22DTI

Moderátori: dulo, buci_vectra

Svano

22DTI

Príspevok od používateľa Svano »

caute
kamarat ma problem.
pri predbiehani prudko pridal plyn a oranzova mrcha zacala svietit a svietila az do zastavenia a vypnutia motora. auto islo v nudzovom rezime. dali na diagnostiku ale zevraj nic....
nenapada vas nic?? snes to odtial beru a xcel by som to skusit vyblikat...oplati sa to ked na diag nic nenasli??

diky
Jakub-ko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42
Auto: !! Zmeň si model auta !!

Príspevok od používateľa Jakub-ko »

ak je to vece tak to nevyblikas tam sa to uz neda ak to uz nesvieti tak to neries
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
Svano

Príspevok od používateľa Svano »

je to vebe, admin na renbau mi poradil ze by to mohli byt zasekavajuce sa lopatky na turbe.
nasetono
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Dátum registrácie: 26 Jún 2007, 09:52
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nasetono »

Mam tento isty problem. Vectra C 2,2 DTI. Uz som skusal vselico, aby som prisiel na to, co tomu predchadza.
1, - Vsimol som si to, ked som vychadzal na dialnicu - dole brehom po privadzaci, vyhadzal som vsetky rychlosti rychlejsie, nez bolo zvykom a drb. Sekla sa na tretinovy vykon, max 2500 RPM, nahodilo na displeji servisný režim a hotovo.

2, - Potom mi to parkrat spravilo, ked som na 5-ke pri 80-ke (cca 1500 RPM) prudko pridal plyn.

Uz som si na to zvykol a naucil som sa s tym zit. Ked tomu občas zašibe jednoducho aj za jazdy restartnem masinu (vypnem, zapnem klucik)a pokracujem normalne dalej. Potom mi chvilku nefunguju niektore eletronicke okruhy - hlavne tempomat, dazdovy senzor a mozno aj nieco, co som si este doteraz nevsimol, ale auto taha normalne a po cca 10 minutach uz mozem zapnut aj tempomat.

Nedavno som sa spoznal s prijimacim technikom priamo z autorizovaneho servisu OPEL v BA a on mi povedal, ze na 2,2 DTI-čkach to robi váha vzduchu. Nepamatam si, ako to vysvetlil presne, ale pochopil som z toho, že je to nejake čidlo, ktore kontroluje hmotnost nasateho vzduchu a porovnava hodnotu s hodnotou niekde na vyfuku. Ked je v udajoch nesulad, tak tomu šibe. S tymi lopatkami tiež niečo spomínal, ale to sa zrejme týkalo slabších motorov, nie Y22DTR.

Nie som jediny, komu to robi. Uz som o podobnych chybach cital aj na akomsi ceskom fore, ale ziadnu tragediu to vraj nepredznamenava. Je to prechodna zavada, ktora sa riesi restartom motora.

Milan / BA
nasetono
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Ak niekto mate Vectru C 2.2 DTI, r.v. 2003, mozno by ste mi vedeli poradit v dalsich veciach, alebo sa s vami aspon podelim o problemy, ktore ma zacinaju poriadne vytacat. Cim viac elektronickych vymozenosti, tym viac kadejakych chybovych hlaseni to zacina na mna vyblikavat. Kupil som ju priamo v BA od dealera - jazdenu, pravidelne a poctivo servisovanu, 120000 km, bolo to dialnicne auto v DE, AT a SUI - okrem koze vo full vybave - za dobre prachy, tak som nevahal. Nechcem sa vobec chvastat, ale ma to suvislost s nasledujucim textom:

- ma to xenony s automatickym nastavovanim. Ked som v zime parkrat presiel po neupravenej ceste, alebo ked som mal plne obsadene auto, zacala mi obcas vyblikavat servisna kontrolka poruchy automatickeho nastavovania sklonu svetiel. Je tam vraj nejake cidlo, ktore snima polohu a zatazenie napravy a podla toho prepocitava sklon. Tak som sa na to vykaslal. Asi to nezvladlo vyhodnotit na rozbitej ceste.
Ale teraz je leto, uz mi to blika skoro stale - pri jazde v noci sa to samo furt nastavuje hore dolu. Miestami nevidim nic a miestami svietim po holuboch na stromoch a oslnujem ostatnych. Neda sa to nejako napevno nastavit, alebo odstavit, nech nemusim v servise zas vyvaliť ďalšie nemalé prachy za diagnostiku, resp. výmenu niecoho, co mi nakoniec zavadu neodstrani ?

Dalsi problem:

Mam tam orig. radio SIEMENS NCDC2015 s NAVI a nemam k tomu mapy-CZ a SK. Mam k dispozicii Rakusko, Svajciarsko, Nemecko, Taliansko a Francuzsko, ale tie su mi na dve veci. Nemate nahodou niekto mapy SK a CZ ? Na vymenu...alebo poplatok. Ak nezozeniem, v krajnom pripade budem mat v aute pevny NAVI nevyuzity a na palubovku si prilepim dalsi prenosny so slovenskymi mapami, ale je to trochu postavene na hlavu.

A este som zabudol dodat k mojmu predchadzajucemu prispevku s blbnutim elektroniky motora - tieto motory su podla informacii toho autorizovaneho servisaka OPEL udajne velmi haklive na nase nekvalitne paliva. Treba tankovat na kvalitnejsich pumpach. Zelena nie, žltá vonkoncom nie !!! a najlepsie z testu vychadza oranzova znacka s piatimi pismenami v nazve.

Milan / BA
nasetono@zoznam.sk
nasetono
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

A este problemy s VECTRA C 2.2 DTI.

- Idem po dialnici s tempomatom, zastavim sa na pumpe, natankujem, nabehnem nazad na dialnicu, chcem zapnut tempomat....a ništ ! !
Skusim o 10 minut - ništ.
Az asi po stvrthodinke to skusim zas - a zrazu to funguje.
To mi robi skoro stale. Ale uz som si zvykol.

- A este jeden problem s radiom - je tam automaticka aktualizacia presneho casu, ale malokedy, ked ho nastartujem, mam presny cas. Ide bud o niekolko hodin pozadu, alebo popredu. Niekedy prepnem na Expres, alebo VIVU a nahodi sa to po chvilke spravne, ale niekedy to nefunguje aj dve hodiny, kym sa to preberie.

- A niekedy, ked ho rano nastartujem, mi uplne samo od seba zresetuje nastavenia ekvalizeru.

A aby toho nebolo malo, spomenul som si este na jeden problem - žhaviče. V zime, ked je teplota pod nulou, vopcham klucik, kontrolka žhavenia sa rozsvieti, žhaví normalne - startujem normalne. Idem z roboty poobede, je +3, strcim klucik...žhavim...kontrolka žhavenia nesvieti. Musim ho teda o nieco dlhsie tocit, kym mi chyti.

Teraz v lete ? :D - uz ani neviem, ako vyzera kontrolka žhavenia.
Možno si poviete - zlé žhaviče !

Hehe - ak by boli zlé žhaviče, mal by som problémy aj v zime, nie ? Ale ak je pod nulou, tak to žhaví a motor naskočí na brnk.

Podla mňa - žhaviť by mal stale - v lete krátko, v zime tak dlho, ako je treba, nie ?
Tak som z toho jeleň.
Je leto a ja ho musim točiť bez žhavenia. určite tam je nejaké prepotrebné zmagorené čidlo za niekoľlko tisíc, ktoré si robí, čo chce.

Tak ja neviem. Je to dobrý voz, mám ho rád - má dobrý motor, je pohodlný, bezpečný, dobre vybavený, ale niekedy ma vie poriadne nasrať a musim otvorene priznať, že v lete sa chcem na ňom vybrať do Chorvátska, ale pomaly a isto mu prestávam veriť.Čo ešte môžem čakať ?
Ak ma niekde na polceste nenechá kvoli nejakému banálnemu elektronickému zmatku, tak ma z neho šľak trafí ! ! !

Kde je ten týpek, čo váhal medzi PASSATOM a VECTROU ?
Komfort a vzhľad nie je všetko ! ! !
Používateľov profilový obrázok
chausj
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 09 Dec 2006, 12:09
Auto: Vectra C
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chausj »

no nazdar, sice mam presne ten slabsi motor Y22DTH a mne, chvalo bohu, este nikdy nic take neurobilo.

Xenony, asi to budeme mat podobne, to cidlo na Omege na prednom lavom kolese, tam nad gulovym capom je male cidelko, predpokladam ze ho mozes mat uvolnene, preto ti robi co chce. Mozno sa to stalo ze ked si isel po neupravenej ceste, tak tam nadrbalo snehu alebo nieco take.

Mam take iste radio, zatial mi neblbne cas, ale obcas (len dva tri krat) mi vypisalo Keine CD namiesto NO CD :roll:

no a k tomu tempomatu mna nic nenapada, mne to funguje v poho.

snad ti nieco s tohto pomoze :wink:
Opel Vectra C GTS Z19DTH AT 2007
Opel Omega B Y22DTH 2001 - godfather
Opel Corsa C Z10XE 2001 - segra
Opel Omega A C20NE 1991 - RIP
Komo
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 19 Mar 2007, 16:47
Auto: Astra H
Bydlisko alt: Komjatna

Príspevok od používateľa Komo »

nasetono: a skusla si navstivit servis? kedze ma servisnu knizku, je pravidelne kontrolovana, tak podla mna by nebolo odveci zajst do servisu...
nasetono
Nový užívateľ
Nový užívateľ
Kontaktovať používateľa:

Chlapi, dik za reakcie, vazim si to.
Dnes som sa bol objednat na diagnostiku, lebo som z tohto trochu nestastny. Kym sa z milacika stane priblizovadlo, prejde este vela casu. Ale zas na druhej strane, chcel by som o tom vediet co najviac, aj ked som nikdy nemal moznost, automechanikovať.. Som skratka iba obchodnik a hudobnik.,ale bavilo by ma to, veiet aj nieco viac, ako iba doplnit kvapalinu do ostrekovacov - ked ma to k tomu samo vyzve...Ja trulo som to cidlo ocakaval na zadnej naprave - myslel som, ze to vyhodnocuje podla toho - ked sa nalozi do kufra.... :D Tam som tiez nieco nasiel - na lavej strane na ramene - male ramienko, napojene na nejaku zelenkavu plastovu krabicku v tvare U. Skusal som s tym pohybat, koncovka navrchu vyzera v pohode a displej stale vyblikaval zavadu svetiel, tak som to vzdal. Ale vyskusam este strcit nos pod to predne koleso a mozno tam je naozaj iba nejaka uvolnena prkotina. Chvilku pocas jazdy to totiz nesvieti ako zavada, potom nabehnem na nejaku jamku, ktorych je v blave neurekom - a uz ta oranzova svina zase svieti ! Ak s tym nic nenarobim, tak rano pojdem do toho servisu a uvidime. Zatial dik, snad sa dozviem od kamosa co najviac a rad sa tu podelim o info. Nikdy nevies, kedy sa to niekomu zide.

Cest praci a robote pokoj !
VECTRA C Elegance 2.2 DTI, Skype: milanmuziker
Jakub-ko
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 06 Nov 2006, 11:42

Príspevok od používateľa Jakub-ko »

do vectry napchali nieco ako multitimer co riadi vela veci moznoto ma nieco spolocne aj s tempomatom a ostatnymi "vymozenostami"
OPEL VECTRA CARAVAN X 16 XEL
Signum
Strieborný užívateľ
Strieborný užívateľ
Dátum registrácie: 02 Máj 2007, 21:34
Auto: Zafira B
Bydlisko alt: Sološnica

Príspevok od používateľa Signum »

To nieco sa nazyva CIM modul je to prevodnik medzi riediacimi jednotkami v aute. :wink:
Mám Opel
*** Diagnostika + programovanie vozidiel Opel profesionálnou diagnostikou GM MDI***
*** Programovanie CZ/SK do autorádií CD400 + Touch&Connect ***
*** Distribúcia MKJ od Pepas ***
*** Programovanie Slovenčiny Astra H,Zafira B- CID,GID,UHP 4,DVD 90,CD 70 ***
Napísať odpoveď

Návrat na "VECTRA - MOTOR/PREVODOVKA"