TEPLOTA
Moderátori: dulo, buci_vectra
-
joco666
-
Zag
vlastna skusenost vectra A - B:
1.nepiste ze opel ma chladenie ok lebo nema !!!
2.pracuje v dost velkom pracovnom rozhrani narozdiel napr. od vw,bmw
3.skor ako vam zpne ventilator na chladici ak stojite sa "asi 1-3x" otvori a zavrie termostat a az pokial je uz komplet chladiaci system na takej teplote ze chladic nestihne odovzdavat teplo a bloka a vlastne vsecko je uz na "hranici" zapina sa ventilator ...
4.najlepsie riesenie je mat 2-okruhove entilatorove chaldenie a to je 2x ventilator ktory sa zacne zapinat uz pri 95 a potm dalsi pri 105 tolko sa asi zapina aj na vectre
5.kdo to nema na aute da sa to jednoducho poriesit aj na vectre A /kdo ma ruky lave nech palti/
6.pre motor je nejlepsie pokial jeho teplota nekolise az tak vela ako napr. na oploch ... mne to neva ale vieme svoje a uz som mal zopar aft a nieco mam uz odjazdne na selijakych plechovkach ...
7.motor netrpi az tak ked sa zohrieva pri normalnom kludnom chode ako ked chladne je to to iste ako ked na horuci pohar pustite studenu vodu ... ano v aute to neni az tak lebo aj voda v chladici pri otvoreni termostatu ma svoju teplotu ale predsa je to obarovske pnutie ktore si neviete predstavit pokial vam nevonia FYZIKA ... a o tomto vie malo ktory cool mechanik od "fordu" ...
8.pokial vam teplota nekolise na oploch mate super termostat a pokial moc skace hore dole uz pride jeho cas za new ... fyzika ... ako funguje termostat a z coho sa skalda sak nebudem rozoberat ani unavu materailu a starnutie,narusovanie struktur pri teplotach a kvapalinach ...
9.ja osobne som mal na vectre A jeden termostat na leto 86 a jeden na zasnezene obdobia 95 ...
8)
10.PANI SAK AUTO SA PREDAVA PRE 90% LUDI KTORY ANI NEVEDIA CO JE TERMOSTAT ... AUTO JE STAVANE NA URCITU ZIVITNAOST A ZATAZ A TO KOLKO JE TA ZIVITNOST ZALEZI V PRVOM RADE NA VASEJ TAZKEJ NOHE TOT VSJO ...!!! KOLKO TLACITE TOLKO DA AKO NA PILKU AZ POKIAL NEPRASKNE ZUB ALEBO LIST ...
11.NEPREZIVAJTE POKIAL SA NENAHRIEVA ALEBO NEPREHRIVA SERTE NA TO A JAZDITE INAC AK JE NIECO ZLE MENIM AKO PORVE TERMOSTAT ...
12. CO JE NAJDOLEZITEJSIE NEZNAMENA ZE JE NEW TERMOSTAT STALE OK A TO VIEM CO PISEM ...
13.UZ PISEM VELA
1.nepiste ze opel ma chladenie ok lebo nema !!!
2.pracuje v dost velkom pracovnom rozhrani narozdiel napr. od vw,bmw
3.skor ako vam zpne ventilator na chladici ak stojite sa "asi 1-3x" otvori a zavrie termostat a az pokial je uz komplet chladiaci system na takej teplote ze chladic nestihne odovzdavat teplo a bloka a vlastne vsecko je uz na "hranici" zapina sa ventilator ...
4.najlepsie riesenie je mat 2-okruhove entilatorove chaldenie a to je 2x ventilator ktory sa zacne zapinat uz pri 95 a potm dalsi pri 105 tolko sa asi zapina aj na vectre
5.kdo to nema na aute da sa to jednoducho poriesit aj na vectre A /kdo ma ruky lave nech palti/
6.pre motor je nejlepsie pokial jeho teplota nekolise az tak vela ako napr. na oploch ... mne to neva ale vieme svoje a uz som mal zopar aft a nieco mam uz odjazdne na selijakych plechovkach ...
7.motor netrpi az tak ked sa zohrieva pri normalnom kludnom chode ako ked chladne je to to iste ako ked na horuci pohar pustite studenu vodu ... ano v aute to neni az tak lebo aj voda v chladici pri otvoreni termostatu ma svoju teplotu ale predsa je to obarovske pnutie ktore si neviete predstavit pokial vam nevonia FYZIKA ... a o tomto vie malo ktory cool mechanik od "fordu" ...
8.pokial vam teplota nekolise na oploch mate super termostat a pokial moc skace hore dole uz pride jeho cas za new ... fyzika ... ako funguje termostat a z coho sa skalda sak nebudem rozoberat ani unavu materailu a starnutie,narusovanie struktur pri teplotach a kvapalinach ...
9.ja osobne som mal na vectre A jeden termostat na leto 86 a jeden na zasnezene obdobia 95 ...
10.PANI SAK AUTO SA PREDAVA PRE 90% LUDI KTORY ANI NEVEDIA CO JE TERMOSTAT ... AUTO JE STAVANE NA URCITU ZIVITNAOST A ZATAZ A TO KOLKO JE TA ZIVITNOST ZALEZI V PRVOM RADE NA VASEJ TAZKEJ NOHE TOT VSJO ...!!! KOLKO TLACITE TOLKO DA AKO NA PILKU AZ POKIAL NEPRASKNE ZUB ALEBO LIST ...
11.NEPREZIVAJTE POKIAL SA NENAHRIEVA ALEBO NEPREHRIVA SERTE NA TO A JAZDITE INAC AK JE NIECO ZLE MENIM AKO PORVE TERMOSTAT ...
12. CO JE NAJDOLEZITEJSIE NEZNAMENA ZE JE NEW TERMOSTAT STALE OK A TO VIEM CO PISEM ...
13.UZ PISEM VELA
-
ericzem
-
Zag
-
Zag
termostat "starne" ... ked sa nahrieva castejsie a viac tak ho neotvara postupne ale naraz,potom naraz aj zavrie,horsi pripad je ked sa otvar strasne pomalicky tak sa vie prehriat motor alebo ked sa zasekne na zavreto alebo na otvoreno a potom sa nenahrieva motor ... ja musim tiez menit ale ked mne sa neche ...
ale na dalsi wix uz poleti lebo tu jazdia ako idioti len v kolonach ... tu sa moc neobehuje ... :roll:
- RisNo
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 27 Jan 2006, 06:19
- Auto: Vectra B
- Kontaktovať používateľa:
mne pracuje termostat normallne na 85.
--== RisNo ==--
Monthy III = Volvo S80 V8....BUDE
Monthy II = VeBe 99" 2.0 16V 100KW (X20XEV)
Monthy I = VeBe 98" 1.8 16V 85KW (X18XE)
http://risno.salem.sk/
http://www.dobryanjel.sk/
http://www.smolkovia.sk/
Monthy III = Volvo S80 V8....BUDE
Monthy II = VeBe 99" 2.0 16V 100KW (X20XEV)
Monthy I = VeBe 98" 1.8 16V 85KW (X18XE)
http://risno.salem.sk/
http://www.dobryanjel.sk/
http://www.smolkovia.sk/
-
smisik
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2007, 20:08
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
A aka ma byt hladina chladiacej kvapaliny na Vectre B? Totiz, pisu ze ma byt na urovini KALT/COLD pri studenom motore. Ale ked sa pozriem na tu nadrzku je to tak divne naznacene. Mne teplota dost kolise, ale termostat mam novy (cca 15 tis KM). V lete mi to v pohode vystupilo na 100ku pri zapnutej klime.
-
Zag
na to sa asi neda ani odpovedat ... :roll: sak ked tam mas "min.-max" co spekulujes ... ked dal vela aj tak ti ju odrbe vonku ... sak ta nadobka je len VYROVNAVACIA ... !!! aj ked mas hlboko pod minimom nic sa nestane pokial fakt donho netlacis az sa hadice od radosti nevedia kde roztiahnut ...smisik napísal:A aka ma byt hladina chladiacej kvapaliny na Vectre B? Totiz, pisu ze ma byt na urovini KALT/COLD pri studenom motore. Ale ked sa pozriem na tu nadrzku je to tak divne naznacene. Mne teplota dost kolise, ale termostat mam novy (cca 15 tis KM). V lete mi to v pohode vystupilo na 100ku pri zapnutej klime.
-
smisik
- Nový užívateľ

- Dátum registrácie: 14 Apr 2007, 20:08
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
neprezivam a nerobim paniku. Polozil som otazku, odpoved som nedostal (zatial). Na nadrzke neni Min. Max. Ako som pisal je tam KALT (COLD)uroven. Inymi slovami su tam dve vodorovne ciary ktore su navzajom prepojene jednou vertikalnou. Nizsia vorodovna ciara je kratsia a vyssia (pri ktorej je napis KALT/COLD) je dlhsia. Ja mam kvapalinu az pod tou nizssou (kratsou) ciarou.
-
Zag
-
vectroš
Aspoň nemáš problém so studenými štartami.Zag napísal:no one nezacina uz chladnut ... ? uz ked zacinalo stale som stiahol az pod minimum a dal este spec.kobercek na chladic ... joj jak stale teplucko a rychlo bolo ... sak skusim aj na becku ale tu akosi nemrzne ....ani sneh nepada ...
a ked spadne hned za 10 min ponom ...