Čím nahradiť blikanie..???
Moderátori: mysiaq, dulo, buci_vectra
- Salamander
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Dec 2008, 23:11
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Čím nahradiť blikanie..???
Zdravím Vás!
Zamýšlali ste sa už nad tým, čím by ste nahradili blikanie ako upozornenie protiidúceho na hliadku, radar a podobne?
Mám na mysli, ak by to bolo blikanie naozaj sankcionované pokutou 60€..
Rozmýšľal som trochu nad alternatívou. Ak nie teda svetlá, možno by bolo vhodné zaviesť niečo ako : krúživý pohyb jednej ruky nad volantom...v podstate vytvorenie pomyselneho kruhu. Znie to smiešne, ale kruh nemusí byť veľký a kedže ide o neprirodzený pohyb ruky ( do kruhu ) mohli by si to vidiči všimnuť.
Dajte názor, nech je nejaká debatka na túto tému. Dosť ma to nahnevalo, keď vyhlasili, že to bude pokutované. Nieže by som blikal kade chodím, ale ja osobne na blikaní nevidím nič zlé pokial to človek nepreháňa. Samozrejme, že berieme naším chudobným chlpatým týmto prémie, ale koho to zaujíma...
Zamýšlali ste sa už nad tým, čím by ste nahradili blikanie ako upozornenie protiidúceho na hliadku, radar a podobne?
Mám na mysli, ak by to bolo blikanie naozaj sankcionované pokutou 60€..
Rozmýšľal som trochu nad alternatívou. Ak nie teda svetlá, možno by bolo vhodné zaviesť niečo ako : krúživý pohyb jednej ruky nad volantom...v podstate vytvorenie pomyselneho kruhu. Znie to smiešne, ale kruh nemusí byť veľký a kedže ide o neprirodzený pohyb ruky ( do kruhu ) mohli by si to vidiči všimnuť.
Dajte názor, nech je nejaká debatka na túto tému. Dosť ma to nahnevalo, keď vyhlasili, že to bude pokutované. Nieže by som blikal kade chodím, ale ja osobne na blikaní nevidím nič zlé pokial to človek nepreháňa. Samozrejme, že berieme naším chudobným chlpatým týmto prémie, ale koho to zaujíma...
Vectra C-GTS 2,2DTI - Y22DTR - 2003
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 28 Feb 2008, 21:47
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 09 Máj 2008, 22:59
- Auto: Astra G
Ja blikám ďalej a keď dôjde na vysvetľovanie:
1. budem žiadať dôkaz
2. na Vectre - budem tvrdiť, že auto sa prehúplo a vznikol efekt bliknutia, pričom budem ešte aj tvrdiť, že mi diaľkové nefungujú (predpoklad - montáž tajného vypínača na diaľkové)
3. na Omege (xenóny, oddelená optika) budem tvrdiť, že sa mi šmykla ruka a jedná sa o omyl alebo o zlý kontakt, o odlesk slnka v parabolách
4. za mierne zníženej viditeľnosti budem tvrdiť, že som si iba presvecoval cestu
5. v lete pri otvorenom okne budem dávať znamenie rukou vystrčenou z okna mávajúc zhora nadol (spomaľ)
1. budem žiadať dôkaz
2. na Vectre - budem tvrdiť, že auto sa prehúplo a vznikol efekt bliknutia, pričom budem ešte aj tvrdiť, že mi diaľkové nefungujú (predpoklad - montáž tajného vypínača na diaľkové)
3. na Omege (xenóny, oddelená optika) budem tvrdiť, že sa mi šmykla ruka a jedná sa o omyl alebo o zlý kontakt, o odlesk slnka v parabolách
4. za mierne zníženej viditeľnosti budem tvrdiť, že som si iba presvecoval cestu
5. v lete pri otvorenom okne budem dávať znamenie rukou vystrčenou z okna mávajúc zhora nadol (spomaľ)
Opel Mercedes Renault Ford Peugeot Chrysler - mám rád
- Salamander
- Strieborný užívateľ
oka, súhlas.
Ale tie ku..vy sú schopné natočiť to na kameru ( keď sa teda bavíme o dôkazoch) teda nemúsí sa ti podariť obhájiť sa tým, čo si písal výššie... ( i keď klobúk dole s výhovorkami
Poďme do extrému - čo v zime? ruke von z auta ti asi dlho nevydrží + to čo som písal. Čo potom?
CHcem sa len dopracovať k nejakému fakt sofistikovanému riešeniu, ktoré by sme boli schopný ponúknuť aj ďaľším fóram na odobrenie a následné rozšírenie...
Ale tie ku..vy sú schopné natočiť to na kameru ( keď sa teda bavíme o dôkazoch) teda nemúsí sa ti podariť obhájiť sa tým, čo si písal výššie... ( i keď klobúk dole s výhovorkami
Poďme do extrému - čo v zime? ruke von z auta ti asi dlho nevydrží + to čo som písal. Čo potom?
CHcem sa len dopracovať k nejakému fakt sofistikovanému riešeniu, ktoré by sme boli schopný ponúknuť aj ďaľším fóram na odobrenie a následné rozšírenie...
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ
- Salamander
- Strieborný užívateľ
- Salamander
- Strieborný užívateľ
- Miro Kohut
- Strieborný užívateľ
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 18:49
Za 8 r.čo som tu,tak som nezaźil,aby tu Police niekoho takto perzekuovali,rýchlosti im tu merajú kamery,ktoré urobia peknú fotečku,ktorá príde domov aj s pokutou,a oznámení o strate bodíkov,Salamander napísal:Inak. Je to vôbec v zahraničí ( EU ) pokutované? Alebo sme zase niečo extra?
a na ulici Ťa zastavia,iba ak niekoho ohrozujeś,alebo máš 18r.a śoférujeś auto za 100 000 Euro,na diaľnici,kde je povolená max.115km/h zastavujú väčšinou tích,čo idú 150 a viac,ale aj to dlho špekulujú,ako také auto v takej rýchlosti,na preplnenej 3-4 prúdovke bezpečne zastaviť-vlastná skúsenosť,
takpovediac /vo väčšine prípadov,česť výnimkám/zákerné odchytávanie motoristov ,,spoza bučka,,a hľadanie chyby,aź pokiaľ sa nejaká nenájde tu v UK NEEXISTUJE
Tu v UK nie sú vodići odkázaní na vyblikovanie po sebe,bo keď sa blížia k stacionérnemu radaru,a majú ich tu na kašu,tak je niekoľko 100m pred umiestnená značka POZOR RADAR,
tu keď Ti niekto protiidúci bliká,tak to znamená len,že je tam niečo pred Tebou na ceste,aby si spomalil/napr.havárka/,
alebo len tak na pozdrav...
Inak,keď som na SK, tiež to riešim ako Kajo :oops:
OPEL ZAFIRA 1.9 CDTi 16V Sport Z19DTH - 110 kw/150k- 2008 ex
-
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 21 Nov 2008, 18:49
- Salamander
- Strieborný užívateľ
niektoré autá majú celoročné resp celodenné svietenie, to znamená, že sa im svetlá ani nedajú vypnúť pri naštartovanom motore...tiež to tak mám ( zrejme dorábané dodatočne )
No nie je to paráda? Policajti v GB merajú a ešte ti vycapia tabulu, že bacha, meriame naaadhera, to sa mi silno páči. Tu sa smradi zchovajú aj za múr cintorínu, len aby nás čapli
No nie je to paráda? Policajti v GB merajú a ešte ti vycapia tabulu, že bacha, meriame naaadhera, to sa mi silno páči. Tu sa smradi zchovajú aj za múr cintorínu, len aby nás čapli
- Barry
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 27 Jan 2008, 20:42
- Auto: Vectra C
- Kontaktovať používateľa:
A neni nahodou vo vyhlaske ze blikanim smie vodic upozornit na hroziace nebezpecenstvo ?
Sak policajti su hroziace nebezpecenstvo nie ?
Alebo sa treba vyhovorit ze som si chcel ostriekat sklo a som si pomylil packy... a ze co to nestrieka..
Sak policajti su hroziace nebezpecenstvo nie ?
Alebo sa treba vyhovorit ze som si chcel ostriekat sklo a som si pomylil packy... a ze co to nestrieka..
BMW X6 F16 30d 190kW (2018)
EX-Opel Vectra C Caravan, 1,9CDTI 88kW (2008)
Škoda Octavia II Tour, 1,6 MPI 75kW (2011)
EX-Opel Astra G 1,2 16V (2002)
EX-Opel Kadett E 1,3 (1986)
EX-Škoda Felicia 1,4 MPI (1999)
EX-Opel Astra H 1,7 CDTI (2006)
EX-Opel Vectra C Caravan, 1,9CDTI 88kW (2008)
Škoda Octavia II Tour, 1,6 MPI 75kW (2011)
EX-Opel Astra G 1,2 16V (2002)
EX-Opel Kadett E 1,3 (1986)
EX-Škoda Felicia 1,4 MPI (1999)
EX-Opel Astra H 1,7 CDTI (2006)