opel vectra B 2.0 Di 16v stratila vykon svieti kontrolka mot

Moderátori: dulo, buci_vectra

trpaslikalf

opel vectra B 2.0 Di 16v stratila vykon svieti kontrolka mot

Príspevok od používateľa trpaslikalf »

zdravým potreboval bi som poradiť moja vectricka stratila zničoho nič výkon a svieti mi kontrolka motora skúšal som erg ventil no stále nič Ale nazaujimavejšie je že ked odpojím prietokomer vzduchu ide o niečo lepšie no stále to neni ono a ma doslova obrovskú spotrebu.Olej nepapá.Nevie mi prosím niekto poradiť.
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 22:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

Prekontroluj vsetky podtlakove hadicky a spoje tychto hadiciek na motore ,ale hlavne doporucujem diagnostiku.
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
trpaslikalf

bol som no stáale to vyhadzuje erg ale to je zaujimavé že pri odpojení prietokomera vzduchu ide o niečo lepšie nemože to byť to?
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

trpaslikalf napísal:bol som no stáale to vyhadzuje erg ale to je zaujimavé že pri odpojení prietokomera vzduchu ide o niečo lepšie nemože to byť to?
Kedze vyhadzuje AGR tak je problem niekde s podtlakom ,ktory ovlada: virive klapky,AGR a turbo .Dale su tam 3 solenoidne ventily ,ktore ovladaju tieto komponenty.Ak mozem doporucit tak zver svoje auto odbornikovi co sa tomu rozumie :wink:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
trpaslikalf

idem teda vyskúšať tie hadičky a ak tak neostáva mi nič len ozaj servis.Tak zatial dik
cheam
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ
Dátum registrácie: 23 Jan 2008, 11:16
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa cheam »

trpaslikalf napísal:idem teda vyskúšať tie hadičky a ak tak neostáva mi nič len ozaj servis.Tak zatial dik
este ak chces vyskusaj toto.: hadicka ak je prasknuta tak to nezbadas doporucujem vymenit vyjde ta to tak cca do 10 eur, mal by si ich dostat kupi v kazdom obchode kde predavaju hydraulicke hadice. a solenoidy mozes vyskusat tak, ze solenoid ktory ovlada turbo musi pri volnobehu otvorit klapku na turbe naplne cize tu tycku ktora ide z podtlaku pri nastartovani potiahne na max ako sa da. kazdy solenoid postupne vymontuj a vymen ho s tym na turbe. ked ti kazdy solenoid otvory podtlak turba naplne tak je ok. a ked nie tak je na *smieškovina* a treba ho vymenit za novy.
ps.: vzdy musis mat zapojene vsetky solenoidy. A ak ani to nepomoze daj si zmerat aj podtlakovu pumpu ci je v poriadku lebo ak je zla tak nedokaze dostatocne otvarat vsetky podtlaky.
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

niekto tu pisal, ze u tychto motorov je treba davat specialne prepadove hadicky, napr. originalne, pretoze je tam pouzity inaksi material
cheam
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

iurai napísal:niekto tu pisal, ze u tychto motorov je treba davat specialne prepadove hadicky, napr. originalne, pretoze je tam pouzity inaksi material
to su co original? akoze tie iste ktore predava opel za tazke prachy kupis aj inde a su to tie iste. a ovela lacnejsie. namontoval som ich uz ale do piatich dieslovych oplov a aj do inych dieslov a funguju perfektne.
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

je mozne pouzit akukolvek palivovu hadicu dolezity je vnutorny priemer ,mozno tie pletene hadice iba skorej popraskaju a stvrdnu.
Mám Opel
cheam
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

Signum napísal:je mozne pouzit akukolvek palivovu hadicu dolezity je vnutorny priemer ,mozno tie pletene hadice iba skorej popraskaju a stvrdnu.
No neviem ze ci aj malo citam ale ako sledujem jurai a signum su troska mimo obraz lebo nikto tu nepise o prepadovych hadickach ale o podtlakovych. no ale sak dobre aj tak sa da. :lol:
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ

cheam napísal:
Signum napísal:je mozne pouzit akukolvek palivovu hadicu dolezity je vnutorny priemer ,mozno tie pletene hadice iba skorej popraskaju a stvrdnu.
No neviem ze ci aj malo citam ale ako sledujem jurai a signum su troska mimo obraz lebo nikto tu nepise o prepadovych hadickach ale o podtlakovych. no ale sak dobre aj tak sa da. :lol:
:oops: ospravedlnujem sa fak je to mimo temy
Mám Opel
cheam
Pravidelný užívateľ
Pravidelný užívateľ

neva nic sa nedeje. v poho. :D
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

niekto tu pisal o hydraulickych hadicach, tak som si hned predstavil tu na umyvanie auta
Používateľov profilový obrázok
Teo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Jan 2008, 21:39
Auto: Viac Oplov
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Teo »

hadica o priemere 3,2mm akakolvek palivova ved je to prepad a ten ma minimalny tlak :lol:
Kadett 1,3 44KW FULL MANUAL r.v.88(karburátor :)
tel. 0903 75 75 34
www.teoracing.sk
www.opravaservoriadenia.sk
Opravíme aj to čo už nik nedokáže
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"