Problém s výkonom DTI - Vyriešené - čidlo tlaku

Moderátori: bukelo, buci_vectra

lubos268
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 15 Dec 2009, 17:44
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Problém s výkonom DTI - Vyriešené - čidlo tlaku

Príspevok od používateľa lubos268 »

Opel Astra G motor Y20DTL 66kW
Pri ustálenej rýchlosti cca 50km/h mi bezdôvodne zasvietila táto kontrolka čo malo za následok okamžitú stratu výkonu - ECU prešla do núdzového režimu. Tento jav sa pravidelne prejavoval tak po 10min. jazdy po studenom štarte a niekedy pomohlo iba úplné zošlapnutie plyn. pedálu až na podlahu ale tento trik fungoval iba krátko a opakovalo sa to. Na fórach boli popísané nejaké riešenia na kontrolu podtlakových hadíc, ich gumových kolienok, solenoidov, EGR ventilu, podtlakovej pumpy i obtokového ventilu turba prípadne váhou vzduchu (MAF senzor). Všetky tieto komponenty som mal počas dvoch týždňov demontované a odskúšané tak povediac na kolene. V bezradnosti a že k tomuto motoru je málo nejakej dokumentácie a servis Opel som e vysoké ceny, použil som vylučovaciu metódu a diely išli jedno po druhom. Keďže nepoznám nikoho kto by mal takéto podobné auto buď na test nejakých dielov na výmenu bol som v tom tvz. sám.

Problém bol v pretlakovom snímači alias MAP senzor (Mass Air Pressure sensor) od fy. BOSCH. Je umiestnený vedľa podtlakovej pumpy pod odvzdušňovacím vracákom vody. Jeho typové číslo je 0281002137 a nový ma stál 92€. Ten pôvodný som odskúšal pripojením ho na 5V zdroj a na pine č.3 je výstupné napätie pre ECU ktoré bolo veľmi chaotické a môžem povedať, že tých prvých 10min. bol stabilný. Po tomto čase si začal vymýšľať a prekračoval hodnoty. Podľa BOSCH dokumentácie tohoto snímača nesmie prekročiť napätie asi 1,5V pri bežnom atmosferickom tlaku - teda bežný tlak vzduchu ktorý dýchame. No a ten môj sa hravo vyšplhal až na max. hodnoty 4,88V bezdôvodne.

Vymenil som ho a auto mi ide odvtedy ako nové. P.S. Ak sa stretnete s týmto snímačom otestujte ho na čas ako keby bol namontovaný - či je stabilný. Ja som na to prišiel iba náhodou. :D

::: iurai : uprava nazvu z CHECK ENGINE - Problém s výkonom motora - Vyriešené :::
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

davam do pozornosti tento prispevok.
nema niekto pomerane bezne hodnoty cez diagnostiku, napr. na volnobeh ?
Napísať odpoveď

Návrat na "ASTRA - MOTOR/PREVODOVKA"