Dobijanie
Moderátor: dulo
Diky moc za rady. Asi to bude ten alternator kuva. Lebo ked som isiel tak ked som pridal plyn tak preplo do nudzoveho rezimu a poblikavala ta kontrolka dobijania, ked boli male otacky takmer nesvietila ked boli velke tak blikala a teraz ked som ho nahodil tak zacala svietit a ked som zvysoval otacky bola celkom jasna az nakoniec zhasla asi som ju odpalil. Ale ked som ho rozbehol na plno tak uz neprepne do nudzoveho rezimu hm. Co sa mohlo stat?
No hej to je najlepsie ale na kolko byvam v UK a len samostatny alternator stoji 130 libry plus za robotu okolo 100 tak si to zrobim sam a este setrim lebo koncom mesiaca idem domou na dovolenku tak by som to chcel zmaknut sam. S elektrikou problem nemam lebo som elektrikar tak som skusal takto ci niekto nevie kde zohnat nejaky navod
Musíš vybrať alternátor von po odpojení baterky .ak už je von ,tak rozobrať .Po rozobratí náješ vývody zo statoru a tie sú pricínované na diodovom mostíku.To musíš odpájkovať ale na to treba velkú pájkovačku .Z malou to asi nespravíš.Ja by som poradil radšej celí altík a vymen si ho sám.A tam máš ich Opel-Vauxhal tak len zohnať a vymeniť.Ináč môj syn má taký istý problém a je v Londýne a musí si ho vymeniť sám.Ani jemu som neporadil iné.
Macil cau uz minule si mi pomohol s obrazkami tak sa ta chcem opytat ci nevies kde sa nachadza regulator napetia za boha ho nemozem najst na omege alebo jak vyzera. Podla mna alternator nebude vadny lebo ked som ho nahodil tak pri merani mi stupalo napetie na baterke. A ked vymenim ziarovku tak pri vypnutom stave svieti zapalovanie a ked otocim klucom tak shasne mozes poradit kde ho najdem alebo niekto kto vie diky moc
- macil
- Admin
- Dátum registrácie: 25 Feb 2006, 15:01
- Auto: Astra J
- Bydlisko alt: Furča
- Kontaktovať používateľa:
Ako píše Miki, myslím, že jemu môžeš veriť. Je od fachu.
Pokiaľ ide o obrázky, ani netreba chodiť ďaleko, toť hneď doma niečo máme.
http://www.opelclub.sk/article.php?106
Pokiaľ ide o obrázky, ani netreba chodiť ďaleko, toť hneď doma niečo máme.

http://www.opelclub.sk/article.php?106