka je echt drahá.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

jura napísal:nazdar oplaci! 8)
vraciam sa k mojmu problemu. dnes som navstivil servisaka s tym, ze auto som nechal od vcera u neho, on odpojil cidlo na vodu a auto zacalo zhavit a startovalo na brnk, takze dedo miky mal pravdu o tom cidle, ze bude zhavit. Dohodli sme sa tak, ze vymenime cidlo, ktore stoji 600sk a ak nepomoze, tak celu tyristorovu riadiacu jednotku no ta stoji 35tis. :roll: snad zozenie lacnejsie................

a to cidlo je akoze zle ?

vsak ho premeraj a hadam sa tu najde nejaky kolega naftak, co ho premera u seba ?
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

jura napísal:nazdar oplaci! 8)

Teplotné čidlá v autách sú hodnotami väčšinou rovnaké, líšia sa len závitom. Podľa príznakov je na 100% RJ žhavenia v poriadku. Môžeš dať to čidlo z akéhokoľvek opla. Podľa tých príznakov má asi skrat a ja by som sa pozrel, či sa tam nedostalo niečo čo skratuje lebo väčšinou odchádzajú zväčšením hodnoty, čo by znamenalo dlhéé žhavenia.
jura
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Motor ma teplotu asi 30C, cidlo ukazalo 1226 ohomov asi bude vadne, lepsie povedat nepresne. Idem este zmerat presne teplotu motora, no musim najst teplomer
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

jura napísal:Motor ma teplotu asi 30C, cidlo ukazalo 1226 ohomov asi bude vadne, lepsie povedat nepresne. Idem este zmerat presne teplotu motora, no musim najst teplomer
Prebehol som aj motory škoda a všetky čidlá teploty majú rovnaké vlastnosti, takže tam môže ísť hociktoré, ak pasuje závit a konektor lebo sú väčšinou dvojvodičové.U týchto čidiel je jedno či je to benzín alebo nafta.
jura
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Mam dobre senzori v prstoch je tam teplota 34C a hodnota 1226 ohmov bude vadne. Musim pockat na to cidlo, uz je objednane inak by som skusal zo skodovky
jura
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Alino pomohol si :lol:
dal som tam potenciometr 10 kohm a skusal som
zhavenie funguje :bash:
Teraz som si isty, ze je to len to vadne cidlo :-({|=

moc ste mi pomohli, vsetkym dakujem :dude:
dedo.miki

Ked nedáš na profíka tak sa tráp zbytočne a zamestnávaj dalších.Ja také robím denne. Ak chce aby ti žhavilo aj ked je teplý tak tam čidlo nedávaj a nechaj ten odpor. Pokial máš ešte tlaky vo valcoch tak stačí čidlo. Ak ti tlaky klesnú tak odpor.To sa robí hlavne u škodoviek, tam ak má niekto viac ako150 000km tak treba žhaviť stále.
jura
Bronzový užívateľ
Bronzový užívateľ

Urcite dam na profika viem, ze si mi to pisal od zaciatku, no chcem, aby to bolo ako to ma byt a auto este nema tolko nabehane.

Este mam jednu otazku na teba, tatko ma Combo a brat vyskratoval autoradio, pozeral som poistky vsetky su dobre a plus tam stale neprichadza, neviem si rady, kde by mohla byt zavada, nemas skusenosti co moze byt poj.....kane ....
alino
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

dedo.miki napísal:Ked nedáš na profíka tak sa tráp zbytočne a zamestnávaj dalších.Ja také robím denne. Ak chce aby ti žhavilo aj ked je teplý tak tam čidlo nedávaj a nechaj ten odpor. Pokial máš ešte tlaky vo valcoch tak stačí čidlo. Ak ti tlaky klesnú tak odpor.To sa robí hlavne u škodoviek, tam ak má niekto viac ako150 000km tak treba žhaviť stále.
Nedovolím si pochybovať o Tebe, tak neviem prečo Ty pochybuješ o mne. Si naozaj jediný profík. Nič v zlom, ale to sa nerobí. Ja som mu dával návod ako postupovať, ktorý sa mu možno niekedy zíde.
dedo.miki

Prepáč ak to berieš na seba ,ja som to písal tak ,že ked dávam radu tak treba počúvať, ja nechcem aby sa opravy zbytočne komplikovali a hladali chyby tam kde niesu. Snažím sa písať stručne ,lebo píšem aj do iných klubov.
Zag

Príspevok od používateľa Zag »

"Chalani ale noooooooooooo ... /dont mention it! :poked: /
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"