Mrtva VeA
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
Komo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
- Auto: Astra H
- Bydlisko alt: Komjatna
Mrtva VeA
Zdravim.
Mam zatial asi najvaznejsi problem. Pred tyzdnom som odstavil svoje auticko v garazi, dnes vecer pridem do auta, chcem nastartovat a proste iba kruti starter a nezapali.
Nepozeral som sviecky, nepozeral som ci davaju iskru, pozeral som privod paliva (zozadu su take 2 hadicky po povoleni vytiekol benzin co tam bol), ale bol som na to sam, tak som nedokazal skontrolovat ci aj nasledne tlaci benzin, ked je povolena...ale z vyfuku citit nespaleny benzin, tak predpokladam ze hej.
Je uz dost tma, takze nejako som nemal moznost to "preskumat" ale ocenim akukolvek raddu.
Vdaka.
Mam zatial asi najvaznejsi problem. Pred tyzdnom som odstavil svoje auticko v garazi, dnes vecer pridem do auta, chcem nastartovat a proste iba kruti starter a nezapali.
Nepozeral som sviecky, nepozeral som ci davaju iskru, pozeral som privod paliva (zozadu su take 2 hadicky po povoleni vytiekol benzin co tam bol), ale bol som na to sam, tak som nedokazal skontrolovat ci aj nasledne tlaci benzin, ked je povolena...ale z vyfuku citit nespaleny benzin, tak predpokladam ze hej.
Je uz dost tma, takze nejako som nemal moznost to "preskumat" ale ocenim akukolvek raddu.
Vdaka.
- Manta
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
- Kontaktovať používateľa:
akakolvek rada je tu zatial zbytocna kedze sam si povedal ze si neskontroloval ci hadze iskru na sviecky..pokial toto neurobis a a nepreveris aj to ci naozaj tlaci benzin tak si myslim ze to nema vyznam.
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Opel Manta B GSi C20NE
- Manta
- Strieborný užívateľ

Jasnacka, potom budeme mudrejsi.ak ti bude tlacit benzin a davat iskru potom by bolo dobre skontrolovat ci vstrekovacie trisky striekaju benzin..stava sa ze sa zlepia a to skontrolujes tak ze ich nechas zapojene ale vyberies ich zo sania a niekto ti musi vzdy pretocit motor aby si zistil ci rozprasuju benzin.
Opel Manta B GSi C20NE
Opel Manta B GSi C20NE
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Takze takto: K palivu asi len tolko, ze tlaci, uz neviem ako to je priamo na vstrekoch, ale po vstreky tlaci. Na vstreky nemam odvahu.
Ale aj tak som stale viac a viac presvedceny ze je to nieco s elektrikou..teraz uz nemam cas, lebo idem na intrak za chvilu, ale co sa mi podarilo bolo zmeranie primaru na cievke a ten sedel podla knizky...takze neviem. Svieckovak po ruke nemam, za co sa hambim :-/ a suseda som doma nezastihol, takze pokracovat budem piatok, respektive nedelu.
Napadla ma aj moznost potkany, mysi a ina haved, ale kontroloval som kable a vsetko vyzera OK.
Ale aj tak som stale viac a viac presvedceny ze je to nieco s elektrikou..teraz uz nemam cas, lebo idem na intrak za chvilu, ale co sa mi podarilo bolo zmeranie primaru na cievke a ten sedel podla knizky...takze neviem. Svieckovak po ruke nemam, za co sa hambim :-/ a suseda som doma nezastihol, takze pokracovat budem piatok, respektive nedelu.
Napadla ma aj moznost potkany, mysi a ina haved, ale kontroloval som kable a vsetko vyzera OK.
- Manta
- Strieborný užívateľ

pokial nevyskusas ci sviecky hadzu dobru iskru tak zatial sa dalej nedostanes.
Opel Manta B GSi C20NE
Opel Manta B GSi C20NE
-
Komo
- Strieborný užívateľ

k svieckam som sa sice nedostal, ale pozrel som rozdelovac a nepacil sa mi..palec je uz kus obzobany a vodive cesty boli zaoxidovane a na niektorych miestach uz akosi chybala med, ale nechce sa mi verit, ze by to bolo prave to a to koli tomu lebo nema ani naznak nabehu....neviem...Manta napísal:pokial nevyskusas ci sviecky hadzu dobru iskru tak zatial sa dalej nedostanes.
-
Zag
No ponevadz som mal vectru A dost rokov napisem v katkosti len tolko ...
Sam nestrepes nic to ti doslo .. ci uz potrebujes aby ti niekdo pretocil agregat aby si kukol ci hadze iskru ... Palec ocisti jem.smirglom a "kontakty" na ktore hadze iskru tak isto ... Odkrut veko kade lejes olej a kukni ci sa ti toci vacka ... bud je v pixi remen alebo alebo "praskla najcastejsie ako vie hned za stenou veka ... Benzin zistis aj jednoduchsie ako odpajanim hadiciek a zalezi len ake mas cerpadlo .. v nadrzi alebo pod "naraznikom-zanou napravou" ... tie kdore su v nadrzi najcastejsie po stoceni klucika tlacia a pocut ich,tie co su odspodu zavesene jeden typ tlacil hned a dalsi az po pretacani alebo nastartovani motora ... Uz ked dlhsie pretacas satci aj dat svieku vonku a bude ti odfukovat benzin vonku ...
popozeraj na kable ku svieckam - zmeraj ich secky sa daju len treba mat aj merak na to popripade len sksuit na kostru ci hadze iskru aj ked sa da nastartovat aj na 2 valce ...
/zalezi ktore/
Pokial bude toto secko v poriadku uz tam toho nemas vela na skontrolovanie ... cidlo otacok ci niesu na nom nadrbane pilinky az na zlost,meser to je taka mala skatulka za filtrom vzduchu,snimac klapki mas zo za nasavanim ako je nasrubovana hadica ... alebo prepojit konektor na pocitat co ti nablika ... je to tak tazko ja osobne som pocas behu odpajal a skusal a zapisal si co kedy a ako do buducna casom som to uz ovladal aj vo sne ... takze najhlavnejsie multak+niekdoho na klucik do auta a pretacaj a meraj ... zalepene streky alebo zseknute secky naraz no neviem ... to uz skor riadiaca jednotka nieco ...
tak vela stastia ...
Sam nestrepes nic to ti doslo .. ci uz potrebujes aby ti niekdo pretocil agregat aby si kukol ci hadze iskru ... Palec ocisti jem.smirglom a "kontakty" na ktore hadze iskru tak isto ... Odkrut veko kade lejes olej a kukni ci sa ti toci vacka ... bud je v pixi remen alebo alebo "praskla najcastejsie ako vie hned za stenou veka ... Benzin zistis aj jednoduchsie ako odpajanim hadiciek a zalezi len ake mas cerpadlo .. v nadrzi alebo pod "naraznikom-zanou napravou" ... tie kdore su v nadrzi najcastejsie po stoceni klucika tlacia a pocut ich,tie co su odspodu zavesene jeden typ tlacil hned a dalsi az po pretacani alebo nastartovani motora ... Uz ked dlhsie pretacas satci aj dat svieku vonku a bude ti odfukovat benzin vonku ...
popozeraj na kable ku svieckam - zmeraj ich secky sa daju len treba mat aj merak na to popripade len sksuit na kostru ci hadze iskru aj ked sa da nastartovat aj na 2 valce ...
Pokial bude toto secko v poriadku uz tam toho nemas vela na skontrolovanie ... cidlo otacok ci niesu na nom nadrbane pilinky az na zlost,meser to je taka mala skatulka za filtrom vzduchu,snimac klapki mas zo za nasavanim ako je nasrubovana hadica ... alebo prepojit konektor na pocitat co ti nablika ... je to tak tazko ja osobne som pocas behu odpajal a skusal a zapisal si co kedy a ako do buducna casom som to uz ovladal aj vo sne ... takze najhlavnejsie multak+niekdoho na klucik do auta a pretacaj a meraj ... zalepene streky alebo zseknute secky naraz no neviem ... to uz skor riadiaca jednotka nieco ...
tak vela stastia ...
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Dnes ide dojst jeden znamy a idem skusit prehodit rozdelovac z jeho Calibry do mojej Vectry a dam vediet ako to dopadlo.
Problem je v tom, ze nehadze iskru, takze bud cievka alebo rozdelovac..najidealnejsie by bolo keby bol v tahu kabel od cievky po rozdelovac
// takze dostal som sa konecne k tomu....je to na 99 percent cievka...musim ju este vymontovat a zistit, ci sa k nej vobec dostava stava a ak hej, tak je to cievka...
Problem je v tom, ze nehadze iskru, takze bud cievka alebo rozdelovac..najidealnejsie by bolo keby bol v tahu kabel od cievky po rozdelovac
// takze dostal som sa konecne k tomu....je to na 99 percent cievka...musim ju este vymontovat a zistit, ci sa k nej vobec dostava stava a ak hej, tak je to cievka...
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Takze podarilo sa.
Dnes som vybral von cievku, premeral a na moje prekvapenie bola OK, tak pozeram, ze bude asi problem v napajani...vybral som kablik z cievky, napichol som na multimeter, otocil klucami a 12 voltov...ostal som vyorany...tak som to vsetko poskladal a auto startuje
Ako som rad, ako neviem..proste som rad.
Ale trapi na dalsia vec...ako teraz dlho stalo, tak ked nastartujem, tak mi v nom nieco klepe..neustale..myslim, ze su to vstreky...robilo to aj predtym, ale nebolo to az tak hlasite ako je to teraz...pocut to aj ked zavrem kapotu....
// VYRIESENE...boli to zdvihatka...auto dlho stalo a stiekol olej....
Dnes som vybral von cievku, premeral a na moje prekvapenie bola OK, tak pozeram, ze bude asi problem v napajani...vybral som kablik z cievky, napichol som na multimeter, otocil klucami a 12 voltov...ostal som vyorany...tak som to vsetko poskladal a auto startuje
Ako som rad, ako neviem..proste som rad.
Ale trapi na dalsia vec...ako teraz dlho stalo, tak ked nastartujem, tak mi v nom nieco klepe..neustale..myslim, ze su to vstreky...robilo to aj predtym, ale nebolo to az tak hlasite ako je to teraz...pocut to aj ked zavrem kapotu....
// VYRIESENE...boli to zdvihatka...auto dlho stalo a stiekol olej....
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Ludia, ja uz zacinam byt zufaly :-/ nedelu som siel na auticko na intrak, cestou neboli ziadne problemy, v stredu som sa vybral domov, tiez nic, proste paradicka...odparkoval som auto, stvrtok rano pridem, a zas ten isty scenar...toci, toci, nehodi iskru...meral som privod, krasnych 12 Voltov, cievka podla multimetra OK, kabel od cievky som jednak meral, jednak som pouzil kamaratov, co ma kalibru...0 bodov...proste ja uz fakt netusim co to moze byt.
-
alino
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 24 Okt 2007, 12:00
Len námet na hľadanie. Na spínací modul musia prísť z RJ impulzy. Dajú sa ako tak zmerať led skúšačkou, ale len pri točení štartérom/ blikanie/. Ak tam neprichádzajú skontroluj tou skúšačkou impulzy z čidla vačky. VN cievka môže byť dobrá, ale keď ju nič nespína nedá iskru. Píšem všeobecne, pretože si neudal typ motoru.Komo napísal:Ludia, ja uz zacinam byt zufaly :-/ nedelu som siel na auticko na intrak, cestou neboli ziadne problemy, v stredu som sa vybral domov, tiez nic, proste paradicka...odparkoval som auto, stvrtok rano pridem, a zas ten isty scenar...toci, toci, nehodi iskru...meral som privod, krasnych 12 Voltov, cievka podla multimetra OK, kabel od cievky som jednak meral, jednak som pouzil kamaratov, co ma kalibru...0 bodov...proste ja uz fakt netusim co to moze byt.
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Sorry, bol som v tom, ze som ho napisal uz vyssie...no tak jedna sa o C20NE..
a takto...cidlo vasky som nekontroloval...ono zvykne odchadzat naraz, ale ja som po tej prvej "oprave" este jazdil...a k tym impulzom...nuz...jedine co som meral bol privod na cievku...tam bolo po otoceni kluca na "kontrolky" 12V ked bracho tocil tak to kus skakalo, ale nebolo menej ako 10V myslim...
a takto...cidlo vasky som nekontroloval...ono zvykne odchadzat naraz, ale ja som po tej prvej "oprave" este jazdil...a k tym impulzom...nuz...jedine co som meral bol privod na cievku...tam bolo po otoceni kluca na "kontrolky" 12V ked bracho tocil tak to kus skakalo, ale nebolo menej ako 10V myslim...
-
alino
- Strieborný užívateľ

Ak neklame APM tak u tohoto typu cievku spína priamo RJ, pretože sú to impulzy nie je dobré merať dig. prístrojom / on si vzorkuje a keď je impulz medzi vzorkovaním, tak ho nevidí/ Na skúšanie je vhodná led dióda v sérii cca 1kohm odporom. tam je vidieť blýskanie. Na jednom vývode musí svietiť a na druhom blikať. Ak to bliká môže prerušovať cievka, a všetko ďalej v reťazci - rozdelovač - káble. Ak tam nebliká, alebo len mierne môže to byť aj spínací tranzistor v RJ. Ak si informácie RJ berie z čidla na kľuke, môže byť že impulzy z neho neprichádzajú do RJ. Toto by malo byť, ak je pravda,že chýba len iskra.Komo napísal:Sorry, bol som v tom, ze som ho napisal uz vyssie...no tak jedna sa o C20NE..
-
Komo
- Strieborný užívateľ

Aha...takze takto...neviem ktore je cidlo kluky...tak ak by si mi mohol napisat kde, uvital by som...
A k tomu meraniu...su mi jasne veci ohladom toho vzorkovania, ja som len chcel zistit, ci na cievku vobec nieco prichadza...netusil som, ze je to az takto sofistikovane...
// este takto, ak by som to prestriekal nejakym kontoxom tak by to mohlo pomoct?
A k tomu meraniu...su mi jasne veci ohladom toho vzorkovania, ja som len chcel zistit, ci na cievku vobec nieco prichadza...netusil som, ze je to az takto sofistikovane...
// este takto, ak by som to prestriekal nejakym kontoxom tak by to mohlo pomoct?
-
alino
- Strieborný užívateľ

Je dosť možné, že máš niekde zlý kontakt. Skús to prečistiť a trebárs prestriekať kontoxom. Senzor na kľuke je indukčný, tak sa dá zmerať len jeho odpor a impulzy len osciloskopom. Vieš, dá sa na to prísť aj bez merania postupnou výmenou, ale na to treba financie a čas.Komo napísal:Aha...takze takto...neviem ktore je cidlo kluky...tak ak by si mi mohol napisat kde, uvital by som...