zasa niečo s prietokom vzduchu
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 18 Mar 2009, 16:31
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
zasa niečo s prietokom vzduchu
Čaute, prosím o radu. Mám Vectru r.v. 1999, X20XEV, 2.0 - 16V benzín. Asi pred rokom po problémoch s voľnobehom (raz motor zhasínal a inokedy držal vysoké otáčky) som vymenil krokový motorček (z vrakáča). Najprv všetko nasvedčovalo tomu, že je vadná váha vzduchu, ale po výmene krokáča auto šľapalo ako hodinky. Dnes sa mi stalo, že pri brzdení motorom sa rozsvietila kontrolka (žltá - vada motora), skúsil som to viackrát a stále to robí. Ak pridám, kontrolka zhasne. K tomu keď je auto studené, voľnobeh drží, akonáhle sa začína zohrievať, motor zhasne. Po vyblikaní hlási 0100. Aby toho nebolo málo, odišiel otáčkomer, proste sa trasie na nule. Poradí mi niekto? Môže to mať niečo spoločné s touto zimou? Auto je garážované. Alebo zasa krokáč? Ďakujem.
- lubo098
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 11 Sep 2008, 16:46
- Auto: Iná značka
zhasne motor hned ako vypne sytic? vyskusaj vycistit "krokac" a skrtiacku klapku. ak nenastane zmena tak odpoj vahu vzduchu pokial motor nezdochne po zahriati pravdepodobne bude zla.
moze tam byt ale aj iny problemem kedze nefunguje otackomer ale neviem odkial berie signal.
moze tam byt ale aj iny problemem kedze nefunguje otackomer ale neviem odkial berie signal.
vectra a jeden pes uz je prec, ostala zena, dva psy pes a dcera...
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 10 Mar 2009, 10:46
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
toiste sa stalo ajmne .. ale auto by ty malo ist na nudzovy rezim nejaky cas... bude to vahou vzduchu .. .. ja mam astru ..ale mamten isti motor co ty ... a tiez mi odisiel otackometer thak ako aj tebe .. no doteraz nechapem preco to odislo .. vet podla mna otackometer nema nic spolocne s vahou vzduchu ci ???..
opel astra G 2.0l 16v