Vysoka spotreba Astra F 1.6 8V X16SZR
Moderátori: bukelo, buci_vectra
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

- Dátum registrácie: 02 Mar 2008, 15:14
- Auto: !! Zmeň si model auta !!
Vysoka spotreba Astra F 1.6 8V X16SZR
Uz dlhsiu dobu ma trapi ze mam vysoku spotrebu, cca 10l/100km a to je jedno ci jazdim v meste alebo mimo, spotreba je vzdy rovnaka. Co moze sposobovat taku spotrebu? V aute je nova lambda sonda, EGR ventil, Map sensor, snimac teploty motora, detonacne cidlo, spotreba bola rovnaka aj pred vymenou. Rano ked auto nastartujem je dost citit benzin, ale to len kym je studeny motor, ako keby bola bohata zmes.
Opel Astra F X16SZR 8V r.v.97
- Manta
- Strieborný užívateľ

- Dátum registrácie: 05 Feb 2007, 13:24
- Kontaktovať používateľa:
bohata zmes je kvoli tomu ze je studeny motor. inac by si nenastartoval..ked sa zohreje mal by prepnut
Opel Frontera B 2.2 DTI automat r.v. 2001
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Opel Manta B GSi C20NE
Opel manta B GT/E 20E cabrio
http://www.opelmanta.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
-
iurai
vysoke HC by malo znamenat, ze davkuje privela benzinu.
zaujimave je to najma pri zvysenych otackach
inak by som si myslel, ze je nieco so vstrekovanim. alebo ze tepelne cidlo, podla ktorej RJ motora dava benzin nie je dobre.
alebo detonacne cidlo - ak tam nejake je.
alebo vazny mechanicky problem.
jedna otazka este - ta spotreba mimo mesta 10 l - to mas potvrdene vypoctom medzi 2 plnymi tankovaniami ?
zaujimave je to najma pri zvysenych otackach
inak by som si myslel, ze je nieco so vstrekovanim. alebo ze tepelne cidlo, podla ktorej RJ motora dava benzin nie je dobre.
alebo detonacne cidlo - ak tam nejake je.
alebo vazny mechanicky problem.
jedna otazka este - ta spotreba mimo mesta 10 l - to mas potvrdene vypoctom medzi 2 plnymi tankovaniami ?
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

Tak tie cidla na snimanie teploty su nove, mam tam dve. Detonacne cidlo je tiez nove, montovali v opli, mal som s tym jeden cas problemy. V pamati nie je ziadna chyba. Auto ide ako ma, len ta spotreba je vysoka. Nemeral som plnou nadrzou, len som natankoval 20l a jazdil kym nesvietila kontrolka, skusal som takto viac krat, vzdy vysla spotreba okolo 10l/100km. Davnejsie som skusal aj plnu nadrz, vtedy vyslo 9,6/100km.
-
iurai
-
iurai
-
ffeerroo
- Pravidelný užívateľ

Dakujem za odpovede. Inak jeden cas som skusal palivove cerpadlo, meral som mnozstvo paliva precerpane za minutu no a cerpadlo precerpalo dva krat tolko kolko malo, takze predpokladam ze je tam dost vysoky tlak paliva. Prikladam este cast protokolu z EK:
Rok 2007:

Rok 2009:

Rok 2007:

Rok 2009:

-
iurai