zasa niečo s prietokom vzduchu

Moderátori: dulo, buci_vectra

Tutek
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 18 Mar 2009, 16:31
Auto: !! Zmeň si model auta !!

zasa niečo s prietokom vzduchu

Príspevok od používateľa Tutek »

Čaute, prosím o radu. Mám Vectru r.v. 1999, X20XEV, 2.0 - 16V benzín. Asi pred rokom po problémoch s voľnobehom (raz motor zhasínal a inokedy držal vysoké otáčky) som vymenil krokový motorček (z vrakáča). Najprv všetko nasvedčovalo tomu, že je vadná váha vzduchu, ale po výmene krokáča auto šľapalo ako hodinky. Dnes sa mi stalo, že pri brzdení motorom sa rozsvietila kontrolka (žltá - vada motora), skúsil som to viackrát a stále to robí. Ak pridám, kontrolka zhasne. K tomu keď je auto studené, voľnobeh drží, akonáhle sa začína zohrievať, motor zhasne. Po vyblikaní hlási 0100. Aby toho nebolo málo, odišiel otáčkomer, proste sa trasie na nule. Poradí mi niekto? Môže to mať niečo spoločné s touto zimou? Auto je garážované. Alebo zasa krokáč? Ďakujem.
Používateľov profilový obrázok
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa lubo098 »

zhasne motor hned ako vypne sytic? vyskusaj vycistit "krokac" a skrtiacku klapku. ak nenastane zmena tak odpoj vahu vzduchu pokial motor nezdochne po zahriati pravdepodobne bude zla.
moze tam byt ale aj iny problemem kedze nefunguje otackomer ale neviem odkial berie signal.
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
T_O_MAS1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Mar 2009, 10:46

Príspevok od používateľa T_O_MAS1 »

toiste sa stalo ajmne .. ale auto by ty malo ist na nudzovy rezim nejaky cas... bude to vahou vzduchu .. .. ja mam astru ..ale mamten isti motor co ty ... a tiez mi odisiel otackometer thak ako aj tebe .. no doteraz nechapem preco to odislo .. vet podla mna otackometer nema nic spolocne s vahou vzduchu ci ???..
opel astra G 2.0l 16v
Tutek
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Budúci týždeň sa na to pozriem. Len nemôžem vyskúšať tú váhu. Píšeš, že ju mám po zahriatí odpojiť a keď motor zhasne môže byť vadná. Ale mne zhasne motor kvôli tej vade aj keď je neodpojím. No uvidím.
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa macil »

Tutek napísal: Píšeš, že ju mám po zahriatí odpojiť a keď motor zhasne môže byť vadná.
Nepíše.
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
T_O_MAS1
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 10 Mar 2009, 10:46

Príspevok od používateľa T_O_MAS1 »

akodpojis vahu vzduchu auto poje este na nudzovy rezim .. nejakych 100km potom ty padnu otacky a uz sa snim nepohnes auto bude zdochynat pocas jazdy
opel astra G 2.0l 16v
lubo098
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa lubo098 »

Tutek: pisem ze ked nezhasne.ked ti zacnu blbnut otacky odpoj vahu vzduchu a ak sa ustalia bude to na 90% vaha.potom je dobre overit si to s nejakou funkcnou.
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
Tutek
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Ďakujem za rady, vyskúšam. A viete mi niekto poradiť s tým otáčkomerom? Prestal fungovať nezávisle od zhasínania motora (o pár dní neskôr). Proste nejde otáčkomer a ani rýchlomer, kilometre normálne odrátava. Ďakujem.
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"