Elektromotorceky v svetlach Corsy C

Moderátori: bukelo, dulo

Mates

Elektromotorceky v svetlach Corsy C

Príspevok od používateľa Mates »

Caute,
ma niekto problem s tym ze sa mu pri zapnutych svetlach preskakuju elektromotorceky na nastavovanie sklonu paraboly? Vydava to taky divny velmi neprijemny zvuk. V servise povedali ,ze treba menit cele svetlo, lebo su motorceky v nich nalisovane... Vraj s tym malo problem viacero cors. Tyka sa to podla mna tych svetiel, ktore ste nemaju projektorove svetlo ale klasicke s parabolou tusim ze boli do roku 2004.
Ak s tym ma niekto skuksenost ako ste to riesili?, Napadlo ma aj taka vec ci sa neda odpojit len napajanie motorcekov , ale na tom konektore nemam sancu zistit ktory to je kabel. Vopred dakujem za rady a napady.
Používateľov profilový obrázok
bukelo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 29198
Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
Auto: Iná značka
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Elektromotorceky v svetlach Corsy C

Príspevok od používateľa bukelo »

B-ckove corsi maju tiez podobny problem, ale z dovodu vydratia/vymlatenia koliesok v motorceku. Pomaha znizit o jednu poziciu polohu svetlometu (kolieskom z kabiny vodica), a uz to nepuka..alebo odpojit konektor z motorceka...alebo este jedna moznost , ktora je overena na B-ckovej corse je nesvietit, vtedy to nepuka (čo je dnes uz nerealne).
Konetor kde s anachadza a ako vyzera na motorcek nastavovania svetlometov pre Corsu C musis najst v Jak na to pre corsu C.
Ked si spominal ze nemas projektorove svetlo, ale klasicke, teda ako mala a ama aj corsa B, malo by ti pomoct hore uvedena rada...skus, a napis...
別のブランド
OPEL ASTRA H SW 1.7 CDTI ENJOY - ex
OPEL CORSA C 1.2 COSMO - ex
OPEL CORSA B 1.0 CITY - ex
Mates

Príspevok od používateľa Mates »

No to som skusal ako prve. Zo zaciatku to pomohlo - ked motorcekom zacalo sibat tak som prepol do inej polohy a prestalo to , alebo to prestalo samo - ale teraz je to skoro nepretrzite a zmena polohy tomu nepomaha. Svetlo ma nejaky systemovy konektor cez ktory je napajany a riadeny, nema oddelene privod k ziarovkam a privod k motorceku, pohladam to v tom navode ako si vravel... v kazdom pripade dakujem
blitzi
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 28 Dec 2008, 20:30
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa blitzi »

Ja som mal ten isty problém. pokial mas svetlo valeo tak sa dá kupit iba motorcek(cca1800sk). ja mam AutomotiveLight a vyriešil som to rozozbratím svetla a vycistenim potenciometra ktory je v motorceku, lebo tie svetla ti nepreskakuju ale motorcek si nevie najst svoju polohu tak chodi hore dole. Je to sice docasne riesenie ale lepsie ako nove svetlo.
blitzi
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 28 Dec 2008, 20:30
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa blitzi »

To moje predchadzajuce riešenie bolo naozaj iba dočasne cca 9mes. ale s kamarátom sme na to náhodou prišli problém bol nedostatočne pritlačený kontakt na potenciomeri čo sme vyriešili podložkami a už to ide super :lol: Chcel by som sa spytať či aj na ostatných corsa C to tak blbne či nieje jednoduchšie vymeniť svetlomet za bosch (teraz tam mam AL alebo Valeo)
Napísať odpoveď

Návrat na "CORSA, COMBO, MERIVA, AGILA - ELEKTRO"