Mizne voda z nádržky ostrekovača.

Moderátori: bukelo, buci_vectra

Používateľov profilový obrázok
macil
Admin
Admin
Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
Auto: Astra J
Bydlisko alt: Furča
Kontaktovať používateľa:

Mizne voda z nádržky ostrekovača.

Príspevok od používateľa macil »

Myslím, že už dlho som tu neriešil žiadny problém. :)
Mizne voda z nádržky ostrekovača. Jeden deň dolejem nádržku doplna a na druhý tam polovica chýba. Všimol som si, že občas keď pribrzdím vyteká niekde spod prahu a steká po zadnej strane pravej prednej zásterky. Neviete mi povedať kadiaľ vedie hadička k ostrekovaču zadného skla? Za nádržkou vchádza niekam do priestoru pravého podbehu. Kam vedie potom ďalej? Nájdem ju za odkladacou skrinkou a potom pod krytom pravého A-stĺpika? Čo všetko musím odmontovať, aby som sa k nej dostal?
Opel Astra J-ST, A16LET LPG
Opel Astra F-CC, X18XE
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika 診斷
jakub-ko

Príspevok od používateľa jakub-ko »

a nepreteka ti tonahodou okolo motorceka? skus odpojit hadicku od motorceka a fukni do nej alebo tam supni kompresor a uvidis
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Nie, nádržku, aj hadičky okolo som prešiel. Vždy vytečie len tak polovica.
Opel Astra F-CC, X18XE
pivovarnik

Príspevok od používateľa pivovarnik »

Nemohli ti ju poskodit v servise ak si niečo robyl z podbehmi? Podla mna ti to vyteka samospadom. Auto sa ohreje, v nadržke vznikne tlak (maly ale stačí) a ten pretlačí vodu cez motorček dozadu a potom ti to už samospadom vyteka. Ja by som sa s tým ne_ral. Nadpoj na staru hadičku novú a skús ju "pretiahnuť" :twisted: - možno to pojde. :wink: Aked nie, tak jej kde-tu pomožeš. Vela zdaru! :lol: :D
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

pivovarnik napísal:Nemohli ti ju poskodit v servise ak si niečo robyl z podbehmi? Podla mna ti to vyteka samospadom. Auto sa ohreje, v nadržke vznikne tlak (maly ale stačí) a ten pretlačí vodu cez motorček dozadu a potom ti to už samospadom vyteka. Ja by som sa s tým ne_ral. Nadpoj na staru hadičku novú a skús ju "pretiahnuť" :twisted: - možno to pojde. :wink: Aked nie, tak jej kde-tu pomožeš. Vela zdaru! :lol: :D
Žeby ju poškodili v servise, to sa mi nezdá. Podľa mňa je prasknutá v miestach, kam vôbec neliezli, ale na 100% to vylúčiť nemôžem. Na to zatiahnutie novej za starou som tiež myslel, len mám obavu, že by sa pri tom mohla tá stará pretrhnúť. V zadej časti, v prechode do piatych dverí som ju už nahradil silikónovou, pretože v zime už dvakrát praskla.
Keď budem mať viac času, tak na to nabehnem a skúsim čo vymyslím.
Opel Astra F-CC, X18XE
macil
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak som na ten problém, miznúcej kvapaliny z nádržky ostrekovača, konečne kápol. Nie je to hadíčka k zadnému ostrekovaču, ale k prednému. Je prasknutá v mieste, kde je prichytená k držiaku prednej kapoty a to tak šikovne, že pri otvorenej kapote sa prasklinka dostane nad úroveň nádržky a tým, že sa hadička čiastočne narovná, tak sa schová aj tá prasklinka. Pri zatvorenej kapote sa dostane cca do úrovne stredu nádržky a zároveň sa rozšklebí, takže začne vytekať. Len zaujímavé je že tlak z ostrekovača stačil na to aby v pohode ostrekoval aj predné sklo.
Prkotina. :mrgreen:
Opel Astra F-CC, X18XE
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - INTERIÉR/EXTERIÉR"