Corsa B, 1.0 12V ECO, 99: tesnenie na katalyzátor?

Moderátori: bukelo, dulo

cano

Corsa B, 1.0 12V ECO, 99: tesnenie na katalyzátor?

Príspevok od používateľa cano »

Zdravím, pri kúpe (ojazdenej corsy) sa mi zdalo, že motor je nejaký hlučný, pri ventilácii spredu cítiť vnútri výfukové plyny, pri a po akcelerácii počuť taký "dofuk", že mám pocit, že sedím v traktore (extrém) a keď teda pustím plyn tak akoby motor ešte odfúkol a ku koncu to tak trošku pískne.... No čo to asi bude?
Používateľov profilový obrázok
tomi1583
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Apr 2009, 20:30
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa tomi1583 »

v prvom rade skontroluj vyfukove potrubie
Opel Vectra C caravan Z19DT rv.2008
Opel Astra G sedan X18XE1 rv.1998(Limo) KO
Skoda Favorit Sport Line KO
Kontakt - 0903606992
cano

to by malo byt ok, teraz som upravoval dlzku a pridával svorku, niekde v strede, no tam do motora som nejako nedovidel, ale mam posit, ze to bude niekde pri motore (aj ten zvuk)..
tomi1583
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 29 Apr 2009, 20:30
Auto: Vectra C

Príspevok od používateľa tomi1583 »

este je mozne ze su aj zvody prasknute vtedy to moze mat taky traktorovy zvuk ale to len tak strielam do vetra :?
Opel Vectra C caravan Z19DT rv.2008
Opel Astra G sedan X18XE1 rv.1998(Limo) KO
Skoda Favorit Sport Line KO
Kontakt - 0903606992
cano

takže keď otvorím kapotu a začnem pridávať plyn, jednak vychádza spod toho plechu, pod ktorým sa asi motor napája na výfuk a dosť počuť motor, je to také riadne prdenie, prirovnal by som to asi ako keby som počúval "otvorený" motor, takže teraz neviem, či sa mám do toho pustiť sám, mám dať niekomu poriadne zarobiť? potreboval by som vedieť, či to zvládne ( a čo?) aj amatér? dik
standape
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 14 Feb 2008, 21:58
Auto: Corsa D
Bydlisko alt: Veľký Biel
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa standape »

daj dole ten ochranny hlinikovy plech co je nad zvodami (drzia ho tri srobiky torx) a uvidis ci su prasknute zvody,ci to fuci od motora alebo od katalizatora (to je ta akoby rura pred motorom).pred tym ako to zacnes srobovat tie srobiky dole dobre ich nastriekaj WD-ckom,alebo brzdovou kapalinou troska nechaj posobit aby ti to slo lahsie povolit.
Skoda 120LS 781.136(46KW)r.v.06/82,SC-058AP-(ex)
Opel Corsa B 1.0 12V X10XE(40KW)r.v.06/98-TWEN,SC-747BJ-(ex)
Opel Corsa D 1.4 16V A14XER(74KW)r.v.01/11-Red Magma/Black Zaphire
Obrázok
bukelo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: 24 Jan 2008, 10:08
Auto: Iná značka

Príspevok od používateľa bukelo »

nechcem zle prorokovat, ale uz samotny ten hlinikovy plechovy kryt na zvodoch je problem dat dole, pretoze je uchyteny na tych spominanych 3 sraubikoch, ktore su zakrutene v samotnych zvodoch...zvykne to tam byt dobre zapecene...ja mam tak jednu sraubu odtrhnutu, druhu som mal ked som auto kupil..a tak teda na tretiu ktora je zaroven aj drziakom mierky oleja..tak na tu som to len nechcel davat,ay to zase nerezonovalo ... takze bacha na to...inak ostanes z "holymi zvodmi" ... i ked neviem, ci to nejak ovplyvni jazdu s a bez nich na takom aute :D
別のブランド
OPEL ASTRA H SW 1.7 CDTI ENJOY - ex
OPEL CORSA C 1.2 COSMO - ex
OPEL CORSA B 1.0 CITY - ex
iurai

Príspevok od používateľa iurai »

hole zvody ciste p0rn0
ked je tam prdkavy zvuk, asi je podpalene tesnenie a treba ho vymenit.
pri tych sroboch ozaj opatrne, kadejako ponamacat WD-ckom a nechat posobit aj cele dni. alebo brzdovou kvapalinou
Napísať odpoveď

Návrat na "CORSA, COMBO, MERIVA, AGILA - MOTOR/PREVODOVKA"