škrtiaca klapka a EGR
Moderátori: bukelo, buci_vectra
- kiko24252
- Bronzový užívateľ

- Dátum registrácie: 04 Apr 2009, 12:14
- Auto: Astra G
- Kontaktovať používateľa:
škrtiaca klapka a EGR
chcel by som si prečistiť škrtiacu klapku a EGR, no nemal som to ešte vonku tak sa chcem opytať či to môžem kludne len tak rozobrať a vyčistiť alebo je to pod tlakom (samozrejme že odpojim bateriu)? a vstreky sa tiež prečisťuju alebo to sa meni za nove? chcel by som to prečistiť lebo mi niekedy škube auto jak postihnute...(bolo na diagn.no vypisovalo chybu 2heho valca...mechanik vravel že to može byt bodajčo) nieje to často ale občas to spravi...(sviečky som prečistil a aj zapalovaci modul som skusil novy, takže tým to nebude)
Opel Astra G kombi 1.4 16V 66kw r.2003
-
iurai
- Lukáš
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 11 Jan 2010, 09:29
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Mne to tiež sem tam pri voľnobehu zhaslo, ale nie vždy a niekedy keď som chcel udržať jednu rýchlosť tak mi to tiež dosť ako ty píšeš škubalo. Bol som v servise a prečistili mi Egr ventil a nastavili voľnobeh, od vtedy (je tomu len 3 dni) je to zatim v pohode. No poriadna previerka bude zajtra, idem na dlhšiu trasu, a som zvedavý či to zvládne keď sa motor zohreje.
Opel Astra 1.4 16v 2001 Z14XE
-
iurai
- m1lan
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Feb 2009, 13:20
Skubanie asi skor lambda, neviem co mas na mysli pod pojmom ucpane, poskodene ventily. Tie sa vacsinou "len" pridieraju..
>>X16XEL Sportive<<
- m1lan
- Strieborný užívateľ

Inak ak chces cistit klapku tak tu mas navod https://www.astra-g.cz/jak-vycistit-klapku-vzduchu/" onclick="window.open(this.href);return false;
>>X16XEL Sportive<<
- m1lan
- Strieborný užívateľ

A co sa tyka pridierajucich sa ventilov... tak to uz je horsie, netreba s tym autom chodit podotacky, mne sa to uz prejavuje trochu v lete, ale ak by som to chcel dat spravit tak neviem ci budem mat 200€ dost... 
>>X16XEL Sportive<<
- Rasto
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Dec 2006, 14:43
- Auto: Astra J
U Z14XE nemá čistota klapky až taký vplyv na chod voľnobehu ako u X14XE.
Pri tom šklbaní Ti svieti kontrolka ikony motora? Pokiaľ si vymenil zapaľovaciu lištu a aj sviečku na príslušnom valci a je to bez zmeny, tak s veľkou pravdepodobnosťou to bude pridierajúci sa ventil.
Ak by ostával visieť EGR tak by mal motor problém udržať voľnobežné otáčky, prípadne by aj stopol v závislosti od jeho otvorenia, ale počas jazdy, pri čiastočnej akcelerácií by motorom netrhalo.
Držím palce k nájdeniu schopného servisu ktorí Ti pomôže. Kolega má podobný problém a u nás mu zatiaľ nik nepohol, ba práve naopak.
Pri tom šklbaní Ti svieti kontrolka ikony motora? Pokiaľ si vymenil zapaľovaciu lištu a aj sviečku na príslušnom valci a je to bez zmeny, tak s veľkou pravdepodobnosťou to bude pridierajúci sa ventil.
Ak by ostával visieť EGR tak by mal motor problém udržať voľnobežné otáčky, prípadne by aj stopol v závislosti od jeho otvorenia, ale počas jazdy, pri čiastočnej akcelerácií by motorom netrhalo.
Držím palce k nájdeniu schopného servisu ktorí Ti pomôže. Kolega má podobný problém a u nás mu zatiaľ nik nepohol, ba práve naopak.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER + LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
-
peto105L
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Júl 2009, 20:37
Rasto ma pravdu. Kukni tuto temu. http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... ht=trhanie Mne ten novy ventil pomohol. Z--XE motor s plne elektrickou riadenou klapkou robi fakt pekny bordel. Chvala bohu mam uz pokoj.
Naposledy upravil/-a peto105L v 27 Jan 2010, 20:59, upravené celkom 1 krát.
Astra G 1,6 16V 74kW, Z16XE ,Tmavomodra metla , r.v.2003
-
xaviersa
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 22 Nov 2009, 19:36
- Auto: Astra J
Ahojte. Chcel by som vycistit sanie vzduchu, klapku a EGR ventil. Vcera som si to i na nete nastudoval, no mam jeden problem. V aute mam LPG a ked otvorim motor, je to tam dost nahustene a poprepajane. EGR by problem nemal byt, no pri tom vzduchu su nejake kable. Viete mi niekto povedat, ci je to nejak i poprepajane s tym vzduchom? A co vsetko k cisteniu potrebujem. Je mi jasne, ze nejaky carburator cleaner. No treba i nejake nahradne podlozky a tak? Viem su to dost laicke a blbe otazky, no nemam s tym skusenost a rad by som sa naucil i do buducna ako to cistit.
Foto motora:

Uploaded with ImageShack.us
Foto motora:

Uploaded with ImageShack.us
ASTRA J 1.7 DTS COSMO SPORTS TOURER
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
EX- ASTRA J 1.7DTJ COSMO
EX - ASTRA G 1.6 16V LPG, X16XEL
- johny13761
- Opelclub VIP člen

- Dátum registrácie: 14 Máj 2009, 14:53