varime vodu

Moderátori: dulo, buci_vectra

ericzem

varime vodu

Príspevok od používateľa ericzem »

nazdar chalani normalne mi dneska vyvarilo vodu dva krat a to som siel 90- 100 kludna jazda ziadne zihanie mam vectru 2,0 85kw osem ventil 94rv. v piatok som vymenil napln v chladici za nemrznucu bolo vsetko ok a dneska sa to dokur... je tam niekde odvzdusnovaci ventil??? vzduch sme ako tak vymackali z hadic kurenie normalne funguje vody som mal dost :) alebo zeby odisiel termostat??? prosim rychlu radu nech to mozem co najskor opravit a PREDAT :cry: teplota mi normalne stupa ukazuje vsetko ok no zastavil som a v tom momente sa to zacalo varit asi pri 95 dost malo ani sa vetrak nespustil obvykle mi ho spustilo on vychladil na tych 92 a bol pokoj teraz sa nestihol pustit a uz biely dym od motora je to efektne no neprakticke :wink: :P
ericzem

mozte pisat aj na ICQ: 427-365-213 dik
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

myslim, ze je zavzdusnena sustava... termostatom to asi nebude. skontroluj, ci pri vymene si nahodou neodpojil snimac teploty kvapaliny (co spina ventilator), pripadne ci je OK vyrovnavacia nadrzka a jej uzaver.
ale osobne sa stale priklanam na zavzdusnenu sustavu
ericzem

dik myslis ze ak by to bolo zavzdusnene prejavilo by sa to az po dvoch dnoch urobil som asi cca do 100km ten vetrak asi nebude odpojeny bo predtym sa mi normalne roztocil to tesne po vymene kvapaliny som nechal nastartovane a fungoval no pre istotu to zajtra kuknem a kde najdem odvzdusnovaci ventil priblizne v manuali noc nieje len navsivte autorizovany servis opel :P ja mam racej autorizovanu svoju garaz 8)
Zag

Príspevok od používateľa Zag »

Takze Vectra A predpokladam taky som mal aj ja motor ...
Napisem to jednoducho a nech sa uraza kdo chce !!! LEN HLUPAK MENI NEMRZNUCU ZA VODU JA TO MAM STALE-NEMRZNUCU.Choroba sOplof je vodna pumpa a jej tesnacia gumicka /nastavuje sa tak rozvod/.Niedko kdeo meni rozvod a neda new gumicku ale drbne tam silikon lebo je natolko amaret a lajdak ze sa mu nechce ocistit dokladne dosadaciu plochu !!! To je jeden z dovodov preco ti nemusi unikat voda a moze sa zavzdusnovat. Ako tu niekdo pisal ze to nemoze termostat stvarat - tak je to hlupost az sa to neda citat /termostat vie zdochnut aj hned po nahodeni !!!/ a nebudeme to rozoberat lebo neni co !!! Dalsi dovod preco sa ti hreje plechovka je ze ti nemrznuca uvolnila nejaky sajrajt a niekde to zase zadrbalo.Je mozne ze ti niekde uvolnilo cast vodneho kamena a teraz ti spraruje tlak od tesnenie spod hlavy do chladiaceho okruhu ... ale to by sa ti tratila voda ale to zistis az ked ti ochladne motor natolko ze sa ti postahuju hadice naprikald !!! Na kazdej nadobke je vo vrchnaku odvzdusnovaci ventilok tak neviem o com tu tocite skor alebo neskor sa samo odvzdusni ale kurenie netreba otvarat lebo je stale pripojene do okruhu /kdo ho nemal v ruke nepochopi/. Nenapisal si konkretne ci ta voda fakt "vrela" a parilo sa alebo ti len na rucicke ukazalo ze sa nahrieva lebo som mal uz asi 2x vadne cidlo co je pri termostate - to je na pristrojovku a v zadu od kasne ku motoru je do RJ. Mozno mas problem s chladicom kdo ho este nepreplachoval vo vani ako ja tiez nebude vediet o com je debata kolko bordelu poslo vonku.Dalej si fakt skontroluj ci ti zapina ventilator nemusis prehriat opat motor ked sa nezpna sak ho offnes a po 3 min asi opat pretocis aby sa ochladila voda trosku ... :idea: :idea: :idea: :idea: Uz sa mi nechce dalej pisat aj ked je o com ... :wink:
rado.c

Príspevok od používateľa rado.c »

podla vsetkeho mas Vectru A...
tu mas odkaz, skus si to stiahnut a prestuduj par riadkov co hovori pan Etzold vo svojej publikacii ohladom chladenia... na strane 67 mas popisane odvzdusnenie tvojho motora...
http://customer.iol.sk/~cenky/chlazeni_VeA.zip
Zag

heh kurna com sa furt ja tak super trafim ... :lol: :lol: :lol:
Používateľov profilový obrázok
Manta
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Manta »

Zag napísal:Takze Vectra A predpokladam taky som mal aj ja motor ...
Napisem to jednoducho a nech sa uraza kdo chce !!! LEN HLUPAK MENI NEMRZNUCU ZA VODU JA TO MAM STALE-NEMRZNUCU.Choroba sOplof je vodna pumpa a jej tesnacia gumicka /nastavuje sa tak rozvod/.Niedko kdeo meni rozvod a neda new gumicku ale drbne tam silikon lebo je natolko amaret a lajdak ze sa mu nechce ocistit dokladne dosadaciu plochu !!! To je jeden z dovodov preco ti nemusi unikat voda a moze sa zavzdusnovat. Ako tu niekdo pisal ze to nemoze termostat stvarat - tak je to hlupost az sa to neda citat /termostat vie zdochnut aj hned po nahodeni !!!/ a nebudeme to rozoberat lebo neni co !!! Dalsi dovod preco sa ti hreje plechovka je ze ti nemrznuca uvolnila nejaky sajrajt a niekde to zase zadrbalo.Je mozne ze ti niekde uvolnilo cast vodneho kamena a teraz ti spraruje tlak od tesnenie spod hlavy do chladiaceho okruhu ... ale to by sa ti tratila voda ale to zistis az ked ti ochladne motor natolko ze sa ti postahuju hadice naprikald !!! Na kazdej nadobke je vo vrchnaku odvzdusnovaci ventilok tak neviem o com tu tocite skor alebo neskor sa samo odvzdusni ale kurenie netreba otvarat lebo je stale pripojene do okruhu /kdo ho nemal v ruke nepochopi/. Nenapisal si konkretne ci ta voda fakt "vrela" a parilo sa alebo ti len na rucicke ukazalo ze sa nahrieva lebo som mal uz asi 2x vadne cidlo co je pri termostate - to je na pristrojovku a v zadu od kasne ku motoru je do RJ. Mozno mas problem s chladicom kdo ho este nepreplachoval vo vani ako ja tiez nebude vediet o com je debata kolko bordelu poslo vonku.Dalej si fakt skontroluj ci ti zapina ventilator nemusis prehriat opat motor ked sa nezpna sak ho offnes a po 3 min asi opat pretocis aby sa ochladila voda trosku ... :idea: :idea: :idea: :idea: Uz sa mi nechce dalej pisat aj ked je o com ... :wink:
Ale on predsa napisal ze mu voda vrela a ze isla biela para z motora :wink:
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Zag

Jo jo sorac ... :oops: Lepsie bolo napisat odkial sa ta para brala lebo aj tak sa da zistit kde je problem ... :) Horuca hlava moja derava ... :P
ericzem

RE: Napisem to jednoducho a nech sa uraza kdo chce !!! LEN HLUPAK MENI NEMRZNUCU ZA VODU JA TO MAM STALE-NEMRZNUCU.

vies ono to bolo tak mal som to v servise pred mesiacom a menili mi rozvody zbrusoval mi hlavu a prebehol aj ventili proste som si to dal trocha porobit co myslis ze asi tak mi naleje do chladica OBYCAJNU DESTILOVANU VODU ALEBO ZEBY SA DRBKAL A ZARABAL NEMRZNUCU??? meral som si ju a ukazalo to do -5 tak som si povedal ze nebudem na sebe setrit a vymenim to 8) skor ako pride mrazik

kecat vie kazdy ale poslat cosi to nie okrem rado.crado.crado.c VELKE DAKUJEM TAKETO DACO SOM POTREBOVAL DAKUJEM no i tak dik za ten sloh :P :wink: trufam si o sebe tvrdit ze daco viem moznosti co by to asi mohlo byt potrebujem sa len utvrdit aby som zbytocne nerozoberal jazdim kazdy den takze teraz som K.O. bez auta idem daco poriesit DIK CHALANI

edited by moderator
ericzem

no uz som tu povozil som sa nechal som to odstavene zohrialo sa to na 90 dlho nic potom to stuplo na 95 pustil sa vetrak ochladil na 92 vypol som pokukal ci nieje mlacka nikde nic hadice horuce chladic tiez ALE hore na chladici som udrzal ruku a asi od stredu uz nie vrely jak fras nastartoval som presiel som cca 500 metrov a co nevidim biely dym zpod kapoty teplota 93-94 vetrak este nefrcal hned som zastavil nechal natocene schladilo a fuckam na to
ericzem

dym siel z pod kapoty a voda 100% vrela :P :wink: este som si vsimol ze hadica co ide na chladic mal som ju tiez odpojenu bola sucha no okolo nej a hlavne pod nou bolo mokro ked to vychladne skusim to odpaskovat a znova pritiehnut myslite ze by to mohlo dako ovplyvnit ze je tam daka medzierka kadial vytlaca vodu straca tlak a zacne vriet??? tupe ??? nevadi ja trocha som :P :lol:
ericzem

vsimol som si este jeden DOLEZITY detail z vyfuku mi frka neustale voda nieje nahodou aj podpalene tesnenie??? nicto idem volat do servisu kde som to mal pred nedavnom nech si zarobia :lol:
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 12:03
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa Kimi »

... voda z výfuku je normálny jav , to nieje voda z chladiacej sústavy
... a podla tvojej poslednej správy by som povedal že je ako tu bolo spomenuté nejaký bordelík v chladiči ktorý pripchal obeh, a skutočne meniť vodu a nemrznúcu zmes počas roka nemá zmysel, ale môže to byť aj vodná pumpa, aj tesnenie pod hlavu a určite to môže spôsobiť aj termostat.

... to som zas poradil :roll: :? :lol:
Zag

=D>Ach ludia kedy zacnete brat aj nieco obrazne ...?!!! Jo a odpoved som ti dal az velmo dobru ...:idea: Skusenosti bud nadobudnes alebo si za nic zaplatis ... Jo jo dnesna doba za dobro nikdyyy dobro necakaj ... ](*,) !!!! :idea:
Manta
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
Auto: !! Zmeň si model auta !!
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Manta »

Kimi napísal:... voda z výfuku je normálny jav , to nieje voda z chladiacej sústavy
... a podla tvojej poslednej správy by som povedal že je ako tu bolo spomenuté nejaký bordelík v chladiči ktorý pripchal obeh, a skutočne meniť vodu a nemrznúcu zmes počas roka nemá zmysel, ale môže to byť aj vodná pumpa, aj tesnenie pod hlavu a určite to môže spôsobiť aj termostat.

... to som zas poradil :roll: :? :lol:
voda frka z vyfuku ale iba ak je auto studene a po zohriati uz nesmie ist voda z vyfuku po dlhsej dobe, ak ti ide stale este moze byt jedna vec ze sa ti dostava voda do valca/valcou a to ti moze sposobovat aj to zovretie vody. Mne sa to stalo na mojej prvej Mante, stale sa mi zohrievala voda az vrela a stale som nevedel preco lebo motor isiel pekne az som prisiel na to ze sa mi dostava voda do valca a po rozobrati som zistil ze som mal prasknutu hlavu cez ventil. Inac nedavno som menil na svojej OA z motorom C20NE jednu umelu roztrojku na chaladeni lebo bola zlomena a potom po vymene a naplneni chladica vodou som mal tiez problem s tym ze mi isla teplota hore a vrch chladica bol studeny tak som ho otvoril, a pomalicky som tam dolial horucu vodu a potom nechal zasa bezat motor a to iste teplota sla hore. dolial som chladic zasa a siel som do prace autom a na parkovisku som zistil ze mam malo vodi v chladici lebo nebolo vidiet tak po robote som dolial vodu zasa a potom uz to bolo fajn...divny je to motor.
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Kimi
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Jan 2006, 12:03
Auto: Nemám auto

Príspevok od používateľa Kimi »

... však vravím že som poradil :oops: :D
ericzem

RE: voda frka z vyfuku ale iba ak je auto studene a po zohriati uz nesmie ist voda z vyfuku

:lol: no trocha ma podcenujete :P samozrejme ze za zohriateho motora a zeraveho vyfuku prave toho sa bojim aby to nebola daka kravina co ma bude stat vyplatu :P :wink: a tu vodu som musel vymenit bohvie kolko to tam bolo a hlavne co tam bolo tak som to racej vypustil a dal novu u nas uz mrzne kedy som to mal menit na vianoce??? :wink: uz to mam i tak v servise z niekoho musia zit aj oni :wink:
ericzem

ale Zag sak sa nehnevaj forum je predsa na to aby sa tu pisalo a riesilo len mi ten prispevok pripadal ostry :) stacilo vymenovat moznosi poruchy a priznaky vybavene uz by som daco riesil DIK aj tebe aj vsetkym co sa zapojili aj tak to auto zrejme uz dlho nebude frajerka bude mat onedlho vodicak :lol: :lol: :lol: dufam ze to tu nenajde :execute: :P
Zag

Ale sak pohodicka ... :wink: Hlavna vec ze to ide ... :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"