tesnenie pod hlavou - info
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Aug 2008, 11:34
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
tesnenie pod hlavou - info
Ahojte,
Mam astru G x1.7dtl,
vsimol som si na motore trosku mokro... take dve kvapky vody... myslim si ze ide o testnenie pod hlavou ... ked stojim pred motorom, je to pri prvom valci z lava -od rozvodov. Chcem povedat ze voda mi neubuda nejak citelne... ale z casu na cas tam po nejakych dvoch- troch tisicoch Km take deci dolejem. Kontroloval som vicko na dolievanie oleja a to je v poriadku, ziadne spenenie. Ani olej v nadrzke na vodu nie je. Teda pravdepodobne to presakuje len von.
Motor inak ide v pohode, ziadne priznaky ani ine problemy nevidim.
a teraz moja otazka: MOZEM S TAKOUTO CHYBOU JAZDIT DALEJ?? ALEBO JE POTREBNE DAT TESTENIE VYMENIT??? Treba to urobit okam zite?? POPROSIM VASE NAZORY A POSTREHY NA CO SI DAT POZOR A CO PRI PRIPADNEJ VYMENE NEPRIEHLADNUT A AKE NAKLADY MA ASI CAKAJU.
Chystam sa v najblizsich dnoch do servisu, aby sa mi na to pozreli a posudili to ale ocenim akekolvek tipy a rady abe ma nahodou nevodili za nos. :-)
dakujem
Mam astru G x1.7dtl,
vsimol som si na motore trosku mokro... take dve kvapky vody... myslim si ze ide o testnenie pod hlavou ... ked stojim pred motorom, je to pri prvom valci z lava -od rozvodov. Chcem povedat ze voda mi neubuda nejak citelne... ale z casu na cas tam po nejakych dvoch- troch tisicoch Km take deci dolejem. Kontroloval som vicko na dolievanie oleja a to je v poriadku, ziadne spenenie. Ani olej v nadrzke na vodu nie je. Teda pravdepodobne to presakuje len von.
Motor inak ide v pohode, ziadne priznaky ani ine problemy nevidim.
a teraz moja otazka: MOZEM S TAKOUTO CHYBOU JAZDIT DALEJ?? ALEBO JE POTREBNE DAT TESTENIE VYMENIT??? Treba to urobit okam zite?? POPROSIM VASE NAZORY A POSTREHY NA CO SI DAT POZOR A CO PRI PRIPADNEJ VYMENE NEPRIEHLADNUT A AKE NAKLADY MA ASI CAKAJU.
Chystam sa v najblizsich dnoch do servisu, aby sa mi na to pozreli a posudili to ale ocenim akekolvek tipy a rady abe ma nahodou nevodili za nos. :-)
dakujem
- bukelo
- Moderátor
- Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
- Auto: Iná značka
akoze deci za 2-3 tisic to mas uplne normalne...liter by uz normalny nebol..neviem ake mas stare auto, ci sa ti oplati davat dole hlavu, menit tesnenie a davat ju nazad..zas tak aby to bolo vsetko spravne..srauby tiez nie su najlacnejsie (tie sa zvyknu davat nove)...zas ci tolko rocne najazdis, ze ti to dolievanie prekaza..ak robis 2-3 tisic tyzdenne, tak by som to riesil, ale ak za 2-3 mesiace, ja by som len dolial...ale zavisi aj od toho veku auta, ako si to cennis.
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Ak uz ide hlava dolu, tak sa meni:
tesnenie pod hlavou...cca. 30€
tesnenie pod vyko ventilov: cca. 20€
sroby na hlavu: cca. 30€
novy rozv. remen: cca. 30€
samozrejme plus robota, nemrznuca zmes, ked je olej spinavy, tak aj ten novy.....
Robotu rataj tak minimum 100€
Nemoze ti to tiec cez vodnu pumpu?
tesnenie pod hlavou...cca. 30€
tesnenie pod vyko ventilov: cca. 20€
sroby na hlavu: cca. 30€
novy rozv. remen: cca. 30€
samozrejme plus robota, nemrznuca zmes, ked je olej spinavy, tak aj ten novy.....
Robotu rataj tak minimum 100€
Nemoze ti to tiec cez vodnu pumpu?
Opel Insignia 2,0Cdti
Opel Astra G 1,4 16V ex...
Opel Corsa B 1.0 12V ex... Opel Corsa B 1.2 16V po smrti...
palubne pc. a tempomaty do Oplov
diagnostika na vsetky znacky aut, rychlo servis, repas brzdovych strmenov
- mrdalklika
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 23 Apr 2008, 01:52
- Auto: Astra G
Mne sa robili bublinky vo vode a voda bola cítiť spalinami, vymenil som tesnenie a je to OK. ale keby som mal len stratu vody 1dcl za 3000km tak bi som poctivo dolieval a vôbec bi som do toho nešpáral. Robil som si výmenu doma sám, plánoval som to na 3 dni a boli z toho 3 týždne. :roll:
Opel Astra Caravan G 1,7td 2000
X 1,7 DTL 50KW
X 1,7 DTL 50KW
-
- Pravidelný užívateľ
- Dátum registrácie: 31 Aug 2008, 11:34
dakujem
este raz dakujem za vsetky odpovede... auto ma devat rokov, ako somo uz pisal, motor ide bez problemov, akurat tuto chybu som zistil.. a zbadal som to iba nahodou. Budem situaciu pozorne sledovat a v pripade zhorsovania nasledne riesit. Zatial to necham tak. dakujem za nazory. snad to este dlho vydrzi kym nepride cas na nejaku vymenu. :-)
dik
svagio x1.7 dtl
dik
svagio x1.7 dtl
- Manta
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
- Kontaktovať používateľa:
najlepsie je zohnat druhu dobru hlavu, repas je ta posledna moznost.kanur napísal:zdravim som z tich staslivcou ktoremu ruplo tesnenie pod hlavou a mechanik zistil ze mam vyzratu hlavu na viacerich miestach cca do hlbki 2mm chcem sa opitat ci sa to da repasovat to znamena vyvarit a zbrusit alebo radsej zhanat daku hlavu na srotovisku
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
- standape
- Strieborný užívateľ
- Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 21:58
- Auto: Corsa D
- Bydlisko alt: Veľký Biel
- Kontaktovať používateľa:
najlepsie druhu a dobru,ale este ju dat predtym ako ju nahodis zrepasovat aby si ju nedaval dole a vyhadzoval peniaze zase za nove tesneni a robotu za nastavovanie rozvodovkanur napísal:zdravim som z tich staslivcou ktoremu ruplo tesnenie pod hlavou a mechanik zistil ze mam vyzratu hlavu na viacerich miestach cca do hlbki 2mm chcem sa opitat ci sa to da repasovat to znamena vyvarit a zbrusit alebo radsej zhanat daku hlavu na srotovisku
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 26 Okt 2008, 22:26
Ahojte, v autach sa velmi nevyznam, ale s prispevkov co som tu precital som trocha mudrejsi. Na zaklade toho, ze mi mizne po troche voda z nadrzky, motor horsie startuje, na veku od oleja je speneny kentus (hoci malo, ale je), a z pod hlavy mi pri stvrtom valci od rozvodov po troske presakuje olej, som usudil ze mam v haji tesnenie pod hlavou, alebo hlavu. Budem optimista a dufam, ze len tesnenie. Je to uz starsie auto (170tis.km), dalo sa to cakat.
Nema vela penazi na opravu a tak hladam moznost ako to urobit co najlacnejsie, aby auto este aspon 1-3 roky jazdilo. Preto sa chcem opytat... Musim menit vsetky tie tesnenia pod sacim potrubim, vyfukovym atd., alebo staci vymenit len poskodene? Treba menit aj rozvodovy remen, ked bol meneny cca 10 tis.km dozadu? Mozem jazdit dalej s takto poskodenym tesnenim (cca 1000km/mesiac)? Co sa moze stat ak to nevymenim? A na zaver... Mozete mi niekto poradit dobry servis, alebo mechanika co by to urobil za rozumnu cenu (Presov a okolie)? Vdaka za kazdu radu.
Nema vela penazi na opravu a tak hladam moznost ako to urobit co najlacnejsie, aby auto este aspon 1-3 roky jazdilo. Preto sa chcem opytat... Musim menit vsetky tie tesnenia pod sacim potrubim, vyfukovym atd., alebo staci vymenit len poskodene? Treba menit aj rozvodovy remen, ked bol meneny cca 10 tis.km dozadu? Mozem jazdit dalej s takto poskodenym tesnenim (cca 1000km/mesiac)? Co sa moze stat ak to nevymenim? A na zaver... Mozete mi niekto poradit dobry servis, alebo mechanika co by to urobil za rozumnu cenu (Presov a okolie)? Vdaka za kazdu radu.
Opel Astra F Caravan 1.8 16V
- langdon2
- Admin - Opelclub VIP člen
- Dátum registrácie: 16 Jan 2008, 16:10
- Auto: Insignia
Ak s tym budes jazdit dalej, po case zadres, alebo upeces motor. To si bud isty.
Rozv. remem ked ma iba 10000km sa da este pouzit. Ale po case by som ho aj tak vymenil....Vymenit musis samotne tesnenie pod hlavou, nove sroby na milion percent, bo ked sa ti potom stary zalomi, mas velky pruser.
Tesnenie pod vyko ventilov ked das stare, bude ti tade riadne tiect olej.....Jedine risenie, nesetrit na tom....
Rozv. remem ked ma iba 10000km sa da este pouzit. Ale po case by som ho aj tak vymenil....Vymenit musis samotne tesnenie pod hlavou, nove sroby na milion percent, bo ked sa ti potom stary zalomi, mas velky pruser.
Tesnenie pod vyko ventilov ked das stare, bude ti tade riadne tiect olej.....Jedine risenie, nesetrit na tom....
Opel Insignia 2,0Cdti
-
- Nový užívateľ
- Dátum registrácie: 26 Okt 2008, 22:26
Nechcem aby sa to opravilo za 5 korun. Uvedomujem si ze material a robota nieco stoji. Len som chcel vediet co je nutne vymenit a co nie. Pretoze momentalne nemozem velmi vyskakovat a tak nechem vrazat do auta viac ako je nutne. Dnes som bol za jednym chlapikom co robi v Opli v PO a povedal mi, ze pokial mi nejak brutalne netecie voda, alebo mi neide olej do vody, tak to mam nechat tak, az kym mi nebude unikat zretelne (napr. 1l na 100 km). Tieto priznaky, ktore som opisal vraj davaju podozrenie na tesnenie hlavy, ale vraj to nemusi byt toto a oprava by mohla byt zbytocna. Tak zatial asi pockam a uvidim co dalej... Zatial vdaka za nazory.
Opel Astra F Caravan 1.8 16V